ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΟΣ εφάμιλλο της Ριζούπολης, διαλύει το «πράσινο dna»!

Αυτό που πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ έχει επικές και ιστορικές διαστάσεις, ενώ ισοδυναμεί με σεισμό που διαλύει το Παναθηναϊκό στρατόπεδο με σοβαρή επικείμενη μετασεισμική ακολουθία.

  • Δεν είναι μόνο μία εμφύλια νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα σε ημιτελικό. Άλλωστε από αυτά έχει χορτάσει ο Ολυμπιακός οργανισμός. 15-7 είναι το αντίστοιχο σκορ στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ.
  • Δεν είναι μόνο ότι ο Ολυμπιακός έφτασε σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό. Κάθε χρόνο το πετυχαίνει εδώ και πάνω από μία δεκαετία.
  • Δεν είναι μόνο ότι ο Ολυμπιακός είναι αγκαλιά με ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο. 13-0 έχει τον Παναθηναϊκό στα ευρωπαϊκά του ερασιτέχνη.
Το κυριότερο είναι ότι από την αρχή της χρονιάς ο Παναθηναϊκός είχε θέσει πρώτο στόχο το Ευρωπαϊκό στο βόλεϊ, με τον Ολυμπιακό να κρατάει χαμηλούς τόνους, ενώ ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση καθιστά ακόμα πιο δύσκολη τη διαχείριση της συντριβής στο πράσινο στρατόπεδο, έτσι διαλύθηκε και η τελευταία σανίδα σωτηρίας του Παναθηναϊκού οργανισμού, χαράζοντας μαχαιριά στο «πράσινο» dna και διασύροντας οριστικά τον μύθο της «μαχητικής ψυχής».

Στο ποδόσφαιρο είναι εξαφανισμένοι, χωρίς πρωτάθλημα εδώ και 12 χρόνια, χωρίς νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο εδώ και μία δεκαετία και όλοι γνωρίζουμε ότι φέτος οι πιθανότητές τους έχουν κουρευτεί αρκετά.

Στο μπάσκετ, το τέλος του φάρου αποτέλεσε και το τέλος της δικής τους εποχής. 10-0 σερί διάλυσης από τον Ολυμπιακό με 3/3 τίτλους στην μετά φάρον εποχή και μία ομάδα-κόσμημα στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στον πάτο της διοργάνωσης.

Μοιραία έριξαν το βάρος στον ερασιτέχνη και πιο συγκεκριμένα στο βόλεϊ. Άλλωστε, στα υπόλοιπα τμήματα του ερασιτέχνη, δεν «ανθίζει» εύκολα το τριφύλλι. Στο πόλο δεν μπορούν. 48-0 σερί νίκες έχει ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν έχει κατακτήσει ποτέ τίτλο στο πόλο ανδρών και δεν έχει καν τμήμα στο πόλο γυναικών, όπως άλλωστε και στο χάντμπολ. Στο μπάσκετ γυναικών, νταμπλούχος ο Ολυμπιακός. Ακόμα και στα δημοφιλή ατομικά αθλήματα, πρωταθλητής πέρυσι στέφθηκε ο Ολυμπιακός σε στίβο, κολύμβηση, πινγκ πονγκ, πυγμαχία, κτλ.

Βόλεϊ λοιπόν. Αν μιλούσες με κάποιον οπαδό του Παναθηναϊκούμ θα νόμιζες ότι το βόλεϊ είναι το μόνο άθλημα που απασχολεί τη χώρα. Και σύσσωμος ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός συσπειρώθηκε φέτος με έναν και μόνο στόχο, να κερδίσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό στο βόλεϊ που θα ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό σε ομαδικό άθλημα του ερασιτέχνη γενικότερα.

Το 2-0 του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά του βόλεϊ πονούσε πολύ. Το 13-0 του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά του ερασιτέχνη πονούσε περισσότερο. Πώς πήγαν όμως να το διεκδικήσουν;

Ο ΑΥΤΟ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ

Κάνουμε μία στάση εδώ και γυρίζουμε το χρόνο πίσω στο 2019. Όταν ο τότε πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν δήλωσε συμμετοχή στο Champions League, αλλά στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση (CEV cup) για γηπεδικούς λόγους, κυνηγήθηκε και λοιδωρήθηκε. Θυμηθείτε τι διαβάζαμε:


Και φτάνουμε λοιπόν στη φετινή χρονιά με τον Παναθηναϊκό να κάνει ακριβώς το ίδιο και μάλιστα να αυτο-υποβιβάζεται στην τρίτη διρογάνωση, το Challenge cup, επικαλούμενος επίσης γηπεδικούς λόγους (παρότι χρησιμοποίησε το ΟΑΚΑ και στο Challenge cup)!

Πρώτα κήρυγμα ηθικής για τους αυτο-υποβιβασμούς, αλλά τώρα οι αυτο-υποβιβασμοί ήταν καλοί, όπως και η ΑΕΚ: Κάποτε κήρυγμα για τον Βάλνερ και τώρα στα χαρτιά για 2 εκατοστά!

Όπως και να έχει, σύσσωμος ο Παναθηναϊκός οργανισμός στόχευσε σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο Challenge cup του βόλεϊ:

«ΘΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΟ»

Είναι γνωστό το πόσο πόνεσε τον οργανισμό του Παναθηναϊκού το περίφημο πανό για το 50-0 σερί του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε πανελλήνιους αγώνες σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη:

Το τμήμα βόλεϊ του τριφυλλιού λοιπόν βρέθηκε σε καλό φεγγάρι, νίκησε 7 σερί φορές τον Ολυμπιακό και φυσικά ως γνήσιοι Παναθηναϊκοί ξεσάλωσαν: «Θα εύχεστε να μην κρεμούσατε το πανί», αλλά το σερί έσπασε εκεί που έπρεπε και εκεί που άξιζε: Στην Ευρώπη και μέσα στο σπίτι τους. Το ευρωπαϊκό dna του συλλόγου με τα 13 ευρωπαϊκά στον ερασιτέχνη μίλησε και τους ταπείνωσε με ένα γνώριμο γι αυτούς σκορ: 1-4!

Γιατί απλά δεν μπορούσαν! Κέρδισαν 1-3 στο Ρέντη και ήθελαν μόλις δύο σετ στη ρεβάνς στην έδρα τους. Ακόμα και το 0-3 δεν έκανε στον Ολυμπιακό. Και πήραν το πρώτο σετ σήμερα και έφτασαν σε point πρόκρισης στο δεύτερο σετ! Αλλά κατάφεραν να χάσουν 4 συνεχόμενα σετ! Γιατί πολύ απλά δεν μπορούν στα δύσκολα.
Σας θυμίζει κάτι αυτό; Σωστά θυμηθήκατε, την Ριζούπολη... Τους έκανε η νίκη, τους έκανε η ισοπαλία, τους έκανε ακόμα και η ήττα με ένα γκολ διαφορά. Έχασαν 3-0...

Καμαρώστε ένα απειροελάχιστο δείγμα από τα σχόλια μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό:

Αλλά υπάρχει τελικά Θεός και Δικαιοσύνη. Χλευάζατε τον αυτο-υποβιβασμό και κάνατε τα ίδια. Μέχρι και υπεράριθμοι ήθελαν να μπουν κάποιοι χθες για να δημιουργήσουν κόλαση και παρότι ο Ολυμπιακός δεν διεκδίκησε το ματς στα χαρτιά, πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.

Και ξύλο έφαγαν και από την τηλεόραση είδαν το ματς και από το match point έφτασαν στον απόλυτο εφιάλτη...

Κάτι τέτοιες ώρες λέγονται όμως οι μεγαλύτερες αλήθειες:
Άλλωστε, όπως γράψαμε στον τίτλο μας, σήμερα το πράσινο dna υπέστη νέα αλλοίωση, όπως είχε γίνει και στη Ριζούπολη...

Όσο για το Ελληνικό βόλεϊ, ο αυτοκράτορας είναι ένας και αυτό δεν αλλάζει:


ΥΓ: Φέτος ο Ολυμπιακός οργανισμός διεκδικεί 6 ευρωπαϊκούς τίτλους, ενώ έχει ήδη κατακτήσει έναν (super cup Ευρώπης στο πόλο γυναικών). Οι 5 ευρωπαϊκοί τίτλοι που διεκδικεί ο Ολυμπιακός είναι οι εξής:
  • Ευρωλίγκα μπάσκετ ανδρών: Είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία σε όλη την Ευρώπη.
  • Challenge cup βόλεϊ ανδρών: Θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε διπλό τελικό με τη ρεβάνς στην Αθήνα και ο Ολυμπιακός είναι το ακλόνητο φαβορί.
  • Champions league πόλο γυναικών: Θα δώσει μάχη στη ρεβάνς του προημιτελικού με την Ματαρό, καθώς ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα με 9-11. Όποιος προκριθεί θα βρεθεί στο final 4.
  • Champions league πόλο ανδρών: Βρίσκεται στη φάση των «16» και είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία του ομίλου του.
  • CEV cup βόλεϊ γυναικών: Βρίσκεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
  • Europe trophy πινγκ πονγκ ανδρών: Βρίσκεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης και όλη η τελική φάση (grand final), θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στο ΣΕΦ.

Σχόλια