Το παρασκήνιο της συμμαχίας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και οι επιθέσεις εναντίον τακτικών δικαστών!


Λίγες ώρες μετά την προχθεσινή αποκάλυψη ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ παραπέμφθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ προκειμένου να δικαστεί  με την κατηγορία της εμπλοκής στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γλυκερία-Λουίζα Ιωαννίδου, δέχεται απανωτές επικοινωνιακές επιθέσεις, προεξάρχοντος του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη μέσα από το blog "Δίκη", ενώ συνδράμει και η κ. Μαίρη Μπενέα από το δικό της blog "Δικογραφίες".  Θυμίζουμε ότι ο κ. Θωμαΐδης εργάζεται στο κανάλι OPEN το οποίο ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη όπου παρουσιάζει την εβδομαδιαία εκπομπή Η ΔΙΚΗ με συμπαρουσιάστρια την κ. Μπενέα. 

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν ισχυρή συμμαχία στην παρούσα χρονική συγκυρία η οποία ισχυροποιήθηκε ιδιαίτερα πέρυσι όταν η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να μην ασκήσει ένσταση εναντίον του ΠΑΟΚ για την υπόθεση με τα ληγμένα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου του Βορρά μετά την ισοπαλία των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ στις 15 Ιουλίου για τα play off του πρωταθλήματος.

Η απόφαση της ΑΕΚ χάρισε ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ την 2η θέση, αφού απέφυγε την ήττα στα χαρτιά και την επιπρόσθετη αφαίρεση βαθμών. Έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά εξασφάλισε πέρυσι τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε πολύ περισσότερα έσοδα (5 εκατ. ευρώ έλαβε ο ΠΑΟΚ επειδή αγωνίστηκε στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ παρότι δεν μπήκε στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης) και είχε μία πιο ξεκούραστη και εύκολη εξασφάλιση της πρόκρισής του στους ομίλους του Europa League όπου υπήρξαν επιπρόσθετα έσοδα (η ΑΕΚ τα κατάφερε με τύχη, άγχος και παληκαριά στις καθυστερήσεις απέναντι στην Βόλφσμπουργκ αλλά δεν είχε έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ).

Φυσικά η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πήρε μία τέτοια απόφαση για συναισθηματικούς λόγους. Ούτε γιατί ως οργανισμός αισθανόταν τύψεις για τη δικαστική διαδικασία στο πρωτάθλημα που πήρε το 2018. Η απόφαση Μελισσανίδη να μην ασκηθεί ένσταση οριοθετήθηκε στα πλαίσια μίας συγκεκριμένης συμμαχίας η οποία περιγράφηκε εξαιρετικά από τον κ. Θωμαΐδη λίγες ώρες πριν ληφθεί η απόφαση! Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύθηκε στο blog του Κυριάκου Θωμαΐδη λίγες ώρες πριν αποφασίσει ο Μελισσανίδης να μην υποβάλλει ένσταση κατά του ΠΑΟΚ. Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το άρθρο: 


Λίγες ώρες μετά, ο Δ. Μελισσανίδης αποφασίζει πράγματι να μην υποβάλει ένσταση. Ο ενθουσιασμός Θωμαΐδη δεν κρύβεται:



ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ;

Στα πλαίσια του έβδομου όρου της συμμαχίας, διαπιστώνουμε ότι στην παρούσα συγκυρία ο Ιβάν Σαββίδης έχει απομακρυνθεί από το παρασκήνιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν δημιουργεί εμπόδια στις αποφάσεις του Μελισσανίδη για στήριξη συγκεκριμένων παραγόντων στις εκλογές της  ΕΠΟ. Επίσης, τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Δικέφαλο του Βορρά, στηρίζουν φανατικά την ΑΕΚ στη δικαστική της εμπλοκή Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση των εκλογών της ΕΠΣ Καρδίτσας.


ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Όλοι πίστεψαν ότι η στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου από τακτικούς δικαστές θα επιφέρει ηρεμία στον τομέα αυτόν και οι μεγάλες ΠΑΕ θα σεβαστούν τις αποφάσεις τους. Αμ δε! Σε αυτή τη χώρα οι τακτικοί δικαστές δεν καταγγέλθηκαν σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις από ανθρώπους που μπήκαν φυλακή, αλλά στο ποδόσφαιρο κατηγορούνται σκληρά διαρκώς.
  • Ακούσατε τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να καταγγέλλει με ονοματεπώνυμα τη σύνθεση του δικαστηρίου που πρωτόδικα του επέβαλε ισόβια για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ σε δεύτερο βαθμό τα ισόβια έσπασαν και λίγο μετά αποφυλακίστηκε; Όχι!

  • Ακούσατε τον γνωστό έμπορο χρυσού Ριχάρδο να καταγγέλλει με ονοματεπώνυμο τον ανακριτή που τον προφυλάκισε για την υπόθεση της δήθεν λαθρεμπορίας χρυσού ενώ λίγες μέρες μετά αποφυλακίστηκε και εν τέλει απαλλάχθηκε με βούλεμα; Όχι!

  • Ακούσατε ποτέ κανέναν να δίνει στη φόρα τα στοιχεία των ενόρκων και τακτικών δικαστών που αναγνώρισαν ελαφρυντικά στον Επαμεινώνδα Κορκονέα  με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί μετά από 10 χρόνια στις φυλακές για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου; Όχι!

  • Ακούσατε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο να καταγγέλλει με ονοματεπώνυμα τον ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, με αποτέλεσμα να συρθεί σιδεροδέσμιος στην ΓΑΔΑ για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους από τον ίδιο ανακριτή 48 ώρες αργότερα; Όχι!

Μπροστά στο ποδόσφαιρο όλα αυτά ωχριούν! Όποιος τολμήσει να ασκήσει διώξεις εναντίον των ισχυρών του ποδοσφαίρου θα δεχτεί επικοινωνιακές επιθέσεις που δεν τόλμησαν να κάνουν άλλοι και άλλοι στις σοβαρότερες ποινικές υποθέσεις της Ελληνικής κοινωνίας!

Όταν ανέλαβαν τη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας τακτικοί δικαστές στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ξεκίνησαν οι επιθέσεις!

Στις 27/10/2020 ο πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, κ. Ηλίας Γιαρένης εγκαλείται γιατί οι κόρες του ήταν κατά το παρελθόν... κολυμβήτριες στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Φωτογραφίες και προσωπικά δεδομένα της οικογένειας του δικαστή και των παιδιών του δόθηκαν στη φόρα!


Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης καλεί τον δικαστή να παραιτηθεί:


Όταν όμως ο κ. Γιαρένης προήδρευσε της επιτροπής εφέσεων στην απαλλαγή του ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη, τα πράγματα άλλαξαν! Ο πατέρας των αθλητριών του Ολυμπιακού (που η παραίτησή του υποτίθεται ότι ήταν μονόδρομος) έγινε πραγματικός δικαστής!


ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ-ΛΟΥΙΖΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Η Γλυκερία-Λουίζα Ιωαννίδου δεν είναι τυχαία δικαστική λειτουργός. Έχει το βαθμό της Προέδρου Πρωτοδικών και έχει μία πολύ σημαντική θέση στην ποινική δικαιοσύνη καθώς είναι Ανακρίτρια κατά της διαφθοράς και χειρίζεται σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Ταυτόχρονα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Θυμίζουμε ότι στη θέση αυτή εξελέγη από τη Γενική συνέλευση της ΕΠΟ και μάλιστα επί διοίκησης Γραμμένου και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018! Δηλαδή εξελέγη από μία ΕΠΟ ελεγχόμενη από μία διοίκηση που είχε άριστες σχέσεις με ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και κακές σχέσεις με Ολυμπιακό και σε ένα πολιτικό περιβάλλον εχθρικό για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και πριν εμφανιστεί φυσικά στο Υπουργείο Αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης!

Το blog του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη χαρακτηρίζει δημοσίως αρωγό ποδοσφαιρικής διαφθοράς μία δικαστική λειτουργό, Πρόεδρο Πρωτοδικών! Να ανακριθεί η ανακρίτρια ζητάει ο κ. Θωμαΐδης! Μα καλά στην Ε.Ε.Α. σας πείραζε που ήταν μέλη διορισμένα από τον Υπουργό. Στην Επιτροπή Δεοντολογίας που είναι τακτικοί δικαστές που εξελέγησαν από την ΕΠΟ ποιο είναι το πρόβλημά σας;


Μάλλον κάποιοι έχουν υποτιμήσει κάπως τους δικαστικούς λειτουργούς. Υψηλόβαθμοι δικαστές που χειρίζονται υποθέσεις διαφθοράς του Ελληνικού Δημοσίου είναι πιο σκληροί από όσο νομίζουν ορισμένοι. Δεν μασάνε τόσο εύκολα.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Όταν ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετωπίζουν δικαστικές εμπλοκές, οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη! Δημοσιεύονται ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, δίνονται στη φόρα τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ, ανακαλύπτονται μάρτυρες σε ξένες χώρες για να πουν το απόλυτο τίποτα και μαθαίνουμε ότι τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα όπου ζουν!

Όταν ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ ερευνώνται για πολυιδιοκτησία ή χειραγώγηση εκλογών (ανεξάρτητα αν είναι αθώοι ή ένοχοι), οι αποκαλύψεις εξαφανίζονται! Που είναι η μαχητικότητα; Που είναι οι αποκαλύψεις; Οι ανώνυμες καταγγελίες όταν αφορούν τον Ολυμπιακό είναι καλές! Στην υπόθεση της ΑΕΚ είναι απαράδεκτες!

09/12/2014: Ο Κυριάκος Θωμαΐδης αποκαλύπτει τις ανώνυμες επιστολές που έδωσαν το έναυσμα για την έρευνα της ποινικής δικαιοσύνης από τον αθλητικό Εισαγγελέα Κορέα. Για όλα αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης αθωώθηκε ομόφωνα από τη Δικαιοσύνη:



24/03/2021: "Μαρούπα η Ιωαννίδου" επειδή επιλαμβάνεται ανωνύμων επιστολών και αυτό επειδή ίσως δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία του καταγγέλλοντος για να κάνει μήνυση η ΑΕΚ αν και όταν απαλλαχθεί από την επιτροπή Δεοντολογίας όπως αναφέρεται στον Κώδικα δεοντολογίας. Δεν μας ενδιαφέρει δηλαδή η ουσία των καταγγελιών;



ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ
  • Επιχείρημα 1: Ο Ολυμπιακός δικάστηκε μετά από 6 χρόνια, για την ΑΕΚ η διαδικασία προχώρησε μέσα σε 2 ώρες!

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται ότι η δικαστική διαδικασία εναντίον του Ολυμπιακού για την υπόθεση κατηγοριών για στημένους αγώνες ξεκίνησε ποινικά τον Δεκέμβριο του 2014 και κρίθηκε πειθαρχικά τον Σεπτέμβριο του 2020 με ομόφωνη απαλλαγή του Ολυμπιακού από την επιτροπή Δεοντολογίας.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η πραγματικότητα είναι ότι οι κατηγορίες για τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 είχαν κριθεί πειθαρχικά και μάλιστα τελεσίδικα στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ το 2015 (η επιτροπή Δεοντολογίας δεν υπήρχε καν τότε για να κριθεί η ταχύτητά της ή όχι). Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν υπήρχε το 2014. Ο Ολυμπιακός δικάστηκε λοιπόν εγκαίρως για τον αγώνα με την Βέροια.

08/07/2015: Μόλις μισό χρόνο μετά την άσκηση διώξεων εναντίον του Ολυμπιακού, τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ είχαν δικάσει τη βασική κατηγορία για τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0.

Αναφορικά με τον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος και τις λοιπές κατηγορίες της δικογραφίας η εκδίκαση έγινε στην επιτροπή δεοντολογίας το 2020 καθώς υπήρχε μία ογκωδέστατη δικογραφία με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις, απολογίες κατηγορουμένων σε ανακριτή, διατάξεις ανακριτή, συνακροάσεις της ΕΥΠ κτλ να μελετηθούν. Ο μόνος αδικημένος από αυτή την καθυστέρηση ήταν ο Ολυμπιακός που βρέθηκε σε καθεστώς ομηρίας για 5 χρόνια μέχρι την τελική ομόφωνη απαλλαγή του. Η καθυστέρηση δεν ήταν υπέρ του Ολυμπιακού αλλά εναντίον του.

Επίσης είναι ψευδές ότι η διαδικασία για την ΠΑΕ ΑΕΚ διήρκεσε λίγες ώρες. Η καταγγελία για την υπόθεση της ΕΠΣ Καρδίτσας κατατέθηκε την 01/06/2020 και η παραπομπή στο δικαστικό τμήμα έγινε 24/03/2021, δηλαδή 9 μήνες μετά!

  • Επιχείρημα 2: Η Εισαγγελία Καρδίτσας δεν ασχολήθηκε με την καταγγελία:

Η πειθαρχική διαδικασία είναι εντελώς αυτόνομη και ανεξάρτητη από την ποινική. Μπορεί κάποιος να αθωωθεί σε ένα ποινικό δικαστήριο και να καταδικαστεί στο πειθαρχικό που αποφασίζει με εντελώς διαφορετική διαδικασία και με εντελώς διαφορετικό βαθμό απόδειξης. Η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να καταδικάσει με ισχυρή πιθανολόγηση ενοχής, ενώ στα ποινικά δικαστήρια απαιτείται πλήρης απόδειξη.

Συνεπώς ακόμα και αν η καταγγελία στην ΕΠΣ Καρδίτσας αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία, αυτό δεν εμποδίζει την επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να ερευνήσει, να δικάσει, ακόμα και να τιμωρήσει. Αυτό έχει κριθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο CAS.

Υπόθεση 32216/15 Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου-Υπόθεση Bonnemaison κατά Γαλλίας

Σχόλια