Μέσα σε μία ώρα δικαιώθηκε η εκτίμησή μας!


Όταν στις 21:10 δημοσιεύσαμε την μακροσκελή ανάλυση της Αθλητικής Διαπλοκής με την εκτίμησή μας για την κατάληξη της υπόθεσης της Super League, δεν περιμέναμε ότι μία ώρα μετά θα δικαιωνόμασταν πλήρως.

Στην ανάλυσή μας η οποία στηρίχθηκε σε οικονομικά δεδομένα, καταλήγαμε ως εξής, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η κλειστή λίγκα δεν θα γίνει πράξη:

Λίγο μετά ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Τσέλσι από την European Super League, ακολούθησαν ρεπορτάζ για αποχώρηση της Μάντσεστερ Σίτι και στη συνέχεια φήμες οι δεύτερες σκέψεις της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το γκρέμισμα του οικοδομήματος της European Super League μετά από μόλις 2 ημέρες είναι εντυπωσιακό.

Μπάγερν, Παρί και Ντόρτμουντ δικαιώνονται για την απόφασή τους να κρατήσουν αποστάσεις, ενώ ο μεγαλύτερος προβληματισμός υπάρχει στα στρατόπεδα της Ρεάλ και της Γιουβέντους οι πρόεδροι των οποίων είχαν κορυφαίες διοικητικές θέσεις στο εγχείρημα της κλειστής λίγκας όπως και στις ομάδες που ανήκουν σε Αμερικανούς επιχειρηματίες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Μίλαν).

Η European Super League εκπροσωπώντας μόνο τρεις χώρες είχε ήδη ως αγκάθι την απουσία Γαλλικών και Γερμανικών ομάδων και πλέον μετά τις απανωτές αποχωρήσεις, η διάλυσή της ή έστω η αναστολή του σχεδιασμού της θεωρείται βέβαιη εξέλιξη.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της εξέλιξης αυτής ανήκει χωρίς καμία αμφιβολία στους οπαδούς. Ακόμα και οι οπαδοί των ίδιων των ομάδων της κλειστής λίγκας απέδειξαν γιατί το ποδόσφαιρο πάντα θα είναι ένα ξεχωριστό άθλημα χάρη στις βαθιές λαϊκές του ρίζες.

Σχόλια