Βοά η Ευρώπη...

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αντιδράσεις αθλητών και φιλάθλων σε όλη την Ευρώπη για το φαινόμενο των αισχρών διαιτησιών που απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός και οι οποίες «πηγαίνουν τρένο» το τριφύλλι, καθόλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν στην Euroleague.

Χθες βράδυ γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα φριχτής διαιτησίας στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα.

Η διαιτησία αυτή, ειδικά από την τρίτη περίοδο και μετά, αλλοίωσε, κατά την κρίση μας, το αποτέλεσμα του αγώνα, χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ειδικά από την τρίτη περίοδο και μετά.

Η νίκη αυτή σίγουρα απέδειξε πόσο περαιτέρω έχει μικρύνει ο σύλλογος, αφού εορτάστηκε με πανηγυρισμούς μέχρι το πρωί, διθυράμβους, κανονιοβολισμούς και γλωσσόφιλα, κάτι αστείο, αφού μιλάμε για μία απλή νίκη στη regular. Ωστόσο, ο προβληματισμός για τη διαιτησία, είναι πανευρωπαϊκά διάχυτος.

Ο Άλεξ Αμπρίνες ξέσπασε μετά τη λήξη της αναμέτρησης, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού των διαιτητών προς την Μπαρτσελόνα.


Ο Αμπρίνες φάνηκε σοκαρισμένος από τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Ήταν άλλωστε μόλις τριών ετών, όταν η ομάδα του στερήθηκε από τη διαιτησία ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο που κέρδισαν ο Βουρτζούμης, ο Σταυρακόπουλος, ο Κόρφας και ο Παταβούκας, για το οποίο η FIBA ζήτησε επισήμως συγγνώμη από την Μπαρτσελόνα, με υπογραφές και σφραγίδες.

Χθες βράδυ, είδαμε στο Twitter εξοργισμένους φίλους της Μπαρτσελόνα να «ντύνουν» στα πράσινα τον διαιτητή της αναμέτρησης Μεντί Ντιφαλά!




Δεν είναι όμως μόνο η Μπαρτσελόνα που αντιδρά στις διαιτησίες που απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός από τη λίγκα που διοικεί ο πρώην παίκτης του, Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Πριν από λίγες μέρες, ξέσπασε ο Μίλος Τεόντοσιτς, μετά τα σφυρίγματα που απόλαυσε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι και τα οποία συνέβαλαν στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα.


Στους εξοργισμένους από τις διαιτησίες υπέρ του Παναθηναϊκού, ανήκει και ο πρώην παίκτης τους Μάικ Τζέιμς, που έκανε λόγο για ασέβεια μετά τον αγώνα της ομάδας του (Μονακό) απέναντι στο Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Ιανουάριο:


Αντίστοιχα ήταν και τα παράπονα των οπαδών της Βαλένθια μετά τη διαιτητική σφαγή τους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οι πίνακες με τα επίσημα στατιστικά της Euroleague, είναι χαρακτηριστικοί.

Το καμάρι του Μποντιρόγκα, είναι πρώτο στα κερδισμένα φάουλ σε όλη τη σεζόν και τελευταίο στα διαπραχθέντα φάουλ.




Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους το τι συμβαίνει. Ένας νέος «φάρος» φέγγει και πάλι πράσινο φως, όπως συνέβαινε για δεκαετίες στο Ελληνικό μπάσκετ. Και εκεί διοικούσε ένας πρώην παίκτης τους (Βασιλακόπουλος) και στην Ευρωλίγκα συμβαίνει πλέον το ίδιο (Μποντιρόγκα).

Και ναι μεν, όταν ο Παναθηναϊκός βρίσκει απέναντί του τον Ολυμπιακό, γονατίζει και χάνει από συνήθεια, όμως το προϊόν της Ευρωλίγκα, γελοιοποιείται από τις αισχρές διαιτησίες και όλη η Ευρώπη πλέον βοά...

Ως πότε θα συνεχιστεί το αίσχος;

Σχόλια

  1. Πάντα η EuroLeague υποστήριζε με κάθε δυνατό τρόπο αυτούς που "επενδύουν" ξαφνικά πολλά χρήματα, ειδικά αν έχουν περάσει από μια παρατεταμένη εποχή "λιτότητας". Το έχουμε δει και με τη Ρεάλ, την ΤΣΣΚΑ, τις τούρκικες ομάδες, τη Μονακό τελευταία, αλλά και άλλους. Το γελοιοδέστερο όμως της υπόθεσης είναι το ότι οι οπαδοί του ΠΑΟ κάνουν το μαύρο άσπρο, μιλούν για... EuroLeague Mafia και αρέσκονται στην αφήγηση ότι αυτός που ευνοείται είναι ο... Ολυμπιακός! Οι τύποι έχουν μαύρα μεσάνυχτα από μπάσκετ και ζουν σε μια φούσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου