Ζωντανή για τη 2η θέση!



Και όμως είναι ζωντανή! Η εθνική τα κατάφερε και έριξε στο καναβάτσο του ΟΑΚΑ τους Σουηδούς που πριν λίγες μέρες νίκησαν την Ισπανία! Παρά το καθιερωμένο ψυχοβγαλτικό φινάλε, πήρε τη νίκη με 2-1 με γκολ του Μπακασέτα και του Παυλίδη (μείωσε ο Κουέισον).

Η Ισπανία έκανε το καθήκον της στο Κόσοβο (0-2) έτσι η εθνική μας ξέφυγε βαθμολογικά από τους κοσοβάρους (6 βαθμοί έναντι 3).

Οι πιθανότητες πρόκρισης παραμένουν λίγες, καθώς η νίκη της Σουηδίας επί της Ισπανίας και η ισοπαλία της Ελλάδας με το Κόσοβο αποτέλεσαν μαχαιριά, αλλά η εθνική είναι ζωντανή.

Η απευθείας πρόκριση έρχεται μόνο για τον 1ο του ομίλου (η Ισπανία έχει ξεφύγει με 13 βαθμούς). Η μάχη θα δοθεί για την 2η θέση. Αυτή τη στιγμή οι Σουηδοί έχουν 9 βαθμούς και η Ελλάδα 6 και το πιο κρίσιμο παιχνίδι θα δοθεί στη Σουηδία στις 12 Οκτωβρίου.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ PLAY OFF

Αν η εθνική μας καταφέρει να πάρει τη 2η θέση, τότε θα περάσει τα play off όπου θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Στα play off θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν τη 2η θέση στους 10 ομίλους (δηλ. 10 ομάδες) καθώς και 2 ομάδες προερχόμενες από το Nations League, συνολικά δηλαδή 12 ομάδες που θα χωριστούν σε 3 ομίλους των τεσσάρων. Σε αυτούς τους ομίλους θα ισχύσει λογική final 4 με δύο ημιτελικούς και έναν τελικό (θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2022). Οι νικητές των 3 τελικών θα προκριθούν στο Μουντιάλ!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

Η μάχη για τη 2η θέση θα δοθεί με τους Σουηδούς. Ας δούμε το πρόγραμμα Ελλάδας και Σουηδίας μέχρι το τέλος των προκριματικών:

  • 09/10: Γεωργία - Ελλάδα, Σουηδία - Κόσοβο

  • 12/10: Σουηδία - Ελλάδα

  • 11/11: Ελλάδα - Ισπανία, Γεωργία - Σουηδία

  • 14/11: Ελλάδα - Κόσοβο, Ισπανία - Σουηδία

Σχόλια