ΕΠΟΣ-ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ! Τα ντόρτια στην Τούμπα και ο καρπαζοεισπρ-aktor ΠΑΟ

Είναι στιγμές που ακόμα και η πλούσια Ελληνική γλώσσα φαντάζει φτωχή για να περιγράψει κάποιες καταστάσεις. Το χθεσινό ερυθρόλευκο εικοσιτετράωρο, είναι μία τέτοια κατάσταση. Η πανίσχυρη δύναμη που ονομάζεται Νέμεσις, απέδωσε ανελέητα δικαιοσύνη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, τιμώρησε την αλαζονεία, δικαίωσε τους οραματιστές του αθλητισμού και προκάλεσε τρόμο σε πολλαπλές κατευθύνσεις.

Ο Ολυμπιακός έζησε ξανά ένα μαγικό 24ωρο, από αυτά που άλλοι ζουν σε όλη την ιστορία τους και η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει την ακτινογραφία του:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΤΑ ΝΤΟΡΤΙΑ ΣΤΟ «ΕΞΟΧΙΚΟ»


Τα όσα αντιμετωπίζει φέτος ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Από το σκάνδαλο Χουάνκαρ, μέχρι τις διαιτητικές «σφαγές» Παπαπέτρου και Μαρέφκα-Μίχελ, οι Ερυθρόλευκοι βιώνουν έναν πρωτοφανή πόλεμο, με σύμπλευση ΕΠΟ-κυβέρνησης-ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά τις ποδοσφαιρικές παθογένειες που παρουσιάστηκαν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν σταμάτησε στιγμή να προσπαθεί να τις διορθώσει και να ενισχύει την ομάδα σε κάθε επίπεδο. Είτε μιλάμε για τον Κοβάσεβιτς στη θέση του αθλητικού διευθυντή, είτε για τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία, είτε για τους ποιοτικούς παίκτες που αποκτήθηκαν, είτε ακόμα και για τον Αλέξη Κούγια στο νομικό επιτελείο.

Τα τοξικά επικοινωνιακά απόβλητα ειρωνεύονταν τις απανωτές αλλαγές, υπαινισσόμενοι ότι ο Μαρινάκης δεν αναγνωρίζει τις δικές του ευθύνες και αλλάζει τους συνεργάτες του. Πολύ θα ήθελαν να είχε αυτο-απολυθεί, αλλά δεν τους κάνει τη χάρη και χτίζει ξανά κάτι μεγαλειώδες. «Θα τα χτίσω όλα από την αρχή» είχε πει το 2018 και το έκανε. Το ίδιο κάνει και τώρα!

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Στις 5 Νοεμβρίου, ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το γήπεδο Καραϊσκάκη με σκορ 2-4. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και τα γνωστά επικοινωνιακά μέσα, δεν περιορίστηκαν στη χαρά τους και μία καλοπροαίρετη καζούρα, αλλά επέλεξαν να προκαλέσουν και να «λερώσουν τη γλώσσα τους», με αποτέλεσμα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Το γνωστό και μη εξαιρετέο SDNA, μάς είχε παραθέσει τη «θέση» του, σε ένα μνημειώδες παραλήρημα:

Τρεις μήνες και δεκατρείς μέρες αργότερα, το παραλήρημα του Νοέμβρη, δικαιώνεται από την αντίθετη πλευρά. «Η προπαγάνδα, το ψέμα και οι μαγκιές πληρώνονται σκληρά από την ωμή αλήθεια»! Ο Ολυμπιακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ μέσα στο σπίτι του με 1-4, πήρε εκδίκηση για τον Νοέμβριο, ξεμπρόστιασε τις απανταχού γραφίδες και έσβησε  τη «μουτζούρα», με ένα ακόμα μεγαλύτερο σκορ, βουλώνοντας τα στόματα στους προπαγανδιστές. Η εκδίκηση του λιμανιού είναι πάντα σκληρή, κόντρα στου πάντες: Εξυγίανση, ΕΠΟ, κυβέρνηση, ΜΜΕ...

Μάλιστα, για μία ακόμα φορά, η διαιτησία ήταν αισχρή εναντίον του Ολυμπιακού, καθώς μέτρησε κανονικά το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ, παρότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Όπως ανέφερε και ο γνωστός για τις αντιολυμπιακές του κριτικές κ. Βαρούχας στην ΕΡΤ: «Υπάρχει παράβαση, υπάρχει φάουλ, δεν δίνεται. Με τον κανονισμό, θα έπρεπε να παρέμβει το var και έπρεπε το γκολ να ακυρωθεί».

ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ...

Στην ήττα με 2-4 από τον ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε πετύχει να έχει κόσμο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μέχρι να τελεσιδικήσει η ποινή για την υπόθεση Χουάνκαρ. «Με κόσμο ήταν πιο γλυκό το πάρτι» έγραφε το SDNA:


Ο δε Σταύρος Κόλκας συμφωνούσε ότι «θα ήταν κρίμα να μην παρακολουθήσει ο κόσμος αυτή την αναμέτρηση», αποκαλώντας το γήπεδο Καραϊσκάκη «Khalifa stadium»:


Η Θεία Δίκη τα έφερε έτσι και ο πρώτος αγώνας του ΠΑΟΚ μετά το άνοιγμα των γηπέδων από την κυβέρνηση, ήταν το 1-4. Και ήταν πιο γλυκό, σωστά; Θα ήταν κρίμα να μην παρακολουθήσει κανένας οπαδός αυτή την παράσταση της αρμάδας του Μεντιλίμπαρ, με τον Ποντένσε, τον Ελ Κααμπί και τα άλλα ερυθρόλευκα αστέρια...

Σήμερα πάντως, ο Σταύρος σηκώνει έναν σταυρό. Άλλωστε, καθημερινά προσπαθεί να διαχειριστεί τον «πόλεμο» ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού. Από τη μία, οι «πράσινοι» οπαδοί ζητάνε από την διευθυντή του Παπαθεοδώρου να τον απολύσει από το SDNA και από την άλλη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που τον θεωρούν «παοκάρχη» και απορούν γιατί είναι τόσο «soft» με το τριφύλλι...

ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΙΣ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Αφού αναφερθήκαμε στις οπαδικές σελίδες του ΠΑΟΚ, το «Looper» αγνοείται από χθες το βράδυ. Error 404, αμπελαλέ. Πάνε και τα βιντέκια στα οποία το έπαιζε και άνετος. Εξαφανισμένος και ο «Πολεμικός ανταποκριτής».

O «Psyxras» αναρωτιόταν χθες αν έρχεται ο Ολυμπιακός και το βράδυ άρχισε τα φιλοσοφικά για το τι εστί ποδόσφαιρο:


Πόνος μεγάλος για τον «Rainmaker». Τα γέλια του Νοέμβρη βγήκαν ξινά σε όλους τους:

Στις επάλξεις παραμένει η «Ποντιακή οπτασία». Περιμένουμε να μας ενημερώσει, στις πόσες μέρες θα μπορεί να κάθεται μετά τα τέσσερα. Στις εννέα ή περισσότερες;


ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γήπεδο της Τούμπας δεν έγινε χθες «εξοχικό» για τον Ολυμπιακό, με το 1-4. Ήταν ανέκαθεν. Από το 0-4 με Μποτίνο, Γιούτσο, Αγανιάν, Σιδέρη κρατάει αυτή η ιστορία. Δύο πρωταθλήματα έχει εξασφαλίσει εκεί ο Ολυμπιακός και κανείς δεν ξεχνάει την απονομή του 2022. Πονάει πολλούς ακόμα...

Ανασκουμπωθείτε λοιπόν. Ετοιμάστε καμία πρόταση μομφής, απορρίψτε κανένα αίτημα αναβολής, ορίστε κανέναν συγγενή του Μίχελ στο var, ασχοληθείτε αν θα γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης. Η σκληρή αλήθεια όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, με επίδειξη δύναμης, η δε απόφαση του CAS εκκρεμεί και κάποιους τους ζώνουν τα φίδια...

ΜΠΑΣΚΕΤ:
ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΟ, ΤΙΤΛΟΥΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ VOL. 7
Μεγάλη μέρα η χθεσινή για τον Ολυμπιακό και στο μπασκετικό τμήμα με την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο του τμήματος μετά την πτώση του καθεστώτος του φάρου, ενώ συνολικά ο σύλλογος έφτασε τους 305 τίτλους σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει άτιτλος μετά την εποχή Βασιλακόπουλου με 0/7 εγχώριους τίτλους. Πρόκειται για κάτι αδιανόητο. Καμία άλλη ομάδα παγκοσμίως δεν κατέρρευσε τόσο πολύ μετά από αλλαγή σε ομοσπονδία. Αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε φέτος που γιγάντωσε το μπάτζετ. Είτε με έσοδα-έξοδα (2021/22), είτε με αυξημένο μπάτζετ (2022/23), είτε με θηριώδες μπάτζετ (2023/24), το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ήδη φέτος, οι δύο πρώτοι εγχώριοι τίτλοι βάφτηκαν ερυθρόλευκοι: Τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό με 75-51 στον τελικό του σούπερ καπ. Τότε υπήρχε η δικαιολογία ότι δεν ήταν ακόμα «δεμένη» ομάδα. Χθες στην Κρήτη ο Ολυμπιακός έκανε ξανά πλάκα στον τελικό του κυπέλλου με 69-58 και τώρα δικαιολογία δεν υπάρχει. Οι νίκες στην εποχή μετά τον Βασιλακόπουλο, είναι 19 3 και η κατάσταση είναι πλέον χαώδης!

Είναι ξεκάθαρο ότι το ζήτημα είναι πλέον καθαρά ψυχολογικό. Όταν το τριφύλλι αντιμετωπίζει τον δαφνοστεφανωμένο, καταρρέει. Δεν υπάρχει μπάτζετ, δεν υπάρχουν ακριβοπληρωμένοι και υπερκοστολογημένοι σταρ. Μιλάνε οι ψυχές. Και η πράσινη ψυχή δεν έχει το ανάστημα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΑΣΣΟ

Από την πρώτη στιγμή της φετινής σεζόν, η Αθλητική διαπλοκή γράφει επανειλημμένα ότι ο φετινός μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι αγωνιστικά μία μεγάλη απάτη. Αλαζόνας πρόεδρος, αλαζόνας προπονητής και μία ομάδα χωρίς τακτική, χωρίς αρχή, μέση και τέλος που στηρίζεται αποκλειστικά σε ατομικές ενέργειες και διαιτητικά λάθη. Πλέον, αρχίζουν να το αναγνωρίζουν όλοι...

Παρόλα αυτά, οι μεγαλοστομίες περισσεύουν, με τον Γιαννακόπουλο και τον Αταμάν να μιλάνε διαρκώς για τον φανταστικό, μελλοντικό τελικό της Euroleague, δείχνοντας πόσο χαμηλή είναι η σοβαρότητα στην πράσινη ΚΑΕ:

Το αποτέλεσμα της αλαζονείας, είναι η ανώμαλη προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα. Στις 23 Ιανουαρίου, ο Δ. Γιαννακόπουλος έγραφε ότι θέλει να ρίχνει «σαραντάρες» στον Ολυμπιακό για να χάνει «από την Κηφισίας». Ένας μήνας δεν συμπληρώθηκε και χθες συνεχάρη τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ελλάδας.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τις «προφητείες». Ο Αριστοτέλης Μπενόγλου έγραφε στο SDNA στις 23/01/2024 ότι «ο εκνευρισμός του Μπαρτζώκα είναι προπομπός ερυθρόλευκου» τέλους». Χθες, 18/02/2024, η πραγματικότητα του έδωσε την απάντηση και τον οδήγησε σε σκληρές παραδοχές:

Θυμηθείτε και αυτούς που είχαν ξεσαλώσει και ειρωνεύονταν τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όταν είχε δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι «δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος»:

Μήπως τώρα κατάλαβαν τι εννοούσε;

Για κερασάκι στην τούρτα, αφήσαμε τα τρολάκια σε συσκευασία αμνοερίφιου... Δείτε τρία ενδεικτικά σχόλια στην Αθλητική διαπλοκή από τις τελευταίες εβδομάδες πριν το final-8 του κυπέλλου. Κοινή συνισταμένη, το μέλλον:
«Θα, θα, θα, θα,θα, θα»...

Σκληρή προσγείωση λοιπόν. Ο νόμος του Μπαρτζώκα είναι άτεγκτος με όλους, είτε μιλάμε για ιδιοκτήτες ομάδων, είτε για δημοσιογράφους, είτε για ανώνυμα πρόβατα...

ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΣΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Η διαφορά ηθικής ανάμεσα στις δύο ΚΑΕ φάνηκε χθες, λίγο πριν τη λήξη του τελικού. Οπαδοί του Ολυμπιακού τραγουδούσαν «Βάλτε μέσα τον Σλούκα», ένα σύνθημα ειρωνικό, αλλά όχι υβριστικό. Ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Παπανικολάου και ο team manager της ΚΑΕ Χρήστος Μπαφές ζήτησαν από τον κόσμο να σταματήσει, δείχνοντας το μεγαλείο ηθικής και αξιοπρέπειας του συλλόγου, παρά τα όσα έχει πει ο Κώστας Σλούκας μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό. Στο ΟΑΚΑ εύχονταν θάνατο στα παιδιά του Σπανούλη, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ένας διαφορετικός κόσμος.

Ως Αθλητική διαπλοκή, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το κλίμα που υπέδειξαν Παπανικολάου, Μπαφές, Ζέρβας κ.α. και δεν θα κάνουμε σχόλια για την αγωνιστική εικόνα του Σλούκα στο final 8 του κυπέλλου. Στο κάτω-κάτω, ο άνθρωπος έκανε απλώς μία επιλογή να αλλάξει ομάδα και θα κριθεί από την ιστορία για την επιλογή του. Δεν υπάρχει λόγος να τον χλευάσουμε. Ό,τι έγινε, έγινε, ας πάμε όλοι παρακάτω.

Και τώρα, θα σας απευθύνουμε μία ερώτηση:

Μας πιστέψατε;

Αν ναι, δεν ξέρετε καθόλου την Αθλητική διαπλοκή. Μόνο πολιτικά ορθή δεν θα γίνει ποτέ αυτή η στήλη.

Ασφαλώς και θα χλευάσουμε τον Κώστα Σλούκα για την άθλια αγωνιστική του εικόνα στο final 8 του κυπέλλου που μας προκάλεσε γέλιο! Όσο πιο θλιβερή η εικόνα του, τόσο πιο εκκωφαντικά τα γέλια μας!

Απών στον προημιτελικό, air ball σε λέι απ στον ημιτελικό που ήταν το high light της δεκαετίας, αλλά και μία μαγική παρουσία στον τελικό: Τρεις ολόκληροι πόντοι! Ένας για κάθε εκατομμύριο του ετήσιου συμβολαίου του! Κρίμα που έχασε ο Μπαρτζώκας τον παραγωγικό του παίκτη και μειώθηκε η επιθετική συγκομιδή του Ολυμπιακού φέτος.

Πάρτε το είδηση:

Ηγέτης δεν διορίζεσαι στα γραφεία της dpg media μπροστά από τη μινιατούρα του Αλ Πατσίνο. Ηγέτης αναδεικνύεσαι στο γήπεδο, αν έχεις το ταλέντο και την ψυχή αθλητών όπως ο Σπανούλης.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ;

Δύο ώρες μετά το τέλος του τελικού, διαβάσαμε αυτό:


Ωχ, ωχ, ωχ που λέει και ο Κοντιζάς. Για ποιον χτυπάνε οι καμπάνες; Εμείς νομίζαμε ότι ετοιμάζεται ο Ιτούδης για τον Ολυμπιακό, αλλά βλέπουμε αλλού να ασκείται κριτική από φιλικά προς τη διοίκηση μέσα. Ειδικά το άρθρο Μπούκουρα δεν είναι τυχαίο. Θυμίζουμε ότι ουκ ολίγες φορές αναδημοσιεύει τα άρθρα του ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός...

Κλείνοντας, θυμίζουμε τους επτά σερί εγχώριους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός στην εποχή μετά τον φάρο:

- Κύπελλο Ελλάδας 2021/22

- Πρωτάθλημα Ελλάδας 2021/22

- Σούπερ καπ 2022

- Κύπελλο Ελλάδας 2022/23

- Πρωτάθλημα Ελλάδας 2022/23

- Σούπερ καπ 2023

Κύπελλο Ελλάδας 2023/24.

Η χθεσινή ημέρα, ήταν ξανά ιστορική. Άλλες ομάδες δεν έχουν ζήσει τέτοιο 24ωρο σε όλη την ιστορία τους. Για τον Ολυμπιακό όμως, είναι ρουτίνα. Θυμίζουμε ενδεικτικά το ερυθρόλευκο 24ωρο στις 04/05/2022 με διπλό-απονομή στην Τούμπα και πρόκριση στο final four του Βελιγραδίου ή στις 11/04/2018 όταν ο ερασιτέχνης έπαιξε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς την ίδια μέρα, σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών...

Και η ζωή συνεχίζεται: Εσείς με το μίσος, την τοξικότητα, την αλαζονεία και η ζωή που πάντα σας τιμωρεί και σας προσγειώνει σκληρά στην αλήθεια του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της Ευρώπης!

ΥΓ: Οφείλουμε να κάνουμε μία αναφορά και στο τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού που νίκησε χθες την κυπελλούχο Ιταλίας Μπρίξεν με 36-25 και προκρίθηκε άνετα στα προημιτελικά του EHF European cup, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία στη διοργάνωση...

Σχόλια