Άρης: Η «ανακουφίστρα» της «εξυγίανσης» έρχεται στο Καραϊσκάκη

Η ομάδα που αποτέλεσε πέρυσι τη μόνιμη βαθμολογική ανακούφιση της «εξυγίανσης», έρχεται αύριο στο Καραϊσκάκη και η Αθλητική διαπλοκή παραθέτει στοιχεία και αναλύει γιατί ο αγώνας αυτός έχει ξεχωριστή σημασία για το φετινό πρωτάθλημα που είναι πιο κρίσιμο από ποτέ...

Αύριο ξεκινάει η (εμβόλιμη) έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1. Ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος και αήττητος, ενώ η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και οι δύο εντός έδρας ισοπαλίες της ΑΕΚ, έχουν καταστήσει τον Ολυμπιακό φαβορί για τον τίτλο, σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών και η πιθανότητα της «κίτρινης παρένθεσης» στα πρωταθλήματα, έχει προκαλέσει εμφανή νευρικότητα στα υψηλά κλιμάκια της «εξυγίανσης».

Στα πλαίσια αυτά, ο αγώνας των Ερυθρόλευκων με τον Άρη έχει μία ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι βέβαιο ότι θα δοθεί «αρρωστημένη» μάχη για να φρενάρουν τον Ολυμπιακό, όπως συνέβη και πέρυσι στα play offs του πρωταθλήματος. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα καταβληθεί σκληρή προσπάθεια από πλευράς Άρη, ενώ πολύ μεγάλο είναι το ερωτηματικό της διαιτησίας.

Το αφήγημα βέβαια αναφέρει ψευδώς, ότι ο Άρης αποτελούσε δήθεν «σύμμαχο» ή «παράρτημα» του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος και ότι, μετά το 2-2 στις 2 Απριλίου για τα play offs, οι σχέσεις χάλασαν λόγω αυτού του αποτελέσματος.

Η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί ωστόσο σε άλλα συμπεράσματα που χαλάνε τα αφηγήματα. Η παρουσία του Άρη διαδραμάτισε ξεχωριστό ρόλο, σε όλη τη διάρκεια του περυσινού πρωταθλήματος, καθώς έκοβε απανωτά βαθμούς στον Ολυμπιακό, ενώ αποτελούσε τον πιο εύκολο αντίπαλο για τους συμμάχους της «εξυγίανσης», όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ BIG-4 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2022/23

Ας δούμε λοιπόν τα αποτελέσματα του Άρη απέναντι στις ομάδες του λεγόμενου big 4, καθόλη τη διάρκεια του περασμένου πρωταθλήματος, σε κανονική διάρκεια και play offs:

O ΑΡΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

- 5η αγωνιστική: Άρης-Ολυμπιακός 2-1
- 18η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Άρης 1-0
- 2η αγωνιστική playoffs: Ολυμπιακός - Άρης 2-2
- 6η αγωνιστική playoffs: Άρης - Ολυμπιακός 2-1.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 4 βαθμούς από τον Άρη και έχασε 8.

 

O ΑΡΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

- 7η αγωνιστική: Άρης - ΑΕΚ 0-2
- 20η αγωνιστική: ΑΕΚ - Άρης 3-0
- 4η αγωνιστική playoffs: ΑΕΚ - Άρης 3-1
- 9η αγωνιστική playoffs: Άρης - ΑΕΚ 1-2.

Η ΑΕΚ κέρδισε 12 βαθμούς από τον Άρη και έχασε 0.

 

O ΑΡΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

- 9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Άρης 1-0
- 22η αγωνιστική: Άρης - Παναθηναϊκός 1-2
- 3η αγωνιστική playoffs: Άρης - Παναθηναϊκός 0-1
- 10η αγωνιστική playoffs: Παναθηναϊκός - Άρης 1-1.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 10 βαθμούς από τον Άρη και έχασε 2 στον βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs.

 

O ΑΡΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

- 3η αγωνιστική: Άρης - ΠΑΟΚ 0-0
- 16η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Άρης 1-0
- 1η αγωνιστική playoffs: Άρης - ΠΑΟΚ 1-2
- 7η αγωνιστική playoffs: ΠΑΟΚ - Άρης 3-2.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 10 βαθμούς από τον Άρη και έχασε 2.

Με λίγα λόγια, οι τρεις σύμμαχοι της «εξυγίανσης» ήταν αήττητοι απέναντι στον Άρη σε 12 αγώνες, έχοντας 10/12 νίκες (83,33%) και μόλις δύο ισοπαλίες, με τη μία να είναι εντελώς αδιάφορη στον τελευταίο αγώνα των play offs με τον Παναθηναϊκό, όταν τα πάντα είχαν κριθεί.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, προκύπτει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερνε να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε, συνεπώς ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ «ανακουφίζονταν» βαθμολογικά στις αναμετρήσεις τους με τον Άρη. Εύλογα λοιπόν προκέκυψε και ο τίτλος του παρόντος κειμένου.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε πέρυσι 2 ήττες από τον Άρη (50% των αγώνων), μία ισοπαλία (που ουσιαστικά έκοψε τις ελπίδες στους Ερυθρόλευκους για τίτλο) και μόλις μία νίκη.

Όλα αυτά, σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και πριν την υποτιθέμενη διάλυση των σχέσεων στις 2 Απριλίου.


Αυτό συνέβαινε διαρκώς. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ότι, πέραν της περασμένης σεζόν, ο Άρης είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2021/22, ενώ το πρωτάθλημα δεν είχε κριθεί, σπάζοντας μάλιστα το αήττητο του Ολυμπιακού στον τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας.

 
Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΑΝΤΣΙΝΙ
Άλλη μία υπόθεση, στην οποία κάποιοι έπεσαν από το συννεφάκι όπου ζούσαν, αποτέλεσε η μεταγραφή του Αργεντινού Ντανιέλ Μαντσίνι από τον Άρη στον Παναθηναϊκό, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της περασμένης σεζόν (2022/23).
 
Κατεξοχήν επικοινωνιακός εκφραστής της «εξυγίανσης», το SDNA προεξοφλούσε τη μεταγραφή Μαντσίνι στον Ολυμπιακό παραμονές Χριστουγέννων του 2022, με ειρωνικά κείμενα με το γνώριμο «Λαλάκειο» ύφος:

Και ξαφνικά, για άλλη μία φορά, τα παραληρηματικά τους αφηγήματα, διασύρθηκαν από την ίδια την πραγματικότητα:

ΤΟ ΠΑΝΟ ΣΤΟ «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»
Κερασάκι στην τούρτα, ήταν το αισχρό πανό που αναρτήθηκε από οπαδούς του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κατά τη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 25 Ιανουαρίου 2023:


Μάλιστα, στον αγώνα αυτό, οι παίκτες του Ολυμπιακού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας μπλουζάκια με τη μορφή του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, τιμώντας τη μνήμη του:

Και όμως, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (και σε εμφανές σημείο για διαρκή τηλεοπτική κάλυψη), υπήρχε το τεράστιο εμετικό πανό.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι σύσσωμος ο οργανισμός του Άρη, σε κάθε επίπεδο, θέλει να προκαλέσει αγωνιστική και βαθμολογική ζημιά στον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΚΑΡΥΠΙΔΗ
Προ ολίγων ημερών, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης Θοδώρης Καρυπίδης, είχε μιλήσει ξεκάθαρα για καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη:

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο κρίσιμο των τελευταίων ετών. Η «εξυγίανση» παίζει τα ρέστα της και ο Ολυμπιακός φαίνεται έτοιμος να καταφέρει το πιο ισχυρό χτύπημα στο καθεστώς. Μέσα σε αυτή την κρίσιμη σεζόν, ο αγώνας Ολυμπιακού-Άρη είναι «κλειδί» σε μία κρίσιμη καμπή, οδεύοντας προς τα μέσα του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου.
 
Ο Ολυμπιακός έβγαλε αλώβητος από πάνω του ένα εκτός έδρας ντέρμπι («Opap Arena»), ενώ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε 2 αγωνιστικές, έχοντας την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο από τον αντίπαλό του, την ώρα που και η ΑΕΚ μετράει απώλειες. Συνεπώς, ο αγώνας με τον Άρη ίσως δώσει την ευκαιρία στις δυνάμεις της «εξυγίανσης» να παίξουν τα ρέστα τους.
 
Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αντιληφθεί τη σημασία του αγώνα που θα διεξαχθεί αύριο στις 20:30 και ετοιμάζεται να δώσει το δικό του δυναμικό στίγμα στο φαληρικό γήπεδο...

Σχόλια