Ούτε στη Γ εθνική της Ευρώπης...

Πολλοί πίστεψαν ότι η δημιουργία της 3ης διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης από την UEFA θα βοηθούσε τις ελληνικές ομάδες δίνοντάς τους την ευκαιρία να διακριθούν έστω και σε αυτό το επίπεδο και να αποκτήσουν κάποια έσοδα.

Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή, καθώς οι ελληνικές ομάδες δεν ανήκουν ούτε καν στην Γ εθνική της Ευρώπης. Το απέδειξαν ξεκάθαρα οι αποκλεισμοί της ΑΕΚ από την Βέλεζ και του Άρη από την Αστάνα.

Δεν ειναι λίγοι οι Έλληνες που σνομπάρουν το Conference League κάνοντας λόγο για Ιντερτότο, αλλά δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι οι ομάδες τους δεν αξίζουν να παίζουν ούτε εκεί...

Άλλωστε ακόμα και αν ο Άρης ή η ΑΕΚ έπαιρναν την πρόκριση χθες, θα είχαν δύο ακόμα νοκ-άουτ γύρους για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους ομίλους του Conference League, η οποία μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Η ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Δυστυχώς για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που φέρνει βαθμούς στη χώρα. Μετράει ήδη 10 συνεχόμενες (!) προκρίσεις σε καλοκαιρινά προκριματικά επί δέκα αντιπάλων από διαφορετικές χώρες:

2016: Αρούκα (Πορτογαλία)
2017: Παρτίζαν (Σερβία), Ριέκα (Κροατία)
2018: Λουκέρνη (Ελβετία), Μπέρνλι (Αγγλία)
2019: Πλζεν (Τσεχία), Μπασακσεχίρ (Τουρκία), Κρασνοντάρ (Ρωσία)
2020: Ομόνοια (Κύπρος)
2021: Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν).

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις προκρίσεις μέσα στη σεζόν καθώς ο Ολυμπιακός είχε δύο προκρίσεις τη σεζόν 2019-20 (στους "32" του Europa League όπου αντιμετώπισε την Άρσεναλ και στους "16" του Europa League όπου αντιμετώπισε την Γουλβς) και δύο προκρίσεις τη σεζόν 2020-21 (στους "32" του Europa League όπου αντιμετώπισε την Αϊντχόβεν και στους "16" του Europa League όπου αντιμετώπισε την Άρσεναλ).

Παρόλα αυτά αν ρωτήσεις οπαδούς του αντιολυμπιακού μπλοκ, θα σου πούνε με μεγάλη σιγουριά ότι η ευθύνη για την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου οφείλεται στον Ολυμπιακό που... κατέστρεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν με 10 σερί προκρίσεις κατέστρεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ του απεριόριστου μπάτζετ έχει αποκλειστεί από Έστερσουντ, Σλόβαν, Βιντεοτο, Κρασνοντάρ και Ομόνοια , η ΑΕΚ από κάτι απίθανες Ζόρια και Βέλεζ και ο Άρης από ομάδες όπως η Κόλος Κοβαλιβκα και η Αστάνα.

Παρόλα αυτά το θράσος ορισμένων οπαδών αυτών των ομάδων είναι ανείπωτο, αφού παρά τις ευρωπαϊκές τους ταπεινώσεις κατηγορούν την μοναδική ομάδα που φέρνει βαθμούς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο...

ΠΑΟ: ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ!

Το ταλέντο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι μοναδικό: έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την τραγωδία της ευρωπαϊκής τους ανυπαρξίας σε επιχείρημα... "Δεν παίζουμε για αυτό πάει χάλια η Ελλάδα"! Αλήθεια γιατί δεν παίζετε;

Φυσικά λησμονούν την εξάρα από την Ντιναμό Βουκουρεστίου, τις πεντάρες από Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γ. και Βέρντερ Βρέμης και τις ταπεινώσεις από κάτι απίθανες Κοπεγχάγη, Καμπάλα και Εστορίλ. Θυμίζουμε ότι η τελευταία νικη του Παναθηναϊκού σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης σημειώθηκε το μακρινό 2012... Περισσότερα για τις ευρωπαϊκές ταπεινώσεις του ΠΑΟ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ CHALLENGE LEAGUE;

Ίσως η λύση θα ήταν η δημιουργία μιας τέταρτης διασυλλογικής διοργάνωσης. Μετά το Europa Conference League ίσως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα Europa Challenge League. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι και εκεί οι Ελληνικές ομάδες θα κατάφερναν να προκριθούν στον όμιλο.

Σχόλια