Έξι ευρωπαϊκά διεκδικεί φέτος ο Ολυμπιακός!

Το ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει ως οργανισμός από τα Ελληνικά δεδομένα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους παγκοσμίως, είναι κάτι γνωστό. Άλλωστε, ειδικά στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη που ξεκίνησε το 2010, σχεδόν κάθε χρόνος συνοδεύεται από ευρωπαϊκούς τελικούς και ευρωπαϊκά τρόπαια.

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει το ευρωπαϊκό super cup στο πόλο γυναικών και με τη σεζόν να εξελίσσεται διεκδικεί όχι ένα, ούτε δύο, αλλά έξι ευρωπαϊκά τρόπαια!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεκινάμε με το μπάσκετ και την ΚΑΕ. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτή την περίοδο η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη που παίζει το πιο θελκτικό μπάσκετ. Πρωτοπόρος στην Ευρωλίγκα, αήττητος στην Ελλάδα, με σερί 10-0 επί του Παναθηναϊκού και σαρώνει όλους τους εγχώριους τίτλους.

Αυτή τη στιγμή οι Ερυθρόλευκοι φαντάζουν μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης ως τα μεγαλύτερα φαβορι από τους διεκδικητές του τροπαίου, δεδομένου ότι η back to back κάτοχος Εφές έχει κατρακυλήσει στην 11η θέση και θα δώσει μάχη για να μπει στα playoffs με μειονέκτημα έδρας.

Η κατάταξη της πρώτης οκτάδας με τον Ολυμπιακό στην κορυφή:

Φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο, ειδικά όταν οι αντίπαλοί σου έχουν πολλαπλάσιο μπάτζετ, αλλά μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να αρνηθεί ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός παίζει το κορυφαίο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη.

ΒΟΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ:
CHALLENGE CUP
Μετά την μυθική πρόκριση με την επική ανατροπή επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί για όγδοη φορά στην ιστορία του σε έναν ευρωπαϊκό τελικό στο βόλεϊ ανδρών.

Αντίπαλος θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ που έκανε την έκπληξη στον άλλο ημιτελικό και απέκλεισε την Φόντε ντο Μπαστάρδο και ο Ολυμπιακός φαντάζει ακλόνητο φαβορί. Ο τελικός θα είναι διπλός και η ρεβάνς θα γίνει στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερο αβαντάζ στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, η απόδοση του Ολυμπιακού για κατάκτηση του Challenge cup, κυμαίνεται στο 1,25 και η απόδοση της Μακάμπι στο 3,70.

Αν όλα πάνε όπως αναμένεται, ο Ολυμπιακός θα προσθέσει ένα τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή του τμήματος, αν και στη φανέλα τα αστέρια είναι ήδη 3 από τα 30 πρωταθλήματα Ελλάδας!

CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ο Ολυμπιακός είναι back to back πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο γυναικών. Φέτος διεκδικεί το threepeat με την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάλιστα ήταν αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη εδώ και 2 σχεδόν χρόνια.

Παρόλα αυτά, πριν από λίγες μέρες οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με σκορ 9-11 στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης από την Ισπανική Ματαρό στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά και πλέον χρειάζονται νίκη με διαφορά 3 γκολ και πάνω μέσα στην Ισπανία στη ρεβάνς της 25/02, για να προκριθούν στο final four και να διεκδικήσουν το τρίτο συνεχόμενο Champions League.

Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει ήδη έναν ευρωπαϊκό τίτλο, το super cup Ευρώπης, νικώντας σε εμφύλιο τελικό τον κυπελλούχο Ευρώπης Εθνικό Πειραιά.

Συνολικά το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει 7 ευρωπαϊκούς τίτλους (3 Champions league, 1 Len cup, 3 ευρωπαϊκά super cup).

CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές δυνάμεις και στο πόλο ανδρών είναι ο Ολυμπιακός, έχοντας κατακτήσει δύο φορές το Champions League και μια φορά το ευρωπαϊκό super cup.
Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στη φάση των «16» της διοργάνωσης, όπου οι ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των 8. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στον πρώτο όμιλo, ισοβαθμώντας με Προ Ρέκο και Μπαρτσελονέτα, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Βουλιαγμένη. 
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες των δύο ομίλων θα πάρουν το εισιτήριο για το final 8 της διοργάνωσης.
Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, ο Ολυμπιακός είναι τρίτο φαβορί κατάκτησης πίσω από Προ Ρέκο και Νόβι Μπέογκραντ, ωστόσο και οι 3 ομάδες έχουν παρόμοιες αποδόσεις που κινούνται στο 3,00. Αντίθετα, η στοιχηματική απόδοση της Βουλιαγμένης είναι πολύ υψηλή και κυμαίνεται στο 200,00.

Η βαθμολογία των δύο ομίλων της φάσης των «16»

CEV CUP ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ο Ολυμπιακός είναι παρών στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης του βόλεϊ γυναικών, το Cev cup.
Η πορεία του στη διοργάνωση ήταν καλή και έφτασε στις 4 κορυφαίες ομάδες, ωστόσο πλέον προστίθενται και 4 ομάδες προερχόμενες από το champions league και διαμορφώνεται η προημιτελική φάση.
Το έργο του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος εντός των συνόρων.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρεις, οι Ερυθρόλευκοι είναι όγδοο φαβορί κατάκτησης από τις 8 ομάδες της προημιτελικής φάσης με απόδοση 75,00.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα στη χώρα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο στο βόλεϊ γυναικών (challenge cup, 2018).

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΑΝΔΡΩΝ:
EUROPE TROPHY
Ακόμα και στο πινγκ πονγκ που είναι ένα ατομικό άθλημα, ο Ολυμπιακός έχει ισχυρή παρουσία και ήδη έχει προκριθεί στα προημιτελικά του Europe trophy που αποτελεί τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Μάλιστα, κατά την πρόκρισή του στα προημιτελικά, κατέκτησε την πρώτη θέση στην περιφέρεια C της διοργάνωσης και του απονεμήθηκε το σχετικό τρόπαιο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το grand final των της διοργάνωσης (προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός), θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου!

Δεν γνωρίζουμε τι θα καταφέρει τελικά ο Ολυμπιακός σε αυτές τις διοργανώσεις, σίγουρα όμως έχει αρκετές πιθανότητες να κατακτήσει και άλλα ευρωπαϊκά τρόπαια, την ώρα που άλλοι δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ ούτε ένα ευρωπαϊκό στον ερασιτέχνη...

Σχόλια