Η συγκλονιστική αποτυχημένη προφητεία για Μαρινάκη το 2010!

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ήταν Ιούνιος του 2010, η περίοδος της δύσης της εποχής Κόκκαλη στους ερυθρόλευκους, ο οποίος μεταβίβασε την ΠΑΕ στον εφοπλιστή.

Τις ημέρες εκείνες, στην εφημερίδα Πράσινη διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο στη στήλη Πρασινοφρουρός. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός μόλις είχε κατακτήσει το νταμπλ στο ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε φάση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Αξίζει να δούμε τι έγραφε το συγκεκριμένο άρθρο για την έλευση Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο, αλλά και τις εκτιμήσεις για το ποιος ήταν εκείνος που το έγραψε...!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ

ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

«Αν στο «τριφύλλι» πάρουν τις σωστές αποφάσεις, η πλάκα που θα γίνει τα επόμενα χρόνια θα είναι μεγαλύτερη απ' όση περιμέναμε χωρίς τον Μαρινάκη.

Τρέμουμε. Δεν είναι αστείο παιδιά και μην το γελάτε καθόλου. Μπήκε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό και βγήκαν από χθες τα γαυρομέσα -να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος και σήμερα- και μας βομβάρδισαν με τίτλους για νέες δυναστείες και ιστορικές συμφωνίες. Ακόμα δεν τον είδαμε δυνάστη τον βαφτίσαμε. Ποιον; Κάποιον άνθρωπο που δεν έχει δώσει εξετάσεις ΠΟΥΘΕΝΑ στον αθλητικό χώρο.

Δηλαδή φεύγει ο Ολυμπιακός από τα χέρια ενός ανθρώπου που μισήθηκε όσο κανείς για τις τακτικές του αλλά στο τέλος μόνο ασήμαντο μέγεθος δεν τον λες και περνάει στα χέρια ενός νέου πλούσιου και χωρίς καμία απολύτως περγαμηνή και περνάει και ως είδηση που πρέπει να τρέμουμε. Ρε σε τίποτα όρνια απευθύνεστε;

Δεν λέω ότι ο Μαρινάκης θα αποτύχει ή θα πετύχει. Ούτε αν έχει ή δεν έχει λεφτά. Ο άνθρωπος δεν υπάρχει στον αθλητικό χώρο. Το τελευταίο που θυμάμαι από τον Μαρινάκη είναι ότι μπήκε στα αποδυτήρια του κλειστού του Ρέντη μετά το πρωτάθλημα του βόλεϊ και δεσμεύτηκε μπροστά στις κάμερες αλλά και στον Μίλκοβιτς ότι θα τον κρατήσει. Την κατάληξη την ξέρετε. Του έκανε πρόταση 300.000 ευρώ ενώ ο Σέρβος ήθελε 700.

Τέλος πάντων άλλα μεγέθη άλλες συνθήκες. Μπορεί ο τύπος να έχει όρεξη και να γουστάρει. Προσωπικά η εκτίμησή μου είναι ότι πρόκειται για μία νέα περίπτωση Αγγελόπουλων. Λεφτάδες που δεν έχουν ιδέα από διαχείριση τόσο μεγάλων «καραβιών», ενθουσιώδεις που θα προσπαθήσουν να πείσουν τον κόσμο φέρνοντας κανένα μεγάλο όνομα τύπου Βούισιτς. Σαπάκι πολυτελείας.

Τα λεφτά αν τα έχεις είναι πολύ ωραία εφόσον ξέρεις πώς να τα ξοδέψεις. Ο Μαρινάκης δεν ξέρουμε καν αν έχει να χάνει ένα εικοσάρικο ετησίως και δεν ξέρουμε αν μπορεί να το διαχειριστεί σωστά.

Και ερωτώ εγώ με το φτωχό μου το μυαλό. Αν έχει λεφτά και μάλιστα καραβιές λεφτά όπως προσπαθούν να μας πείσουν από χθες πως έχει αφήσει από τη Δευτέρα να έρθει η Σάρα και η Μάρα σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο;

Από Λίνεν μέχρι Μιραλάς και από ανανέωση Παναγοπούλου μέχρι μεταγραφή του τεράστιου Γερμανού Επστάιν που άδικα έμεινε εκτός Μουντιάλ για να πάρουν τον Οζιλ. Ο Μαρινάκης ξέρει εδώ και μία εβδομάδα ότι μπορεί να μπει.

Αν έχει τόσο μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες πως άφησε να έρθουν όλοι αυτοί από το πανέρι; Λίγο μυαλό θέλει παιδιά. Αφήστε τους άλλους να τα καταπίνουν αμάσητα. Αν στον Παναθηναϊκό πάρουν τις σωστές αποφάσεις η πλάκα που θα γίνει τα επόμενα χρόνια θα είναι μεγαλύτερη από όση περιμέναμε χωρίς τον Μαρινάκη. Ο Παναθηναϊκός κρατάει και το μαχαίρι και το καρπούζι».

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Από πού να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε για το συγκεκριμένο άρθρο... Δεν το επιλέξαμε τυχαία. Δεν ήταν ένα άρθρο την παραμονή ενός ντέρμπι γραμμένο με αισιοδοξία «Πάμε να νικήσουμε» και τελικά έχασαν. Αυτά είναι συνηθισμένα στον οπαδικό Τύπο άλλωστε. Εδώ όμως πρόκειται για ένα ιστορικό άρθρο καθώς σχολιάζει την εμβληματική αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Ολυμπιακό. Τι μας είπε λοιπόν ο αρθρογράφος;

  • Έγραψαν ειρωνικά ότι τρέμουν... Τελικά δεν ξαναπήραν πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός πήρε 10/12 πρωταθλήματα...
  • Έγραψαν ότι η απόκτηση Μιραλάς είναι «σάρα και μάρα». Τελικά έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο και πήρε μεταγραφή 7 εκατομμύρια στην Έβερτον.
  • Το κυριότερο όμως είναι η προφητεία ότι με τον Μαρινάκη η πλάκα που θα σπάσουν στον Παναθηναϊκό είναι μεγαλύτερη από όση περίμεναν χωρίς αυτόν! Τελικά έσπασαν πλάκα;
Τελικά στα 12 χρόνια που ακολούθησαν, ο άνθρωπος που «δεν είχε δώσει εξετάσεις πουθενά στον αθλητικό χώρο» πέτυχε τα εξής:
  • 10 πρωταθλήματα Ελλάδας σε 12 σεζόν για τον Ολυμπιακό με ρεκόρ βαθμολογικών διαφορών και μάλιστα τα 3 τελευταία με var και ξένους διαιτητές.
  • Κατέκτησε 4 κύπελλα Ελλάδας.
  • Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την υψηλότερη θέση της ιστορίας του στα rankings της ΟΥΕΦΑ πετυχαίνοντας ιστορικές νίκες ή προκρίσεις επί μεγαθηρίων (Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μίλαν, Άρσεναλ, κτλ).
  • Χρηματοδοτώντας τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό δημιούργησε τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα με δεκάδες τίτλους σε όλα τα αθλήματα, αλλά και με 8 ευρωπαϊκά τρόπαια και το εμβληματικό 50-0 επί του Παναθηναϊκού για μισή δεκαετία.
  • Σε διεθνές επίπεδο αγόρασε την Νότιγχαμ Φόρεστ και την οδήγησε στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από 23 χρόνια που αγωνιζόταν σε χαμηλότερες κατηγορίες!
Τελικά, για άνθρωπος που δεν υπήρχε στον αθλητικό χώρο, τα πήγε ισοπεδωτικά καλά σε ποδόσφαιρο και ερασιτέχνη, σε Ελλάδα και Αγγλία, σωστά; Αντίθετα η πρόβλεψη που διαβάσαμε στο άρθρο της Πράσινης, απέτυχε παταγωδώς.

Όσο για το ποιος είχε γράψει το περίφημο άρθρο; Την εποχή εκείνη εργαζόταν στην εφημερίδα Πράσινη ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο σημερινός διευθυντής του SDNA.

Όταν έναν χρόνο μετά, αποχώρησε από την Πράσινη κατόπιν σύγκρουσης με τον Δ. Γιαννακόπουλο (πλέον έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις τους), η εφημερίδα έγραψε ότι ο κ. Παπαθεοδώρου αρθρογραφούσε στην περίφημη στήλη «Πρασινοφρουρός» και ότι εκείνος ευθυνόταν για κάποια συκοφαντικά άρθρα κατά των αδερφών Αγγελόπουλων το 2010 (κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε).

Συνεπώς υπάρχει περίπτωση, ο συντάκτης και του εν λόγω ανυπόγραφου άρθρου να ήταν ο σημερινός διευθυντής του SDNA. Δεν το γνωρίζουμε απλά εικάζουμε.

Όποιος και αν ήταν πάντως ο αρθρογράφος, επρόκειτο για μνημειώδη κουβά επικών διαστάσεων. Ο Μαρινάκης ήρθε και τα σάρωσε όλα, ενώ ο Παναθηναϊκός χρόνια τώρα δεν είδε ξανά πρωτάθλημα και αρκέστηκε απλώς σε δύο κύπελλα Ελλάδας...

Τελικά τι λέτε; Έσπασαν πλάκα με τον Μαρινάκη όπως έλεγαν; Η Πράσινη πάντως έχει πλέον κλείσει και δεν μπορεί να συνεχίσει να σπάει πλάκες...

Σχόλια