Τράκης, «φούστης» και Λαλάκης: 30 χρόνια μετά, η ιστορία συνεχίζεται...

1994: Η κεντρική φωτογραφία του κειμένου, μετράει τρεις δεκαετίες ζωής και έχει τραβηχτεί στο κλειστό της Γλυφάδας. Με την κόκκινη μπλούζα και την καρδούλα, διακρίνεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το ποιος είναι ακριβώς δίπλα του και φοράει κασκόλ του Παναθηναϊκού, σας αφήνουμε να το μαντέψετε εσείς.

Δεν έχουν αλλάξει πολλά από εκείνη την εποχή. Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ήταν τότε «πελάτης» του Γιάννη Ιωαννίδη, του ανθρώπου που διέλυσε τα όνειρα μίας γενιάς. Πρόσφατα ο Δ. Γιαννακόπουλος θυμήθηκε τον πόνο του Τελ Αβίβ και της Σαραγόσα...

Σήμερα, το ρόλο αυτό τον έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες προπονητές όλων των εποχών στιγμάτιζαν πάντα τις παναθηναϊκές ψυχές.

Είκοσι χρόνια αργότερα, το 2014, ένας άνθρωπος έχασε τη δουλειά του στα ΜΜΕ. Από τις λίγες απολύσεις που προκάλεσαν χαμόγελο σε πολύ κόσμο. Η εφημερίδα «Πράσινη» ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου πανηγύριζε και τον χαρακτήριζε: «βρώμικο», «ξεφτίλα», «αχάριστο», «σκουλήκι» και «φούστη στην ψυχή». Ήταν 6 Απριλίου του 2014. Ακριβώς δέκα χρόνια πριν.

Το ποιος ακριβώς ήταν αυτός, σας αφήνουμε να το μαντέψετε εσείς...

«Πράσινη», 06/04/2014:

Δέκα χρόνια μετά, βρισκόμαστε στο 2024. Μία δεκαετία και βάλε χωρίς final four για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Σήμερα ένας δημοσιογράφος το παίζει αντικειμενικός και κάνει αναλύσεις. Ταξιδεύει «πρώτο τραπέζι πίστα» με τα τσάρτερ της ΚΑΕ, έχει εξασφαλισμένη θέση σε γήπεδα εκτός έδρας αγώνων και το παρελθόν έχει ξεχαστεί.

Συμμετέχει στους πανηγυρισμούς για το... πλεονέκτημα έδρας. Είναι η πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία της χώρας μας που ένα πλεονέκτημα έδρας πανηγυρίζεται σαν τίτλος. Νίκη στην Μπολόνια και το Μόναχο και πλεονέκτημα έδρας και μόνο που δεν έχουν βγει ακόμα στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν, ενώ υποτίθεται ότι χλευάζουν τα «λάβαρα». Συγκρίνετε πόσο ψύχραιμα και χαλαρά αντιμετώπισε ο οργανισμός του Ολυμπιακού την πρώτη θέση στην Ευρώπη πέρυσι με 4/4 μέσα στην Ισπανία!

Ο ίδιος άνθρωπος μας παρουσιάζει τον Σλούκα ως «έκπτωτο άγγελο», επειδή έκανε 4 καλούς αγώνες σε όλη τη σεζόν, λησμονώντας ότι ο έκπτωτος άγγελος, ήταν ο Εωσφόρος!

Το ποιος ακριβώς είναι αυτός ο δημοσιογράφος, σας αφήνουμε να το μαντέψετε εσείς...

Σχόλια