Euro και Μπαλτάκος, το μπάτζετ της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο Τέλης δίνει την ευκαιρία στο πιάτο

Η ανοιξιάτικη ποδοσφαιρική ραστώνη μετά τη διακοπή δύο εβδομάδων ολοκληρώνεται. Τα playoffs επανεκκινούν το Σαββατοκύριακο, ενώ σιγα-σιγά θα μπούμε και σε mood ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς τα προημιτελικά πλησιάζουν και η φετινή σεζόν φαίνεται παράξενη. Παράξενες μέρες, θαυμάσιες μέρες...

Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει τον παλμό της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών...

Η ΕΘΝΙΚΗ, ΤΟ EURO ΚΑΙ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
Κρίμα για την εθνική, τους παίκτες, τον προπονητή και τον κόσμο. Χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία πρόκρισης.

Μάλιστα το καλοκαίρι, από τους ομίλους του Euro, θα προκριθούν στην επόμενη φάση (πέραν των δύο πρώτων) και οι 4 καλύτεροι τρίτοι των έξι ομίλων. Η πρόκριση στους «16» θα ήταν εφικτή. Χάθηκε λοιπόν η ευκαιρία για ένα όμορφο ταξίδι που θα έδινε μεγαλύτερο νόημα στο καλοκαίρι μας.

Ωστόσο, ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Το να στερείται η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» αρκετά εκατομμύρια ευρώ, είναι μία ευχάριστη νότα που «γλυκαίνει» τον αποκλεισμό. Το ότι δεν θα δούμε τον Μπαλτάκο με το γνωστό του απωθητικό ύφος να περιοδεύει στην Γερμανία για να δρέψει δάφνες, είναι επίσης ευχάριστο. Το ότι δεν θα μας ζαλίσει το SDNA για το μέγα επίτευγμα της «εξυγίανσης», είναι και αυτό θετικό.

Άρα; Μια χαρά θα το απολαύσουμε το Euro και χωρίς την εθνική...

Εμείς πάντως δεν θα χαρακτηρίσουμε τους διεθνείς μας ως «ρόμπες» παρότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε υποδεέστερο αντίπαλο. Κοράκια εμείς δεν γινόμαστε...



Ο ΤΕΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
Διαβάστε το χθεσινό post του Τέλη:
Ο άνθρωπος δείχνει να παρακαλάει να στραφούν νομικά εναντίον του. Το έχει κάνει άλλωστε και άλλες φορές.

Ενώ ψηφίζονται διαρκώς δρακόντειοι νόμοι για την προστασία του τεκμηρίου αθωότητας ακόμα και σε κατηγορουμένους, υπόδικους και προφυλακισμένους, ο Μπενόγλου μιλάει για «τεκμήριο ενοχής» ανθρώπων που προκύπτει μόνο από την ιδιότητα του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Θα ήταν διαφορετικό να έλεγε κάποιος για παράδειγμα «οι πολιτικοί είναι κλέφτες», καθώς πρόκειται για πολύ μεγάλη γενίκευση για να στραφεί κάποιος νομικά.

Όμως την ιδιότητα του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ζήτημα να την είχαν 5-6 άνθρωποι από το 1979 που συστάθηκαν οι ΠΑΕ στη χώρα. Συνεπώς, υπάρχει σαφέστατη εξειδίκευση. Κάποιοι μάλιστα δεν βρίσκονται στη ζωή, συνεπώς υφίσταται και ζήτημα τιμής.

«Ένοχοι κατά το τεκμήριο λοιπόν». Ο ορισμός της απαξίας και της προσβολής της τιμής και της υπόληψης.

Ο Τέλης έδωσε την ευκαιρία στο πιάτο. Έστω και για απλή αστική αγωγή. Μένει να δούμε αν θα πράξουν τα νόμιμα αυτοί που πρέπει, για να του βάλουν επιτέλους μυαλό.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΦΡΙΣΜΕΝΩΝ TROLLS ΚΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Ενόχλησε πολύ το άρθρο της Αθλητικής διαπλοκής στη στήλη μας στο Gavros.gr για τις διαιτησίες του Παναθηναϊκού στην Euroleague και τις πανευρωπαϊκές αντιδράσεις. Στη σελίδα της Αθλητικής διαπλοκής στο Facebook, η απήχηση της δημοσίευσης ξεπέρασε τις 90.000, ενώ υπήρξαν εκατοντάδες σχόλια από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι γνωστοί ιντερνετάκηδες.

Όλοι επαναλάμβαναν μηχανικά αν... πονάμε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα. Άλλοι όμως πρέπει να πονάνε για την ήττα στο ΣΕΦ προ δύο εβδομάδων, για να μην θυμηθούμε και τον τελικό του κυπέλλου.

Άλλωστε, μετά το ΣΕΦ ο Δ. Γιαννακόπουλος μίλησε για στεναχώρια εφάμιλλη του Τελ Αβίβ και της Σαραγόσα. Ναι, τότε που δεν πείραζε η ήττα σας γιατί έχασε ο Ολυμπιακός στον τελικό... Ιστορική δικαίωση λοιπόν και για εκείνα τα final 4...

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ
Συγκινήθηκαν οι βόθροι της αθλητικής δημοσιογραφίας με τη διαφαινόμενη αύξηση του μπάτζετ της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Φυσικά όλα αυτά είναι εκ του πονηρού.

Στόχος τους να προκαλέσουν αναστάτωση και εσωστρέφεια στις τάξεις της ομάδας, στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο της σεζόν για τις μελλοντικές της προσθήκες και να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι δήθεν ο Ολυμπιακός συμπαρασύρεται στις αλόγιστες αυξήσεις του μπάτζετ του Παναθηναϊκού.

Όταν έπεσαν τα μπάτζετ, από το 2011 και μετά, ο Ολυμπιακός δίδαξε τι σημαίνει φανέλα και μπασκετική ψυχή. Έτσι ήρθαν 2 σπαθάτες ευρωλίγκες, 5 τελικοί και 6 final four, ενώ κάποιοι μετράνε 12 χρόνια χωρίς final four!

Είτε 2012 και 2013 (2 ευρωλίγκες και ένα διηπειρωτικό), είτε 2015 και 2017 (δύο τελικοί στην έδρα του διοργανωτή), είτε 2022, 2023 και 2024 (ήδη δύο final 4 με έναν τελικό), ο Ολυμπιακός πάντα είχε ταυτότητα και είχε ομάδα, χωρίς να έχει ανάγκη δυσθεώρητα μπάτζετ.

Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια πάτωνε, καθώς δεν υπάρχει μπασκετικό dna και τεχνογνωσία και αναγκάστηκε να ανεβάσει το μπάτζετ, κάτι που κατέστη εφικτό, λόγω της παραχώρησης του ΟΑΚΑ και λόγω της χορηγίας Άκτωρ.

Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει τρεις αυτοκρατορίες στο μπάσκετ: 1992-97, 2012-18 και από 2021 που συνεχίζεται  μέχρι σήμερα. Η δε ομάδα του 2006-10 ήταν επίσης πανίσχυρη, αλλά την έκλεβαν.

Όλες οι ερυθρόλευκες δυναστείες χτίστηκαν με τεχνογνωσία και ψυχή, χωρίς νεοπλουτισμούς, όπως κάποιοι άλλοι που γιγαντώθηκαν με την φαρμακετική δαπάνη επί κυβέρνησης Καραμανλή και σήμερα προσπαθούν να επανέλθουν με παραχωρημένο γήπεδο και χορηγία από τον Άκτορα...

Δεν τσιμπάει κανείς με τέτοια άρθρα λοιπόν, ειδικά όταν προέρχονται από βόθρους.

ΤΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους τελικούς του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών, οι Ερυθρόλευκοι μετράνε 55 προκρίσεις σε 57 τελικούς πρωταθλημάτων που έχουν διεξαχθεί στα ομαδικά αθλήματα ανδρών και γυναικών, στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη, δηλαδή από το 2010 μέχρι σήμερα.


ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Ο Μάρτιος τελειώνει και μπαίνουμε στην Απρίλιο. Ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Conference League στο ποδόσφαιρο και στο final four του Champions League πόλο γυναικών, ενώ βρίσκεται μία ανάσα από την εξασφάλιση της πρόκρισης στα playoffs της Euroleague στο μπάσκετ, στο final four του Champions League πόλο ανδρών και στα ημιτελικά του EHF European cup στο χάντμπολ ανδρών! Παραμένει διαχρονικά ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης και ο μοναδικός πρέσβης του Ελληνικού αθλητισμού!

Σχόλια