Εκτέθηκε τριπλά χθες ο Κυριάκος Θωμαΐδης

 

Με αφορμή την απαλλαγή της ΠΑΕ ΑΕΚ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση των αρχαιρεσιών των ποδοσφαιρικών ενώσεων, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης έγραψε άρθρο στο SDNA με τίτλο: Το αφήγημα πάλι δεν είχε δράκο. Εμείς έχουμε να παρατηρήσουμε τρία αντιφατικά σημεία:

ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

"Την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας σε σμίκρυνση θύμισε η πειθαρχική περιπέτεια της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Και οι δύο δικογραφίες, καταρρίφθηκαν με πάταγο".

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Θωμαΐδη για μία άλλη δικογραφία που καταρρίφθηκε με πάταγο εκτός από την πολυιδιοκτησία που κατηγορήθηκε ο ΠΑΟΚ και τις εκλογές των ΕΠΣ που κατηγορήθηκε η ΑΕΚ. Μιλάμε φυσικά για τις κατηγορίες κατά του Ολυμπιακού και Μαρινάκη για εγκληματική οργάνωση, συμμορία και στημένους αγώνες.

Ήταν τότε που κάποιοι έγραφαν αυτά όταν η Πρωτοδίκης Σπανού πρότεινε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού:


Τότε Μαρινάκης και Ολυμπιακός αθωώθηκαν ομόφωνα από τους τρεις δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας και λίγους μήνες αργότερα ήρθε η επίσης ομόφωνη αθώωση από τους τρεις δικαστές του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών.

Τότε η δικογραφία δεν καταρρίφθηκε με πάταγο; Δύο ομόφωνες αθωώσεις από δύο διαφορετικά δικαστήρια (ένα πειθαρχικό και ένα ποινικό) δεν προκαλούν πάταγο;

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ο ίδιος ο κ. Θωμαΐδης είχε πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για την υπόθεση που κατηγορήθηκε ο Ολυμπιακός και ήταν ακόμα και μάρτυρας στα δικαστήρια...

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Θωμαΐδης οραματιζόταν επιστροφή των πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού αλλά τελικά η αθώωση που ήρθε δεν είχε πάταγο!!!




ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
"Η δικαιοσύνη οφείλει να πάρει τα μέτρα της για να αποθαρρύνει όσους κρύβονται πίσω από ανώνυμες επιστολές και ανύπαρκτα σωματεία"

Επειδή η εμπλοκή της ΑΕΚ στην επιτροπή Δεοντολογίας ξεκίνησε με βάση ανώνυμη επιστολή, ο κ. Θωμαΐδης ζητάει αποθάρρυνση όσων κάνουν καταγγελίες με ανώνυμες επιστολές.

Ωστόσο ο ίδιος είχε φέρει στο φως τις ανώνυμες επιστολές άγνωστων προσώπων που έγραφαν ότι ο Μαρινάκης έδωσε εντολή για να καεί ο φούρνος του διαιτητή Κωνσταντινέα. Με βάση αυτές τις επιστολές ξεκίνησε η δικαστική υπόθεση που οδήγησε στην εισήγηση υποβιβασμού για τον Ολυμπιακό. Όταν όμως Μαρινάκης και Ολυμπιακός αθωώθηκαν, ο κ. Θωμαΐδης δεν είχε ζητήσει αποθάρρυνση των ανώνυμων επιστολών, αντιθέτως τις έφερνε στο φως από την εκπομπή του...



ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΤΟ: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΖΗΛΟΥ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΣΠΑΝΟΥ

"Ο εισηγητής της Επιτροπής Δεοντολογίας διακατείχετο από υπερβάλλοντα ζήλο".

Κλείνοντας, ο κ. Θωμαΐδης αναφέρει ότι ίσως ο εισηγητής της επιτροπής Δεοντολογίας, Πρωτοδίκης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είναι ακατάλληλος για την επιτροπή. Ο κ. Αθανασίου είχε εισηγηθεί αρχικά την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Δημήτρη Μελισσανίδη και την αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ.

Ωστόσο, ένα χρόνο πριν, η Πρωτοδίκης κ. Παναγιώτα Σπανού είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και την ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εν τέλει Μαρινάκης και Ολυμπιακός απαλλάχθηκαν πειθαρχικά αλλά και ποινικά! Η κ. Σπανού γιατί ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε από τον κ. Θωμαΐδη ως ακατάλληλη για την επιτροπή;

Μάλιστα, ο εισηγητής Αθανασίου στην υπόθεση της ΑΕΚ, όταν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, άλλαξε την εισήγησή του και πρότεινε την απαλλαγή Μελισσανίδη και να μην αφαιρεθούν οι 10 βαθμοί στην ΑΕΚ αλλά να επιβληθεί ένα μικρό πρόστιμο 20.000 ευρώ στην ΠΑΕ, ενώ αντίθετα η εισηγήτρια Σπανού είχε μείνει ακλόνητη στην εισήγησή της για υποβιβασμό του Ολυμπιακού η οποία κατέπεσε δικαστικά!

Άρα με την κ. Σπανού που επέμεινε στην εισήγησή της δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ο εισηγητής Αθανασίου «έχει υπερβάλλοντα ζήλο και είναι ακατάλληλος για την επιτροπή».


Οταν ο κ. Θωμαΐδης θαυμαζε την επιμονή της Πρωτοδίκη Σπανού

Μήπως τελικά ο κ. Θωμαΐδης δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο υπέρ του κ. Μελισσανίδη όταν από πέρυσι τον χαρακτήριζε δημόσια ως τον μεγαλύτερο παράγοντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Και όταν υπάρχει ένας τέτοιος δηλωμένος έρωτας, ποια μπορεί να είναι η σχέση του δημοσιογράφου με την αντικειμενικότητα;


Πάντως κατά τη γνώμη μας ένας παράγοντας που η ομάδα του δέχεται 5 γκολ μέσα στο σπίτι της από τον «μισητό» Ολυμπιακό και γίνεται έρμαιο της κάθε Ζόρια δεν μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πόσο μάλλον όταν δηλώνει δημόσια ότι θα τα αλλάξει όλα και λίγο μετά γίνεται έρμαιο της κάθε Βέλεζ στους πρώιμους προκριματικούς της Γ εθνικής της Ευρώπης...

Σχόλια