Τρία χρόνια από τη δικαίωση Μαρινάκη στη σκευωρία του αιώνα!


Πριν από τρία χρόνια, στις 28/01/2021, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης αθωώθηκε ομόφωνα από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών από τη μεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Επρόκειτο για μία πρωτοφανή υπόθεση ομηρίας που ξεκίνησε το 2012 και διήρκεσε μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Είχαν προηγηθεί η δικαίωση στο CAS το καλοκαίρι του 2015 και στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει σήμερα το συγκλονιστικό χρονικό ενός πρωτοφανούς δικαστικού θρίλερ, με όλα όσα συνέβησαν, καθώς και τον μύθο της υποτιθέμενης «παραγραφής» που στήθηκε από μεμονωμένα trolls.

2012-2014:
ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Η αφορμή για το σχηματισμό της δικογραφίας-μαμούθ, δόθηκε στις 18/08/2012 με δημοσίευμα του δημοσιογράφου Θάνου Μπλούνα στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο οποίος παρέθεσε απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης του πρώην αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ. Χρήστου Σάββα, στην οποία έκανε καταγγελίες για τη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων διαιτησίας και ισχυριζόταν ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής είχε «νταβατζήδες».

Η δικογραφία συσχετίστηκε και με μία ανώνυμη (!) επιστολή που χαρακτήριζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη «ηθικό αυτουργό» της επίθεσης που είχε γίνει στις 23/02/2012 στο φούρνο του τότε διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα και εμπλουτίστηκε από ένορκες καταθέσεις ανταγωνιστών του Μαρινάκη, δηλαδή του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Αλαφούζου, οι οποίοι εποφθαλμιούσαν μερίδιο στην «πίτα» του Τσάμπιονς λιγκ.

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Το κερασάκι στην τούρτα της δικογραφίας, ήταν οι υποκλοπές της ΕΥΠ. Για τα επόμενα χρόνια, μέχρι και το 2016, κάθε Δευτέρα τις διαβάζαμε και τις ακούγαμε στην εκπομπή «Η Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου. Για προσωπικά δεδομένα, ούτε λόγος!

Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα των υποκλοπών και πόσο αδιάφορες ήταν ποινικά, μας πληροφορούσαν για άσχετα θέματα, όπως η άποψη του Γιάννη Βρέντζου για τον Σωκράτη Κόκκαλη και του Σάββα Θεοδωρίδη για τον Γιάννη Βρέντζο!

Ενδεικτική υποκλοπή με την άποψη του Γιάννη Βρέντζου για τον Σωκράτη Κόκκαλη με αναφορά στον παλιό προπονητή του Ολυμπιακού Τροντ Σόλιντ:

Ενδεικτική υποκλοπή με την άποψη του Σάββα Θεοδωρίδη για τον Γιάννη Βρέντζο με αφορμή έναν τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου:

Ενδεικτική υποκλοπή με την άποψη του Σάββα Θεοδωρίδη για τον Γιάννη Βρέντζο με αφορμή την πρόσληψη του προπονητή Λεονάρντο Ζαρντίμ:

Όλα αυτά παρουσιάζονταν ως... ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΦΩΤΙΑ και στην πραγματικότητα ήταν κουτσομπολιά που διέρρεαν κάποιοι για να προκαλέσουν εσωστρέφεια μεταξύ των στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έλεγαν ο ένας για τον άλλον στο τηλέφωνο!

2014
Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2014, με βάση το πόρισμα του Εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, ασκούνται ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση, εις βάρος δεκάδων παραγόντων του ποδοσφαίρου. Ανάμεσά τους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Τον Απρίλιο του 2015, η εκπομπή «Δίκη» φέρνει στο φως το πόρισμα Κορέα με βάση το οποίο ασκήθηκαν οι διώξεις και «ανοίγει η όρεξη» σε ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται τον Ολυμπιακό. Στις 07/04/2015, ο διευθυντής του SDNA Βασίλης Παπαθεοδώρου αναρωτιέται «πώς θα γλιτώσουν» οι κατηγορούμενοι.

Θα έπαιρνε την απάντησή του μετά από χρόνια:

ΜΑΙΟΣ 2015
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τον Μάιο ξεκινούν οι ανακρίσεις από τον Ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, ο οποίος επιβάλλει περιορισμούς στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα των κατηγορουμένων.

Στις 12/05/2015, ο δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας φαντασιώνεται υποβιβασμό του Ολυμπιακού, αποθεώνει τον συγκεκριμένο δικαστή και προσεύχεται σε Θεό, Αλλάχ, Βούδα και Δωδεκάθεο να τον έχουν καλά!


Spoiler: Όταν ο Μαρινάκης αθωώθηκε κάποια χρόνια μετά, ο ίδιος άνθρωπος που προσευχόταν για δικαστές, άρχισε τα υπονοούμενα για «στημένες δίκες»!


Με λίγα λόγια, η θεωρία Κόλκα έχει ως εξής: Όταν οι Εισαγγελείς και οι δικαστές ασκούν διώξεις στον Μαρινάκη και τον ανακρίνουν, είναι «θεότητες» και πρέπει να τους έχουν καλά ο Θεός, ο Αλλάχ, ο Βούδας και το Δωδεκάθεο. Όταν αθωώνουν τον Μαρινάκη, οι δικές είναι στημένες!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογείται στον ανακριτή Ανδρεάδη, ο οποίος επιβάλει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ και τη λεγόμενη «απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο», δηλαδή να μην ασκεί ο Μαρινάκης διοικητικά καθήκοντα μέχρι να ολοκληρωθεί δικαστικά η διαδικασία.

Πολλοί (άσχετοι με τα νομικά), θεωρούσαν ότι αυτή ήταν μία ποινή και μία μόνιμη κατάσταση. Στην πραγματικότητα, ήταν ένας προσωρινός περιοριστικός όρος μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, είτε προδικαστικά, είτε με δίκη.

Ο ανακριτής διευκρίνισε ότι δεν απαιτείται παραίτηση του Μαρινάκη από την προεδρία της ΠΑΕ, παρά μόνο να μην ασκεί διοίκηση. Έτσι, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μεταβίβασε τις διοικητικές και εκτελεστικές αρμοδιότητές του στους αντιπροέδρους της ΠΑΕ και παρέμεινε πρόεδρος.

Επίσης, παρέμεινε μεγαλομέτοχος και χρηματοδότης, καθώς αυτές οι ιδιότητες άπτονται περιουσιακών στοιχείων και δεν συνιστούσαν διοικητικά καθήκοντα.

                                                                 2016                                
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων, ο Εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος προτείνει τον Σεπτέμβριο του 2016 να παραπεμφθούν σε δίκη οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, πλην της αστείας κατηγορίας για την υπόθεση του φούρνου Κωνσταντινέα για την οποία ζήτησε την απαλλαγή Μαρινάκη.

Ζήτησε όμως και την προφυλάκιση Μαρινάκη, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο:


Το SDNA «φτιάχνεται» και δημιουργεί κολλάζ με τη φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη και των φυλακών Κορυδαλλού:


Η σχολιάστρια των εκπομπών του Κυριάκου Θωμαΐδη, κ. Μαίρη Μπενέα παίρνει το ρίσκο να προβλέψει ότι η εισαγγελική πρόταση θα γίνει αποδεκτή:

2017
ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Ακριβώς έναν χρόνο μετά, το συμβούλιο εφετών εκδίδει το βούλευμα. Στέλνει στα σκουπίδια την εισαγγελική πρόταση προφυλάκισης Μαρινάκη, καθώς και τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και έκρηξη στον φούρνο Κωνσταντινέα. Αποφασίζει την παραπομπή σε δίκη μόνο για την κατηγορία της χειραγώγησης δύο αγώνων για στοιχηματικούς σκοπούς.

Έναν χρόνο μετά την πρόβλεψή της, η κ. Μπενέα παραδέχεται αυτή τη φορά, ότι η υπόθεση «έχει ελαφρύνει πάρα πολύ»:


2018
Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Η διαδικασία ολοκληρώνεται στον Άρειο Πάγο και το παραπεμπτικό βούλευμα επικυρώνεται αμετάκλητα τον Οκτώβριο του 2018. Έτσι, ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων.

Ο διευθυντής του SDNA παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, γράφοντας ότι «ήταν όλα αλήθεια», ενώ παραληρεί, γράφοντας για «ταξίδι της αλήθειας», «Λαιστρυγόνες» και «Κύκλωπες»!

UEFA/CAS - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ - ΠΟΙΝΙΚΟ
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δικαιώθηκαν εις τριπλούν από αυτή τη δυσώδη σκευωρία. Η πρώτη δικαίωση ήρθε σε διεθνές επίπεδο από ΟΥΕΦΑ και CAS το 2015. Η δεύτερη δικαίωση ήρθε σε πειθαρχική επίπεδο από τους τακτικούς δικαστές της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ το 2020. Η τρίτη και τελική δικαίωση ήρθε από το ποινικό δικαστήριο με την αθώωση από όλες τις κατηγορίες.

2015
UEFA-CAS: Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Τον Μάιο του 2015, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ εμφανίζονται αποφασισμένοι να καταγγείλουν τον Ολυμπιακό στην ΟΥΕΦΑ με βάση το πόρισμα Κορέα, για να απαγορευθεί η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.


Εν τέλει, την καταγγελία την έκανε ο Παναθηναϊκός που αναδείχθηκε νικητής στα playoffs κατάταξης, άρα αν η καταγγελία γινόταν δεκτή, θα έπαιζε εκείνος απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ της επόμενης σεζόν, κερδίζοντας σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ!

Η ΟΥΕΦΑ απέρριψε την καταγγελία του Παναθηναϊκού και ο Γιάννης Αλαφούζος προσέφυγε στο CAS. Το διεθνές δικαστήριο δεν είναι όμως «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη και έστειλε στα σκουπίδια την προσφυγή του Παναθηναϊκού, δικαιώνοντας πλήρως τους ερυθρόλευκους:


2020
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ: Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

 Ήδη από το 2015, Ολυμπιακός και Βέροια είχαν απαλλαχθεί πειθαρχικά για τον περίφημο αγώνα «δεν γίνεται να έρθει 3-0 και να μην είναι στημένο». Δεν είχαν κριθεί όμως πειθαρχικά το ποινικό παραπεμπτικό βούλευμα και οι κατηγορίες για τον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος του 2015.

Η πειθαρχική διαδικασία, ήταν η μεγαλύτερη «παγίδα» για Ολυμπιακό και Μαρινάκη. Ο λόγος είναι ότι η επιτροπή δεοντολογίας μπορεί να καταδικάσει και να αποφασίσει υποβιβασμό ομάδων, χωρίς πλήρη απόδειξη, όπως απαιτείται στα ποινικά δικαστήρια, αλλά με «ισχυρή πιθανολόγηση».

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης το γνώριζε καλά και πίεζε με απανωτά δημοσιεύματα από το blog του και στο SDNA να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην επιτροπή δεοντολογίας, προτού «προλάβουν» να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι στο ποινικό:


Στις 25/04/2020, η εισηγήτρια της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ προτείνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με βάση το ποινικό παραπεμπτικό βούλευμα, παρότι η ποινική δίκη ήταν σε εξέλιξη.
Τα έντυπα που στηρίζουν Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν:

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης εκπλήσσεται με την ψύχραιμη στάση του Ολυμπιακού που «δεν χωρίζει την Ελλάδα στα δύο», όπως κάποιοι άλλοι και προεξοφλεί από το blog του καταδικαστική απόφαση και στην επιτροπή δεοντολογίας και στην εφέσεων!

Ο μετέπειτα πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος χαρακτήρισε «δεμένη» την εισήγηση Σπανού. Η αντιολυμπιακή του εκτίμηση δεν αποδείχθηκε τόσο συγκροτημένη νομικά και έμελλε να πάει «στον κουβά»...

Το καλοκαίρι του 2020 πραγματοποιήθηκε πολυήμερη ακροαματική διαδικασία στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ. Μελισσανίδης-Αλαφούζος κατέθεσαν κατά του Μαρινάκη, χωρίς κανένα στοιχείο, αλλά με τρομερά επιχειρήματα του τύπου... «τι να σας πούμε εμείς, τα ξέρει όλη η Ελλάδα, μιλάμε για συμμορία» που έκαναν τους δικαστές να κοιτάζονται απορημένοι!

Για κακή τύχη ορισμένων, οι δικαστές που αποφάσισαν, ήταν τακτικοί δικαστές. Παρότι αρκούσε πιθανολόγηση ενοχής και όχι απόδειξη, Ολυμπιακός και Μαρινάκης απαλλάχθηκαν στο πειθαρχικό και μάλιστα ομόφωνα.


Ούτε καν πιθανολογήθηκε η ενοχή όσων δικάστηκαν. Το σκεπτικό της απόφασης που εκδόθηκε, ήταν καταπέλτης κατά των σκευωρών:

Αναφορικά με την κατάθεση Φύσσα ότι ο προπονητής του Ατρομήτου, τού μετέφερε ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας τού είχε ζητήσει να μην χρησιμοποιήσει 4-5 παίκτες στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίστηκε από τους δικαστές «αόριστη» και «γεμάτη αντιφάσεις» (σελ. 26 του σκεπτικού της απόφασης). Άλλωστε, ακόμα και αν ίσχυε κάτι τέτοιο, από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο λόγος ήταν οποιαδήποτε προσυνεννόηση Ολυμπιακού και Ατρομήτου.

2021
ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Μετά τη διεθνή δικαίωση (UEFA-CAS) και τη δικαίωση στο πειθαρχικό κομμάτι, η τελική δικαίωση ήρθε στο ποινικό δικαστήριο με την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Καταθέσεις, όπως η κατάθεση Γεωργέα για τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια «δεν γίνεται να έρθει 3-0 και να μην είναι στημένο», εκτέθηκαν δημόσια, καθώς έγινε κατ' αντιπαράσταση εξέταση Γεωργέα-Καφέ-Καλαϊτζίδη στο δικαστήριο.

Επίσης, για την ίδια αναμέτρηση εξετάστηκε και ο στοιχηματικός αναλυτής Ν. Παναγόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν είδε τίποτα ύποπτο από κάποιον ποδοσφαιριστή και ότι ήταν φυσιολογική επιλογή ο άσσος και το «over 2,5» και ότι θα το πόνταρε και ο ίδιος!

Οι καταθέσεις δεν απέδειξαν τίποτα το ενοχοποιητικό για τον Μαρινάκη και τους λοιπούς κατηγορουμένους, ούτε για το θέμα των πινάκων διαιτησίας. Η αθώωση ήρθε ως φυσικό επακόλουθο με την απόφαση του δικαστηρίου στις 28/01/2021:


Όλες οι ποινικές διαδικασίες που μετρούσαν εννέα χρόνια ζωής, όπως το πόρισμα Κορέα, οι ανακρίσεις Ανδρεάδη με τους περιοριστικούς όρους, η πρόταση προφυλάκισης Δασκαλόπουλου, το παραπεμπτικό βούλευμα Φωτοπούλου, κτλ κατέληξαν  σε επτά λέξεις που εκφώνησε η πρόεδρος του Β' Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών:

«Το Δικαστήριο κρίνει όλους τους κατηγορουμένους αθώους».

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ

Ορισμένα trolls του διαδικτύου διέδιδαν ότι ο Μαρινάκης αθωώθηκε λόγω παραγραφής. Στηρίχθηκαν σε μία συγκεκριμένη ατάκα του εισαγγελέα της έδρας για ένα από τα αδικήματα της δικογραφίας που δικαζόταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Φυσικά, παραγραφή δεν υπάρχει, αφού οι κατηγορούμενοι δικάζονταν για κακούργημα και τα κακουργήματα παραγράφονται μετά από 15 έτη, όπως μπορεί να βεβαιώσει και ένας πρωτοετής φοιτητής νομικής.

Και φυσικά σε πειθαρχικό επίπεδο, τα σχετικά αδικήματα δεν παραγράφονται ποτέ, όπως ορίζει ο Κώδικας δεοντολογίας της ΕΠΟ:

Άλλωστε, όταν ένας κατηγορούμενος απαλλαχθεί λόγω παραγραφής, η αναφορά του προέδρου είναι «Παύεται η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής» και δεν αναφέρεται καθόλου η λέξη «αθώος».

Στην περίπτωση αυτή, η πρόεδρος του δικαστηρίου, ανέφερε επί λέξει: «Το δικαστήριο κρίνει όλους τους κατηγορουμένους αθώους». Συνεπώς, το δικαστήριο μπήκε στην ουσία και έκρινε, κάτι που δεν συμβαίνει όταν έχει επέλθει παραγραφή. Ένας πρωτοετής φοιτητής νομικής μπορεί να σας διαβεβαιώσει και για αυτό...

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Όταν κάποτε ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε με υποβιβασμό για... 18 ολόκληρες ώρες (μέχρι να τους λυτρώσει από τον κίνδυνο η τροπολογία Μητσοτάκη), οι οπαδοί του διαλαλούσαν ότι έχασαν το πρωτάθλημα με 18 ολόκληρους βαθμούς (έναν για κάθε ώρα μέχρι την τροπολογία), γιατί... επηρεάστηκαν από τα δικαστήρια!

Ο Ολυμπιακός όμως βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, όχι για 18 ώρες, αλλά για εννέα ολόκληρα χρόνια! Ποινικές διώξεις, ανακρίσεις, περιοριστικοί όροι, πρόστιμα από την Ε.Ε.Α., εισηγήσεις υποβιβασμού, υποκλοπές από την ΕΥΠ, κουρελιασμένα προσωπικά δεδομένα...  Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός στάθηκε όρθιος αυτά τα χρόνια και όχι απλώς δεν επηρεάστηκε, αλλά κατέκτησε τα πάντα. Πρωταθλήματα, κύπελλα και σπουδαίες ευρωπαϊκές παρουσίες, απέναντι σε μεγαθήρια.

Ο ίδιος ο Μαρινάκης δέχθηκε πολλαπλά εμπόδια. Του απαγορεύθηκε λόγω των περιοριστικών όρων να συμμετέχει στη συνάντηση big4 με τον υφυπουργό αθλητισμού το 2016 για να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το ποδόσφαιρο. Του επέβαλαν πρόστιμα από την Ε.Ε.Α. και προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια για να δικαιωθεί. Επίσης, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά λόγω της παραπομπής του σε δίκη, ενώ επιχείρησαν να του δημιουργήσουν και εμπόδια στην επιχειρηματική του δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα στην εξαγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ.


Δεν κατάφεραν τίποτα! Τα έβαλαν όλοι με έναν και έχασαν! Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δικαιώθηκαν παντού και αθωώθηκαν ομόφωνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, χωρίς να σταματήσουν να κυριαρχούν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τρία χρόνια μετά τη δικαίωση Μαρινάκη, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό: Κάποτε στήθηκε ο Ολυμπιακός στον τοίχο με αστεία στοιχεία, όπως μία ανώνυμη επιστολή, κάποιες τηλεφωνικές υποκλοπές κουτσομπολιών, μία κατάθεση που έλεγε «δεν γίνεται να είναι 3-0 χωρίς να είναι στημένο» και κάποιες καταθέσεις των ανταγωνιστών του Ολυμπιακού (Αλαφούζος, Μελισσανίδης).

Σήμερα όμως που ο τόπος βοά και το ποδόσφαιρο κοχλάζει με «καυτά» στοιχεία και σοβαρές καταγγελίες για τα εγκλήματα της «εξυγίανσης», θα κινητοποιηθούν επιτέλους οι αρχές να ελέγξουν όσα συμβαίνουν; Θα ακούσουμε κανένα τηλέφωνο αυτών που ελέγχουν σήμερα το ποδόσφαιρο; Θα σχηματιστεί κάποια δικογραφία; Ή θα συνεχίσει ανενόχλητη η «εξυγίανση» να ασελγεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

ΥΓ: Τελικά τα 554 άρθρα πού τα βάλατε;

Σχόλια

  1. Να απαντήσω ωμά αλλά ρεαλιστικά στην ερώτηση του υστερόγραφου, ή θα μας πιάσει η λογοκρισία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη λοατκι οδό τους. Ξερουν αυτοί. Τριφύλλι σε διχτυωτή φανέλα έφεραν. Υπάρχουν ντοκουμέντα. Καλό είναι να απαντιούνται αυτά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου