Σαν σήμερα, μία ξεχασμένη ιστορία από «τη χρονιά του Βάλνερ»

Ένα από τα πιο συκοφαντημένα πρωταθλήματα της χρυσής 25ετίας του Ολυμπιακού, είναι αυτό της σεζόν 2007/08 που κάποιοι θέλουν να ταυτίσουν με την υπόθεση Βάλνερ. Ειδικά στις τάξεις της ΑΕΚ αυτοαποκαλούνταν για χρόνια «ηθικοί πρωταθλητές» εκείνης της σεζόν, μέχρι που ήρθε δέκα χρόνια αργότερα η δικαίωση διά στόματος του ίδιου του Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ την επίμαχη σεζόν.

Λίγοι θυμούνται φυσικά ότι υπήρξαν αρκετοί αγώνες-κλειδί που ο Ολυμπιακός σφάχτηκε διαιτητικά, όπως και αγώνες που ευνοήθηκε σοκαριστικά η ΑΕΚ. Γι αυτό το λόγο, εκείνο το πρωτάθλημα, ήταν από τα πιο σπαθάτα του Ολυμπιακού.

Σαν σήμερα, 29/12/2007, ημέρα Σάββατο, διεξήχθη η 14η αγωνιστική εκείνης της χρονιάς που ήταν η προτελευταία του πρώτου γύρου και ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Ξάνθη, με διαιτητή της αναμέτρησης τον Ηρακλή Τσίκινη του συνδέσμου Μεσσηνίας.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγούνταν με σκορ 2-1 στο 85', όταν ο Ρατζίνσκι της Ξάνθης βρέθηκε τετ α τετ με τον Νικοπολίδη. Ο Τάσος Πάντος από πίσω έκοψε καθαρά την μπάλα, αλλά ο Τσίκινης καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης! Όμως ο Νικοπολίδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπάρκογλου και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες για το τέλος του αγώνα, καθώς ο Τάσος Πάντος αποβλήθηκε στη φάση αυτή...

Αν ο Ολυμπιακός είχε τη χούντα και την παράγκα που κάποιοι ισχυρίζονται, τότε αυτό το πέναλτι δεν θα έπρεπε να δοθεί ακόμα και αν ήταν, πόσο μάλλον που δεν ήταν!

Αν το πέναλτι ήταν εύστοχο, η Ξάνθη θα έκοβε δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό και αν είχαν χαθεί αυτοί οι δύο βαθμοί, θα είχε χαθεί προφανώς και το πρωτάθλημα.

Το βίντεο της φάσης:

ΤΑ ΝΕΑ, 31/12/2007
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

Θυμίζουμε ότι εκείνη τη χρονιά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε εγχώριο τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ καπ) και έφτασε στους «16» του UEFA Champions League, όπου αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Τσέλσι του Αμπράμοβιτς, η οποία έχασε το τρόπαιο στη διαδίκασια των πέναλτι του τελικού...

Σχόλια