Κομίνης, απειλές, εμπρησμοί, Κόλκας, ΕΠΟ και υποκρισία...

Μία αλληλουχία γεγονότων που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες, είναι ενδεικτικά του βούρκου στον οποίο έχει καταλήξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στις 16/11 σημειώθηκε έκρηξη από πυροδότηση εμπρηστικού μηχανισμού στο κατάστημα του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη στο Περιστέρι. Τέσσερις ημέρες αργότερα, δεν έχει γίνει ούτε προσαγωγή για την υπόθεση. Το ίδιο συνέβη άλλωστε και πριν από μερικούς μήνες, όταν ανατινάχτηκε με γκαζάκια το κατάστημα του αρχιδιαιτητή της ομοσπονδίας μπάσκετ Νίκου Πιτσίλκα και κάποιος πανηγύριζε προκλητικά στο Intagram αμέσως μετά. Όπως έμεινε ανεξιχνίαστη η μαφιόζικη επίθεση δύο ατόμων κατά του Χριστόφορου Ζωγράφου, τέτοιες μέρες πριν από εννέα χρόνια, όταν ήταν αναπληρωτής αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Η μοναδική περίπτωση που κινητοποιήθηκαν ουσιαστικά οι αρχές και υπήρξαν συλλήψεις και παραπομπές σε δίκη, ήταν η επίθεση κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου το 2018 στη Λάρισα.

Ακολούθησε το Σάββατο (18/11), η συνέντευξη του Γιώργου Κομίνη στο κανάλι της ιστοσελίδας «betarades» στο YouTube (μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ), η οποία έβγαλε λαβράκια, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες συνεντεύξεις στο συγκεκριμένο κανάλι.

Ο πρώην διαιτητής αναφέρθηκε στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που έκρινε το πρωτάθλημα του 2018, με την περίφημη ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ στο 90' και την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με όπλο και μπράβους στον αγωνιστικό χώρο, που οδήγησε στην χάρτινη νίκη της ΑΕΚ στα δικαστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στις κρίσιμες ώρες στα αποδυτήρια της Τούμπας, δεχόταν απειλές για την έγκυο γυναίκα του, ενώ παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκε, υπό το καθεστώς τρόμου και απειλών, να γράψει στο φύλλο αγώνα, ότι το περίφημο γκολ του ΠΑΟΚ μέτρησε, παρότι είχε ακυρωθεί εντός αγωνιστικού χώρου.

Όλα αυτά φυσικά αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πάσης φύσεως υποκριτές που συγκινούνται επειδή ο Μαρινάκης κλωτσούσε μπάλες στο γήπεδο μετά τη σφαγή του Μάσα, ενώ στις δικές τους περιπτώσεις, υπάρχουν απειλές για έγκυες γυναίκες και φύλλα αγώνα που συντάσσονται υπό το καθεστώς του τρόμου.

Μήπως τιμωρήθηκε άλλωστε κάποιος που έβριζε και καταριόταν έγκυες γυναίκες και αγέννητα παιδιά σε ένα άλλο άθλημα στην αντιολυμπιακή μπανανία όπου ζούμε;

Αναφορικά με την συνέντευξη Κομίνη, ο δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας προχώρησε σε μία δημόσια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, στην οποία ανέφερε τα εξής:


Ο Κόλκας έγραψε λοιπόν ότι ο Κομίνης είπε όσα ήθελε να πει σε ένα «ασφαλές πεδίο». Τι εννοεί άραγε; Πρέπει οι άνθρωποι να μιλάνε σε «ανασφαλή πεδία»; Μήπως θα έπρεπε να δώσει τη συνέντευξή του μέσα στην Θύρα 4;

Επίσης, χαρακτήρισε τον Κομίνη «βλαχαδερό», γιατί ως γνωστόν ο Κόλκας είναι πρωτευουσιάνος και μεγαλοαστός. Τι εννοεί με τον όρο «βλαχαδερό»; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν έχουν και βλάχικες ρίζες;

Κλείνοντας, χαρακτήρισε το πρωτάθλημα του 2017/18 ως την «μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αν ψάξετε στη σελίδα του κ. Κόλκα, δεν θα βρείτε πια την ανάρτηση αυτή. Εξαφανίστηκε. Αμπελαλέ. Μήπως δεν άρεσε τόσο στον προαλειφόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση;

Μήπως η ανάρτηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη νέα συμμαχία και τα «χαιδέματα» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που έχουν επισφραγιστεί με τη μνημειώδη κωλοτούμπα του Βασίλη Δημητριάδη στο ποινικό δικαστήριο του Ιβάν Σαββίδη για την υπόθεση με το όπλο, όταν κατέθεσε τα ακριβώς αντίθετα από όσα είχε καταθέσει στα αθλητικά δικαστήρια το 2018;


Και μέσα σε όλα κάποιοι ετοιμάζουν την πρόσληψη του Βασίλη Δημητριάδη στην ΕΠΟ, ενώ ο Μάκης Γκαγκάτσης ετοιμάζεται για την προεδρία της ομοσπονδίας (όπως διαβάζουμε σε πλήθος ρεπορτάζ) και ο Κόλκας διαγράφει post, με τον ΠΑΟΚ να τρώει τον έναν διασυρμό μετά τον άλλον από την Ένωση!

Φανταστείτε δηλαδή να προαλειφόταν για πρόεδρος της ΕΠΟ ο Κώστας Καραπαπάς...

Η ουσία της ανάρτησης Κόλκα όμως, είναι η αναφορά του ότι η πιο μεγάλη κλοπή δεν έγινε στα χρόνια της υποτιθέμενης «επάρατης κόκκινης παράγκας» (όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα με 20 και 30 βαθμούς διαφορά), αλλά στα χρόνια της «επιούσιας εξυγίανσης»...


Τι είναι όμως «εξυγίανση» κυρίες και κύριοι;

- Τα μαχαιρώματα στον τελικό του Βόλου.
- Το πέτσινο κύπελλο του ΠΑΟΚ με το γκολ-οφσάιντ.
- Η μπούκα του Σαββίδη με το όπλο στην Τούμπα.
- Το χάρτινο πρωτάθλημα της ΑΕΚ.
- Οι κωλοτούμπες του Δημητριάδη στα δικαστήρια για να προσληφθεί στην ΕΠΟ.
- Τα διεθνή ρεζιλίκια με την έδρα του τελικού του κυπέλλου που περιφερόταν από Αυστραλία, σε Νέα Υόρκη και Αγγλία για να καταλήξει... κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό.
- Οι σφαγές τύπου Νταμπάνοβιτς και Μάσα.
- Οι γελοιότητες με τις μεζούρες στα δοκάρια και τους δήθεν μεθυσμένους διαιτητές.
- Η σκευωρία Χουάνκαρ, με τον Παναθηναϊκό να το βάζει στα πόδια μόλις ισοφαρίστηκε.
- Η επικοινωνιακή αβάντα που διασύρεται από την ίδια τη ζωή, όπως όταν ο Παπαθεοδώρου πανηγύριζε για τον εξοστρακισμό του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου από την εξυγίανση, για να γίνει τελικά ο Μάνταλος αναπληρωτής αρχιδιαιτητής επί εξυγίανσης!


Η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» είναι η πιο αποτυχημένη διοίκηση ομοσπονδίας στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού. Και όποιος πιστεύει ότι φταίνε ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης, ο Μπαλτάκος, ο Γκαγκάτσης, ο Δημητριάδης, ο Χουάνκαρ ή οι διαιτητές, ζει στον δικό του κόσμο.

Οι μοναδικοί υπεύθυνοι κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο αθλητισμού. Οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους την κρατική εξουσία και μπορούν με μία απόφαση σε λίγα λεπτά να στείλουν ΜΑΤ στα νησιά, να ισοπεδώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες με το φορολογικό νομοσχέδιο ή να κλείνουν τα περίπτερα στις 6 το απόγευμα λόγω πανδημίας, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα δεδομένα, όμως αφήνουν προκλητικά ανεξέλεγκτη τη «ζούγκλα» της «εξυγίανσης», χωρίς να ασχοληθούν έστω και ελάχιστα.

Είναι οι μόνοι ένοχοι!

Σχόλια

  1. Φυσικά και είναι ένοχη η κυβέρνηση. Τι να κάνουμε όμως; Να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ; Επί των ημερών του έγιναν ακόμη χειρότερα και το αντιολυμπιακό μένος κορυφώθηκε. Αν φυσικά υπάρχει ακόμη ΣΥΡΙΖΑ και δεν διαλύθηκε. Και γενικότερα αν υπάρχει κόμμα στην αντιπολίτευση που να μπορεί να αντικαταστήσει αυτήν την κακή κυβέρνηση. Υπάρχει λύση; Προσωπικά αδυνατώ να διακρίνω κάποια. Οι φίλοι του Ολυμπιακού πάντως είναι μεγάλη εκλογική δύναμη. Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουν δυναμικά την κατάσταση στα χέρια τους; Όχι με... κροτίδες και ανάλογες βλακείες, αλλά με πορείες διαμαρτυρίας, που ο παλμός τους και η μαζικότητά τους θα ξυπνήσει στους κυβερνώντες τον τεράστιο φόβο τους: Το πολιτικό κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.Γ.: Δηλαδή μόνο οι ΠΑΟΚτσήδες θα χωρίζουν την Ελλάδα στα δύο; Αυτή η μικρή μειοψηφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι οπαδοί του ΟΣΦΠ πρέπει να κατεβαίνουν δυναμικά σε πορείες στην Αθήνα και στον Πειραιά...Δεν είναι δυνατόν να κάνουν πορείες μόνο από κοινού με τους Ντέλιε. Κάλες κι αυτές αλλά όταν θίγονται τα συμφέροντα του Ολυμπιακού επιβάλλεται να στέλνουν δυναμικά οδικά μηνύματα ότι ΚΡΑΤΟΣ είναι ο ΠΥΡΙΝΟΣ του ΚΟΣΜΟΣ που δε λυγάει με την καμία.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου