All time πίνακας: Ολυμπιακός Vs ΠΑΟ στην Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα!

Με αφορμή τις πρόσφατες «εμφύλιες» αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη σε βόλεϊ και μπάσκετ, η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει σήμερα τα αποκαλυπτικά στατιστικά της σύγκρισης των δύο αιωνίων όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ποιος έχει τις περισσότερες νίκες και ποιος έχει τις περισσότερες προκρίσεις. Bonus: Ποιος έχει τα περισσότερα ευρωπαϊκά τρόπαια!


ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΡΟΠΑΙΑ

Όπως βλέπουμε στα ευρωπαϊκά τρόπαια, ο Ολυμπιακός προηγείται με 17-6 στα ομαδικά αθλήματα (14-0 στον ερασιτέχνη), ενώ προηγείται με 2-1 και στα ατομικά αθλήματα (το σύνολο είναι 19-1). Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει ευρωπαϊκούς τίτλους σε 7 διαφορετικά τμήματα του συλλόγου! Επίσης οι δύο ομάδες έχουν δύο ακόμα διεθνείς τίτλους που δεν είναι ευρωπαϊκοί και δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα (ένα διηπειρωτικό κύπελλο στο μπάσκετ και ένα βαλκανικό κύπελλο στο ποδόσφαιρο).

ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Πηγαίνοντας στις νίκες σε μεταξύ τους αγώνες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός έχει «ισοπεδώσει» τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ με 16-7 από την πρώτη τους σύγκρουση το 1994 μέχρι σήμερα, στο βόλεϊ ανδρών υπάρχει ισορροπία (2-2), ενώ στο βόλεϊ γυναικών ο Παναθηναϊκός έχει 2 νίκες. Το σύνολο σε όλα τα αθλήματα ανέρχεται σε 18-11 υπέρ των «Ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά ο πίνακας με τους αγώνες του μπάσκετ:

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΝΟΚ ΑΟΥΤ

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των προκρίσεων, σε μεταξύ τους ευρωπαϊκές συγκρούσεις, ο Ολυμπιακός προηγείται και εκεί με 4-3:

Στο μπάσκετ οι προκρίσεις είναι 3 για τον Ολυμπιακό (αναμέτρηση στα ημιτελικά του final 4 του Τέλ Αβίβ το 1994 και του final 4 της Σαραγόσα το 1995, αλλά και στα play offs της Ευρωλίγκα το 1997) και μόλις μία για τον Παναθηναϊκό (αναμέτρηση στα ημιτελικά του final four του Βερολίνου το 2009).

Στο βόλεϊ οι προκρίσεις είναι μοιρασμένες (1-1). Το 2009 ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό στους μεταξύ τους διπλούς προημιτελικούς του CEV cup και έφτασε μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε από την Ρωσική Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, αλλά το 2023 ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στους διπλούς μεταξύ τους ημιτελικούς του Challenge cup και στον τελικό νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατακτώντας το τρόπαιο! Στο βόλεϊ γυναικών ο Παναθηναϊκός έχει μία πρόκριση από το 2010.

Αυτός είναι ο πίνακας με τα ευρωπαϊκά του Ολυμπιακού, στον οποίο έχουμε συμπεριλάβει και το διηπειρωτικό κύπελλο του μπάσκετ που είναι παγκόσμιος τίτλος:


Κλείνουμε με την επίσημη αναφορά της Αγγλικής έκδοσης της Wikipedia στους ευρωπαϊκούς τίτλους των Ερυθρόλευκων:

Special thanks @ Xaliver.

Σχόλια