Σαν σήμερα: «Έστησες τη διαιτησία, βρώμισες το ποδόσφαιρο, διέλυσες όλες τις ομάδες»

Οι ξεχασμένες ιστορίες και τα κρυμμένα «διαμαντάκια» από το παρελθόν του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πάρα πολλά και βρίσκονται καταχωνιασμένα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Έτσι λοιπόν, η Αθλητική διαπλοκή, θα φέρνει από δω και στο εξής στο φως και από ένα άγνωστο ντοκουμέντο από το αρχείο της, θυμίζοντας ξεχασμένες στιγμές που κάποιοι δεν θα ήθελαν να τις θυμούνται.

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 22/04/1987, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για τον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0, αλλά ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα ημιτελικά λόγω της νίκης του με 3-1 στον πρώτο αγωνα.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οπαδοί του Πανιωνίου επιτέθηκαν στον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λέγοντας του κάποιες συγκεκριμένες φράσεις. Ας δούμε το δημοσίευμα:

Ελευθεροτυπία, 23/04/1987
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

Όπως βλέπουμε, οι φράσεις που του είπαν, ήταν οι ακόλουθες:

  • «Έστησες τη διαιτησία»
  • «Βρώμισες το ποδόσφαιρο, όπως βρώμισες τους Αγ. Θεοδώρους που έχεις τα διυλιστήριά σου»
  • «Διέλυσες όλες τις ομάδες».

Από τις φράσεις των οπαδών του Πανιωνίου, τις οποίες δεν υιοθετούμε, ανακύπτουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα:

1. Δεν γεννήθηκε το ποδόσφαιρο με παρθενογένεση το 1996. Υπήρχε ποδοσφαιρικό παρασκήνιο και πρωτύτερα.

2. Οι ατάκες περί «διάλυσης όλων των ομάδων», προϋπήρχαν.

3. Στις τάξεις Ελλήνων οπαδών, υπήρχαν απόψεις ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού επηρεάζει τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο και το «βρωμίζει».

Βέβαια απέναντι σε όλα αυτά στήθηκαν σήμερα τα αφηγήματα ότι... «τα χρόνια εκείνα ήταν αγνά και έπαιρνε πρωτάθλημα μέχρι και η Λάρισα». Όμως, την απολαυστική αποδόμηση αυτών των αφηγημάτων την φυλάμε για άλλο αναλυτικότερο άρθρο, αφού καλοκαιριάσει πρώτα λίγο και χαλαρώσει η επικαιρότητα...

Σχόλια