Το πράσινο «ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ» 22 χρόνια μετά: Χάρτινοι, ψεύτες και υποκριτές


Χθες το βράδυ, ξεμπροστιάστηκαν τα τέσσερα δομικά στοιχεία του «πράσινου» dna: Η ψύχωση για νίκες στα χαρτιά, ο διαχρονικός φόβος απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, τα ανερυθρίαστα ψέματα και η απύθμενη υποκρισία. Η Αθλητική διαπλοκή τα αποδεικνύει ΟΛΑ με στοιχεία.

Λίγους μήνες αφότου τα έσπασαν περήφανοι στα γήπεδό τους επειδή το 35-63 είχε μπει βαθιά μέσα τους και λίγες εβδομάδες μετά τα πανηγύρια για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια και τα πανό υποστήριξης σε ναζί δολοφόνους, η «μαχητική ψυχή» τρομοκρατήθηκε από το «μπαμ» μίας κροτίδας (και λίγο περισσότερο από το γκολ του Καμαρά) και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα σε κάθε επίπεδο, το έβαλε στα πόδια! 22 χρόνια μετά το «πέστε κάτω» της ΑΕΚ, είχαμε το sequel σε πράσινη απόχρωση.

Ο ΠΙΟ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η ΑΕΚ επιχείρησε να πάρει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, για το ύψος των δοκαριών στο Περιστέρι. Όλη η φίλαθλη Ελλάδα το καταδίκασε, μαζί κι εμείς.

Ειδικά στον Παναθηναϊκό, είχαν ξεσαλώσει. Θυμίζουμε τι έγραφε ο δημοσιογράφος Τάσος Νικολογιάννης, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές της χθεσινής παράστασης:


Ειρωνεία της τύχης; Ο ίδιος ο Χουανκάρ δήλωνε ότι ο Παναθηναϊκός κερδίζει στα γήπεδα και όχι στα γραφεία!

Και όμως, ακόμα και στην υπόθεση της μεζούρας, θα μπορούσε κανείς να βρει ένα ψήγμα επιχειρημάτων στον κιτρινόμαυρο παραλογισμό. Χθες όμως, «η Παναθηναϊκάρα που κερδίζει στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά ή τα γραφεία»έφυγε τρέχοντας με ταχύτητες που θα ζήλευαν και λαγοί, επειδή μία κροτίδα έσκασε σε απόσταση από έναν ποδοσφαιριστή τους!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απολύτως ξεκάθαρο. Ο Χουανκάρ βρίσκεται 5 μέτρα μακριά από το σημείο, όπου σκάει η κροτίδα, ενώ τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές βρίσκονται πιο κοντά στην κροτίδα από αυτόν, αλλά συνεχίζουν αμέριμνοι το ζέσταμά τους.


Ο Χουανκάρ δεν δέχτηκε φωτοβολίδα στο σώμα του, όπως συνέβη με τον Φινμπόγκασον στη Λεωφόρο, ούτε δέχτηκε κάποιο αντικείμενο, είτε βαρύ, είτε ελαφρύ, όπως συνέβη με τον Βλάνταν Ίβιτς στη Λεωφόρο ή με τον Γκαρθία στην Τούμπα, ούτε φυσικά έγινε στόχος επίθεσης.

Αυτό που συνέβη χθες είναι το ίδιο με το να σωριαστεί ένας παίκτης επειδή δέχτηκε λέιζερ στα μάτια, ισχυριζόμενος ότι έχασε το φως του ή να σωριαστεί στο έδαφος ισχυριζόμενος ότι έχει αναπνευστικά προβλήματα από τα καπνογόνα των οπαδών.

Το αφήγημα του ωστικού κύματος, είναι μία πράσινη παγαποντιά που πρέπει να τιμωρηθεί ισοπεδωτικά από την αθλητική δικαιοσύνη.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα που αποδεικνύουν την αλητεία που στήθηκε. Πέραν του Χουάνκαρ, ο οποίος σωριάστηκε, αξίζει να αναφερθούμε στους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού:

Στην αρχή του περιστατικού, οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού προφανώς δεν γνώριζαν τι σχεδιάζεται και κινούνταν άνετα στον χώρο όπου έσκαγαν οι κροτίδες:


Στη συνέχεια, όταν υπήρξαν προφανώς οι σχετικές οδηγίες, η στάση τους άλλαξε και άρχισαν να πιάνουν μαζικά τα αυτιά τους:


Στη φωτογραφία που ακολουθεί, βλέπουμε και τον γυμναστή του Παναθηναϊκού να πιάνει το αυτί του. Αν παρατηρήσει κανείς αναλυτικότερα, θα διαπιστώσει ότι πιάνει το αριστερό του αυτί, με το δεξί χέρι! Όταν ένας άνθρωπος πονάει, τότε πιάνει ενστικτωδώς το αυτί του με το αντίστοιχο χέρι, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εμφανές ότι γίνεται ηθελημένα και όχι αυθόρμητα:

ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΕΣΚΑΓΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ

Μόλις την περυσινή αγωνιστική περίοδο, υπήρξαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις με κροτίδες που έσκασαν μπροστά σε ποδοσφαιριστές, πολύ πιο σοβαρές από τη χθεσινή.

Στον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στην «Opap Arena» για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (στις 08/01/2023), έσκασε κροτίδα μπροστά από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Μπρινιόλι. Βασίκός παίκτης της ομάδας του τριφυλλιού, δήλωσε ζαλισμένος μετά την κροτίδα και μόλις ενάμιση λεπτό αργότερα, δέχτηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση!

Τότε, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τον αγώνα στα χαρτιά, γιατί «δεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές»:


Στον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας στις 19/02/2023, μία κροτίδα έσκασε ακριβώς δίπλα στον Άμραμπατ της ΑΕΚ. Τελικά, ο παίκτης σηκώθηκε και αγωνίστηκε και ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 2-0.


Γιατί αγωνίστηκε ο Μπρινιόλι που ήταν βασικός, παρότι δήλωσε ζαλισμένος; Γιατί δεν αποχώρησε ο Παναθηναϊκός από το γήπεδο; Γιατί δεν έγιναν ακουογράμματα για να διαπιστώσουμε το επίπεδο της ακοής των παικτών τότε; και κυρίως που βρίσκονται όλοι αυτοί οι γλοιώδεις ιεροκήρυκες κατά της υποτιθέμενης βίας που από χθες το βράδυ γράφουν δακρύβρεχτα κείμενα λες και συμμετέχουν σε διαγωνισμό κλισέ κειμένων; Τι άλλαξε φέτος;

ΠΡΑΣΙΝΕ ΓΙΑΤΡΕ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ!

Όταν έγινε γνωστό ότι ο γιατρός του αγώνα δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα στον Χουανκάρ, στον Παναθηναϊκό αντιλήφθηκαν ότι η απόπειρα να νικήσουν στα χαρτιά, στραβώνει... Από τη μία, η κροτίδα έσκασε σε απόσταση από τον Ισπανό, από την άλλη ο γιατρός δεν μπορούσε να βεβαιώσει αν είναι ικανός να αγωνιστεί ο παίκτης.

Τότε, ο «πράσινος» επικοινωνιακός μηχανισμός ανέλαβε δράση, στοχοποιώντας δημόσια τον γιατρό του αγώνα και δημοσίευσε στις 22:18 στα social media, μία φωτογραφία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, συνοδευόμενη με τη λεζάντα «και ο νοών νοείτο».


Τη σκυτάλη πήραν σελίδες και ινστρούχτορες που στηρίζουν τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας ευθέως υπονοούμενα ότι ο γιατρός δεν βεβαιώνει τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, λόγω των σχέσεών του με τον Μαρινάκη.


Σύντομα, η αλήθεια έλαμψε και η πραγματικότητα τούς διέσυρε. Στις 22:39, η Αθλητική διαπλοκή δημοσίευσε πρώτη στην επίσημη σελίδα της στο Facebook τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο γιατρός του αγώνα, είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Προσοχή, δεν μιλάμε για μία φωτογραφία με έναν παράγοντα που μπορεί να έχει διαφορετικές φίλαθλες προτιμήσεις, αλλά για ξεκάθαρη οπαδική προτίμηση: «Θα ξανάρθουν στιγμές που με τους δικούς μας βαθμούς θα παίζουν άλλοι στους ομίλους», μαζί με φωτογραφία από το Γουέμπλεϊ:


Σε μία άλλη δημοσίευση, ο γιατρός πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2021/22:


Σε όλα αυτά, προσθέστε πανηγυρικές φωτογραφίες του γιατρού με παίκτες του Παναθηναϊκού στα επινίκεια της κατάκτησης του κυπέλλου και φωτογραφίες με το κασκόλ του Παναθηναϊκού:


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε, τούς εξέθεσαν και έγιναν ρεζίλι. Τα τρολάκια και οι σελίδες τους, άλλαξαν το αφήγημα από τον «γαύρο γιατρό» στον γιατρό που «φοβάται μήπως τσιμεντωθεί» και δήθεν άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση. Εν τέλει, ρεζιλεύτηκαν σε όλο το πανελλήνιο, καθώς ο ίδιος άνθρωπος τούς διέψευσε:


ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Εν τέλει, η τύχη του αγώνα, θα κριθεί δικαστικά. Σε ό, τι αφορά το φύλλο αγώνα, υπάρχουν τέσσερα σημεία-κλειδί:

Πρώτον: Ο Παναθηναϊκός εγκατέλειψε αυτοβούλως τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να υπάρχει εντολή του διαιτητή.

Δεύτερον: Ο γιατρός του αγώνα δεν μπορούσε να βεβαιώσει ότι ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός εγκατέλειψε το γήπεδο, χωρίς εντολή του διαιτητή ήταν η αδυναμία του παίκτη να αγωνιστεί. Αυτό λοιπόν ουδέποτε πιστοποιήθηκε από τον γιατρό του αγώνα. Άρα, η απόφαση της αποστολής των φιλοξενούμενων δεν δικαιώθηκε ιατρικά.

Τρίτον: Ο λόγος της διακοπής δεν ήταν ούτε οι κροτίδες, ούτε ο τραυματισμός, αλλά η πάροδος δύο και πλέον ωρών από την προσωρινή διακοπή, η οποία θυμίζουμε ότι ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του Παναθηναϊκού να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο.

Τέταρτον: Υπάρχει αναφορά σε ευθύνη του Παναθηναϊκού (εγκατάλειψη αγωνιστικού χώρου), αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ευθύνη του Ολυμπιακού για τη διακοπή του αγώνα λόγω τραυματισμού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΘΛΗΜΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Για κακή τύχη ορισμένων, η Αθλητική διαπλοκή έχει μνήμη. Από χθες, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μιλάνε για «αλητεία», λόγω της κροτίδας που δεν πέτυχε καν τον ποδοσφαιριστή τους και έχουν το θράσος να μιλάνε για ιστορίες από το παρελθόν. Η υποκρισία όμως είναι το βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο του πράσινου dna.

Το 2002 οπαδοί του Παναθηναϊκού ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ παίκτη του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, το 2003 μία κούπα με καφέ ΕΣΚΑΣΕ στο πρόσωπο του Μαυρογενίδη στη Λεωφόρο, το 2006 οπαδοί του Παναθηναϊκού ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ αθλητές του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το 2013 φωτοβολίδα πέτυχε αθλητή του Ολυμπιακού ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ (θυμίζουμε ότι κάποτε σκοτώθηκε άνθρωπος έτσι), το 2014/15 φωτοβολίδα τραυμάτισε τον Κασάμι στη Λεωφόρο και το 2015/16 φωτοβολίδα τραυμάτισε τον Φινμπόγκασον στη Λεωφόρο (η μοναδική φορά που τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός).

Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν νίκη στα χαρτιά, για το «μπαμ» μίας κροτίδας!                     

2002
ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΤΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ


2003
ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΦΕ «ΣΚΑΕΙ» ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ


2006
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΤΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

2013
ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΧΑΙΝΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

2014/15
ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΣΑΜΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ


2015/16
ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΦΙΝΜΠΟΓΚΑΣΟΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Θα κλείσουμε με ένα βίντεο που λέει πολλά. Το ποιοι είναι τα ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ και ποιοι οι ΚΟΤΕΣ, το γνωρίζουμε άριστα σε αυτή τη χώρα, άλλωστε κάποιοι το έχουν ομολογήσει. Δείτε λοιπόν τη διαφορά του κόκκινου με το πράσινο dna. Ο ένας οργανισμός παίζει αντρίκεια μπάλα ενώ τον λιθοβολούν και ο άλλος φεύγει για το «ΜΠΑΜ» μίας κροτίδας. Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Σχόλια