ΠΑΟ στα εύκολα ΣΠΙΤΙ στα δύσκολα!

Η αποκρουστικά άδεια εικόνα του κλειστού του ΟΑΚΑ στον αγώνα Παναθηναϊκού-Μπάγερν για την Ευρωλίγκα, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν οι γηπεδούχοι είχαν τιμωρηθεί να αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών.

Η πραγματικότητα είναι ότι για μία ακόμα φορά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν εγκαταλείψει την ομάδα τους στα δύσκολα.

Οι επιδόσεις του τριφυλλιού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι απογοητευτικές και το ΟΑΚΑ παραμένει η πιο ψυχρή και άδεια έδρα της φετινής Ευρωλίγκα. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού παραπαίει αγωνιστικά και οι φίλοι του έγιναν... Λούης, γυρίζοντας την πλάτη!

Υπάρχει φυσικά μία εξαίρεση, όταν έκαναν το ένα και μοναδικό sold out στις 30/12 για να απολαύσουν από κοντά την ομάδα του Μπαρτζώκα έχοντας την ελπίδα να σταματήσει το τρομερό σερί του Ολυμπιακού! Εις μάτην: 71-95 στο εξοχικό!

«Όρθιο θα σε κρατήσουμε εμείς οι οπαδοί σου» λέει το σύνθημα που αποτελεί φυσικά ένα ακόμα μεγάλο πράσινο παραμύθι.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, το ίδιο συμβαίνει στο ποδόσφαιρο με τον Παναθηναϊκό να βιώνει ευρωπαϊκό αποκλεισμό και να φλερτάρει ακόμα και με τον υποβιβασμό. Το «κάστρο» της Λεωφόρου ήταν πάντα άδειο με τον Παναθηναϊκό να κινείται μεταξύ 4ης και 5ης θέσης βλέποντας την πλάτη και των οπαδών του Άρη:


Το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρόσφατο, ούτε αφορά την τελευταία δεκαετία μόνο που ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει. Το ίδιο συνέβαινε και παλαιότερα, ακόμα και και στα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια» του Ολυμπιακού. Οι μνήμες από τη δεκαετία του 1990 είναι αμείλικτες:

Εικόνα από το ΟΑΚΑ σε αγώνα του Παναθηναϊκού στα μέσα της δεκαετίας του 1990.


Τα ίδια και στον ερασιτέχνη... Έστησαν φιέστα παραμονής στην Α1 όταν ο αιώνιος αντίπαλός τους αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δύναμη του πόλο, αλλά όταν η ομάδα τους πήγε στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον δυνάστη, το κολυμβητήριο της Πάτρας είχε μόνο Ολυμπιακούς!

ΠΑΟ θα πει ΑΠΟΥΣΑ ΨΥΧΗ!

Σχόλια