Πώς ξεμπροστιάζει η ζωή τα «πράσινα» αφηγήματα τόσο σκληρά;

Πρεμιέρα απόψε για τις Ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο Europa League και ΠΑΟΚ στο Conference league.

Όμως για μια Ελληνική ομάδα, οι στιγμές είναι ιστορικές. Ο Παναθηναϊκός θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Τελευταία φορά, ήταν η νίκη επί της Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ τον Νοέμβριο του 2012 για τους ομίλους του Europa League που δεν στάθηκε ικανή να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από τότε μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 33 νίκες!

Οι ελαφρώς παλαιότεροι θα θυμούνται οπαδούς και δημοσιογράφους του Παναθηναϊκού, να έχουν αναγάγει σε κορωνίδα των αντι-ολυμπιακών επιχειρημάτων τους ότι ο Ολυμπιακός κάποτε μετρούσε δέκα χρόνια χωρίς εκτός έδρας νίκη σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (1997-2007).

Προσέξτε, μιλάμε για εκτός έδρας νίκη και συγκεκριμένα σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί ο Ολυμπιακός εκείνα τα χρόνια είχε εκτός έδρας νίκες στα νοκ άουτ του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (1999:Γιουβέντους, 2005: Σοσό) και στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ (1998: Ανόρθωση). Επίσης είχε συμπληρώσει πάνω από 4 χρόνια αήττητος στην έδρα του στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ, όπως και στα προημιτελικά. Παρόλα αυτά, χλεύαζαν.

Τα έφερε έτσι η ζωή που τιμωρήθηκαν και συμπλήρωσαν 11 χρόνια (όχι 10) χωρίς νίκη σε κάθε αγώνα (όχι μόνο εκτός έδρας) στον όμιλο κάθε διοργάνωσης (όχι μόνο του Τσάμπιονς Λιγκ). Μένει να δούμε αν φέτος θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές με την επιστροφή τους στις νίκες.

Πρώτος αντίπαλος του τριφυλλιού απόψε στο ΟΑΚΑ (19:45) η Ισπανική Βιγιαρεάλ, με τις μνήμες να γυρίζουν στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τους Ισπανούς με την ασίστ και το γκολ του μετέπειτα Ερυθρόλευκου Αριέλ Ιμπαγάσα.

Η Ισπανική ομάδα έγραψε ένα μικρό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της για τον Παναθηναϊκό, αναφέροντας ότι είναι η δεύτερη ομάδα σε τίτλους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:


Φυσικά οι άνθρωποι δεν είπαν κάτι περίεργο ή καινοφανές. Αυτή είναι η αλήθεια. O απόλυτος κυρίαρχος στους τίτλους είναι ο Ολυμπιακός με 47 πρωταθλήματα, έναντι 20 του Παναθηναϊκού και 28 κύπελλα έναντι 19 του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο η σκέψη μας πηγαίνει στην «Μπενόγλεια» λογική υπολογισμού τίτλων, την οποία δυστυχώς έχει υιοθετήσει ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με αυτήν, ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει 217 τίτλους στο ποδόσφαιρο, καθώς υπολογίζουν έπαθλα ΕΠΣ Αθηνών, τοπικά τουρνουά juniors, κύπελλα Αθήνας σε τουρνουά 6x6, κτλ...


Μήπως θα έπρεπε κάποιος να ειδοποιήσει την επίσημη ιστοσελίδα της Βιγιαρεάλ ότι οι τίτλοι του Παναθηναϊκού δεν είναι 39, αλλά 217; Πρόκειται για μεγάλη διαφορά, κρίμα είναι να υπάρχει ακόμα αυτό το λάθος στο site τους...

Κλείνοντας, θα μνημονεύσουμε ένα ακόμα χαστούκι που ήχησε αυτές τις μέρες εν όψει του επικείμενου αγώνα Παναθηναϊκού-Βιγιαρεάλ. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ Ετιέν Καπού, ο οποίος είναι και γνωστός μπασκετόφιλος, μίλησε λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και έκλεισε τις δηλώσεις του μπασκετικά, λέγοντας ότι έχει πάθει την πλάκα του με την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ!


Μόλις μία μέρα πριν, Μπούκουρας και Μπενόγλου επαναλάμβαναν τα αφηγήματά τους ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει «μπασκετικό κοινό», επειδή την περασμένη Κυριακή, υπήρξαν οπαδοί του Ολυμπιακού που αποχώρησαν από το ΣΕΦ μετά την εκδήλωση για τον Σπανούλη και δεν παρακολούθησαν όλοι το φιλικό που ακολούθησε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αρμάνι Μιλάνο.


Αποδείχθηκε όμως ξανά ότι η εικόνα που υπάρχει στο εξωτερικό για το Ελληνικό μπάσκετ, είναι διαφορετική από τα αφηγήματά τους...

Πώς σας τιμωρεί η ζωή πάντα τόσο σκληρά;

Σχόλια