Και ξανά 50-0! Αιώνιος πελάτης σε όλα τα αθλήματα!

Η σημερινή εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 7-14 για τον δεύτερο προημιτελικό του πρωταθλήματος πόλο, σηματοδότησε ένα ακόμα εντυπωσιακό στατιστικό στις σχέσεις μεταξύ των αιωνίων. Επρόκειτο για την 50η συνεχόμενη νίκη των Ερυθρόλευκων επί του τριφυλλιού στο πόλο! Ένα μοναδικό σερί που κρατάει εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2001, όταν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό στο άθλημα.

Το 50-0 είναι φυσικό να γυρίζει τις μνήμες σε ένα άλλο 50-0, στο περίφημο σερί του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη από το 2015 μέχρι το 2020, για το οποίο είχε αναρτηθεί και το περίφημο πανό της Θύρας 7:


Ταυτόχρονα, είναι γνωστό ότι «τρέχει» και το σερί 13-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις του μπάσκετ που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 και υπάρχει περίπτωση να μεγαλώσει περαιτέρω:

Αντίστοιχα στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός διατηρούσε αήττητο σερί επί του Παναθηναϊκού για μία τετραετία, από το 2017 μέχρι το 2021.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΑΝΤΟΥ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ;
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει, όχι απλά να συντηρεί, αλλά να κάνει πρωταθλητισμό σε πάνω από 10 τμήματα στον ερασιτέχνη. Ήδη φέτος έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους στο βόλεϊ ανδρών και το πόλο γυναικών, πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυναικών, 2 κύπελλα Ελλάδας στο πόλο ανδρών και γυναικών, το σούπερ καπ στο χάντμπολ και διεκδικεί ως ακλόνητο φαβορί πρωτάθλημα Ελλάδας στο πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς και πρωτάθλημα και κύπελλο στο χάντμπολ, αλλά και Τσάμπιονς λιγκ στο πόλο ανδρών, χωρίς να αναλύσουμε καν τα ατομικά αθλήματα, όπου ήδη κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο στο πινγκ πονγκ και έχει αυτοκρατορία στην κολύμβηση, στον ανοιχτό στίβο, στην πυγμαχία, κτλ.
Από την άλλη στον Παναθηναϊκό, υπάρχει η απόλυτη μετριότητα. Χάντμπολ και πόλο γυναικών δεν λειτουργούν καν, στο πόλο ανδρών δεν έχουν κατακτήσει ποτέ τίτλο στην ιστορία τους, στο μπάσκετ γυναικών βλέπουν την πλάτη του Ολυμπιακού με 7 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια και οι μόνες τους προσπάθειες έχουν εστιάσει στο βόλεϊ όπου επίσης απέτυχαν παταγωδώς με αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό φιάσκο του Αγίου Θωμά και τον αποκλεισμό τους από τους τελικούς του πρωταθλήματος.
Από τη μία κυριαρχία παντού και από την άλλη αποτυχημένη εστιασμένη προσπάθεια...

ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ...
Για την ιστορία, πρέπει να πούμε ότι ο σημερινός αγώνας Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο πόλο έγινε ανάμεσα σε μετρημένους οπαδούς του τριφυλλιού. Η εικόνα μιλάει από μόνη της:

Διαπιστώνουμε για μία ακόμα φορά ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού γυρίζει σταθερά την πλάτη στον ερασιτέχνη, παρότι η ομάδα τους διεκδικούσε θέση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Το ίδιο άλλωστε έκαναν και τον Φεβρουάριο στον τελικό κυπέλλου στην Πάτρα, όπου ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του, αλλά δεν υπήρχε κανένας οπαδός του τριφυλλιού στο κολυμβητήριο!
Το ίδιο συμβαίνει επίσης και στο μπάσκετ με τις εικόνες του άδειου ΟΑΚΑ να προκαλούν αποστροφή και τις σόλες των παπουτσιών των αθλητών να αντηχούν με αντίλαλο...
Με τη σημερινή του νίκη, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ενώ θυμίζουμε ότι έχει εξασφαλίσει και την πρόκρισή του στο final-8 του Τσάμπιονς λιγκ, της διοργάνωσης που έχει κατακτήσει δύο φορές, όταν άλλοι δεν έχουν πάρει ποτέ τους ούτε κύπελλο Ελλάδας...

Σχόλια