«Επιχείρηση Μπαρτζώκας»: Το ύπουλο σχέδιο και ο βρώμικος πόλεμος

Η Αθλητική διαπλοκή ξετυλίγει το μεγάλο σχέδιο του Παναθηναϊκού να απομακρύνει από τον Ολυμπιακό τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον ολοκληρωτικό πόλεμο που δέχεται ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής όλων των εποχών, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί όσο κανείς άλλος στο παρελθόν. 

Μικρή εισαγωγή: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι κατά τεκμήριο ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής μπάσκετ όλων των εποχών. Στον πίνακα της Euroleague με τους κορυφαίους προπονητές κάθε σεζόν, φιγουράρει στην κορυφή με τρεις βραβεύσεις, ισόβαθμος με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Όλοι οι άλλοι βλέπουν την πλάτη του.

Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατέκτησε Ευρωλίγκα, ενώ έχει πάει με τον Ολυμπιακό σε έναν ακόμα τελικό και ένα ακόμα final four, επιτεύγματα που κατακτήθηκαν με χαμηλά μπάτζετ. Η τροπαιοθήκη που έχτισε με τον Ολυμπιακό, εκτός από την Euroleague του 2013, περιλαμβάνει ένα διηπειρωτικό κύπελλο, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ. Ενδεικτικό των ικανοτήτων του, είναι επίσης ότι οδήγησε την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο μοναδικό final four της ιστορίας της.

Το όνομά του συνδέθηκε με τον θρίαμβο του «Μέχρι τέλους» που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού και οδήγησε σε πρωτοφανείς ταπεινώσεις τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο σερί νικών μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ που έφτασε στο 14-0 και συμπληρώθηκε με 6/6 εγχώριους τίτλους.

Η διοίκηση και οι επικοινωνιακοί σύμμαχοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στη φαρέτρα του Ολυμπιακού και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πετύχουν την απομάκρυνσή του από τους Ερυθρόλευκους.

Η Αθλητική διαπλοκή θα σας παρουσιάσει βήμα προς βήμα όλο τον βρώμικο πόλεμο που έχει στοχοποιήσει τον κορυφαίο προπονητή, με βασικό στόχο την απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό, κάτι που αν συμβεί θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία του οργανισμού.

2022

Την 01/06/2022, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, επί λέξει τα εξής: «Στο Ελληνικό μπάσκετ υπάρχει πλέον δικαιοσύνη και ηρεμία στον κόσμο πως ό,τι αξίζει ο καθένας στον αγωνιστικό χώρο, θα το παίρνει». Τίποτα προκλητικό, τίποτα ψευδές.

Την επομένη, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουβόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις Μπαρτζώκα, γράφοντας ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού «βάζει φωτιά» και «μπουρλοτιάζει την ατμόσφαιρα»:

Στις 05/12/2022, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με 68-66 για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Basket League. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Μπαρτζώκας έκανε το έγκλημα να πει επί λέξει τα εξής:

«Αν έχουμε φτάσει σε σημείο να υποτιμούμε μια νίκη επί του Παναθηναϊκού και να πιστεύουμε ότι θα νικάμε 15-20 πόντους επειδή έχουμε 9 σερί νίκες είναι εντελώς λάθος προσέγγιση… Ο Παναθηναϊκός ήρθε σήμερα να παίξει δίχως καμία πίεση. Την πίεση την είχαμε εμείς».

Την επομένη, ο Χρήστος Μπούκουρας χαρακτηρίζει τον Μπαρτζώκα «πνιγμένο σε οπαδικό σύμπλεγμα»!

2023
Στις 19/03/2023, ο Γιάννης Κουβόπουλος επιτίθεται και πάλι στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ζητώντας να χρεώνεται με τεχνικές ποινές:

Στις 04/06/2023, ο Ολυμπιακός νικάει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος και διευρύνει το σερί επί του αιωνίου αντιπάλου στο μυθικό 14-0. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δηλώνει τα εξής:

Την επομένη, στις 05/06/2023, ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος επιτίθεται στον Γιώργο Μπαρτζώκα με άρθρο του στο Onsports, ιδιοκτησίας Γιαννακόπουλου, ζητώντας του «να κόψει τις μαγκιές»:

Μία μέρα μετά, σειρά παίρνει και ο Χρήστος Μπούκουρας στο SDNA:

Στις 08/06/2023, ένα πρωτοφανές διαιτητικό όργιο στον δεύτερο τελικό πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, δεν επιτρέπει τη διεύρυνση του σερί στο 15-0. Ο Παναθηναϊκός γεύεται τη νίκη μετά από 14 διασυρμούς. Η σφαγή με την αποβολή του Γουόκαπ έκρινε το αποτέλεσμα.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δηλώνει τα εξής:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ισοφάρισε τη σειρά. Να δούμε τι δεν κάναμε σωστά και να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Έχουμε κάποια θέματα. Ο Μπλακ δεν μπορεί να παίξει, δεν είναι υγιής, ο Σλούκας δεν ήταν εδώ, ο Βεζένκοφ θα δούμε ποια είναι η κατάστασή του και ο Ουόκαπ αποβλήθηκε με αντιαθλητικό φάουλ και μία τεχνική ποινή, που απορώ πώς δόθηκαν όλα αυτά».

Η σφαγή ήταν πιο αισχρή και από τις εποχές του φάρου, παρόλα αυτά ο Μπαρτζώκας ανέφερε απλώς ότι απόρησε με κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, ο Μπούκουρας έκανε λόγο για «αρρώστια» και «άρνηση αποδοχής ήττας»:


Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Παναθηναϊκού έχει δικαίωμα να κατηγορεί ΕΟΚ, Λιόλιο, Πιτσίλκα, Τσαρούχα και τη νέα τάξη πραγμάτων για το 14-0 του Ολυμπιακού, αλλά αν ο Ολυμπιακός απλά απορήσει για κάποια σφυρίγματα, διαβάζουμε για αρρώστια και άρνηση αποδοχής ήττας!

Στις 12/06/2023, ο Μπαρτζώκας μιλάει για πρώτη φορά δημόσια για τον πόλεμο που δέχεται και ξεσπάει, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που δρουν στο παρασκήνιο:


Τρεις ημέρες αργότερα, στις 15/06/2023, ο Ολυμπιακός διασύρει το πράσινο κουφάρι μέσα στο ΟΑΚΑ στον τέταρτο τελικό, κάτι που καταδεικνύει ότι η προηγούμενη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν πέτσινη.

Η διαφορά μεγάλωνε διαρκώς και έδειχνε ότι μπορεί να ξεπεράσει το all time ρεκόρ σε αγώνες αιωνίων που ήταν οι 42 πόντοι από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ το 1977 για το κύπελλο Ελλάδας (68-110). Οι οπαδοί των πράσινων προχωρούν σε καταστροφές στο γήπεδο και στη γραμματεία για να διακοπεί ο αγώνας προτού το σκορ ξεφύγει περισσότερο. Πετυχαίνουν τη διακοπή του αγώνα με το σκορ στο 35-63 και σε εκατοντάδες σχόλια, ανώνυμοι και επώνυμοι πανηγυρίζουν που «έσωσαν την αξιοπρέπεια της ομάδας».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δέχεται ύβρεις από χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού που τον σημαδεύουν με laser. Ένα γλοιώδες ον χτυπάει με μανία τη φυσούνα και βρίζει τη μητέρα του προπονητή του Ολυμπιακού. Το μόνο που έκανε ο Μπαρτζώκας μετά από όλα αυτά, ήταν να στείλει ένα φιλί στην εξέδρα. Αυτό ήταν το «έγκλημά» του!


Την επομένη, 16/06/2023, ο Γιάννης Κουβόπουλος χαρακτηρίζει «ηθικό αυτουργό» των όσων συνέβησαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα! Έσπασαν το γήπεδό τους, διέκοψαν τον αγώνα για να γλιτώσουν την πενηντάρα, έκαναν όλα τα πιθανά έκτροπα, αλλά ηθικός αυτουργός ήταν ο Μπαρτζώκας, γιατί μετά από όλα αυτά, έστειλε ένα φιλί στην εξέδρα!

Αναρωτιέστε αν μηνύθηκε ο Κουβόπουλος για αυτό που έγραψε; Το ίδιο αναρωτιόμαστε κι εμείς...
Στις 17/07/2023, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι ο θρύλος της ομάδας Βασίλης Σπανούλης θα τιμηθεί σε μία ξεχωριστή βραδιά στις 17 Σεπτεμβρίου. Το επικοινωνιακό σύστημα ψάχνει και πάλι τρόπους να χτυπήσει τον Μπαρτζώκα και να δημιουργήσει εσωστρέφεια, ακόμα και με αυτή την αφορμή, επικαλούμενο κουτσομπολιά για τις σχέσεις Μπαρτζώκα-Σπανούλη προ διετίας!
Στις 25/09/2023, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρέθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Εκεί τον αντίκρισε ο οπαδός του Ολυμπιακού Τάκης Τσουκαλάς, ο οποίος τον χαιρέτισε εγκάρδια και χαμογελαστά. Η αφορμή για επίθεση βρέθηκε ξανά. Ο Χρήστος Μπούκουρας επιτέθηκε κατά του Μπαρτζώκα, επειδή χαμογέλασε σε αυτόν που βρίζει τον Σλούκα!

Στις 26/09/2023, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη media day της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις προστριβές με τον Κάνααν της περασμένης σεζόν και την αποχώρηση Σλούκα, ανέφερε τα εξής:

«Οι περισσότεροι παίκτες αξίωναν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο καθένας με τον τρόπο του. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι θέμα προσωπικότητας και χαρακτήρα. Ξέρετε, ο κάθε παίκτης που έρχεται εδώ σαν ένας ώριμος ενήλικας, δεν είναι εύκολο να αναδιαμορφώσει τον χαρακτήρα του. Έχει κάποιες προσλαμβάνουσες από την παιδική του ηλικία, από την εφηβεία του, τον κύκλο των ανθρώπων που τον περιτριγυρίζουν και συχνά θέλουν να του λένε μόνο αυτά που θέλει να ακούσει, οπότε με κάθε παίκτη υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας».

Για μία ακόμα φορά, ο Χρήστος Μπούκουρας είναι σε θέση μάχης και επιτίθεται ξανά εναντίον του Μπαρτζώκα, κατηγορώντας τον κόουτς του Ολυμπιακού ότι έκανε «άστοχες και προσβλητικές ψυχολογικές αναλύσεις» και ότι φωτογράφισε τον Κώστα Σλούκα:

Την ίδια ημέρα (26/09/2023), τρεις ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο αιωνίων και τον πρώτο τίτλο της σεζόν (σούπερ καπ), ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος αλλάζει στρατηγική απέναντι στον Μπαρτζώκα, ξεκινώντας κάποιες αποτυχημένες απόπειρες για mind games και βάζει δημόσια στοίχημα ότι μέχρι τον Γενάρη-Φλεβάρη, ο Ολυμπιακός θα διώξει τον Μπαρτζώκα και θα προσλάβει ως προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη:

Τα mind games δεν πιάνουν. Ο Ολυμπιακός διασύρει τον Παναθηναϊκό στον τελικό του σούπερ καπ της Ρόδου (75-51) και μία εβδομάδα αργότερα τον νικάει και στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Euroleague (78-88).

2024
Μπαίνοντας στο 2024, η «επιχείρηση Μπαρτζώκας» συνεχίζεται με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος. Ο Γιαννακόπουλος τον κατηγορεί ότι δυσφημεί το άθλημα, επειδή τινάζεται απότομα στον πάγκοκαι «θυμίζει Mr. Bean» και επειδή είναι αλαζόνας.

Φυσικά, όταν ο Γιαννακόπουλος μιλάει για «σαραντάρες» και λέει ότι θα χάνει ο Ολυμπιακός «από την Κηφισίας», εκεί δεν υπάρχει αλαζονεία, εκεί είναι μία απλή καθημερινή μέρα...

Θυμίζουμε ότι, πριν από λίγους μήνες, ο ίδιος άνθρωπος δήλωνε στο SDNA ότι θα ήθελε για προπονητή στον Παναθηναϊκό τον Μπαρτζώκα!

ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει βρεθεί στο στόχαστρο του μεγαλύτερου πολέμου που έχει αντιμετωπίσει ποτέ προπονητής στον Ελληνικό αθλητισμό. Βάλεται από ένα ολόκληρο επικοινωνιακό σύστημα, από πολλούς δημοσιογράφους, από μία ΚΑΕ και έναν μεγαλοεπιχειρηματία.

Η στοχοποίησή του είναι πρωτοφανής, γιατί αυτό που έχει κάνει στον οργανισμό του Παναθηναϊκού, δεν έχει προηγούμενο: Τους διέσυρε στο μοναδικό άθλημα, το οποίο θεωρούσαν «δικό τους». Στην εποχή μετά τον Βασιλακόπουλο δεν έχουν σηκώσει ούτε έναν τίτλο και το διαστημικό σερί 14-0, έχει τη δική του σφραγίδα. Η συμβολή του στον θρίαμβο του «Μέχρι τέλους» ήταν τεράστια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το εγχείρημα ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει είναι μυθικά: Οι εγχώριοι τίτλοι, οι διεθνείς τίτλοι, οι τελικοί, η καθολική αναγνώριση στον κόσμο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στον Παναθηναϊκό έχουν στοχεύσει απόλυτα στην απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα τους, δεν είναι κανένας τίτλος και κανένας μεταγραφικός στόχος, παρά μόνο να φύγει ο Μπαρτζώκας. Πρόκειται για το μεγάλο τους όνειρο και γι αυτό το λόγο έχει συντονιστεί αυτός ο πρωτοφανής επικοινωνιακός πόλεμος εναντίον του με διάφορες διακυμάνσεις, από ευθείες επιθέσεις, μέχρι μπλόφες και mind games.

Για να καταλάβετε την ψύχωση που υπάρχει τις τάξεις του Παναθηναϊκού, να φύγει ο Μπαρτζώκας, αξίζει να δείτε ένα συγκεκριμένο, χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στις 22/01/2024, μετά την ήττα του αποδεκατισμένου Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Μπαρτζώκας δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος στους τελικούς.

Άμεσα, έλαβε δράση ο Μπούκουρας, γράφοντας ουσιαστικά ότι επρόκειτο για ηττοπαθή ατάκα του προπονητή του Ολυμπιακού και καλώντας τον να απολογηθεί στον κόσμο της ομάδας!


Επαναλαμβάνουμε: Ο Μπούκουρας ξέχασε τα περί αλαζονείας του Μπαρτζώκα και ζήτησε από τον προπονητή του Ολυμπιακού να απολογηθεί στον κόσμο της ομάδας για την ηττοπάθειά του! Γιατί, ως γνωστόν, ο Μπούκουρας του SDNA είναι ο άγρυπνος φρουρός των συμφερόντων του Ολυμπιακού!

Από αυτή την πρεμούρα τους να δημιουργήσουν έριδες ανάμεσα σε Μπαρτζώκα και κόσμο, καθίσταται πασιφανής η ΛΑΧΤΑΡΑ τους να τον δουν να φεύγει από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήδη ανήκει στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού. Ο συνδυασμός της τρομερής του προπονητικής ικανότητας με την ερυθρόλευκη καρδιά του, αποτελούν τον απόλυτο εφιάλτη για τους εχθρούς του συλλόγου. Η αντοχή του στον πόλεμο που δέχεται του δίνει ακόμα μεγαλύτερους πόντους, ειδικά όταν προέρχεται από λυσσασμένα, αφρισμένα και ορκισμένα αντιολυμπιακά μέσα.

Παρόμοια τακτική ακολουθούσε πάντα ο πράσινος επικοινωνιακός μηχανισμός και θυμίζουμε χαρακτηριστικά τον Πίνι Γκέρσον και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και την πρώτη θητεία του Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά όμως, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η επανάληψη λοιπόν είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Χρέος του κόσμου είναι να στηρίξει «μέχρι τέλους» τον κορυφαίο προπονητή, χωρίς την άσκηση της παραμικρής κριτικής που δίνει χαρά στο απέναντι στρατόπεδο, ενώ χρέος της ΚΑΕ, είναι να τον υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο. Η στήριξή της είναι δεδομένη, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις στα social media, αλλά απαιτούνται και πιο δραστικά μέτρα, ιδίως όταν κάποιοι συκοφαντούν ευθέως.

Μην ξεχνάμε πως, όταν στράφηκαν δικαστικά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κατά της εφημερίδας «Η Πράσινη» το 2010, ο ιδιοκτήτης της Δ. Γιαννακόπουλος και ο σημερινός διευθυντής του SDNA Β. Παπαθεοδώρου (που τότε δούλευε στην εφημερίδα), τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ που συγκρούστηκαν μεταξύ τους σε έναν πρωτοφανή πόλεμο που τους οδήγησε σε απίστευτη εσωστρέφεια και προκάλεσε άφθονο γέλιο σε όλη τη δημοσιογραφική πιάτσα.

Το να αποκαλείται λοιπόν ο προπονητής του Ολυμπιακού «ηθικός αυτουργός» των πράσινων χουλιγκανισμών, ήταν επίσης σοβαρός λόγος να στραφεί δικαστικά η ΚΑΕ.

Είναι ξεκάθαρο ότι στον βρώμικο παρασκηνιακό πόλεμο, απαιτούνται νομικές ενέργειες και ισχυρή επικοινωνιακή γραμμή. Από τα εκατοντάδες μηνύματα και σχόλια που λαμβάνουμε στη σελίδα της Αθλητικής διαπλοκής, είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε ότι αυτή είναι η βαθιά επιθυμία του κόσμου του Ολυμπιακού...

Σχόλια

  1. Προστατεύστε και υπερασπιστείτε τον Μπαρτζώκα με τον πιο δυναμικό τρόπο. Και αυτό αφορά τη διοίκηση, τον κόσμο και τους δημοσιογράφους (που έχουν ακόμα τα λογικά τους). Ο Μπαρτζώκας είναι ένας από εμάς, είναι η ζωντανή ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτός που πάντα θα θυμίζει το 14-0, που κανονικά θα έπρεπε να είναι 17-0 ή 18-0, αν δεν γίνονταν αυτά τα τραγελαφικά στο ΟΑΚΑ, στον 15ο αγώνα. Εκεί που ο εφιάλτης για τον ΠΑΟ έγινε πλέον ανυπόφορος και επανήλθαν εποχές Βασιλακόπουλου και βρόμικο παρασκήνιο, για να σπάσουν οι συνεχόμενες νίκες, που αποκαθήλωναν τους μύθους των παρηκμασμένων. Η ομάδα μπορεί να αποτύχει για μια χρονιά, κάτι πολύ λογικό μετά την επιβάρυνση του Μπουντομπάσκετ (οκτώ παίκτες της ομάδας συμμετείχαν εκεί) και την έλλειψη επαρκούς προετοιμασίας μαζί με τους τραυματισμούς που προέκυψαν εξαιτίας αυτού. Συν την αποχώρηση του καλύτερου παίκτη της Ευρώπης για το ΝΒΑ. Και τι έγινε αν δεν πάει καλά μια χρονιά, ειδικά μετά το μεθύσι των τελευταίων δύο χρόνων; Αν όμως ο Μπαρτζώκας (ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη) χαθεί για την ομάδα, θα πρόκειται για μεγάλη καταστροφή και πισωγύρισμα. Ο κόουτς πρέπει να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα και να γίνει ο Ομπράντοβιτς του Θρύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου