Παπασταθόπουλος, 3-0 με ΠΑΟΚ, Σισέ, αθώωση για στημένα, εξελίξεις Noor1!


Η εβδομάδα που πέρασε, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τα είχε όλα για τον Ολυμπιακό και Μαρινάκη! Αναλυτικότερα:

Δευτέρα:


Την Δευτέρα οι Ερυθρόλευκοι προκάλεσαν αίσθηση αποκτώντας έναν από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, πρώην παίκτη της Μίλαν, της Ντόρτμουντ και της Άρσεναλ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με απολαβές 1,2 εκατ. ετησίως που με εφικτά μπόνους μπορούν να φτάσουν το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Μία ουσιαστική ενίσχυση του Ολυμπιακού αλλά ταυτόχρονα και επικοινωνιακή επικράτηση επί της ΑΕΚ και του Δ. Μελισσανίδη που επιθυμούσε διακαώς να εντάξει τον Έλληνα αμυντικό στις τάξεις της παλιάς του ομάδας.


Τρίτη:


Την Τρίτη ο Ολυμπιακός προχώρησε σε ένα ακόμα πολύ καλό μεταγραφικό deal. Παραχώρησε δανεικό στην Γαλλική Σεντ Ετιέν τον Σισέ μέχρι το τέλος της σεζόν έναντι 650.000 ευρώ αλλά και με option αγοράς 13 εκατομμύρια ευρώ! Με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός ενισχύεται οικονομικά (με τις 650.000 ευρώ και ταυτόχρονα με την απαλλαγή του συμβολαίου του για το προσεχές εξάμηνο) με προοπτική μάλιστα να πραγματοποιηθεί μία ακόμα ιστορική πώληση χωρίς η ομάδα να μένει ακάλυπτη αμυντικά (λόγω της απόκτησης Παπασταθόπουλου), ενώ σε περίπτωση που η option δεν υλοποιηθεί, ο παίκτης θα είναι έτοιμος να προσφέρει ξανά στους Ερυθρόλευκους από του χρόνου.


Τετάρτη:


Με εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 3-0 τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι της εμβόλιμης 19ης αγωνιστικής χάνοντας ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στο σκορ. Ταυτόχρονα, η ήττα-σοκ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει τυπική διαδικασία την υπόθεση τίτλος με τον Ολυμπιακό πλέον να ετοιμάζεται για τους ευρωπαϊκούς αγώνες με την Αϊντχόβεν που πλησιάζουν. Η βαριά ήττα του ΠΑΟΚ και το άνετο διπλό του ΠΑΣ επί της ΑΕΚ προκάλεσαν αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών των Δικεφάλων και αμηχανία λίγες μέρες μετά τα έντονα παράπονά τους για τη διαιτησία.


Πέμπτη:


Το Β΄ Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Αθηνών εξέδωσε την απόφασή του για τη Δίκη των 28 του Ελληνικού ποδοσφαίρου που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για στημένους αγώνες και σύσταση συμμορίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνα αθωωτική για τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και για τους υπόλοιπους 27 κατηγορουμένους. Πρόκειται για μία υπόθεση που απασχόλησε την επικαιρότητα για 9 χρόνια δημιουργώντας σοβαρές παράπλευρες συνέπειες σε Μαρινάκη-Ολυμπιακό αλλά έκλεισε με μία εμφατική, ομόφωνη αθώωση και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα της έδρας στην πρότασή του τον Δεκέμβριο.


Παρασκευή:


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν οι ιστοσελίδες Zougla.gr και piperata.gr ο Ανακριτής Διαφθοράς που χειρίζεται την παράλληλη έρευνα της υπόθεσης Noor1, Ιωάννης Πετρόπουλος κλείνει τη δικογραφία αναφορικά με την εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση με τυπικές κλήσεις.

Θυμίζουμε ότι το 2018, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κ. Ειρήνη Τζίβα είχε ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του Β. Μαρινάκη για τις κατηγορίες: Α) Χρηματοδότησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος και Β) δ/νσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών (επίσης κακούργημα) και παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή κατά της διαφθοράς, αλλά ο ανακριτής μετά από πολύμηνη έρευνα, έκρινε ότι δεν προκύπτει εμπλοκή Μαρινάκη.

Ωστόσο, ο κ. Πετρόπουλος κρίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία αναφορικά με τους Τούρκους Ζιντάστι, Ριγκαμπάντι και Ορχάν που εμπλέκονται στην υπόθεση ως παραλήπτες και διακινητές του φορτίου. Μάλιστα ο Ριγκαμπάντι που βρισκόταν στην Αγγλία εκδόθηκε από την Αγγλική δικαιοσύνη στην Ελλάδα και ο ανακριτής με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη τον προφυλάκισε πριν από λίγες μέρες και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορίνθου. Τα συμπεράσματα του Ανακριτή θα αξιολογηθούν από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Θυμίζουμε ότι η βασική δικαστική υπόθεση για το Noor1 έκλεισε στο Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων Πειραιά τον περασμένο Οκτώβριο με την αθώωση Κοτσώνη, την καταδίκη Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη και 3 Τούρκων με "σπάσιμο" των ισοβίων σε ποινή 18 ετών κάθειρξης και οι περισσότεροι πρωταγωνιστές της υπόθεσης έχουν αποφυλακιστεί.

Σχόλια