Η αλήθεια για τις δηλώσεις του πρ.προέδρου της Γιουβέντους Ανιέλι για τον Παναθηναϊκό


Με χθεσινές δηλώσεις του στην Ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf», ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι αναφέρθηκε στο πλάνο της European Super League, το οποίο δεν προχώρησε και σε μία αποστροφή του λόγου του, μίλησε για τον Παναθηναϊκό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν το πρότζεκτ ευοδωθεί θα εξαρτηθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εσωτερικά, ήταν ένας πόλεμος που δεν μπορούσα να κερδίσω. Αν και ξέρω ότι το υπάρχον σύστημα δεν προσφέρει μέλλον σε ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Άντερλεχτ, η Σέλτικ, η Μπενφίκα, ο Παναθηναϊκός, ο Ερυθρός Αστέρας».

Δημοσιογράφοι και μέσα του Παναθηναϊκού, αισθάνθηκαν υπερηφάνεια για τις δηλώσεις του, καθώς θεωρούν ότι έτσι αποδεικνύεται ότι ο σύλλογός τους διατηρεί αίγλη στην Ευρώπη ακόμα και σήμερα και γι αυτό ο Ανιέλι έκανε αυτή την αναφορά. Άφησαν βέβαια ασχολίαστο το δύσκολο ερώτημα, γιατί με το υπάρχον σύστημα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει μέλλον στην Ευρώπη.

Εισαγωγικά να θυμίσουμε ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγο καιρό χαρακτήριζαν την Γιουβέντους ως δήθεν «τον γαύρο της Ιταλίας», με αφορμή την εμπλοκή της σε δικαστική υπόθεση για την οποία της αφαιρέθηκαν φέτος 15 βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της Serie A και για την οποία παραιτήθηκε ο Ανιέλι από την προεδρία της, ενώ θυμήθηκαν και την εμπλοκή της στο σκάνδαλο στημένων αγώνων Calciopolis, όταν της είχαν αφαιρεθεί δύο πρωταθλήματα και είχε υποβιβαστεί.

Όταν τιμωρήθηκε η Γιουβέντους με την αφαίρεση 15 βαθμών, τα ίδια μέσα μας έλεγαν ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε Δικαιοσύνη για να τιμωρήσει τα σκάνδαλα όπως στην Ιταλία, λησμονώντας φυσικά να μας ενημερώσουν αν στην Ιταλία θα άλλαζε ο κανονισμός αδειοδότησης για να γλιτώσει τον υποβιβασμό μία ομάδα, όπως έγινε στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό το 2018.

Είναι οι ίδιοι που άφησαν ασχολίαστη την τοποθέτηση του ίδιου ανθρώπου, του Ανιέλι για το γήπεδο Καραϊσκάκη, χαρακτηρίζοντας το ως έδρα-φόβητρο, κάτι λογικό, καθώς η ομάδα του είχε δυσάρεστη εμπειρία από την ήττα της το 2014:

Όμως επειδή θέλουμε να δούμε τι ισχύει σχετικά με την υποτιθέμενη αίγλη του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, αξίζει να θυμηθούμε ένα δημοσίευμα από τη δεκαετία του 1990, τότε που υποτίθεται ότι το Τριφύλλι μεσουρανούσε στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Εκείνη την εποχή, ο θρύλος του Γερμανικού ποδοσφαίρου Φρανς Μπεκενμπάουερ είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει να αγωνίζονται στη διοργάνωση ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, η Ρόζενμποργκ ή η Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά μόνο οι καλύτεροι...

Θυμίζουμε ότι τα... θηρία Παναθηναϊκός και Λέγκια Βαρσοβίας είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 1996 για υπερηφανεύεται σήμερα ο Παναθηναϊκός ότι έχει φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς λιγκ!

Αλλά και σήμερα, η εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός, όπως αποδείχθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Fabrizio Romano στους Betarades:

Ο Παναθηναϊκός έχοντας να νικήσει σχεδόν 11 χρόνια σε ευρωπαϊκό όμιλο και σχεδόν 16 χρόνια σε όμιλο του Τσάμπιονς λιγκ και έχοντας κατρακυλήσει στα βάθη του ranking της ΟΥΕΦΑ, αποτελεί κάτι μουσειακό για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το παρελθόν και το μέλλον του.


Σε ό,τι αφορά τις μελανές στιγμές της «πράσινης» ευρωπαϊκής ιστορίας στο ποδόσφαιρο, όρεξη να έχετε να διαβάζετε...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου