Έρευνα: Όλη η αλήθεια για το πρωτάθλημα της σεζόν 2007/08

Η Αθλητική διαπλοκή τολμάει ένα μεγάλο βήμα που δεν έχει τολμήσει κανένας μέχρι σήμερα. Αναλύει διαιτητικά και παρασκηνιακά όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στη χώρα μας από το 1996 μέχρι σήμερα.

Παρουσιάζουμε όσα συνέβησαν την εποχή 1996/97 - 2021/22 (συνολικά 26 σεζόν), αφιερώνοντας ένα άρθρο για κάθε σεζόν, αναλύοντας όλα τα διαιτητικά λάθη που ευνόησαν ή αδίκησαν τους μεγάλους και ενδεχομένως έκριναν τα πρωταθλήματα, αγωνιστική προς αγωνιστική και βαθμό προς βαθμό με βίντεο, φωτογραφίες, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα από τον Τύπο της εποχής. 

Συνεχίζουμε σήμερα με τη σεζόν 2007/08. Το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν μαζί με αυτό του 2000, είναι το πιο συκοφαντημένο πρωτάθλημα της 25ετίας για τον Ολυμπιακό λόγω της υπόθεσης Βάλνερ. Σήμερα θα δούμε την αλήθεια για αυτό το πρωτάθλημα.

Εισαγωγικά αναφέρουμε ότι το καλοκαίρι του 2007 ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, πουλώντας τον Νέρι Καστίγιο στην Ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Εξαργυρώθηκαν έτσι οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Κόπα Αμέρικα. Παράλληλα ο Ριβάλντο έφυγε από τον Ολυμπιακό μετά από μία συνέντευξη Τύπου στην οποία επιτέθηκε στον Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του λόγω διαφωνίας στο οικονομικό κομμάτι της ανανέωσης.

Η τριάδα Πέτρου Κόκκαλη-Τάκη Λεμονή-Ίλια Ίβιτς πραγματοποίησε μεταγραφικό ντεμαράζ με τα χρήματα από την πώληση του Καστίγιο και την εξοικονόμηση των χρημάτων από το συμβόλαιο του Ριβάλντο, φέρνοντας στον Ολυμπιακό παίκτες, όπως ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Ραούλ Μπράβο και ο Λούα-Λούα.

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Ριβάλντο (το 2004 οι οπαδοί της έλεγαν ότι πήγε στον Ολυμπιακό για τα τελευταία ένσημα, αλλά το 2007 φαίνεται ότι μίκρυνε η ηλικία του). Στην περίπτωση αυτή δεν υπήρξε φυσικά «προδοσία», όπως με τον Μπάγεβιτς. Ο μοναδικός προδότης που του έστελναν μέχρι και σφαίρες, ήταν για αυτούς ο Μπάγεβιτς. Φανταστείτε να έδειχνε και ο Μπάγεβιτς τα δάχτυλά του όπως ο Ριβάλντο...

(1) 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
29/09/2007: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-0
Διαιτητής: Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)
Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί. Μόλις στην τρίτη αγωνιστική ήρθε το πρώτο φάλτσο σφύριγμα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ο Λουκάς Βύντρα του ΠΑΟ κατεβάζει την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, ενώ το σκορ ήταν 0-0. Το πέναλτι με το οποίο θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να πάρει προβάδισμα, δεν καταλογίστηκε από τον διαιτητή Τεροβίτσα...

(2) 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
29/09/2007: ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
Διαιτητής: Γιώργος Κασναφέρης (Αθηνών)
Την ίδια μέρα, ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Χαριλάου απέναντι στον Άρη. Στο 51' και με το σκορ 0-1, δεν δόθηκε πέναλτι σε σπρώξιμο του Κοβάσεβιτς εντός περιοχής από τον Νεμπεγλέρα. Ο Ολυμπιακός δεν κλείδωσε τη νίκη και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Αουρέλιο.

(3) 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
20/10/2007: ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-0
Διαιτητής: Γιώργος Κασναφέρης (Αθηνών)
Η... ηθική πρωταθλήτρια του 2007/08 ΑΕΚ πήρε μία δύσκολη νίκη επί της Λάρισας με 1-0 για την 5η αγωνιστική. Πιθανότατα η νίκη δεν θα είχε έρθει αν ο διαιτητής Κασναφέρης είχε δώσει το πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Λάρισας στο 49'. Δεδομένου ότι η ΑΕΚ αγωνιζόταν (ορθώς) με παίκτη λιγότερο από το 12', αν το πέναλτι είχε δοθεί, τα βαθμολογικά δεδομένα για την ΑΕΚ θα ήταν διαφορετικά...

ΤΑ ΝΕΑ, 22-10-2007
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

(4) 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
28/10/2007: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-3
Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)
Σεμινάριο διαιτησίας από τον Κύρο Βασσάρα στον αγώνα του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτειο Στάδιο.
  • Καταλογίστηκε ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ.

  • Στο δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός (ισοφάριση 2-2) με τον Κοβάσεβιτς, υπήρξε επιθετικό φάουλ του Λουα-Λουα που δεν υποδείχθηκε:

  • Δόθηκε αυστηρό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού με το οποίο ο Τζόρτζεβιτς πέτυχε το 2-3:
  • Ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ γκολ του Ολυμπιακού την ώρα που το σκορ ήταν 2-3. στερώντας τη νίκη από τους Ερυθρόλευκους:

  • Τέλος, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπή του Κοβάσβιτς από τον Χίμπλιγκερ.

(5) 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
25/11/2007: ΑΕΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-2
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) - βοηθός διαιτητή: Ευθυμιάδης
Ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος συνέβη και στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Λάρισα και Παναθηναϊκό που έληξε ισόπαλος 2-2. Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Παναθηναϊκός ήταν αντικανονικό, καθώς ο Τζιόλης που σκόραρε ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ, χωρίς να υποδειχθεί από τον βοηθό Ευθυμιάδη.

Σε ό,τι αφορά τα 2 γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός, η ευθύνη ήταν του γκολκίπερ της Λάρισας (και πρώην γκολκίπερ του τριφυλλιού) Στέφανου Κοτσόλη... Στην εφημερίδα «Τα Νέα» διαβάζαμε την επομένη:

(6) 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
01/12/2007: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 0-0
Διαιτητής: Γιώργος Κασναφέρης (Αθηνών)
Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Ξάνθη για την δέκατη αγωνιστική. Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο, η διαιτησία ήταν 100-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, όπως προκύπτει από τη σοκαριστική ομολογία Κασναφέρη:


(7) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
29/12/2007: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 2-1
Διαιτητής: Ηρακλής Τσίκινης (Μεσσηνίας)
Παραμονές Πρωτοχρονιάς 2008 θα μπορούσε να είχε χαθεί το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Τι συνέβη; Οι Ερυθρόλευκοι προηγούνταν 2-1 στο 85', όταν ο Ρατζίνσκι της Ξάνθης βρέθηκε τετ α τετ με τον Νικοπολίδη. Ο Τάσος Πάντος από πίσω έκοψε καθαρά την μπάλα, αλλά ο Τσίκινης καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης! Όμως ο Νικοπολίδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπάρκογλου και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη.
Μάλιστα ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες για το τέλος του αγώνα, καθώς ο Τάσος Πάντος αποβλήθηκε στη φάση αυτή...
Αν είχαν χαθεί οι δύο βαθμοί, θα είχε χαθεί προφανώς και το πρωτάθλημα!
Το βίντεο της φάσης:

ΤΑ ΝΕΑ, 31/12/2007
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

(8) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
30/12/2007: ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η διαιτησία του Κάκου και των βοηθών του καθόρισε το αποτέλεσμα, καθώς κόπηκαν δύο επιθέσεις του Άρη με ανύπαρκτα οφσάιντ, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε χέρι εντός περιοχής.

(9) 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
05/01/2008: Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-2
Διαιτητής: Λάζαρος Πολατιάν (Πέλλας)
Πρώτος αγώνας του 2008 για το ξεκίνημα της τελευταίας αγωνιστικής το πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό. Μία αγωνιστική μετά την τραγική διαιτησία κατά του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Ξάνθη, η διαιτησία Πολατιάν στο Καυτανζόγλειο ήταν επίσης κακή. Ο Ηρακλής παραπονέθηκε, γιατί ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Γιάντση στο 82' με το οποίο οι γηπεδούχοι θα είχαν ισοφαρίσει σε 2-2.

Στον ίδιο αγώνα όμως, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του στο 6' της αναμέτρησης:

(10) 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
06/01/2008: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 1-0
Διαιτητής: Μιχάλης Γερμανάκος (Αθηνών)
Την επόμενη μέρα, για την ίδια αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Λεωφόρο, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών και πήρε τη νίκη με πέναλτι στις καθυστερήσεις; Ποιος άλλος θα το κέρδιζε; Μα φυσικά ο Γιώργος Καραγκούνης! Κατα τη γνώμη μας ανύπαρκτο. Σύμφωνα με τον Τύπο ήταν... αυστηρό!

ΤΑ ΝΕΑ, 07-01-2008

(11) 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
13/01/2008: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Το ντέρμπι αιωνίων της 16ης αγωνιστικής που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1 στιγματίστηκε από τρεις τρομερές εύνοιες του Παναθηναϊκού από διαιτητικά λάθη του Καλόπουλου.
 
Η πρώτη φάση ήταν το γκολ του Ντόι με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, το οποίο προήλθε από άκυρη ασίστ του Σαλπιγγίδη, καθώς η μπάλα είχε περάσει όλη άουτ:

Επίσης στο 66' (και με το σκορ στο 1-1), υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού για χέρι του Άντζα. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το βίντεο της φάσης, ο Άντζας στηρίχθηκε στο χέρι του για να κάνει προβολή. Επρόκειτο δηλαδή για χέρι στήριξης. Στον κανονισμό διαιτησίας υπάρχει παράδειγμα με αυτήν ακριβώς τη φάση με την αναφορά ότι δεν σφυρίζεται πέναλτι.


Στον ίδιο αγώνα, στο 77' δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό σε χέρι του Ίβανσιτς εντός περιοχής μετά από σέντρα του Σίσιτς!

Τα Νέα, 14/01/2008

Τρεις μέρες αργότερα, ο Ολυμπιακός θα διαλύσει τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο με 4-0! Εκεί δεν είχε ούτε επαναφορά με τη μπάλα να έχει περάσει άουτ, ούτε πέναλτι σε χέρι στήριξης!

(12) 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
13/01/2008: ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ 0-1
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Θεσσαλονίκης)
Για την ίδια αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Τούμπα από την Ξάνθη με σκορ 0-1. Στο 57' με το σκορ 0-1, ο διαιτητής Κάκος καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Γεωργιάδης αστόχησε:

(13) 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
27/01/2008: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-0
Διαιτητής: Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας)
Στον αγώνα Ολυμπιακού-Άρη, το πέναλτι που κέρδισε ο Κοβάσεβιτς και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο 79' ήταν λανθασμένη υπόδειξη. Ωστόσο στον ίδιο αγώνα, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε τράβηγμα φανέλας του Κοβάσεβιτς από τον Παπαδόπουλο στο 66'.

(14) 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
03/02/2008: ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Η περίφημη υπόθεση Βάλνερ. Ένας ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς αγωνίστηκε χωρίς να έχει το σχετικό δικαίωμα.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, αλλά έκανε αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Υπέβαλε ένσταση και όπως ήταν φυσικό, κέρδισε τον αγώνα στα χαρτιά.

Όπως νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό το 2017 για ένα κουτάκι μπύρας που δέχτηκε ο Βλάνταν Ίβιτς (ενώ ο ΠΑΟ νικούσε 1-0). Όπως νίκησε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ το 2018 με 0-3 στην Τούμπα με χατ τρικ της επιτροπής εφέσεων. Το ίδιο που συμβαίνει δικαίως σε όλον τον κόσμο σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στην ΑΕΚ περίμεναν την απόφαση του CAS για να δικαιωθούν, πιστεύοντας ότι η απόφαση θα στείλει τον Ολυμπιακό... στην CASα!

SCORE LIVE, 15-04-2008


Η απόρριψη δύο ενστάσεων του Ολυμπιακού τους έδωσε ακόμα περισσότερες ελπίδες. Η casα έγινε... casτούκι!

SCORE LIVE, 18-04-2008

Τελικά το CAS δικαίωσε τον Ολυμπιακό, τα λογοπαίγνια για casες και casτουκια σταμάτησαν και άρχισαν να κλαίνε, μιλώντας για χούντα και τανκς...

SCORE LIVE, 22-04-2008

Μετά τη δικαίωση στο CAS, το ΔΣ της Super League ψήφισε υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας. Κατά ψήφισε μόνο η ΑΕΚ. Ούτε καν ο Παναθηναϊκός. Και ας μιλάνε σήμερα οι οπαδοί της ομάδας για «σκάνδαλο Βάλνερ»...

Χρειάστηκε κόπος και αγώνας, αλλά ο κόσμος αποδέχθηκε ότι δεν είμαστε Ουγκάντα για να φοράει όποιος θέλει μία φανέλα και να αγωνίζεται σε ματς πρωταθλήματος.
Μετά από εννέα χρόνια, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης αναγνώρισε την ιστορική αλήθεια:

Για την ιστορία, ο Βάλνερ ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Καλαμαριάς στον επίμαχο αγώνα. Όχι ότι έχει καμία σημασία αυτό. Η παρουσία κάθε παίκτη σε έναν αγώνα, επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να είναι σκόρερ. Αυτό το καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί:

Κλείνοντας το θέμα Βάλνερ, ας φανταστούμε απλά να νικούσε ο Ολυμπιακός την Καλαμαριά με συμμετοχή ενός παίκτη των Πειραιωτών που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής. Πώς θα αντιδρούσαν άραγε όλοι οι υπόλοιποι αν η Καλαμαριά έλεγε: «Αφού το κέρδισε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο, εμείς δεν κάνουμε ένσταση»;

(15) 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
03/02/2008: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0
Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος
(Ηπείρου)
Την ίδια αγωνιστική του αγώνα της υπόθεσης Βάλνερ, ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Λεωφόρο με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Στο 7' του αγώνα, ο διαιτητής Κύρκος χάρισε αποβολή στον Γκούμα. Με αριθμητικό μειονέκτημα για 83 λεπτά, η νίκη δεν θα ήταν το ίδιο εύκολη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα ο διαιτητής δεν χαρίστηκε στον Καρντόσο του Αστέρα ο οποίος αποβλήθηκε στο 83' του αγώνα.
Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

(16) 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
16/02/2008:  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0
Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Ο Ολυμπιακός νίκησε με πέναλτι που κέρδισε ο Στολτίδης από τον Γραμμόζη. Λίγο μετά ο ίδιος παίκτης του Εργοτέλη χτύπησε τον Στολτίδη και δεν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

(17) 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
02/03/2008: ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκις)
Η... ηθική πρωταθλήτρια της σεζόν 2007/08 ΑΕΚ, προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ με πέτσινο πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το πέναλτι κέρδισε ο Ζούλιο Σέζαρ και εκτέλεσε εύστοχα ο Ριβάλντο στο 68', ενώ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 78' με τον Ποστίγκα.
Το βίντεο της φάσης:

Sport24, 02/03/2008

(18) 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09/03/2008: ΒΕΡΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Διαιτητής: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών) - βοηθος διαιτητή: Δημήτρης Μπέρσης (Αρκαδίας)
Σε έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της σεζόν, έξι αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη στην Βέροια για να παραμείνει έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό και δύο βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ. Η νίκη ήρθε δύσκολα, ενώ η διαιτησία ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Φερνάντο Μπελούτσι στο 16' με σοκαριστική υπόδειξη για οφσάιντ, αλλά και γκολ του Κοβάσεβιτς στο 22':
«Κάλυπτα κι εγώ τον Μπελούτσι»...

Contra.gr, 10-03-2008


Τα Νέα, 11-03-2008:


Το βίντεο με τα δύο γκολ του Ολυμπιακού που ακυρώθηκαν:

(19) 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
23/03/2008: ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΑΕΚ 0-1
Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ νίκησε στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά την Καλαμαριά, σωστά;
Ναι, με τη μικρή διαφορά ότι χρειάστηκε μια μικρή σφαγή...
Ο διαιτητής Δαλούκας έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι της Καλαμαριάς στο 12' ενώ ήταν μπροστά στη φάση κάτι που ευνόησε την... ηθική πρωταθλήτρια του 2008. Αυτό συνέβη μία αγωνιστική πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.
Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ, 24-03-2008
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής


(20) 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
22/03/2008: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1
Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας) - βοηθός διαιτητή: Σπύρος Κωτσιαντής (Ημαθίας)
Την ίδια αγωνιστική, ο Ηρακλής στερείται τη νίκη μέσα στη Λεωφόρο, καθώς ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Ντίαζ στο 34' και ενώ το σκορ ήταν ήδη 1-1.


Διαιτητική σύνοψη σεζόν
Παναθηναϊκός (7 ΥΠΕΡ - 0 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 7 αγώνες 
(εντός έδρας με ΠΑΟΚ, Καλαμαριά, Αστέρα Τρίπολης, Ηρακλή, εκτός έδρας με ΑΕΛ, Άρη, Ολυμπιακό), αδικήθηκε σε 0 αγώνες, μοιρασμένα διαιτητικά λάθη σε 1 αγώνα (εντός έδρας με Ξάνθη).
Τερμάτισε τρίτος.

ΑΕΚ (3 ΥΠΕΡ - 0 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 3 αγώνες 
(εντός έδρας με ΑΕΛ, Παναθηναϊκό, εκτός έδρας με Καλαμαριά), αδικήθηκε σε 0 αγώνες..
Τερμάτισε δεύτερη.

Ολυμπιακός (1 ΥΠΕΡ - 4 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 1 αγώνα (εκτός έδρας με Ηρακλή), αδικήθηκε σε 4 αγώνες (εντός έδρας με Ξάνθη, Παναθηναϊκό, εκτός έδρας με Άρη, Βέροια), μοιρασμένα διαιτητικά λάθη σε 3 αγώνες (εκτός έδρας με Εργοτέλη, εντός έδρας με Άρη, Εργοτέλη).
Κατέκτησε το πρωτάθλημα.


Η τελική βαθμολογία των πέντε πρώτων θέσεων της κανονικής περιόδου:
1. Ολυμπιακός 70 (πρωταθλητής)
2. ΑΕΚ: 68
3. Παναθηναϊκός: 66
4. Άρης: 50
5. Πανιώνιος: 45.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΩΝ
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η... ηθική πρωταθλήτρια εκείνης της χρονιάς ΑΕΚ κατηγορήθηκε ότι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα με πλαστές ενημερότητες (χάρη στις οποίες μπορούσε να πραγματοποιεί μεταγραφές) και εν τέλει το αδίκημα της πλαστογραφίας παραγράφηκε και οι κατηγορούμενοι απέφυγαν τα χειρότερα...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδας πετυχαίνοντας ένα ακόμα νταμπλ. Με highlight την 4άρα στον αιώνιο αντίπαλο, ο Ολυμπιακός στέφθηκε κυπελλούχος νικώντας τον Άρη στον τελικό που μάλιστα έγινε στη Θεσσαλονίκη.

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το σούπερ καπ νικώντας την κυπελλούχο της προηγούμενης σεζόν Λάρισα και προσθέτοντας έναν ακόμα τίτλο στην τροπαιοθήκη του:

ΕΥΡΩΠΗ
Σε ό, τι αφορά την Ευρώπη, οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν τις ιστορικές πρώτες εκτός έδρας νίκες στους ομίλους του Champions League και συγκέντρωσαν 10 βαθμούς στον όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Λάτσιο και Βέρντερ Βρέμης, περνώντας στα νοκ άουτ για πρώτη φορά μετά το 1998/99!

Με τρεις τίτλους και μεγάλη Ευρωπαϊκή πορεία μέσα στην ίδια σεζόν, η καλύτερη Ελληνική ομάδα του 2007/08 ήταν ο Ολυμπιακός. Και το πρωτάθλημα ήταν από τα πιο δίκαια που έχουν κατακτηθεί ποτέ...

Σχόλια

  1. λεβαδειακός αεκ 0-4 στο πρώτο γκολ δεν τηρείται το fair play και το δέυτερο ήταν οφσάιντ,αεκ οφη 4 0 αυστηρή αποβολή του λεοζίνιο , ηρακλης αεκ 0-1 δεν παίρνει πέναλτυ ο ηρακλής, αεκ πανιωνιος 2 3 δεν παίρνει πέναλτυ ο πανιώνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Ηρακλής - Ολυμπιακός τα διαιτητικά λάθη είναι 1-1. Στο Εργοτέλης - Ολυμπιακός είναι 1-2. Στο ΑΕΚ - Λάρισα 1-0 το πέναλτι είναι και αποβολή. Στο Άρης - Ολυμπιακός το φάουλ της ισοφάρισης από αυστηρό έως ανύπαρκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οφη οσφπ 0-1 χαρίζεται δέυτερη κίτρινη στον οφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσφπ ατρόμητος 2 0 ακύρωθηκε καθαρό γκολ του σίσιτς στο 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου