Τα παραμύθια, οι αντιφάσεις και οι παραδοχές Μπαλτάκου στη συνέντευξη στους Betarades


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο κανάλι του site «Betarades» στο YouTube, η οποία προβλήθηκε σήμερα και την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:


Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει και αναλύει τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:

1. «ΕΙΜΑΙ ΑΜΙΣΘΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ»
Ο κ. Μπαλτάκος ρωτήθηκε για ποιο λόγο θέλει να είναι πρόεδρος της ΕΠΟ και να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία της πίεσης και της έντασης, από τη στιγμή που δεν λαμβάνει μισθό από την ομοσπονδία και αποκρίθηκε ότι είναι αμισθί και το κάνει αυτό, γιατί του αρέσει η αδρεναλίνη. (31:09 του βίντεο της συνέντευξης).

Έτσι λοιπόν, μετά τον κ. Κάκο που σχολίαζε αμισθί τις αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις στο Open, έχουμε και τον αμισθί πρόεδρο της ΕΠΟ που έχει αφοσιωθεί με ψυχή και σώμα στη μάχη για την προκοπή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να του περισσεύει χρόνος για οτιδήποτε.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν επιλέγει κάποια άλλη δραστηριότητα που έχει αδρεναλίνη, αλλά επιλέγει μία δραστηριότητα που δεν του αφήνει ούτε καν για να ασχοληθεί με την εργασία του, καθώς, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να ασκήσει τη δικηγορία.

Επίσης, το ερώτημα είναι πώς ζει, αφού δεν μπορεί να ασκήσει τη δικηγορία και δεν αμείβεται από την ΕΠΟ.

Ανέφερε επίσης ότι τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του. Τώρα τι υστεροφημία θα έχει, όταν τον βλέπουμε σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, με τη λέξη «φασίστας», όταν επί των ημερών του βλέπει το Ελληνικό ποδόσφαιρο να στιγματίζεται από το κύκλώμα παράνομου στοιχηματισμού, όταν υπάρχουν γεγονότα, όπως μεζούρες σε δοκάρια, δήθεν μεθυσμένοι διαιτητές και παραδοχές για λάθος γραμμές στο var, όταν οι δύο αιώνιοι, αλλά κι άλλες ομάδες τον κατηγορούν και τον εξυβρίζουν, είναι απορίας άξιον...

- Μπαμπά, μπαμπά, τι είναι αυτή η φωτογραφία που κάποιος πετάει μία φούστα στον παππού Τάκη;
- Α, αυτή είναι η υστεροφημία του παππού παιδί μου!

2. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στον ορισμό του νέου αρχιδιαιτητή και στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο απευθείας ορισμός του, χωρίς να ζητηθούν βιογραφικά, λέγοντας το εξής (42:09 της συνέντευξης) 
«Μπορώ να πω εγώ ότι οι ομάδες θα διαλέγουν αρχιδιαιτητή; Δεν γίνονται αυτά, αφού αντίκειται στην FIFA».

Ωστόσο, ανέφερε ότι έχουμε ξένο και όχι Έλληνα αρχιδιαιτητή, γιατί αυτό θέλουν οι ομάδες! (41:52 του βίντεο της συνέντευξης). Επίσης, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να έχουμε Έλληνα αρχιδιαιτητή γιατί έτσι θέλει η λίγκα, λέγοντας «Πηγαίνετε στη Super League 1 και ρωτήστε τους». (48:44 έως 49:00 του βίντεο της συνέντευξης).

Με λίγα λόγια, τα όσα είπε ότι δεν έλαβε βιογραφικά για τον νέο αρχιδιαιτητή, επειδή δεν επιτρέπεται καμία συμμετοχή των ομάδων στη διαδικασία επιλογής, αποδεικνύονται κούφια λόγια, αφού ο ίδιος παραδέχεται ότι ο βασικός λόγος που ο αρχιδιαιτητής είναι ξένος, είναι η επιθυμία των ομάδων.

Άλλωστε, αφού σέβεται τόσο πολύ την επιθυμία των ομάδων για την εθνικότητα του αρχιδιαιτητή, για ποιο λόγο δεν σεβάστηκε την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων της Super League 1 που ζητούσαν το καλοκαίρι του 2022 την παραμονή Κλάτενμπεργκ;


3. «ΕΠΕΒΑΛΑ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑ»
Κατά το παρελθόν, ο κ. Μπαλτάκος είχε δηλώσει ότι θα επιβάλλει το ρυθμό του και θα νικήσει. Ρωτήθηκε σχετικά από τους betarades (01:05:30 του βίντεο της συνέντευξης) και απάντησε: «επέβαλα τον ρυθμό μου και νίκησα».

Αυτό που παρέλειψε να μας πει όμως, ήταν πού ακριβώς κέρδισε...

- Κέρδισε όταν απειλούσε να πετάξει εκτός ΕΠΟ την ΕΠΣ Πειραιά λόγω μίας ανακοίνωσής της και τελικά έκανε κωλοτούμπα;

- Κέρδισε όταν αναγκάστηκε να πει στον Μαρινάκη ότι «έχει δίκιο» όταν κατάλαβε τι εστί Φιλιππούσης;

- Κέρδισε όταν προσπαθούσε για μήνες να βρει έδρα για τον τελικό του κυπέλλου και είχε γίνει η χώρα μας διεθνώς ρεζίλι;

- Κέρδισε με εικόνες όπως αυτές που είδαμε πριν από λίγες ημέρες στην «Opap Arena» με το πέταλο άδειο, τα καθίσματα σπασμένα και τον αγωνιστικό χώρο πατατοχώραφο;

Δεν απάντησε λοιπόν σε ποιο σημείο επέβαλε το ρυθμό του, απλά εξήγησε γιατί θεωρεί σημαντικό να επιβάλει κάποιος το ρυθμό του στη ζωή και έφερε ένα παράδειγμα από το χώρο του μπάσκετ από έναν αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού επί Ομπράντοβιτς, όταν ο ίδιος ήταν νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ανέφερε λοιπόν ότι, πριν από πολλά χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός είχε δύο ψηλούς και ο Παναθηναϊκός δεν είχε. Ο Ομπράντοβιτς είχε πει στον Μπαλτάκο «θα βάλω μόνο κοντούς αντί για ψηλούς για να αναγκαστεί ο Ολυμπιακός να παίξει στο ρυθμό μας και να βγάλει εκτός τους ψηλούς του».

Αναμένουμε λοιπόν στις 30 Οκτωβρίου να κάνει ο Παναθηναϊκός το ίδιο στο ΣΕΦ, αφού ο Ολυμπιακός έχει Μιλουτίνοφ και Φαλ και να μην παίξει με ψηλούς, να βάλει μέσα τους «μπομπερ» Γκάι και Σλούκα και να επιβάλλει τον ρυθμό του, μήπως μειώσει σε 18-2!

4. ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ
Ο κ. Μπαλτάκος παραδέχτηκε (49:51 του βίντεο της συνέντευξης) ότι θα πιεί το πικρό ποτήρι και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, λόγω του ηλικιακού ορίου που θέτει ο αθλητικός νόμος. Βεβαίως θέλησε να κρύψει την πίκρα του γιατί είναι αρκετά εγωιστής για να παραδεχτεί ότι τον πονάει.

Συνεπώς, απομένουν λίγοι ακόμα μήνες της θλιβερής του παρουσίας στην ΕΠΟ, άρα ο ίδιος είναι πλέον απερχόμενος πρόεδρος. Μένει να δούμε με ποια πρωταθλήτρια ομάδα θα αποχαιρετήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

5. «Η ΑΕΚ ΠΗΡΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Όταν ρωτήθηκε αν η ΑΕΚ κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα (58:10 του βίντεο της συνέντευξης), απάντησε «Η βαθμολογία αποτυπώνει πάντα την αλήθεια».

Ένα ακόμα «χαστούκι» προς τους φίλους του Παναθηναϊκού για την περασμένη σεζόν, μία ακόμα παραδοχή για τις διαχρονικές βαθμολογίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου...

6. «ΔΙΚΑΙΩΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ»
Ο κ. Μπαλτάκος έχει δηλώσει ότι είναι φίλος του Παναθηναϊκού, υπήρξε δικηγόρος του ΠΑΟΚ και έχει καλές σχέσεις με τον Μελισσάνιδη.

Ρωτήθηκε λοιπόν (01:03:18 του βίντεο της συνέντευξης) αν είναι λογικό να έχει ο Ολυμπιακός καχυποψία απέναντι του και απάντησε ότι το θεωρεί απολύτως λογικό και δικαιολογημένο.

Πρόκειται για μία επίσημη, καταγεγραμμένη παραδοχή ότι η δική του παρουσία στην ΕΠΟ, συνιστά λογική αιτία καχυποψίας από πλευράς Ολυμπιακού.

7. ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Στο τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε για αυτό που είχε αναφέρει το 2020, όταν είχε χαρακτηρίσει «δεμένη» την εισήγηση Σπανού στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

Η ερώτηση έγινε στο 01:16:14 της συνέντευξης, αλλά ο κ. Μπαλτάκος αντί να απαντήσει στο ερώτημα, άρχισε να απαντάει για την υπόθεση της καταγγελλόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης και το πόρισμα της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, την οποία μάλιστα αποκάλεσε «επιτροπή ανταγωνισμού»! Σιγά μην ήταν και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Δεν γνωρίζουμε αν έχει αρχίσει κάποιο πρόωρο στάδιο άνοιας, αλλά εμείς θα θυμίσουμε τα όσα είχε δηλώσει τότε και τα οποία διασύρθηκαν από την ίδια τη ζωή με την πανηγυρική, ομόφωνη απαλλαγή Ολυμπιακού-Μαρινάκη, με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθούν τα περί «νομικής αυθεντίας Μπαλτάκου» στα θέματα του αθλητικού δικαίου:


Αναμένουμε τους τελευταίους μήνες του απερχόμενου προέδρου στην ΕΠΟ με ενδιαφέρον...

Σχόλια