Το αγιάτρευτο «πράσινο» κόμπλεξ με τα σερί και τα ρεκόρ

Όσο περνούν τα χρόνια, το κόμπλεξ των πράσινων «ιστορικών», γιγαντώνεται και λαμβάνει δυσθεώρητες διαστάσεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που αντιμετωπίζουν, είναι αυτό της ερυθρόλευκης επιβολής με δυσθεώρητα σερί επιτυχιών. Θυμίζουμε το 50-0 σερι νικών του ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη, το 52-0 σερί νικών στο πόλο από το 2001, το 14-0 στο μπάσκετ, κτλ.

Η αγωνία τους να βρουν μια απάντηση, είναι εμφανής. Διαβάσαμε λοιπόν χθες στη στήλη «Οδός Καλαφάτη» του SDNA ότι ο Παναθηναϊκός έχει επίδοση 10-3 στο βόλεϊ ανδρών και 11-4 στο βόλεϊ γυναικών επί του Ολυμπιακού:

- Προσπερνάμε ότι έχει ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό η χάρτινη νίκη στο λιγκ καπ ανδρών τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ο Ολυμπιακός νικούσε στον αγωνιστικό χώρο με 1-0 σετ.

- Προσπερνάμε ότι υπολογίζονται 1-1 οι νίκες στον ευρωπαϊκό ημιτελικό του Challenge cup, όπου προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στον τελικό, νικώντας στο χρυσό σετ του επαναληπτικού! Εμφανίζεται δηλαδή ως ισοδύναμο αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων, η πρόκριση του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό τελικό στην πιο μαύρη μέρα της ιστορίας του ερασιτέχνη ΠΑΟ!

Ωστόσο, θα εστιάσουμε σε κάτι άλλο: Την περασμένη σεζόν, ο Ολυμπιακός κατέκτησε πρωτάθλημα Ελλάδας στο βόλεϊ, καθώς και ευρωπαϊκό τίτλο. Με λίγα λόγια η «παναθηναϊκή ψυχή» των πράσινων «ιστορικών» πανηγυρίζει επιδόσεις νικών σε αποτυχημένες χρονιές από πλευράς τίτλων.

Αντίθετα, τα σερί νικών του Ολυμπιακού (50-0 ερασιτέχνη, 53-0 πόλο, 14-0 μπάσκετ, κτλ) περιλαμβάνουν ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΩΝ!

Για παράδειγμα, το σερί 50-0 νικών του ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του ερασιτέχνη ΠΑΟ ξεκίνησε στα τέλη της σεζόν 2014/15 και έφτασε μέχρι τα μέσα της σεζόν 2019/20.

Από τη μέρα που ξεκίνησε το σερί, έως τη μέρα που ολοκληρώθηκε, οι τίτλοι των δύο αιωνίων στον ερασιτέχνη, είχαν ως εξής:

Βόλεϊ ανδρών:
Ολυμπιακός: 9 τίτλοι
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Βόλεϊ γυναικών:
Ολυμπιακός: 11 τίτλοι
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Μπάσκετ γυναικών:
Ολυμπιακός: 8 τίτλοι
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Πόλο ανδρών
Ολυμπιακός: 12 τίτλοι
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Πινγκ πονγκ ανδρών
Ολυμπιακός: 3 τίτλοι
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Πινγκ πονγκ γυναικών
Ολυμπιακός: 1 τίτλος
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Σύνολο ερασιτέχνη την περίοδο του 50-0:
Ολυμπιακός: 44 τίτλοι
Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

Όπως βλέπετε, από τη μέρα που άρχισε το σερί του ερασιτέχνη (27/04/2015) μέχρι τη μέρα που έφτασε στο 50-0 (11/02/2020), οι τίτλοι του Ολυμπιακού ήταν 44 και του Παναθηναϊκού μηδέν! 50-0 στις νίκες και 44-0 στους τίτλους, χωρίς να υπολογίζουμε πόλο γυναικών και χάντμπολ που δεν λειτουργεί τμήματα ο Παναθηναϊκός.

Αντίστοιχα στο μπάσκετ, το σερί του Ολυμπιακού 14-0 που πλέον έχει διαμορφωθεί σε επίδοση 19-3, συνοδεύεται από 7/7 τίτλους για τον Ολυμπιακό και μηδέν για τον Παναθηναϊκό!

Επίσης, στο πόλο το τρέχον σερί νικών του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, ανέρχεται σε 52-0 και διαρκεί από το 2001 μέχρι σήμερα. Μάλιστα, αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε υποβιβαστεί κάποιες χρονιές, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Την περίοδο αυτή, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 46 τίτλους και ο Παναθηναϊκός κανέναν! 52-0 οι νίκες, 46-0 οι τίτλοι!

Με λίγα λόγια, το να επικαλείται κάποιος ένα σερί ή μια πρόσκαιρη επίδοση νικών, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από αντίστοιχη κυριαρχία στους τίτλους κατά την ίδια περίοδο, είναι αστείο, αν όχι γελοίο!

Προσπαθεί λοιπόν ο συντάκτης του κειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις που δεν στέκουν στην κοινή λογική, καθώς πέρυσι ο Ολυμπιακός έζησε μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν της ιστορίας του στο βόλεϊ, κατακτώντας πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό. Ο Παναθηναϊκός πότε θα κατακτήσει ευρωπαϊκό στο βόλεϊ ή γενικά σε οποιοδήποτε άθλημα του ερασιτέχνη;

Λέτε να προτιμούν το 10-3 από το ευρωπαϊκό που σήκωσε ο Ολυμπιακός;


ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Η εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο βόλεϊ το βράδυ του Σαββάτου, αποτέλεσε το έναυσμα για το προαναφερθέν άρθρο, ωστόσο η συνέχεια ήταν εφιαλτική για το τριφύλλι.

Η Κυριακή ξεκίνησε με συντριβή από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ γυναικών με 74-61 που έδωσε ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στις πρωταθλήτριες.

Ακολούθησε η συντριβή και από τη Λαμία στο βόλεϊ γυναικών με 3-0 σετ και το κλείσιμο ήρθε με την ισοπαλία-σοκ με την Κηφισιά στη Λεωφόρο για την ποδοσφαιρική Super League 1.

Στο μπάσκετ, η πράσινη «dream team» έχασε το κύπελλο, όπως είχε χάσει και το σούπερ καπ, αλλά ο Κωστάκης τους παίρνει τα λεφτά για να χορεύει «χόρτο μαγικό».

Στο ποδόσφαιρο ανατέλλει η 14η συνεχόμενη σεζόν χωρίς πρωτάθλημα, όταν άλλοι βάζουν πλώρη για ευρωπαϊκή οκτάδα.

Οι δε οπαδοί βρίσκουν ψυχοθεραπεία στις ύβρεις κατά του Αλαφούζου. Από την άλλη, ο Αλαφούζος τη μία μέρα δίνει πριμ και την άλλη βάζει πρόστιμα!

Επίσης, δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα ποιος Τούρκος θα μας εγκαταλείψει πρώτος. Ήδη Τερίμ και Αταμάν δέχονται απανωτά επικοινωνιακά χτυπήματα:

Το πράσινο αθλητικό οικοδόμημα τρέμει σε κάθε επίπεδο και η επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, είναι γεγονός...

Ευτυχώς όμως υπάρχει η Β' εθνική του σκάκι και ο ανώμαλος δρόμος!


ΥΓ: Πήρε ρεπό την Κυριακή η «Παναθηναϊκή ψυχή»;

Σχόλια