Η απόδειξη ότι ο Αυγενάκης δεν έχει σχέση με την παραπομπή ΑΕΚ στην επιτροπή Δεοντολογίας



Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η ΠΑΕ ΑΕΚ παραπέμφθηκε στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ προκειμένου να δικαστεί για καταγγελία που έγινε τον Ιούνιο του 2020 αναφορικά με τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Δημοσιογραφικοί κύκλοι προσκείμενοι στην ΑΕΚ διαρρέουν ότι πίσω από την παραπομπή κρύβεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας που παραπέμπουν την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι τακτικοί δικαστές και δεν ορίζονται από κανέναν υπουργό (σε αντίθεση με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και πέραν αυτού εξελέγησαν από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ το 2018 επί διοίκησης Γραμμένου στην ΕΠΟ και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέλαβε Υφυπουργός Αθλητισμού τον Ιούλιο του 2019 όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε από την επίσημη σελίδα της ΕΠΟ τα αποτελέσματα των εκλογών στην ειδική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ με βάση τα οποία εξελέγησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των πειθαρχικών επιτροπών (ανάμεσα στις οποίες και της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ) με ημερομηνία 27/08/2018. Διακρίνονται τα ονόματα της σημερινής προέδρου της επιτροπής, κ. Γλυκερίας-Λουίζας Ιωαννίδου (Πρόεδρος Πρωτοδικών) και του τότε αναπληρωματικού μέλους, Πρωτοδίκη κ. Ανδρέα Αθανασίου που ήταν ο ερευνητής στην υπόθεση ΑΕΚ-ΕΠΣ Καρδίτσας.

Απόσπασμα από την επίσημη σελίδα της ΕΠΟ (27/08/2018)

Σχόλια