Αθωώθηκε ο Μαρινάκης για συμμορία/στημένα - Η Αθλητική Διαπλοκή είχε προβλέψει τα πάντα!


ΩΡΑ 09:20
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Αριστέα Τσαμαδιά ανακοίνωσε την απόφαση του Δικαστηρίου στη Δίκη των 28 του Ελληνικού ποδοσφαίρου για την κατηγορία χειραγώγησης αγώνων και σύστασης συμμορίας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αθωώθηκε και για τις 3 κατηγορίες που αντιμετώπιζε (χειραγώγηση Ολυμπιακός-Ατρόμητος, χειραγώγηση Ολυμπιακός-Βέροια, σύσταση συμμορίας), όπως ακριβώς είχε εισηγηθεί και ο Εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης κατά την πρότασή του προς την έδρα στις 17/12/2020.
Αθωώθηκαν επίσης όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης!

Η απόφαση είναι ομόφωνη, συνεπώς σύμφωνα με το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν επιτρέπεται να ασκηθεί από την Εισαγγελία έφεση υπέρ του Νόμου (εναντίον των κατηγορουμένων), άρα είναι τελεσίδικη.

Πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει κανένα κώλυμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ούτε βάσει περιοριστικού όρου, ούτε βάσει του Αθλητικού Νόμου και μπορεί να αναλάβει ξανά πρόεδρος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός (θέση στην οποία έχει τοποθετήσει προσωρινά τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη).

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 2012 με έρευνες του Αθλητικού Εισαγγελέα Κορέα. Από το 2012 έως το 2014 βαφτίστηκε ως η έρευνα για τους "στημένους πίνακες διαιτησίας", από το 2015 ως το 2017 βαφτίστηκε ως η "υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης" του ελληνικού ποδοσφαίρου, από το 2017 ως το 2021 βαφτίστηκε ως "η υπόθεση της Συμμορίας" του ελληνικού ποδοσφαίρου και από το 2021 παίρνει τη μόνιμη ονομασία της ως η υπόθεση φιάσκο.

Θυμίζουμε ότι η Αθλητική Διαπλοκή με μακροσκελέστατο άρθρο της στις 16/11/2020 (πριν καν την απαλλακτική εισαγγελική εισήγηση), είχε προβλέψει τα πάντα:















Σχόλια