«Μόνοι μας και όλοι σας»: Όλοι το ζήλεψαν, ο Ολυμπιακός το κατάφερε!

Από το «Μόνοι μας και όλοι σας» μέχρι το «Γαύροι σας μισούμε όλοι», μία κωλοτούμπα δρόμος. Τον μοναχικό δρόμο πολλοί τον ζήλεψαν, ένας τον κατάφερε. Διαβάστε ένα σκληρό ψυχογράφημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου...

Αν έχετε παρατηρήσει προσεκτικά, οι αντιολυμπιακοί επικοινωνιακοί μηχανισμοί αναφέρονται συχνά με έπαρση στη συμμαχία Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, είτε σε επίπεδο ΠΑΕ, είτε ακόμα και σε επίπεδο οπαδών, σχολιαστών κτλ.

Πάγια ατάκα τους: «Γαύροι έχετε πετύχει να σας μισήσει όλη η Ελλάδα».

Χθες φάγαμε ξανά το ξαναζεσταμένο φαγητό αυτής της ατάκας με αφορμή τη συμμαχία τριών μεγάλων ομάδων και μιας μικρής ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό, για την έξωση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Super League.

Ο τρόπος σκέψης του εν λόγω αφηγήματος , είναι αστείος. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν είναι αυλή σχολείου, όπου κάνουν παρέα όλοι, αλλά «ο ψωριάρης είναι χώρια και ξεπαρεού».

Δεν θα κανονίσουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης να πάνε για ποτάρες ή κάποια εκδρομή στην Αράχωβα και ο καημένος ο Ολυμπιακός θα μείνει μόνος του στο σπίτι να βλέπει Netflix και να τρώει πατατάκια.

Το πρωτάθλημα δεν είναι μια παρέα. Το πρωτάθλημα είναι μια μάχη, όπου ο καθένας κοιτάζει το δικό του συμφέρον. Αν ανασύρετε στη μνήμη σας τον Ιβάν Σαββίδη να μπουκάρει με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας λίγο πριν τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ το 2018, θα βεβαιωθείτε για του λόγου το αληθές. Πήγαν οι συμμαχίες περίπατο.

Αντίθετα, αυτό που έχει σημασία και αξία στον αθλητισμό, είναι να παλεύεις μόνος σου απέναντι σε όλους. Αυτό δίνει μαγκιά και σε χαλυβδώνει. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι το έχουν ζηλέψει και φαντασιώνονται να είναι μόνοι τους απέναντι σε όλους.

Στην πραγματικότητα, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχουν ζηλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει την ιδιότητα του Ολυμπιακού να παλεύει απέναντι σε όλους.

Ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ, επανειλημμένα φαντασιώνονται ότι δήθεν υπάρχει κάποια υποτιθέμενη συμμαχία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και παραπέμπουν στο πάλαι ποτέ Π.Ο.Κ. «Μόνοι μας και όλοι σας» έλεγε ο γιος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιώργος Σαββίδης:


Πάμε και στην ΑΕΚ. Και εκεί φαντασιώθηκαν ότι είναι μόνοι τους απέναντι σε όλους, όπως είχε γράψει και ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΠΑΕ Γιάννης Καραλής:


Από κοντά και ο Παναθηναϊκός. Επίσης φαντασιώθηκε ότι είναι μόνος απέναντι σε όλους, λίγους μήνες πριν η Σούπερ λιγκ αλλάξει τον κανονισμό της αδειοδότησης για να μην υποβιβαστεί...


Όπως βλέπετε λοιπόν, το «μόνοι μας και όλοι σας» πολλοί το ζήλεψαν, το «όλοι μας και μόνοι σας» ουδείς...

Η πραγματική μαγκιά είναι να παλεύεις απέναντι σε όλους και να είσαι το σημείο αναφοράς. Ο χωρισμός της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς και αντιολυμπιακούς είναι τίτλος τιμής για τον Ερυθρόλευκο οργανισμό.

Όταν λοιπόν γράψει κάποιος «Άντε ρε γαύροι που σας σιχαίνονται όλοι», να ξέρετε ότι πιθανότατα έχει δίκιο. Είναι απόλυτο λογικό να μισούν τον Ολυμπιακό οι οπαδοί των αντιπάλων ομάδων.

Έχασαν τα νιάτα τους και τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους χωρίς να χαρούν, χωρίς να πανηγυρίσουν, χωρίς να πηγαίνουν σε φιέστες ή σε πλατείες.

Ο Παναθηναϊκός μετράει 13 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχανε από την Θύελλα Ραφήνας στη Γ' εθνική, τρεις μέρες πριν νικήσει ο Ολυμπιακός την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς λιγκ και ο ΠΑΟΚ έχει 3 πρωταθλήματα σε όλη την ιστορία του (1926-2023), όσα δηλαδή μετράει ο Ολυμπιακός μόνο στα χρόνια του Var (2019-2022)!


Ας υποθέσουμε ότι κάποιος φίλαθλος του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Είδε στο δημοτικό την ομάδα του να κατακτά πρωτάθλημα το 1996 με πέναλτι τύπου Σπανέα και στο τέλος της σεζόν τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να τραγουδάει «Ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά».

Από τότε, αυτός ο άνθρωπος έφτασε σχεδόν 40 χρόνων και έζησε μόνο 2 πρωταθλήματα στον βασιλιά των σπορ, ένα του Δούρου και ένα της μπουγάδας. Αναλογιστείτε ότι μιλάμε για τα χρόνια του γυμνασίου, του λυκείου, του πανεπιστημίου, του στρατού, της δουλειάς, της οικογένειας... Σήμερα πηγαίνει το παιδί του στο Δημοτικό. Και όμως από τότε που ήταν ο ίδιος στο δημοτικό, μέχρι και σήμερα, έζησε φτώχεια, ένδεια, ΠΕΙΝΑ!

Είναι δυνατόν λοιπόν να μην έχει πόνο στην ψυχή του; Και δεν το λέμε με την έννοια της καζούρας, αλλά με την ρεαλιστική έννοια του πόνου.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις έναν γνωστό και κάθε βράδυ σου τρώει όλες τις γυναίκες. Βγαίνετε μαζί και όλες κολλάνε σε εκείνον. Εσένα δεν σε κοιτάζει καμία και γυρίζεις σπίτι να βολευτείς με το Onlyfans.

Είναι δυνατόν να του δώσεις το χέρι και να του πεις «Μπράβο ρε μάγκα, σου βγάζω το καπέλο που τις ρίχνεις όλες»; Όχι βέβαια. Αντίθετα θα πεις ότι πάνε μαζί του γιατί έχει λεφτά και ωραίο αμάξι, αλλά ενδόμυχα θα τον ζηλεύεις και θα προσπαθείς να τον αντιγράψεις.

Όπως αντίστοιχα, κάποιος που διακρίνεται επαγγελματικά, θα λοιδωρηθεί ότι το πετυχαίνει, επειδή έχει βύσμα ή επειδή είναι ρουφιάνος. Και συνήθως όσοι λοιδωρούν, είναι και οι πραγματικοί ρουφιάνοι!

Ζούμε λοιπόν στη χώρα όπου η επιτυχία είναι ποινικό αδίκημα. Ένα πρωτάθλημα να πάρεις, θα βρεθεί τρόπος να στιγματιστεί. Πόσο μάλλον αν πάρεις 22 σε 27 χρόνια.

Συνεπώς, ναι, όντως μισείτε όλοι τον Ολυμπιακό. Ναι, είστε μια χαρωπή συμμαχία.


Βέβαια η φιλία σας και η συμμαχία σας δεν είναι ειλικρινείς και διαρκούν μέχρι να διαλυθείτε ξανά.

- Θυμόμαστε μετά τη συμμαχία σας να καταλήγετε στα μαχαιρώματα της πεζογέφυρας του Βόλου και στο κύπελλο του ΠΑΟΚ με γκολ-οφσάιντ.

- Θυμόμαστε να σφάζει ο Κύζας τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και αμέσως μετά ο Θωμαΐδης να μεταδίδει από το κανάλι του Αλαφούζου ρεπορτάζ για έρευνες των αρχών στα λογιστήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για υποθέσεις εμπρησμών και εκβίασης.

- Θυμόμαστε να παίρνει ο ΠΑΟΚ χάρτινους βαθμούς στη Λεωφόρο με το κουτάκι της μπύρας στον Ίβιτς, ενώ έχανε στο γήπεδο και τον Παναθηναϊκό να κλαίει πριν ανακαλύψει τις τακτικές Χουάνκαρ.
- Θυμόμαστε τον Ιβάν Σαββίδη να μπουκάρει στην Τούμπα με όπλο και μπράβους, επειδή ο Μελισσανίδης τού πήρε το χάρτινο πρωτάθλημα.

Όταν όμως ξεκίνησε η νέα κυριαρχία του Ολυμπιακού με τεσσάρες στη Λεωφόρο, πεντάρες στο ΟΑΚΑ και εκτός έδρας νίκες σε Τούμπα και Emirates μέσα σε λίγες ώρες, οι σύμμαχοι τα ξέχασαν όλα και έγιναν ξανά φιλαράκια.

Η συμμαχία αναβίωσε, ο Δημητριάδης έκανε κωλοτούμπα στο ποινικό δικαστήριο, καταθέτοντας υπέρ του Σαββίδη για το όπλο και ο Μπαλτάκος εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ, ως το απόλυτο σύμβολο του «αντιολυμπιακισμού».

Και πάλι όμως η μοίρα σας ήταν η ίδια, να διαλυθείτε...

- Θυμόμαστε λοιπόν τον τελικό κυπέλλου του 2022 με την πέτρα στον Αϊτόρ, το πέναλτι του Λάοθ και τα έκτροπα που έκαναν το γύρο του κόσμου.

- Θυμομαστε τη σφαγή του Νταμπάνοβιτς πέρυσι στα playoffs.

- Θυμόμαστε οπαδούς του Παναθηναϊκού, παρέα με νεοναζί Κροάτες χούλιγκανς να προκαλούν επεισόδια στα οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης.

- Θυμόμαστε τον Τόσκο και τον Άλκη Καμπανό που δολοφονήθηκαν από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια πανό για «λευτεριά στα αδέρφια μας». Παρόλα αυτά, σήμερα ο Καρυπίδης βρίσκεται στο ίδιο μπλοκ με τον ΠΑΟΚ κατά του «επάρατου» Μαρινάκη...

Ό,τι και να κάνετε λοιπόν, οι συμμαχίες σας είναι βραχύβιες και διαλύονται άμεσα, είτε σε διαιτητικό, είτε σε οπαδικό επίπεδο. Η αστεία και σαθρή συμμαχία σας δεν ενοχλεί κανέναν στον Ολυμπιακό. Θέμα χρόνου είναι να διαλυθείτε ξανά.

Το ότι όλοι μαζί αντιπαθείτε, μισείτε και σιχαίνεστε τον Ολυμπιακό, είναι ο μεγαλύτερος τίτλος στην ιστορία του συλλόγου, μαζί με το «μέχρι τέλους» του μπάσκετ. Όλοι οι άλλοι τίτλοι έπονται. Ειδικά όταν κάνετε αυτά που κατηγορείτε στην πρώτη ευκαιρία (από χάρτινες νίκες μέχρι ό,τι άλλο έχετε κατηγορήσει).

Μέχρι και site ειδικού σκοπού φτιάχτηκε, χωρίς σοβαρή ειδησεογραφική υπόσταση, μόνο και μόνο για να πολεμάει τον Ολυμπιακό σε κάθε επίπεδο. Το πρώτο «αντί» μέσο στην παγκόσμια ιστορία!

Ο μοναδικός σύλλογος που έχει κάνει πράξη το «Όλοι σας και μόνοι μας» είναι ο Ολυμπιακός!

Άλλωστε, όπως είπε ο Κώστας Ραπτόπουλος, ο Ολυμπιακός είναι ο Νίκος Κούρκουλος του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Ο Ολυμπιακός είναι ο Νίκος Κούρκουλος του Ελληνικού πρωταθλήματος! Του έκανε επίθεση ο Κατράκης, τον πετάγανε μέσα στις λάσπες, πάντα όμως η γκόμενα τον αγαπούσε και πάντα έβρισκε τρόπο και ήταν αυτός που έδινε την τελευταία γροθιά.

Ο Κούρκουλος είναι! Ό,τι και να λέμε στην Ελλάδα, η κουφάλα ο Ολυμπιακός είναι ο Κούρκουλος του Ελληνικού πρωταθλήματος. Είτε γδαρμένος, είτε δαρμένος, είτε ταλαιπωρημένος, είτε με σκισμένα ρούχα, όχι άλλο κάρβουνο, ιστορίες, είναι ο πιο μεγάλος γ@μιάς!»


Σχόλια