Η αποκάλυψη Γεωργίου για στημένο πρωτάθλημα το 2000 - Φέρνουμε στο φως ντοκουμέντα


Αλησμόνητη έχει μείνει η αποκάλυψη του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου αναφορικά με στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο πρωτάθλημα του 2000. Ο γνωστός δημοσιογράφος μάλιστα έχει επαναλάβει τη μαρτυρία του τρεις φορές:

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2008 ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ

Είναι Ιούνιος 2008 και ο Γιώργος Γεωργίου αποφασίζει να καταθέσει τη συγκλονιστική του μαρτυρία για τους στημένους αγώνες του 2000 στην εκπομπή του στο ΤηλεΑστυ. Φυσικά είχε λάβει υπόψη του ότι τότε το στήσιμο των αγώνων ήταν πλημμέλημα, άρα είχε παραγραφεί στην πενταετία (από το 2005), συνεπώς δεν θα τον καλούσε κανένας Εισαγγελέας για να δώσει στοιχεία και κανένας δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει αν όλα αυτά ισχύουν. Και ξεκινάει την εξομολόγησή του για το 2000:

«Όταν ο Παναθηναϊκός κυνήγαγε στον πόντο τον Ολυμπιακό και είχε προπονητή τον Κυράστα, κέρδιζαν και οι δύο συνέχεια... Ένας πόντος ήταν η διαφορά... Ήταν στο κυνήγι...
Έχω μάθει 6 παιχνίδια, δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες... Βγαίνω και τα λέω στην τηλεόραση στο Κανάλι 5 τότε που είχε γίνει Alter. Βγάζω ένα χαρτί και λέω: 
"Μάγκες έχω μάθει αυτά τα παιχνίδια, παίξτε τα να οικονομήσουμε όλοι μαζί, θα τα παίξω κι εγώ". Τα παιχνίδια ήταν:
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ελευσίνα: Διπλό
Ολυμπιακός Βόλου-Αιγάλεω: Διπλό
Πανιώνιος-Άρης: Διπλό
Απόλλωνας - Ιωνικός: Διπλό μες στη Ριζούπολη
Παναχαϊκή-Ξάνθη: Άσσος
Καλαμάτα-Παναθηναϊκός Χ (0-0). Η Καλαμάτα πεσμένη, το πιο σίγουρο ματς της αγωνιστικής για διπλό.

Γίνονται τα παιχνίδια... 2000... Ανατρέξτε βιβλία... Όσοι είναι από Ελευσίνα ή Καρδίτσα, θα καταλάβουν...

Καρδίτσα-Ελευσίνα 1-2 με πέναλτι στο 90΄ η Ελευσίνα!
Ολυμπιακός Βόλου-Αιγάλεω 0-1 (Β εθνική) με πέναλτι!
Πανιώνιος-Άρης 1-3!
Απόλλωνας-Ιωνικός 0-2!
Καλαμάτα-Παναθηναϊκός 0-0! Με τα δύο πέναλτι που δεν είχε δώσει ο διαιτητής στον Βαζέχα! Κραχτά πέναλτι!

Βραδινό ματς, Παναχαϊκή-Ξάνθη. Διαιτητής: Κωνσταντινίδης από Πειραιά! 1-0 στο ημίχρονο προηγείται η Παναχαϊκή. Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίζει ο Αντωνίου της Ξάνθης, 1-1... Επειδή ήξερα όμως ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο στάνταρ για άσσος (από άλλη πλευρά το μιλάω έτσι;) δεν ανησυχώ... Την ίδια μέρα είχε μπάσκετ, ΠΑΟΚ-Άρης στο Παλέ Ντε Σπορ και μετέδιδε η ΕΡΑ το ματς. Περίμενα εγώ το μοναδικό ματς να τελειώσει να πάρω τα λεφτά.

Ισοφαρίζει λοιπόν η Ξάνθη. Διακόπτει τον αγώνα του μπάσκετ για μετάδοση στην Πάτρα ο Βασίλης Γεωργίου για την ΕΡΑ: "Πέναλτι στην Πάτρα υπέρ της Παναχαϊκής!" Παίρνει φόρα ο Βούκσεβιτς, το χάνει... Ξαναπηγαίνει η μετάδοση στο μπάσκετ.

Περνάνε αρκετά λεπτά, λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι, εμένα με είχαν ζώσει πια τα μαύρα φίδια... "Πάμε στην Πάτρα γίνεται της κακομοίρας, όλος ο πάγκος της Ξάνθης έχει μπει στο γήπεδο" λέει ο Βασίλης Γεωργίου. Ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Παναχαϊκής! Κατσουράνης, στην Παναχαϊκή τότε το 2000, το χάνει...! Επανάληψη! λέει ο Κωνσταντινίδης! Παίρνει φόρα ο ίδιος παίκτης ο Κατσουράνης που το είχε χτυπήσει... Δοκός και η μπάλα πίσω. 1-1 το ματς Χ»...


Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟ 2019 ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ



Πριν από δύο χρόνια, στις 27/01/2019 ο γνωστός δημοσιογράφος, ανέφερε ξανά την ανάμνησή του στην εκπομπή του στο Kontra. Είχαν περάσει 19 χρόνια από τα γεγονότα οπότε και τυχόν κακουργηματικές πράξεις είχαν παραγραφεί στην 15ετία. Έτσι έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έμαθε τους στημένους αγώνες και πόσα χρήματα στοιχημάτισε. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Έχω να παίξω στοίχημα από το 2000, δεν έχω ξαναπαίξει ποτέ στοίχημα...
Όταν ο Παναθηναϊκός με τον Κυράστα είχε την πολύ καλή ομάδα και κυνηγούσε τον Ολυμπιακό στον πόντο...
Είμαι μια μέρα στην καλύβα του μπάρμπα-Θωμά. Θα το πω στα ίσια, ήρθε η ώρα... Μπαίνω μέσα στην παράγκα των 1000 τ.μ. και βλέπω κάποιον που κάτι μου έλεγε φυσιογνωμικά... Μετά από κανένα 5λεπτο φεύγει, τον συνοδεύει ο Θωμάς στην πόρτα α λα μπρατσέτα και του λέει: "Όπως είπαμε την Κυριακή, Άρη για θάνατο!"... Του λέω μετά του Θωμά: "Τι Άρη για θάνατο που παίζει ο Άρης;" Μου λέει: "Δεν εννοώ τον Άρη την ομάδα, εννοώ τον Άρη Λουκόπουλο, τον πρόεδρο της Παναχαϊκής". Τον ρωτάω ποιος είναι ο κύριος που έφυγε, μου λέει είναι διαιτητής, ο Κωνσταντινίδης από τον Πειραιά... Τον αμαρτωλό Πειραιά στη διαιτησία για πολλά χρόνια...

Κάποια στιγμή παίρνει ένα μολύβι και σκίζει ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί. Μου λέει: "Λεφτά έχεις;" Του λέω: "Βάζω το χέρι στην τσέπη και πιάνω το παπούτσι!" Μου λέει: "Παίξε αυτά τα ματς..." και αρχίζει και γράφει ο ίδιος τις ομάδες:
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ελευσίνα: Διπλό.
Ολυμπιακός Βόλου-Αιγάλεω: Διπλό.
Απόλλων-Ιωνικός: Διπλό.
Πανιώνιος-Άρης: Διπλό.
Παναχαϊκή-Ξάνθη: Άσσος.
Και τελευταίο ματς, Καλαμάτα-Παναθηναϊκός... Η Καλαμάτα πεσμένη, 4-5 βαθμούς είχε, τελειωμένη ιστορία, ο Παναθηναϊκός ομαδάρα, με τον Κυράστα τότε, στον πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό. Και μου γράφει: Καλαμάτα-Παναθηναϊκός Χ και σε παρένθεση 0-0!

Του λέω: "Τρελάθηκες ρε;" Μου λέει: "Άντε παίξτα, πες τα και στον Κώστα τον Καίσαρη". Στο μεταξύ τότε στοίχημα δεν υπήρχε ο ΟΠΑΠ, ήταν οι μπουκ. Πάμε σε έναν πολύ φίλο από την Καλλιθέα, εξαιρετικός άνθρωπος Κώστα τον λένε, επίθετο δεν λέω, ήταν μπουκ. Του λέω "Κώστα αυτά τα παιχνίδια μπορείς να μας τα παίξεις;" Λέει: "Ποιος σας τα έδωσε;" Του λέω: "ο Θωμάς"... "Ο ΘΩΜΑΣ;;; ΤΑ ΠΑΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ!" Και τα παίζει στην Κύπρο αυτός... 200.000 δραχμές!... Το παίζω 20.000 εγώ 50.000 ο Καίσαρης...

Το Σάββατο είχα εκπομπή στο Alter, βγαίνω και λέω: "Επειδή πρέπει να ζήσουν και τα λαμόγια, πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε". Βγάζω το χαρτί του Θωμά, το σκεπάζω με το χέρι μου και φανερώνω με το δάχτυλο ένα-ένα τα παιχνίδια... Μου έλεγαν: "Ρε Γεωργίου μαλάκας είσαι; Φυλακή θα μας κλείσεις! 0-0 ο Παναθηναϊκός;" Λέω: "Όποιος θέλει ας τα παίξει"...

Ξεκινάνε τα ματς την Κυριακή:
Καρδίτσα-Ελευσίνα 1-2. Με δύο πέναλτι ανύπαρκτα η Ελευσίνα...
Ολυμπιακός Βόλου-Αιγάλεω 0-1 με πέναλτι.
Απόλλων-Ιωνικός 0-2 (η ίδια χρονιά που ο Απόλλωνας έπεσε στη Β εθνική και ο Ιωνικός βγήκε ΟΥΕΦΑ).
Πανιώνιος-Άρης 1-3.
Καλαμάτα-Παναθηναϊκός 0-0! Δύο κραχτά πέναλτι του Βαζέχα δεν τα έδωσε ο διαιτητής.
Τελευταίο ματς, δεν το έδειχνε η τηλεόραση γιατί δεν υπήρχαν ΟΤΕ και Nova, έδειχνε μπάσκετ ΠΑΟΚ-Άρης.
Βάζω στο ραδιόφωνο και ακούω το ματς: 35ο λεπτό: Παναχαϊκή-Ξάνθη 1-0. Φέρτε τα λεφτά! Κάνω απολογισμό, με τα 20 χιλιάρικα 1.800.000 δραχμές! Τηλέφωνα με τον Καίσαρη, πανηγυρισμοί... Εγώ με τα 20 χιλιάρικα έπαιρνα 1.800.000. Φαντάσου ο Καίσαρης με τα 50.000, και φαντάσου ο φίλος μου το έπαιξε 200.000!

Περίμενα να τελειώσει το ματς. Πάμε στην Πάτρα λέει ο Βασίλης Γεωργίου, ισοφάρισε η Ξάνθη με τον Αντωνίου, 1-1. Αρχίζουν και με ζώνουν τα φίδια...
Πάει γύρω στο 75'  "Πάμε γρήγορα στην Πάτρα, πέναλτι υπέρ της Παναχαϊκής". Παίρνει φόρα ο Βούκσεβιτς, άουτ!
85ο λεπτό: Πάμε γρήγορα στην Πάτρα, φοβερά επεισόδια, όλος ο πάγκος της Ξάνθης έχει μπει μέσα και κυνηγάει τον Κωνσταντινίδη τον διαιτητή, πέναλτι υπέρ της Παναχαϊκής! "Άντε..."  λέω,
"...επιτέλους!"... Παίρνει φόρα ο Κατσουράνης και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας! Και ο Κωνσταντινίδης: ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ! Κουνήθηκε ο τερματοφύλακας! Χτυπάει ο ίδιος παίκτης ο Κατσουράνης το πέναλτι... Δοκός και επιστροφή. Και τελειώνει το ματς 1-1. Πάρτον κάτω τον Γεωργίου. 4 εμφράγματα, 7 εγκεφαλικά... Δεν ξανάπαιξα από τότε στοίχημα. Ποτέ! Ποτέ! Αυτό το ψυχοφθόρο πράγμα δεν θα το ξαναπεράσω ποτέ!»


Τα ίδια επανέλαβε ο Γεωργίου και στο βίντεο της 3ης μαρτυρίας του (συνέντευξη στους betarades στις 07/12/2019 - 30:54 του βίντεο), προσθέτοντας ότι «η πεσμένη Καλαμάτα και με την Τριγλία να έπαιζε θα έχανε» και αποκαλύπτοντας το επώνυμο του μπουκ όπου έπαιξε το παράνομο στοίχημα, συμπληρώνοντας ότι είναι άνθρωπος του Μελισσανίδη λέγοντας ότι κάποτε «έλυνε και έδενε στην ΑΕΚ».


ΑΝΑΤΡΕΞΑΜΕ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Αυτή λοιπόν ήταν η ιστορία του Γιώργου Γεωργίου. Θα μπορούσε να τη διηγείται σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι ως θείος που κάθεται με τη νεολαία ή οδηγώντας ταξί και λίγο μετά να διηγηθεί γιατί δεν πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης επειδή έπαθε χιαστούς μικρός.

Όπως θα αποδείξουμε, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια που έχουν ακουστεί τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια. Άλλωστε ο ίδιος το είπε: Ανατρέξτε σε βιβλία και εφημερίδες. Το κάναμε και σας παρουσιάζουμε την αλήθεια:

Ο Γιώργος Γεωργίου αναφέρεται στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α εθνικής τη σεζόν 1999-2000 που διεξήχθη στις 27/02/2000. Τότε αγωνίστηκαν πράγματι Πανιώνιος-Άρης (1-3) , Απόλλων-Ιωνικός (0-2), Παναχαϊκή-Ξάνθη (1-1) και Καλαμάτα-Παναθηναϊκός (0-0).

ΨΕΜΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 1: Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ

«Καλαμάτα-Παναθηναϊκός Χ ενώ ήταν το πιο σίγουρο ματς της αγωνιστικής για διπλό. Η Καλαμάτα πεσμένη, τελειωμένη ιστορία, 4-5 βαθμούς είχε...Και με την Τριγλία να έπαιζε θα έχανε»

Κάπως έτσι γιγαντώνεται ο μύθος του δήθεν στημένου αγώνα αφού μία ομάδα τελειωμένη κόβει βαθμούς από τον «μεγάλο Παναθηναϊκό του Κυράστα»...

Όπως θα δούμε όμως στην τελική βαθμολογία της σεζόν 1999-2000, η Καλαμάτα όχι απλά δεν υποβιβάστηκε, αλλά τερμάτισε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ακριβώς στη μέση. Η Καλαμάτα που σύμφωνα με τον Γεωργίου είχε 4-5 βαθμούς, συγκέντρωσε 44 βαθμούς, όπως μπορούμε να δούμε στον πίνακα του Tranfermarkt:


ΨΕΜΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 2: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: «ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ»!

Καλαμάτα-Παναθηναϊκός αγωνίστηκαν την Δευτέρα 28/02/2000 στις 15:00 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα. Ο Γιώργος Γεωργίου παρουσίασε τον αγώνα ως τον πιο εύκολο της αγωνιστικής για διπλό και την ισοπαλία ως την μεγαλύτερη έκπληξη.

Ανατρέχοντας στο ρεπορτάζ της εποχής (Εφημερίδα Τα Νέα, 28/02/2000 - Ένθετο ΟΜΑΔΑ - Σελ. 2), ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στην Καλαμάτα με ενδεκάδα ανάγκης, καθώς απουσίαζαν Μίκλαντ, Καραγκούνης, Φύσσας, Μπασινάς, Νασιόπουλος, Σιμπνιέφκσι και όπως αναμενόταν ο Γιάννης Κυράστας χαρακτήρισε τον αγώνα κρίσιμο και δύσκολο! Καμία σχέση με όσα είπε ο Γεωργίου:



ΨΕΜΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 3: ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ

Το πιο χαρακτηριστικό ψέμα του Γιώργου Γεωργίου, αφορά την επανάληψη στο δεύτερο πέναλτι της Παναχαϊκής στον αγώνα με την Ξάνθη! Το τόνισε όσες φορές και αν διηγήθηκε την μαρτυρία του για να καταδείξει πόσο «στημένος» υποτίθεται ότι ήταν ο διαιτητής...

Φυσικά όλο αυτό είναι στη φαντασία του δημοσιογράφου. Όπως βλέπουμε στο ρεπορτάζ της εποχής (Εφημερίδα Τα Νέα, 28/02/2000 - Ένθετο: ΟΜΑΔΑ, σελ. 7), αναφέρονται τα δύο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής (στο 60' και στο 88'), αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά σε επανάληψη χτυπήματος. Ο Γεωργίου μίλησε για επανάληψη και «φοβερά επεισόδια» με όλο τον πάγκο της Παναχαϊκής να έχει μπει στο γήπεδο και να κυνηγάει τον διαιτητή...


Επίσης, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Γιουράι Μπούτσεκ, δήλωσε ότι πρώτη φορά βλέπει μία ομάδα να χάνει δύο πέναλτι. Δεν αναφέρθηκε σε τρεις χαμένες εκτελέσεις (εφημερίδα Το Βήμα 28/02/2000, σελ. 28) :


ΨΕΜΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 4: ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ-ΞΑΝΘΗ: ΛΑΘΟΣ ΣΚΟΡΕΡΣ, ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ!

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και ο Γεωργίου και στις δύο αφηγήσεις του (2008 και 2019) ανέφερε ότι στον αγώνα Παναχαϊκής-Ξάνθης το πρώτο πέναλτι της Παναχαϊκής εκτέλεσε ο Βούκσεβιτς και το δεύτερο το εκτέλεσε ο Κατσουράνης.

Στην πραγματικότητα ήταν ο Μέστερ και ο Κωστής! Ο Κατσουράνης στον οποίο αναφέρεται συνέχεια λέγοντας ότι έχασε διπλό (!) πέναλτι, δεν αγωνίστηκε καν σε εκείνον τον αγώνα! Ούτε πέτυχε ο Αντωνίου το γκολ της Ξάνθης όπως είχε πει ο Γεωργίου, αλλά ο Ντικουμέ.

Μάλιστα η εφημερίδα Τα Νέα είχε βαθμολογήσει τον διαιτητή Κωνσταντινίδη με 7/10!



ΨΕΜΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 5: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Σίγουρα ένα παραμύθι με στημένους αγώνες δεν γινόταν να μην περιλαμβάνει μέσα το Αιγάλεω που μαζί με τον Ολυμπιακό πρέπει «να κερδάνε»...Ολυμπιακός-Βόλου-Αιγάλεω 0-1 με πέναλτι είπε ο Γιώργος Γεωργίου. Με τη μικρή διαφορά ότι εκείνη τη μέρα στη Β' εθνική, ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε στον Βύρωνα με τον Αθηναϊκό και το Αιγάλεω υποδέχτηκε τον Άγιο Νικόλαο όπως μπορούμε να δούμε στο φύλλο της εφημερίδας Τα Νέα - ένθετο ΟΜΑΔΑ 28/02/2000 (σελ. 12) :


ΨΕΜΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 6:  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΟΛΑ

Ο Γεωργίου ομολόγησε ότι έπαιξε στημένους αγώνες και μάλιστα σε παράνομους μπουκ με σκοπό να οικονομήσει λέγοντας ότι δεν είχε λεφτά γιατί «έβαζα τα χέρια στην τσέπη και έπιανα το παπούτσι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά...

Ως εδώ καλά και έχει το θάρρος να το παραδεχτεί.

Το ερώτημα είναι άλλο: Αφού διαπίστωσε ότι οι αγώνες στήνονται τόσο απλά και το δελτίο χάθηκε γιατί έσπασε ο διάολος το πόδι του και χάθηκε (δήθεν) τριπλό πέναλτι, τότε γιατί δήλωσε ότι μετά από αυτό το περιστατικό δεν ακούμπησε ποτέ ξανά στοίχημα στη ζωή του;

Γιατί δεν πήγε και την επόμενη εβδομάδα στην καλύβα του μπαρμπα-Θωμά να του δώσει τα στημένα του επόμενου Σαββατοκύριακου; Ας έλεγε: «Έλα Θωμά την πατήσαμε προχτές με την Παναχαϊκή, τώρα πρέπει να με φτιάξεις». Γιατί δεν το έκανε;
  • Ο λόγος δεν μπορεί να είναι ηθικός γιατί ο ίδιος έπαιξε σε στημένους αγώνες για να βγάλει χρήματα άρα δεν υπήρχε θέμα ηθικής στο ζήτημα αυτό. Αφού το έκανε μια φορά γιατί να μην το κάνει δεύτερη;

  • Επίσης ο λόγος δεν μπορούσε να είναι δυσπιστία για το αν πράγματι ήταν στημένοι οι αγώνες... Διαπίστωσε ότι οι πληροφορίες ήταν έγκυρες και αποδείχθηκε στο έπακρο ειδικά με τα υποτιθέμενα 3 πέναλτι στην Πάτρα!

  • Ο λόγος δεν μπορεί να ήταν οικονομικός, γιατί είχε ποντάρει 20.000 δρχ, δηλαδή λιγότερο από 60 ευρώ. Συνεπώς δεν καταστράφηκε οικονομικά...
Τι ακριβώς φοβόταν; Μήπως και την επόμενη εβδομάδα γινόταν το θαύμα και χανόταν ξανά τριπλό πέναλτι;

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Αυτά δεν είναι τα μόνα ψέματα της διήγησης Γεωργίου. Υπάρχουν και άλλα και ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Ισχυρίστηκε ότι τότε δεν υπήρχαν συνδρομητικά κανάλια!

- Ισχυρίστηκε ότι άκουγε ταυτόχρονα στο ραδιόφωνο το μπάσκετ Άρης-ΠΑΟΚ (το μπάσκετ ήταν Ηρακλής-ΠΑΟΚ και γινόταν στις 19:15 ενώ Παναχαϊκή-Ξάνθη έγινε στις 15:00.

- Ισχυρίστηκε σε όλες τους τις διηγήσεις ότι περίμενε τον αγώνα της Πάτρας ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την Ξάνθη για να πάρει τα λεφτά, γιατί είχε πιάσει τους άλλους αγώνες. Όμως ο τελευταίος αγώνας ήταν αυτός της Καλαμάτας με τον Παναθηναϊκό που έγινε Δευτέρα μεσημέρι.

- Ισχυρίστηκε ότι δήθεν ο Ιωνικός αγωνίστηκε την επόμενη χρονιά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Αυτή η διήγηση του Γιώργου Γεωργίου αρκεί όμως για να βγάλουμε συμπεράσματα για το πως γεννιούνται οι μύθοι και οι αστικοί θρύλοι στη χώρα μας...

Το SDNA δεν μπορούσε να αφήσει αναξιοποίητα τα όσα είπε ο Γεωργίου

Ήταν λοιπόν μία ωραία ιστορία που τα είχε όλα μέσα:

Λίγο μπάρμπα-Θωμά, λίγο Αιγάλεω, έναν διαιτητή από «τον αμαρτωλό Πειραιά», τον Παναθηναϊκό του Κυράστα που «του έκλεβαν τίτλους» και κάποιες λεπτομέρειες για να γίνει ακόμα πιο πιστευτή... Μία ιστορία που έθρεψε ακόμη περισσότερο τις τερατώδεις συνωμοσιολογικές αντιλήψεις του μέσου Έλληνα οπαδού.

Ο Γ. Γεωργίου είπε μια ιστορία και αμέσως έγινε πιστευτός από πολλούς. Και μάλιστα αναφερόμενος σε μία περίοδο που υπάρχουν αρχεία και στοιχεία και η αλήθεια μπορεί να αποκαλυφθεί. Μπορούμε να φανταστούμε λοιπόν πως γεννιούνταν οι μύθοι τις εποχές που δεν υπήρχε πρόσβαση σε στοιχεία...

Η ουσία ο μύθος διαδόθηκε και δεν θα μπορέσει να ξεριζωθεί ποτέ από το dna ενός λαού εθισμένου σε συνωμοσιολογίες, όπως ο Ελληνικός.


Όλα τα στοιχεία που αναφέραμε στο συγκεκριμένο θέμα από τον Τύπο της εποχής, βρίσκονται στη διάθεση του καθενός.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου