CAS: Ερυθρόλευκη δικαίωση, ισόβια πράσινη ρετσινιά!

Η απόφαση που εκδόθηκε από το διεθνές αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο για την υπόθεση Χουάνκαρ, δικαίωσε τον Ολυμπιακό κόντρα σε κάθε προγνωστικό με βάση τη λογική που δικάζει το CAS και έντυσε με μαύρες πλερέζες το καθεστώς της «εξυγίανσης».

Εδώ και μέρες, οι φήμες οργίαζαν ότι η προσφυγή του Ολυμπιακού θα απορριφθεί και ότι θα επιβληθεί περαιτέρω αφαίρεση βαθμών από τους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα, οι φήμες αναπαράγονταν διαρκώς από «παπαγαλάκια» και trolls στα social media:

Το χαστούκι ήταν διπλό, καθώς νέα ποινή δεν επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, ενώ η απόφαση για την επιστροφή ενός κλεμμένου βαθμού στον Ολυμπιακό, καταδεικνύει ότι η βρώμικη υπόθεση δεν δικάστηκε σωστά στην Ελλάδα. Άλλωστε, ρεαλιστικά περιθώρια για νέο ορισμό του αγώνα, δεν υπήρχαν, λόγω και της επικείμενης έναρξης των playoffs, στα οποία μάλιστα αναμένονται αρκετές αναβολές, λόγω εθνικής και πιθανής πρόκρισης Ολυμπιακού/ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League.

Φυσικά, η βαθμολογία παραμένει αλλοιωμένη, λόγω του πρωτοφανούς σκανδάλου και ο Παναθηναϊκός είναι επίσημα στιγματισμένος ως χάρτινος, μία ρετσινιά ισόβια που παίρνει τη θέση που της αρμόζει δίπλα στο ψεύτικο έτος ίδρυσης, στην κούπα στο κέρμα, στο Χουντέμπλεϊ, στην υπόθεση των λουλουδιών, στην υπόθεση Μπουμπλή, στο παράρτημα της Κρήτης, στη συγγνώμη της FIBA στην Μπαρτσελόνα, στο Δούρειο πρωτάθλημα, στην μπουγάδα, στο καθεστώς του Φάρου και σε όλες τις υπόλοιπες σκοτεινές στιγμές που στιγμάτισαν τον Ελληνικό αθλητισμό.

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο Χουάνκαρ, η Αθλητική διαπλοκή πήρε θέση και έδωσε μάχη. Την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού απολάμβαναν τις πίτσες τους στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη, (αφού το έβαλαν στα πόδια μετά το γκολ του Ολυμπιακού), τα επικοινωνιακά εξαπτέρυγα διέδιδαν τη φωτογραφία του γιατρού του ντέρμπι, στοχοποιώντας τον πανελλαδικά.

Εκείνες τις στιγμές, η Αθλητική διαπλοκή έφερε πρώτη στο φως της δημοσιότητας τις φωτογραφίες που αποδείκνυαν ότι ο γιατρός είναι οπαδός του Παναθηναϊκού και κουρελιάζαμε τα εμετικά ψέματα περί σχέσεων με τον Μαρινάκη, αναγκάζοντας τους Τέληδες να ζητάνε συγγνώμη και τους Νικολογιάννηδες να παρακαλάνε να μην πάνε στα δικαστήρια...


Το ίδιο βράδυ, δημοσιεύσαμε στο κανάλι της Αθλητικής διαπλοκής στο YouTube το βίντεο στο οποίο φαίνεται πόσο μακριά από τον Χουάνκαρ έσκασε η κροτίδα εκτός του αγωνιστικού χώρου, καθώς και ότι άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πιο κοντά στην κροτίδα, αλλά συνέχιζαν ατάραχοι το ζέσταμά τους.

Την επομένη (23/10), σε άρθρο της Αθλητικής διαπλοκής στη στήλη μας στο Gavros.gr φέραμε στο φως τις κινήσεις των παικτών του Παναθηναϊκού την ώρα του περιστατικού και αποδείξαμε ότι κινούνταν άνετα στον χώρο όπου έσκαγαν οι κροτίδες, αλλά μόλις «έπεσε σύρμα», άρχισαν να πιάνουν μαζικά τα αυτιά τους!

Την επομένη (24/10), υπενθυμίσαμε την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προ ολίγων μηνών, όταν είχε σκάσει κροτίδα δίπλα στον τερματοφύλακά τους στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά είχαν διακηρύξει ότι δεν θα αξιοποιούσαν κάτι τέτοιο για να πάρουν μία χάρτινη νίκη, γιατί δεν ακολουθούν τέτοιες πρακτικές!


Υπόψιν, ότι εκείνη η κροτίδα είχε σκάσει ακριβώς δίπλα στον Μπρινιόλι που δεν έκανε ζέσταμα, αλλά ήταν βασικός και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, δέχτηκε το γκολ με το οποίο κρίθηκε το αποτέλεσμα! Δεν το έκαναν τότε, αλλά το έκαναν στο Καραϊσκάκη με αναπληρωματικό παίκτη για κροτίδα που έσκασε εκτός αγωνιστικού χώρου!

Την ίδια μέρα, παρουσιάσαμε στη στήλη μας στο Gavros.gr ένα μεγάλο αφιέρωμα με όλα τα διαχρονικά αίσχη της πράσινης αλητείας σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ, στα οποία ο Ολυμπιακός δεν έφυγε ποτέ και διασύραμε τα γελοία επιχειρήματα του τύπου «σας το χρωστούσαμε που δεν φύγαμε στη Ριζούπολη».

Στις 28/10, σε νέο άρθρο στη στήλη μας στο Gavros.gr,  αναλύσαμε νομικά την υπόθεση Χουάνκαρ και τεκμηριώσαμε τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός θα έβγαινε νικητής αν προσέφευγε στο CAS.

Την επομένη (29/10), γλεντήσαμε τον Τάσο Νικολογιάννη παρουσιάζοντας σε άρθρο μας τον ορυμαγδό ψεμάτων και αντιφάσεων του δημοσιογράφου στην υπόθεση Χουάνκαρ και στον φάκελο «χάρτινες νίκες».

Στις 12/11, ο γιατρός Χρήστος Θέος ξεμπρόστιασε τα ψέματα των «εξυγιαντικών» μέσων που προσπάθησαν να τον αξιοποιήσουν για να περάσουν τα αφηγήματά τους και σας παρουσιάσαμε το επικό ξεμπρόστιασμα.

Από κει και πέρα, η υπόθεση πήρε το δρόμο της. Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία χάρτινη νίκη που αλλοίωσε το πρωτάθλημα, σε μία υπόθεση, όπου ο επίσημος γιατρός του ντέρμπι και η αθλητική δικαστής είχαν δηλωμένα παναθηναϊκά αισθήματα, βάσει δημοσιευμάτων.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες, στη διάρκεια των οποίων διαβάζαμε για τη νέα μεγαλύτερη ποινή που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Όχι απλώς δεν ήρθε, αλλά υπήρξε και μερική δικαίωση.

Φυσικά, η ζημιά έχει γίνει. Πριν το βάλουν στα πόδια μετά την ισοφάριση για να φάνε πίτσες, ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στη βαθμολογία με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και ακολούθως οι Ερυθρόλευκοι επηρεάστηκαν, ενώ ακολούθησαν οι μνημειώδεις σφαγές στους εκτός έδρας αγώνες με Βόλο και Ατρόμητο και στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα αλλοιώθηκε πλήρως, περισσότερο και από τα πρωταθλήματα του Δούρου, της μπουγάδας, των Πρεσπών και του Μάσα.

Μπορεί να άργησε το μήνυμα του CAS, αλλά άξιζε σε κάτι τον κόπο. Αν οι Ερυθρόλευκοι έπαιρναν τον βαθμό στα Ελληνικά δικαστήρια, θα διαβάζαμε πάλι τα γνωστά «ξεράσματα» για τσιμεντώματα και άλλες γελοιότητες. Τώρα όμως, αυτή η δικαίωση ήρθε «εξ εσπερίας» από ξένους δικαστές, μακριά από την ποδοσφαιρική σαπίλα της χώρας και αυτό θα τους «τσούζει» για πάντα.

Θα σας πούμε κάτι και βάλτε το καλά μέσα σας. Όταν αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό, συνήθως γελάτε στην αρχή, αλλά πάντα στο τέλος τα πράγματα ζορίζουν. Το ξέρετε καλά.

Στη Ριζούπολη γελούσατε, γιατί πηγαίνατε για δυόμιση αποτελέσματα, μέχρι που ήρθε η τριάρα.

Στο αντίο του Δημήτρη τραγουδούσατε «στο Φάληρο ερχόμαστε...» μέχρι που ήρθε ο Σπανούλης και το σύνθημα έμεινε στη μέση.

Στον Άγιο Θωμά κάνατε πρόβες άρσης ευρωπαϊκού για μήνες, ζαλίζοντας όλη τη χώρα, μέχρι το set point πρόκρισης στον τελικό, αλλά ήρθε η επική ανατροπή του 1-4.

Στο πέτσινο πέναλτι του Άβιλα στον Ιωαννίδη τραγουδούσατε «πρωτάθλημα θα πάρουμε», μέχρι που ήρθε ο Ρέαμπτσουκ.

Στην υπόθεση Χουάνκαρ πανηγυρίσατε, μέχρι που ήρθε το  CAS να σας συνεφέρει, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα.

Τι έγινε τελικά; Πάντα στο τέλος κλαίτε.

Δεν έχει σημασία αν είναι το 3-0 της Ριζούπολης, το τρίποντο του Σπανούλη μπροστά στον Διαμαντίδη, η επική ανατροπή του Αγίου Θωμά, ο Ρέαμπτσουκ ή το CAS. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι γελάτε στην αρχή, αλλά ΠΑΝΤΑ εσείς κλαίτε στο τέλος.

Είναι γραμμένο στο dna σας!

Σχόλια

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η απόφαση του CAS θεωρείται δικαίωση για τον Ολυμπιακό (έστω και μερική). Πώς μπορεί να υπάρχει δικαίωση, όταν η ομάδα χάνει έναν βαθμό σε ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, ενώ ο αντίπαλος παίρνει τρεις βαθμούς, επειδή κάποιος έχει ευαίσθητα αυτάκια (τόσο ευαίσθητα, που μέσα στον θόρυβο των κροτίδων άκουσε την εντολή "πέσε κάτω, μείνε κάτω", στην οποία και συμμορφώθηκε; Εδώ πρόκειται για κλοπή, ενώ οι ακατανόμαστοι δεν τιμωρήθηκαν, αν και έφυγαν από το γήπεδο με δική τους απόφαση, γιατί πείναγαν (για... πίτσες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν είναι απόλυτη δικαίωση, είναι όμως σαφέστατο μήνυμα από το διεθνές δικαστήριο ότι η ποινή ήταν άδικη. Άλλωστε, περαιτέρω περιθώρια δεν υπήρχαν πρακτικά. Και σε ένα τόσο οριακό πρωτάθλημα, ο βαθμός αυτός είναι χρυσός.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου