Ο εθισμός στις πίτσες, ο πολυαθλητικός πρέσβης και η σφαλιάρα στον Λαλάκη

Ο χάρτινος κι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Όταν οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα και δεν το βάζουν στα πόδια, τότε το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδαμε χθες.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την κάτοχο του Conference League Γουέστ Χαμ στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 2-1. Με τη νίκη αυτή, έσπασε το αήττητο σερί 17 αγώνων της Γουέστ Χαμ, που ήταν το μεγαλύτερο αήττητο σερί Αγγλικής ομάδας όλων των εποχών στην Ευρώπη!

Επρόκειτο για την 11η νίκη του Ολυμπιακού επί Αγγλικής ομάδας στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Η ΑΕΚ έπεται με 4, ο ΠΑΟΚ με 2 και ο Panathinaikos μόλις με μία.

Λίγο βορειότερα, στο απόρθητο κάστρο γήπεδο-ντροπή της Λεωφόρου (που παραμένει άγνωστο γιατί εγκρίθηκε από την ΟΥΕΦΑ να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκούς αγώνες), το σωματείο που βολοδέρνει στο 261 του ευρωπαϊκού ranking, ηττήθηκε από μια μικρομεσαία Γαλλική ομάδα, γιατί μάλλον οι πίτσες τούς έπεσαν βαριές.

Έτσι είναι όμως. Όταν δεν το βάζεις στα πόδια και αναγκάζεσαι να παίξεις, τότε όλοι βλέπουν γυμνή πραγματικότητα. Αυτό έγινε και κόντρα στην Μπράγκα, αυτό έγινε και κόντρα στην ΑΕΚ, αυτό έγινε και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Χθες είδαμε τον καθρέφτη του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από τη μία, απολαύσαμε μία δουλεμένη ομάδα ανασταλτικά και επιθετικά που απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη, μια «άρρωστη ομάδα» που παράγει «αντι-ποδόσφαιρο» και διεκδικεί το οτιδήποτε, μόνο στα πλαίσια της πεναλτιακής της ψυχής (όπως έγινε και το καλοκαίρι με την Μαρσέιγ) ή όταν φεύγει τρέχοντας από τα γήπεδα γιατί έσκασε ένα μπομπάκι.

Ο λαός της μίας ομάδας πανηγυρίζει γκολάρες-ποίημα, όπως αυτό που πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης (θυμίζουμε ότι δεν κλήθηκε στην εθνική), ενώ ο λαός της άλλης ομάδας πανηγυρίζει υποδείξεις πέναλτι στα var και αποχωρήσεις από τα γήπεδα.

Ο λαός της μίας ομάδας γαλουχείται με περιγραφές, όπως: «Τι γκολάρα έβαλε ο άνθρωπος» και ο λαός της άλλης με περιγραφές, όπως: «Α, κάτι πάει να δει στο var,  ίσως υπήρξε μία επαφή, για να το δούμε ξανά».

Η μία εξέδρα με coreo-πρότυπο που εντυπωσιάζουν όλη την Ευρώπη και γίνονται και πράξη, ενώ η άλλη εξέδρα έχει δώσει τα δείγματα γραφής της με «free the boys» και αδελφοποιήσεις με ναζί και κατηγορούμενους για φόνο.

Χθες όμως, είχαμε και την πατροπαράδοτη σφαλιάρα στον Λαλάκη. Θυμίζουμε ότι μετά την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, είχαμε διαβάσει ένα από τα κλασικά, εμετικά κείμενα για τους «αήττητους» και  τον Ολυμπιακό που είναι «χώρια»:

Και χθες λοιπόν ο Ολυμπιακός ήταν χώρια, γιατί πρόσθεσε μία ακόμα μαγική ευρωπαϊκή βραδιά στο ενεργητικό του, δίνοντας βαθμούς στη χώρα, ενώ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασύρθηκαν. Κάποιος βιάστηκε να γράψει τον εμετό του από την δεύτερη αγωνιστική...

Και βέβαια, θυμηθήκαμε για μία ακόμα φορά γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης. Νίκη στο ποδόσφαιρο επί της Γουέστ Χαμ, περίπατος στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ επί της Εφές, νίκη στο Τσάμπιονς λιγκ του βόλεϊ επί της Παρτιζάν, διπλό στο Eurocup μπάσκετ γυναικών επί της Ρουζόμπεροκ:

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο μακριά βρίσκεται από την πραγματικότητα της νεοελληνικής μιζέριας ο Ολυμπιακός οργανισμός...

Σχόλια