Όλοι οι βαυκαλισμοί των ευρωάτιτλων για το Conference League σε ένα άρθρο

«Η Άστον Βίλα ήταν αδιάφορη - Στον τελικό νικήσατε την 7η της Ιταλίας - Ρωτήστε τη Μακάμπι γαύροι - Δεν παίξατε Super cup - Ο Καραπαπάς το υποτιμούσε - Είχατε και Θεοδωρίδη. Ουγκ». Μία ενδεκάδα αφηγημάτων. Είστε έτοιμοι για ένα επικό γλέντι;

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αφόρητο πόνο στη μισή Ελλάδα και νομίζουμε ότι έφτασε η ώρα να παρουσιάσουμε και να αποδομήσουμε όλους τους βαυκαλιασμούς και τα αφηγήματα που διαβάσαμε από πικραμένους αντιολυμπιακούς όλη αυτή την περίοδο... Μία ενδεκάδα είναι, ζωή να' χουν. Φτιάξτε καφέ και ξεκινάμε!

1. «Η ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ»

Το πρώτο αφήγημα από όλα προσπαθεί αποτυχημένα να μειώσει τον ανυπέρβλητο θρίαμβο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά επί της Άστον Βίλα.

Θυμίζουμε ότι η Άστον Βίλα ήταν (και είναι) ένα μεγαθήριο, με αξία παικτών 700 εκατομμύρια και προπονητή τον Ουνάι Έμερι που έχει κατακτήσει 4 Europa League. Τερμάτισε τέταρτη στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και προκρίθηκε στο Champions League. Ο Ολυμπιακός την απέκλεισε με δύο νίκες (τεσσάρα στην Αγγλία και 2-0 στο Καραϊσκάκη).

Το αφήγημα των αντιολυμπιακών αναφέρει ότι η Άστον Βίλα ήταν αδιάφορη, γιατί είχε επικεντρωθεί στο να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος (για να περάσει στο Champions League) και αδιαφόρησε για την Ευρώπη.

Αν όντως η Άστον Βίλα αδιαφορούσε για το Conference League, γιατί άφησε να περάσει όλος ο χειμώνας και όλη η σεζόν για να έρθει ο Μάιος και να φτάσει μία ανάσα από τον τελικό και την κούπα, ενώ θα μπορούσε να «ξεφορτωθεί» νωρίτερα τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις;

Γιατί τερμάτισε πρώτη στον όμιλο του Conference; Γιατί έριξε τεσσάρα στον Άγιαξ στους «16»; Γιατί απέκλεισε την Λιλ στα προημιτελικά; Ξαφνικά θυμήθηκε να επικεντρωθεί στην Αγγλία όταν έπαιξε με τον Ολυμπιακό και ενώ είχε φτάσει 90 λεπτά από τον τελικό του Conference League;

- Για την ιστορία, τον Μάρτιο, πέντε μέρες πριν ρίξει η Άστον Βίλα τεσσάρα στον Άγιαξ για τους «16» του Conference League, είχε δεχτεί η ίδια η Βίλα τεσσάρα εντός έδρας από την ίδια την ανταγωνίστρια της τέταρτης θέσης Τότεναμ που μείωσε στους 2 πόντους από την τέταρτη θέση που οδηγούσε στο Champions League. Τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τους «χωριάτες»...

Αυτό δεν εμπόδισε την Βίλα να νικήσει λίγα 24ωρα μετά, με 4-0 τον Άγιαξ και να περάσει στους «8» του Conference League. Γιατί δεν έκατσε να αποκλειστεί για να επικεντρωθεί στην Αγγλία που το πράγμα ζόριζε;

- Τον Απρίλιο, πριν τους αγώνες με την Λιλ για τα προημιτελικά του Conference τον Απρίλιο, η Βίλα είχε περάσει πια πέμπτη στην Αγγλία! Η πρόκριση στο Champions League φαινόταν να κάνει φτερά... Αυτό δεν την εμπόδισε να αποκλείσει τους Γάλλους και να περάσει στα ημιτελικά του Conference League! Γιατί δεν αποκλείστηκε, ενώ θα μπορούσε να αποκλειστεί και να επικεντρωθεί στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος;

- Αντίθετα, τον Μάιο, πριν από τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα ήταν τέταρτη στην Αγγλία με 67 βαθμούς και η Τότεναμ ήταν πέμπτη με 60 βαθμούς, ενώ απέμεναν τρεις αγωνιστικές για το τέλος. Απέμενε δηλαδή η μαθηματική εξασφάλιση της τετράδας! Πριν τον επαναληπτικό, δεν άλλαξε τίποτα, γιατί ηττήθηκαν και η Άστον Βίλα και η Τότεναμ.

Ξαφνικά λοιπόν, στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό, η Βίλα αποφάσισε να αποκλειστεί από τον τελικό, παρότι το τοπίο στην Αγγλία είχε ξεκαθαρίσει! Ό,τι πείτε παιδιά, ποιοι είμαστε εμείς που θα σας το χαλάσουμε, δεν ενδιαφερόταν καθόλου η Βίλα για το Conference...

Μία άλλη απορία, είναι γιατί επιστράτευσε εσπευσμένα η Άστον Βίλα τον ειδικό κινησιολόγο της εθνικής Αργεντινής Πάμπλο Καπουτσέτι σε αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος ο τερματοφύλακάς της (Εμιλιάνο Μαρτίνεζ) για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό.

Αφού αναφερθήκαμε στον Μαρτίνεζ, θυμίζουμε ότι είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ του κόσμου. Μαζί με τον Μέσι κατέκτησαν ουσιαστικά μόνοι τους το μουντιάλ στο Κατάρ.

Μετά το τέλος του επαναληπτικού ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, φωτογραφήθηκε γονατιστός μπροστά από το «we rule this land» του Καραϊσκάκη, πόσταρε τη φωτογραφία στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media και δήλωσε απογοητευμένος για τον αποκλεισμό, λέγοντας ότι ήταν όνειρό του να κατακτήσει το Conference League. Ναι, ο πρωταθλητής κόσμου.

Δεν ήταν ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ κορόιδα, ήταν ηθοποιός...

Και φυσικά ο κόσμος της Άστον Βίλα λαχταρούσε για την πρόκριση και έγινε sold out στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό...

2. «ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΜΕΡΙ»

Οι ψυχωτικά εθισμένοι τηλεθεατές της «Δίκης» του Θωμαΐδη θεωρούν ότι κάτι ύποπτο συνέβη στους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα και ζητούσαν να... ανοίξουν οι λογαριασμοί του προπονητή της, Ουνάι Έμερι, του ανθρώπου που έχει κατακτήσει τέσσερα Europa League και αμείβεται με 8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από την Άστον Βίλα!

3. «Η ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ»

Πολλοί ευρωάτιτλοι χλευάζουν την Άστον Βίλα. «Ποια Άστον Βίλα και τα @@ μου κουνιούνται» έγραψε ο Τέλης.

Παραπάνω αναλύσαμε γιατί η Άστον Βίλα είναι ένα σύγχρονο μεγαθήριο με τεράστια αξία παικτών, μεγάλο μπάτζετ, κτλ.

Ιστορικά θυμίζουμε ότι η Βίλα έχει κατακτήσει κύπελλο πρωταθλητριών, αλλά και επτά πρωταθλήματα Αγγλίας (ένα παραπάνω από την Τσέλσι), καθώς και επτά κύπελλα (όσα και η Σίτι), ενώ είναι από τους παλαιότερους συλλόγους του κόσμου, καθώς ιδρύθηκε το 1874.

4. «ΝΙΚΗΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ»

Περνάμε στο επόμενο ανέκδοτο. Όπως θα θυμάστε, η μισή Ελλάδα είχε ντυθεί στα μωβ τις ημέρες πριν από τον τελικό της Ν. Φιλαδέλφειας. Η Φιορεντίνα ήταν η ομαδάρα που θα διέλυε τα όνειρα του Ολυμπιακού για ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, οι «βιόλα» μετατράπηκαν στην «έβδομη της Ιταλίας»! Αναφέρονται στην ομάδα που έφτασε back to back σε ευρωπαϊκό τελικό και μάλιστα αήττητη.

Θυμίζουμε ότι στην «επική» πορεία του ΓουΧουντέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την 3ξ του Λουξεμβούργου (Ζενές Ες), την 6η της Τσεχοσλοβακίας (Σλόβαν Μπρατισλάβας), την 14η της Αγγλίας (Έβερτον) και τον έκτο της Γιουγκοσλαβίας Ερυθρό Αστέρα!

Το 1996, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, αφού αντιμετώπισε στον όμιλο την 5η της Δανίας (Άαλμποργκ) και την 5η της Γαλλίας (Ναντ), ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε την Λέγκια Βαρσοβίας που τερμάτισε 2η στην Πολωνία πίσω από την Widzew Łódź!

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ, ήταν τη σεζόν 1976/77, όταν έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τότε απέκλεισε την 14η της Αγγλίας (ΚΠΡ) και την 15η της Αγγλίας (Ντέρμπι Κάουντι). Αμφότερες τερμάτισαν αντίστοιχα 3 και 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού του αγγλικού πρωταθλήματος!

Φυσικά, η έβδομη της Γαλλίας (Λανς) την οποία απέκλεισε ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Conference League, παρουσιάστηκε ως μεγαθήριο επιπέδου Champions League, ενώ η έβδομη της Ιταλίας που είχε από πάνω της μεγαθήρια (όπως Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Αταλάντα) παρουσιάστηκε ως... καφενείο!

Fun fact: Κάποιος να αφαιρέσει από την Μπαρτσελόνα το Τσάμπιονς Λιγκ του 1992. Στον τελικό έπαιξε με την έβδομη της Ιταλίας Σαμπντόρια!

5. «ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΑΤΕ ΕΞΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ, ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ»

Ξεκαρδιστικό και το επόμενο αφήγημα που αφορά τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι με 1-6 στον επαναληπτικό των «16» μετά τη νίκη των Ισραηλινών με 1-4 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο μέσος ψεκασμένος αντιολυμπιακός αποφάσισε ότι ήταν... στημένο, γιατί έτσι!

«Δεν μπορεί να φάγατε 4 την Πέμπτη και την άλλη εβδομάδα να τους βάλατε 6, άρα ήταν στημένο»!

Χωρίς στοιχεία (όπως η ομολογία της κυρα-Δέσποινας), χωρίς ντοκουμέντα (όπως τα έγγραφα του γενικού επιτελείου στρατού για το Γουέμπλεϊ), χωρίς δημοσιεύματα (όπως αυτό της «Marca» το 2020 για τη δωροδοκία του Ερυθρού Αστέρα), χωρίς μαρτυρίες (όπως του Οστόιτς και του Νοβάκοβιτς για το Γουέμπλεϊ), χωρίς τίποτα.

Μοναδικό τους "στοιχείο"; «Εγώ ξέρω μπάλα και βλέπω, κάτι δεν μου κολλάει στο 1-6»!

Για την ιστορία θυμίζουμε:

Σεζόν 1987/88, κύπελλο ΟΥΕΦΑ, Γ' γύρος:

- Πρώτος αγώνας: Χόνβεντ-Παναθηναϊκός 5-2.
- Επαναληπτικός αγώνας: Παναθηναϊκός-Χόνβεντ 5-1.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Δεν απαγορεύονται οι ανατροπές πικραμένα τρολάκια...

6. «ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ»

Περνάμε και στον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ σκληρότερη κριτική και από τον Μπαλτάκο. Ας δούμε λοιπόν πόσο «βοήθησε» ο Θεοδωρίδης:

Για να φτάσει Ολυμπιακός στην κατάκτηση του Conference League, έδωσε 19 αγώνες στην Ευρώπη, έφτασε στον τελικό και κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά κέρδισε μόλις δύο πέναλτι!

- Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Φερεντσβάρος (επαναληπτικός play in φάσης «16»).
- Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα (πρώτος αγώνας ημιτελικής φάσης).

Κανένα άλλο πέναλτι δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ούτε στις δύο τριάρες με Τσουκαρίτσκι, ούτε στην πεντάρα επί της Μπάτσκα Τόπολα, ούτε στην εξάρα επί της Μακάμπι, ούτε στα 3 γκολ επί της Φενέρ!

Αντίθετα, καταλογίστηκαν εναντίον του Ολυμπιακού πέντε πέναλτι:

- Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Γκενκ.
- Ένα στον εντός έδρας αγώνα με την Φράιμπουργκ.
- Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
- Ένα στον εντός έδρας αγώνα με την Φενερμπαχτσέ.
- Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα.

Η σύγκριση με τον αιώνιο αντίπαλο, είναι χαρακτηριστική. Ο Παναθηναϊκός έδωσε 12 ευρωπαϊκούς αγώνες (επτά λιγότερους από τον Ολυμπιακό) και αποχαιρέτισε την Ευρώπη πριν από τα Χριστούγεννα. Παρόλα αυτά κέρδισε πέντε πέναλτι, ενώ εναντίον του καταλογίστηκε μόλις ένα πέναλτι.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε 38 φορές στην Ευρώπη, άρα είχε καλύτερη επίθεση και θα ήταν πιο πιθανό να κερδίσει πέναλτι, ενώ ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόλις 15 φορές!

Οι διαιτησίες στην Ευρώπη ήταν εχθρικές εναντίον του Ολυμπιακού. Από το ατιμώρητο κάταγμα μύτης στον Έσε από τον Σαλάι (εντός έδρας αγώνας με Φράιμπουργκ), μέχρι την αποβολή του Ντόη (εκτός έδρας αγώνας με την Μπάτσκα Τόπολα) και φυσικά το πέναλτι που δεν δόθηκε στην παράταση του τελικού (χέρι Κουαρτά).

Ακόμα και στον τελικό του Youth League κόντρα στην Μίλαν, δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό με το σκορ στο 0-0.

Επίσης, σε όλη την πορεία των ερυθρόλευκων προς την κατάκτηση του Conferene League, υπήρξαν λανθασμένες αρχικές υποδείξεις των διαιτητών που ήταν, όλως συμπτωματικώς, όλες άδικες εναντίον του Ολυμπιακού και διορθώθηκαν από τo var. Θυμίζουμε:

- Στα μπαράζ των «16», μέτρησε το γκολ της Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη και χρειάστηκε το var για να ακυρωθεί.
- Στη ρεβάνς, δεν δόθηκε το καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό και χρειάστηκε το var για να υποδειχθεί.
- Στον πρώτο ημιτελικό με την Άστον Βίλα, ακυρώθηκε το πρώτο γκολ του Ελ Κααμπί και χρειάστηκε το var για να κατακυρωθεί.
- Στον επαναληπτικό ημιτελικό, ακυρώθηκε το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Ελ Κααμπί και χρειάστηκε το var για να κατακυρωθεί.

Με λίγα λόγια, αν δεν υπήρχε var, το ευρωπαϊκό θα στόλιζε σήμερα κάποια άλλη τροπαιοθήκη και όχι αυτήν της Πλατείας Αλεξάνδρας.

Καμία βοήθεια λοιπόν από τον Θεοδωρίδη. Μπορείτε να πείτε το ίδιο για τον «δηλωμένο βάζελο» Μποντιρόγκα και τους τέσσερις σερί ορισμούς Ντιφάλα-Μπελόσεβιτς;

7. «ΕΙΣΤΕ ΟΙ 65οι ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»!

Επόμενο παραλήρημα (ναι, το διαβάσαμε και αυτό) ότι ο Ολυμπιακός είναι... «ο 65ος της Ευρώπης».

Πώς το έβγαλαν; 32 ομάδες το Champions League, 32 ομάδες το Europa League, σύνολο 64, άρα ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης, συνεπώς είναι ο 65ος!

Με τη λογική τους, ο νικητής του Europa League είναι ο 33ος της Ευρώπης. 32 ομάδες είχε το Champions League, άρα ο πρώτος τη δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης είναι ο 33ος στο μυαλό τους.

Αρκεί ένα παράδειγμα λοιπόν για να βάλει κανείς τα γέλια με τα παραληρηματικά αφηγήματα:

Τη σεζόν 2018/19 η ΑΕΚ αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League και πήρε μηδέν ολόκληρους βαθμούς. Την ίδια σεζόν, η Τσέλσι κατέκτησε το Europa League.

Άρα, σύμφωνα με τους ευρωάτιτλους, η ΑΕΚ ήταν η 32η της Ευρώπης και ήταν πάνω από την... 33η της Ευρώπης Τσέλσι, γράφοντας μεγαλύτερη ιστορία στην Ευρώπη το 2018/19! Γελάστε ελεύθερα...

Αυτή η ΟΥΕΦΑ γιατί στολίζει τα γραφεία της για όλη τη σεζόν με τις φανέλες του πρώτου, του 33ου και του 65ου θα μας πει κανείς;

8. «ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΩΣ ΤΡΙΤΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ 5 Η ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ»

Επόμενη γελοιότητα, ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League, προερχόμενος από άλλη διοργάνωση και πιο συγκεκριμένα από το Europa League, όπου τερμάτισε τρίτος στον όμιλό του με 7 βαθμούς.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι τους παρηγορεί αυτό, καθώς είναι κάτι που έχει συμβεί δέκα φορές στα 24 χρόνια που υπήρχε μεταφορά ομάδων μεταξύ των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ και μάλιστα το έχουν πετύχει και μεγαθήρια του ποδοσφαίρου. Ανάμεσά τους, μία φορά η Τσέλσι (2012/13), δύο φορές η Ατλέτικο Μαδρίτης (2009/10 και 2017/18) και δύο φορές η Σεβίλλη (2015/16 και 2022/23).

Μάλιστα, η Ατλέτικο Μαδρίτης συγκέντρωσε μόλις 3 βαθμούς στον όμιλο του Champions League το 2009 και τελικά κατέκτησε την ίδια σεζόν το Europa!

Μόλις πέρυσι ο Παναθηναϊκός πάλευε να πάρει μία ισοπαλία στη Λεωφόρο με την Μακάμπι Χάιφα για να μεταφερθεί από το Europa League στο Conference, αλλά δεν τα κατάφερε. Πριν από λίγες εβδομάδες, αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στο Europa League και μεταφέρθηκε στο Conference...

Όσο για τα 5 γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Europa από την Φράιμπουργκ, θυμίζουμε ότι το 1999, η Γαλατασαράι έχασε 0-5 από την Τσέλσι μέσα στην έδρα της στον ομίλο, αλλά τελικά συνέχισε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το κατέκτησε...

9. «ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΤΕ ΣΤΟ SUPER CUP ΤΗΣ UEFA»!

Το αυγουστιάτικό αφήγημα, ήταν ότι ο νικητής του Conference League δεν συμμετείχε στον τελικό του Super cup της UEFA.

Μάλλον λησμονούν ότι, για δεκαετίες ολόκληρες, στο UEFA super cup συμμετείχαν ο νικητής του Champions League με τον νικητή του κυπέλλου κυπελλούχων. Ο νικητής του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ δεν έπαιζε. Μάλλον δεν μετρούσε σαν ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μυαλό των ευρωάτιτλων.

Απορούμε τότε γιατί μας ζαλίζουν τόσα χρόνια για τις «πορείες» που έκαναν κατά το παρελθόν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αφού ο νικητής του δεν συμμετείχε στο Super cup...

10. «ΕΙΝΑΙ ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ ΓΑΥΡΟΙ»

Μην ξεχνάμε και το αφήγημα για το Intertoto cup! Αυτό το λένε τα πιο «καμμένα» τρολάκια που δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας. Παρόλα αυτά, για να είμαστε πλήρεις, ας δούμε τι ισχύει και εδώ:

- Το Ιντερτότο ήταν ένα καλοκαιρινό τουρνουά προκριματικών του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που υποκαθιστούσε τα καλοκαιρινά φιλικά.

- Γινόταν Ιούλιο-Αύγουστο και δεν είχε νικητή/κυπελλούχο.

- Είχε τρεις «τελικούς» και οι τρεις νικητές προκρίνονταν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ που ξεκινούσε Σεπτέμβριο.

- Συμμετείχαν ομάδες που δεν είχαν προκριθεί στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα της χώρας τους για να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

- Για να συμμετάσχει μία ομάδα συμπλήρωνε αίτηση και δεν προκρινόταν με αγωνιστικά ή βαθμολογικά κριτήρια.

- Σκοπός ήταν η πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ που ήταν η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

- Ήταν προκριματικό τουρνουά χωρίς κυπελλούχο, όπως είναι δηλαδή σήμερα τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

11. «ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΟΥΣΕ»

Τελευταίο καταφύγιο των ευρωάτιτλων, το story του Καραπαπά πριν από δύο χρόνια περί Milko cup, λες και όσα λένε ένας παράγοντας ή δύο, δεσμεύουν μία ομάδα και πολύ περισσότερο την ιστορική αλήθεια.

Το επικαλούνται όσοι ξεχνάνε ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος χαρακτήριζε «mafia» τη διοργάνωση της Euroleague μόλις τέσσερις μήνες πριν την κερδίσει ο Παναθηναϊκός, αλλά σήμερα πανηγυρίζει τον «μαφιόζικο» τίτλο. Ο ίδιος άνθρωπος έχει βρίσει τον ΠΑΟ και τη 13.

Εκεί είναι όλα καλά, δεν βαριέσαι, το είπε πάνω στα νεύρα του, ενώ το story του Καραπαπά είναι θέσφατο.

Θυμίζουμε ότι ο Καραπαπάς είχε διαψεύσει τη μεταγραφή Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακό μόλις λίγές ώρες πριν ανακοινωθεί από την ομάδα. Αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει.

Για την ιστορία, όταν είχε δημοσιευθεί το συγκεκριμένο story, τα αντιολυμπιακά ΜΜΕ χλεύαζαν τον Ολυμπιακό επειδή αποκλείστηκε στο Europa League από την ομάδα-μοντέλο Αταλάντα και αποθέωναν τον ΠΑΟΚ που έπαιζε στο Conference με ομάδες όπως η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, η Μίντιλαντ και η Γάνδη.

Όταν έπαιξε αμέσως μετά με έναν σοβαρό αντίπαλο στα προημιτελικά (Μαρσέιγ), ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, όπως και τη σεζόν που πέρασε, αποκλείστηκε από την Κλαμπ Μπριζ.

Άλλωστε, κανείς δεν ξεχνάει ότι στο πραγματικό Milko cup αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός και έχασε από τον Πανελλήνιο...

Όπως και να έχει, το Conference League έχει δώσει μεγάλες χαρές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλοι έκαναν φιέστα επειδή προκρίθηκαν στον όμιλο, άλλοι επειδή πέρασαν δύο φορές στους «8», άλλοι επειδή διοργάνωσαν τον τελικό και ο Ολυμπιακός επειδή το κατέκτησε...

Από κει και πέρα, η Marca αποκάλεσε τον Ολυμπιακό «βασιλιά της Ευρώπης», το CNN, το BBC και το Sky sports είχαν τίτλους ότι ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, το World Soccer είχε πρωτοσέλιδο τον Ελ Κααμπί και η ΟΥΕΦΑ κοσμεί τα γραφεία της με τις φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης, της Αταλάντα και του Ολυμπιακού...

Εσείς βολευτείτε με έναν από τους εφιάλτες σας, τον Κώστα Καραπαπά!

Σχόλια