Η ανατρεπτική σεζόν στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! (Αναλύσεις-πίνακες)

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική αποδεικνύεται η σεζόν 2020-21 στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πάμε να δούμε τις βαθμολογίες και το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγωνιστικών και να αναλύσουμε τα δεδομένα τις πιθανότητες.

ΙΤΑΛΙΑ: ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Μετά από την παντοκρατορία με τα 9 σερί πρωταθλήματα της Γιουβέντους, πλησιάζει όπως όλα δείχνουν η ώρα της μεγάλης ανατροπής στη Serie A. Αρχικά η ανατροπή φαινόταν ότι μπορεί να γίνει από την Μίλαν του θρυλικού Ιμπραίμοβιτς η οποία ωστόσο χάνει δυνάμεις στην κούρσα. Η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε με Πέρισιτς, Σάντσεζ, Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Λουκάκου έχει πάρει πλέον κεφάλι και μετά το 0-3 επί της Μίλαν έχει διευρύνει τη διαφορά από τη συμπολίτισσα στους 4 βαθμούς, από την Γιουβέντους στους 8 και από τη Ρόμα στους 9.

Απομένουν 15 αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και φυσικά όλα μπορεί να αλλάξουν. Η Ίντερ έχει 8 αγώνες εντός έδρας και 7 εκτός ενώ το ντέρμπι με την Γιουβέντους θα γίνει την προτελευταία αγωνιστική στο Τορίνο που δεν αποκλείεται η υπόθεση τίτλος να έχει κριθεί. Εκτός από Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, θέση στην τετράδα που οδηγεί εγγυημένα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεκδικήσουν Ρόμα, Αταλάντα, Λάτσιο και Νάπολι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 15 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ

H=Home (εντός έδρας), A=Away (εκτός έδρας)

ΙΝΤΕΡ


ΜΙΛΑΝ


ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Η Γιουβέντους έχει έναν αγώνα λιγότερο, καθώς είχε ματαιωθεί το ματς της 3ης αγωνιστικής με τη Νάπολι στο Τορίνο λόγω κρουσμάτων Covid-19 και δεν έχει οριστεί ακόμα νέα ημερομηνία. Επικρατέστερο σενάριο να βρεθεί ημερομηνία τον Μάιο.


ΑΓΓΛΙΑ: ΑΠΙΑΣΤΗ Η ΣΙΤΙ


Με την Λίβερπουλ να κινδυνεύει να έχει την χειρότερη παρουσία κατόχου πρωταθλήματος στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκτός της ζώνης του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται ότι δεν μπορεί να απειληθεί σοβαρά από κανέναν. Δεν είναι μόνο η διαφορά των 10 βαθμών που έχει χτίσει από Γιουνάιτεντ και Λέστερ, όσο η εικόνα της ομάδας του Γκουαρδιόλα που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους αντιπάλους τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Σίτι έχει 13 νίκες στους 13 τελευταίους αγώνες στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει χάσει ούτε βαθμό! Τελευταία απώλεια για τους Πολίτες ήταν το 1-1 με την Γουέστ Μπρομ στις 15 Δεκεμβρίου! Από τότε έχει 13/13 με 31 γκολ ενεργητικό και μόλις 3 γκολ παθητικό έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ φάνηκε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει την επάνοδό της στην κορυφή μετά από 8 χρόνια, αλλά η εντός έδρας ήττα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και οι ισοπαλίες με Άρσεναλ, Έβερτον και Γουέστ Μπρομ γκρέμισαν το όνειρο.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η μάχη της τετράδας των εγγυημένων εισιτηρίων του Τσάμπιονς Λιγκ με ακλόνητους μέχρι στιγμής την πρωτοπόρο Σίτι, την Γιουνάιτεντ και τη Λέστερ και διεκδικητές την Γουέστ Χαμ, την Τσέλσι, τη Λίβερπουλ και την Έβερτον.

Να τονίσουμε ότι η Λίβερπουλ παραμένει ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ (νίκησε 2-0 τη Λειψία και είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά) και σε περίπτωση κατάκτησης θα εξασφαλίσει από εκεί το εισιτήριο για τους ομίλους του χρόνου και οι Αγγλικές ομάδες εκεί θα είναι 5 αν η Λίβερπουλ δεν τερματίσει στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 13 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 3 ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
H=Home (εντός έδρας), A=Away (εκτός έδρας)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

ΛΕΣΤΕΡ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΠΟΛΙΣΜΟ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε διεκδικεί φέτος να επανέλθει στην κορυφή του Ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από 7 χρόνια. Ήταν η σεζόν 2013-14 όταν η Ατλέτικο μπήκε σφήνα στο δίπολο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και θέλει να το επαναλάβει και φέτος!

Οι πρωταθλητές Ισπανίας τα τελευταία 16 χρόνια: 10 κατακτήσεις η Μπαρτσελόνα, 5 η Ρεάλ, 1 η Ατλέτικο.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε βαθιά κρίση τόσο αγωνιστική όσο και οικονομική, ενδεχομένως δε και υπαρξιακή μετά τον τρόπο που έμεινε ο Μέσι στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, ενώ η αποχώρησή του μόλις ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν φαντάζει το πιθανότερο σενάριο. Οι Καταλανοί έχουν μείνει πίσω.

Η ήττα της Ατλέτικο στην έδρα της από την Λεβάντε σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ επί της Βαγιαδολίδ, έβαλε ξανά τη Βασίλισσα στο παιχνίδι του τίτλου. Η Ατλέτικο όμως παραμένει πρώτη με 3 βαθμούς διαφορά και ένα παιχνίδι λιγότερο. Η τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολα θα αλλάξει και όλα δείχνουν ότι θα περιλαμβάνει όπως και πέρυσι τις ίδιες 4 ομάδες (Ατλέτικο, Ρεάλ, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΗΤΩΝ

H=Home (εντός έδρας), A=Away (εκτός έδρας)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ατλέτικο Μ. έχει έναν αγώνα λιγότερο (τoν εξ αναβολής αγώνα της 18ης αγωνιστικής με την Αθλέτικ Μπιλμπάο) που θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ Η ΜΠΑΓΕΡΝ;

Η μυθική Μπάγερν Μονάχου κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα του ποδοσφαίρου με το επικό 6/6 σε τίτλους τους τελευταίους μήνες. Πρωτάθλημα στη Γερμανία, Κύπελλο στη Γερμανία, αήττητο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς καμία ισοπαλία (μόνο νίκες, ανάμεσα στις οποίες 8 γκολ στην Μπαρτσελόνα, 7 στην Τότεναμ και 4 στην Τσέλσι), Σούπερ Καπ Γερμανίας, Σούπερ Καπ Ευρώπης και πριν από λίγες μέρες παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων!

Οι Βαυαροί μετράνε 8 σερί πρωταθλήματα. Φέτος όμως η μάχη δεν είναι εύκολη. Η ανάσα της Λειψίας είναι καυτή και η μάχη θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα μέχρι τέλους!
Η Ντόρτμουντ του απίστευτου Χάλαντ έχει στραβοπατήσει σε αρκετούς αγώνες και το τρένο της τετράδας σιγά-σιγά χάνεται. Η μάχη του τίτλου θα δοθεί από Μπάγερν και Λειψία και η μάχη της εισόδου στην τετράδα θα δοθεί από Βόλφσμπουργκ, Άιντραχτ, Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 12 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ

H=Home (εντός έδρας), A=Away (εκτός έδρας)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

ΛΕΙΨΙΑ


Στην κεντρική σελίδα της Αθλητικής Διαπλοκής μπορείτε να βλέπετε στα δεξιά σε real time τις βαθμολογίες από τα πρωταθλήματα Ελλάδας (Super League 1), Αγγλίας (Premier League), Ισπανίας (La Liga), Ιταλίας (Serie A), Γερμανίας (Bundesliga) και Γαλλίας (Ligue 1) 24 ώρες το 24ωρο.



Πίνακες: Transfermarkt

Σχόλια