«Αθλητική διαπλοκή μίλα για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού!»

Αρκετά μηνύματα έλαβε η Αθλητική διαπλοκή μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας που ζητούσαν σχολιασμό της εικόνας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Μάλιστα τα μηνύματα αυτά ήρθαν και από φίλους του Ολυμπιακού.

Το πρώτο που έχουμε να πούμε είναι ότι από τον Ιούλιο του 2020 που είμαστε στον αέρα του διαδικτύου, ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με καθαρά αγωνιστικά θέματα. Το ίδιο το όνομά μας («Αθλητική διαπλοκή») μαρτυρά ότι μας αρέσει η έρευνα των παρασκηνίων. Ειδικά για το όνομά μας έχουμε δεχτεί πολλές ειρωνείες, καθώς, ενώ αναλύουμε την διαπλοκή στον αθλητισμό, κάποιοι νομίζουν ότι αυτοπροσδιοριζόμαστε ως διαπλεκόμενοι!

Ειδικότητά μας είναι οι αθλητικές δικαστικές υποθέσεις, το παρασκήνιο, ο ρόλος των αθλητικών ΜΜΕ και θέματα διοικητικά, οικονομικά και διαιτητικά. Μεγάλη μας αγάπη η έρευνα στην ιστορία και το ρετρό κομμάτι λόγω και του πλούσιου αρχείου που διαθέτουμε, ενώ ασχολούμαστε και με στατιστικές αναλύσεις. Όλα αυτά πάντα τεκμηριωμένα και με στοιχεία, αλλά σίγουρα μέσα από το δικό μας υποκειμενικό πρίσμα.

Ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με το σύστημα του Μαρτίνς, με την απόδοση του Ονιεκούρου, με τα λάθη του Κρέσπο, με την αγωνιστική απόδοση του Μάνταλου και με συστήματα 4-4-2, 4-3-3, κτλ. Δεν μας αρέσει, αλλά δεν έχουμε και τις κατάλληλες γνώσεις για να το κάνουμε. Συνεπώς δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να υποδείξουμε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τι θα κάνει με τον Μαρτίνς ούτε ποιες μεταγραφικές κινήσεις πρέπει να γίνουν.

Σίγουρα ο κόσμος του Ολυμπιακού κάνει παράπονα για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Από το δεύτερο μισό της σεζόν υπάρχει μία κάμψη κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται τρεις σεζόν χωρίς διακοπή και υπήρξε εφησυχασμός από νωρίς για το πρωτάθλημα.

Η εικόνα προβλημάτισε στο 0-0 της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, ακολούθησε ο αποκλεισμός από την Αταλάντα που όμως ήταν φυσιολογικός λόγω της διαφοράς μπάτζετ και στη συνέχεια το σπάσιμο του αήττητου από τον Άρη, οι ισοπαλίες με ΠΑΣ και ΑΕΚ στα play-off, η ήττα στη Λεωφόρο και τώρα ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ.

Εκτιμάμε ότι οι αρμόδιοι θα κινηθούν στη σωστή κατεύθυνση έχοντας και τη σχετική εμπειρία.

Μας κάνει όμως τεράστια εντύπωση ένα τρομερό φαινόμενο:

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην εποχή των ξένων διαιτητών. Λίγες εβδομάδες πριν τη φιέστα, επικρατεί μία οργή και μία διάθεση να πέσουν κεφάλια κάτι που πρέπει να είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Ας κάνουμε μια σύγκριση με την ΑΕΚ που προέρχεται από 4 κακές σεζόν με ελάχιστες νίκες με ξένους διαιτητές, με 0/14 νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό, με 1/19 νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ, με αποκλεισμούς στην Ευρώπη από Ζόρια και Βελεζ, 4 χαμένους τελικούς κυπέλλου, κτλ. Παρόλα αυτό το κλίμα είναι σχετικά ήρεμο και επικρατεί μία διάθεση σχεδιασμού της επόμενης σεζόν!

Από κει και πέρα, αποφεύγοντας να μιλήσουμε για αγωνιστικά θέματα θα κάνουμε μία παρατήρηση σε ένα θέμα κανονισμών. Πριν από δέκα μήνες λοιπόν, στις 25/06/2021, η Αθλητική διαπλοκή δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ κάποτε θα μας φαίνεται αστείος». Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε υπέρ της απόφασης της ΟΥΕΦΑ να καταργηθεί ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που ο κανονισμός ισχύει ακόμα, καθώς η ΕΠΟ δεν εναρμονίστηκε με τις αλλαγές της ΟΥΕΦΑ.

Κατά την άποψη της Αθλητικής διαπλοκής, είναι αστείο και ποδοσφαιρικά μεσαιωνικό να προκρίνεται μία ομάδα μετά από δύο ισοπαλίες! Δεν νίκησε ποτέ, αλλά προκρίθηκε. Κάποτε θα μας φαίνεται αδιανόητο.

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο Καραϊσκάκη. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σκοράρει στο σπίτι του, ενώ ο Ολυμπιακός σκόραρε στο δικό του!

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ
Το καλοκαίρι χάθηκε για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ μετά από δύο ισοπαλίες με την Λουντογκόρετς παρότι οι Ερυθρόλευκοι υπερείχαν στα εκτός έδρας γκολ (1-1 στο Καραϊσκάκη και 2-2 στη Βουλγαρία). Ο λόγος ήταν η κατάργηση του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ από την ΟΥΕΦΑ. Θεωρήθηκε αποτυχία.

Χθες όμως χάθηκε για τους ερυθρόλευκους η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με δύο ισοπαλίες, αλλά ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ του ΠΑΟΚ (0-0 στην Τούμπα, 1-1 στο Καραϊσκάκη). Ο λόγος ήταν η διατήρηση του κανονισμού στο κύπελλο Ελλάδας από την ΕΠΟ. Θεωρήθηκε ξανά αποτυχία.

Αν είχε συμβεί το αντίθετο συλλήβδην η σεζόν θα ήταν υπέρ-επιτυχημενη!

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ επωφελήθηκε από την κατάργηση του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ στην Ευρώπη κόντρα στην Μίντιλαντ (έχασε 1-0 στη Δανία και νίκησε 2-1 στην Τούμπα), ενώ χθες επωφελήθηκε από τη διατήρηση του κανονισμού και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου!
  • Η κατάργηση του κανονισμού στέρησε τον Ολυμπιακό το Τσάμπιονς λιγκ ενώ η διατήρηση του κανονισμού στέρησε από τον Ολυμπιακό τον τελικό του κυπέλλου!
  • Η κατάργηση του κανονισμού έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ η διατήρηση του κανονισμού έδωσε στον ΠΑΟΚ εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου!
Όλα αυτά συνέβησαν στην ίδια σεζόν και στην ίδια ήπειρο...

Σχόλια