Έρευνα: Όλη η αλήθεια για το πρωτάθλημα της σεζόν 2016/17

Η Αθλητική διαπλοκή τολμάει ένα μεγάλο βήμα που δεν έχει τολμήσει κανένας μέχρι σήμερα. Αναλύει διαιτητικά και παρασκηνιακά όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στη χώρα μας από το 1996 μέχρι σήμερα.

Παρουσιάζουμε όσα συνέβησαν την εποχή 1996/97 - 2021/22 (συνολικά 26 σεζόν), αφιερώνοντας ένα άρθρο για κάθε σεζόν, αναλύοντας όλα τα διαιτητικά λάθη που ευνόησαν ή αδίκησαν τους μεγάλους και ενδεχομένως έκριναν τα πρωταθλήματα, αγωνιστική προς αγωνιστική και βαθμό προς βαθμό με βίντεο, φωτογραφίες, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα από τον Τύπο της εποχής. 

Συνεχίζουμε σήμερα με το εικοστό πρώτο αφιέρωμα που αφορά τη σεζόν 2016/17:

  • Η σεζόν που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα κερδίζοντας μόνο δύο πέναλτι (το ένα μάλιστα στο 84' της φιέστας με το σκορ στο 4-0).
  • Η σεζόν που ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τρίτος με 10 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν πρωταθλητής στα πέναλτι κερδίζοντας εννέα.
  • Η σεζόν που οι Εισαγγελείς κυνηγούσαν τον Μαρινάκη, έγινε εισήγηση προφυλάκισης και ασκούσαν διώξεις συνέχεια.
  • Η σεζόν που στα ημιτελικά του κυπέλλου, με τη διαιτησία Κύζα, έγινε μεγάλη σφαγή του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και ο κ. Θωμαΐδης άρχισε μετά να αποκαλύπτει στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου μία υπόθεση εμπρησμών αυτοκινήτων σχετιζόμενων με το ποδόσφαιρο με εμπλοκή offshore εταιρείας του κυρίου Σαββίδη.
  • Η σεζόν που ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο νικώντας την ΑΕΚ στον τελικό του Βόλου με γκολ-οφσάιντ πάνω από ένα μέτρο...
  • Η σεζόν που ο ΠΑΟΚ κέρδισε στα χαρτιά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για το κουτάκι μπύρας που χτύπησε τον προπονητή του.
  • Η σεζόν που στέλεχος του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε μία καφετέρια με κάποιους παίκτες του Πλατανιά και την επόμενη μέρα παίκτες του Πλατανιά «θυμήθηκαν» να καταγγείλουν ότι τους είχαν δείρει στο Καραϊσκάκη, για να δικαστεί ο Ολυμπιακός, με πιθανή ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών, με βάση την οποία θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα στα χαρτιά στην ισοβαθμία.
  • Η σεζόν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εξυγιαντική ΕΠΟ να πολεμάνε τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πως εξελίχθηκαν όλα τα γεγονότα, μαζί με τα διαιτητικά λάθη:

(1) 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
02/10/2016: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 3-0
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Ο Ολυμπιακός κάνει για μία ακόμα φορά πλάκα στην ΑΕΚ με τριάρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μετά το 4-0 της προηγούμενης σεζόν, υπήρξε πρόοδος και βελτίωση σε... 3-0.

Στο 57' ο Πατίτο της ΑΕΚ επιχειρεί να βάλει τρικλοποδιά στον Φιγκέιρας του Ολυμπιακού, ο οποίος την αποφεύγει. Τότε ο Πατίτο, θυμωμένος, του δίνει μπουνιά εκτός φάσης. Ο... κορυφαίος διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν το είδε ποτέ και η ΑΕΚ απέφυγε να μείνει με παίκτη λιγότερο που θα οδηγούσε ενδεχομένως σε νέα εξάρα...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την τριάρα και η ΑΕΚ τις ύπουλες, εκτός φάσης μπουνιές. Η «Ώρα» μιλούσε για «ασήκωτη ξεφτίλα»... Καμία διαιτησία, καμία παράγκα...

(2) 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
02/10/2016: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) - Βοηθός διαιτητή: Τάτσης
Την ίδια αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός κέρδισε δύο πέναλτι στη Λεωφόρο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Το πρώτο το κέρδισε ο Βιγιαφάνες, με το σκορ στο 1-0 και ήταν ανύπαρκτο:

Gazzetta.gr 02/10/2016

Το δεύτερο πέναλτι κέρδισε ο Χουλτ με το σκορ στο 2-1 ήταν αυστηρή υπόδειξη:

Gazzetta.gr 02/10/2016

(3) 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
02/10/2016: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Στον αγώνα της Νέας Σμύρνης ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική, ο Μάριν του Ολυμπιακού ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Σιώπη του Πανιωνίου. Ο διαιτητής παρότι ήταν μπροστά στη φάση, καταλόγισε φάουλ.
Το βίντεο της φάσης:

Όπως με την ΑΕΚ, έτσι και με τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής κόντρα σε ένα ακόμα διαιτητικό λάθος, καθώς από το φάουλ που καταλογίστηκε ο Ολυμπιακός σκόραρε και πέτυχε το 0-2 με τον Μιλιβόγεβιτς.

Η κριτική Βαρούχα στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου:

(4) 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
23/10/2016: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-1
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Αθηνών) - βοηθός διαιτητή: Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη με σκόρερ τον Βαρέλα στο 6'. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με αυτογκόλ του ίδιου παίκτη στο 25', όμως στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε οριακό οφσάιντ του Ιντέγε:

(5) 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
29/10/2016: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Το γκολ που σημείωσε ο Λε Ταλέκ του Ατρομήτου στο 27' ακυρώθηκε λόγω υπόδειξης για οφσάιντ, η οποία όμως ήταν λανθασμένη.

Στον ίδιο αγώνα, έμεινε χωρίς κάρτα αυτή η φάση:

(6) 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
02/10/2016: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-0
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Για μία ακόμα φορά σε ντέρμπι αιωνίων, ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα ανύπαρκτο πέναλτι και ο Ολυμπιακός «σφάζεται».
Η φάση έγινε στο 60', ο Μποτία βρήκε μπάλα, ο Βιγιαφάνιες σωριάστηκε και ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα ακόμα πέτσινο πέναλτι στο γήπεδο Καραϊσκάκη...
Το βίντεο με το replay της φάσης:

Η κριτική στην ΕΡΤ:

Στον ίδιο αγώνα, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, δεν είχε αποβάλλει νωρίτερα (στο 25') τον παίκτη που αργότερα κέρδισε το πέναλτι για κλωτσιά στα γεννητικά όργανα του Ελιονούσι του Ολυμπιακού. Δεν παρατηρήθηκε καν με κίτρινη κάρτα...

Για έναν ακόμα αγώνα, ο Ολυμπιακός σφάζεται, αλλά ταυτόχρονα θριαμβεύει με τριάρα επί του αιωνίου αντιπάλου και φτάνει στο +7. Άλλο ένα «πέτσινο» του «διορισμένου» πλησιάζει...

(7) 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
27/11/2016: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0
Διαιτητής: Γιώργος Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Ο Ολυμπιακός γκέλαρε κόντρα στην Κέρκυρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αλλά στο 48' δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στους Ερυθρόλευκους σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Νίκιτς στον Καρντόσο:

Στον ίδιο αγώνα, δεν αποβλήθηκε ο Ζαραδούκας της Κέρκυρας στο 4' για προβολή με τις τάπες στον Ομάρ. Ας ακούσουμε την κριτική διαιτησίας του κ. Βαρούχα στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, την περίοδο του μεγάλου πολέμου Μαρινάκη-Αλαφούζου:

Επίσης, ανακόπηκε επίθεση του Ολυμπιακού με λανθασμένη υπόδειξη για οφσάιντ στον Ρέτσο στο 5':

Τέλος, ανακόπηκε επίθεση της Κέρκυρας με λανθασμένη υπόδειξη για οφσάιντ στον Τουράμ στο 80'.


Gazzetta.gr 27/11/2016

(8) 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
04/12/2016: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-0
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) - Βοηθός διαιτητή: Μιχάλης Δόσης (Αθηνών)
Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Λεβαδειακό με 4-0. Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού σημείωσε ο Ιντέγε στο 47', αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ:

(9) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
12/12/2016: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Στο 40' της αναμέτρησης στους Ζωσιμάδες, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε ανατροπή του Φορτούνη από τον Λίλα πάνω στη γραμμή της περιοχής. Ο Παπαπέτρου υπέδειξε φάουλ.

Gazzeta.gr 12/12/2016

(10) 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
08/01/2017: ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Η δεύτερη αγωνιστική διεξήχθη τον Ιανουάριο λόγω αναβολής. Στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός νίκησε την Ξάνθη με σκορ 0-2. Στο 10' δεν καταλογίστηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Οκάν της Ξάνθης.

Το βίντεο της φάσης και η κριτική Βαρούχα στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου:

Gazzetta.gr, 08/01/2017:

(11) 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
14/01/2017: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2
Διαιτητής: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)
Στην εξ αναβολής 11η αγωνιστική, υπήρξαν αρκετές επίμαχες φάσεις στην ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Στο 17', με το σκορ 0-2 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Πλατανιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, σε μία φάση που όμως δεν έπρεπε να μην υπάρξει ποτέ, λόγω οφσάιντ:

Στο 29', με το σκορ 0-2, ο Πλατανιάς ζήτησε πέναλτι σε αυτό το σπρώξιμο του Μανθάτη στον Βάντερσον του Πλατανιά:

Στο 76', ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι που δεν δόθηκε, σε αυτή τη φάση:

Στο 83', ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι που δεν δόθηκε, σε αυτή τη φάση (σπρώξιμο Ιντέγε από Στάθη εντός περιοχής) :

Στο 89', καταλογίστηκε έμμεσο φάουλ εις βάρος του Ιντέγε σε αυτή τη φάση:

(12) 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
15/01/2017: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΕΚ 0-0
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) - βοηθός διαιτητή: Γιώργος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
Την ίδια αγωνιστική, στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ανακόπηκε λανθασμένα στο 70', τετ α τετ του Βάργκας και στερήθηκε η ευκαιρία στην ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ.

(13) 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
18/01/2017: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ 3-2
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Στην εμβόλιμη 16η αγωνιστική, έγινε μεγάλο ματς στο Αγρίνιο, ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ. Στο 34' και ενώ η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2, δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού σε ανατροπή του Ρότσα από τον Μπάρκα που ήταν και αποβολή του γκολκίπερ της ΑΕΚ:

(14) 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
21/01/2017: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 2-0
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Ολυμπιακός και Ξάνθη συναντήθηκαν ξανά 13 μέρες μετά την προηγούμενη αναμέτρηση, αυτή τη φορά στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου με διαιτητή τον Γιώργο Κομίνη και ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 2-0. Στο 68' δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού:

(15) 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
29/01/2017: ΒΕΡΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί στο οποίο σας παραθέτουμε ενωμένες τρεις φάσεις στις οποίες συμμετείχε ο Καπετάνος της Βέροιας. Όσο και αν σας φαίνεται αδιανόητο, ο Τζήλος δεν έδειξε ούτε καν κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Βέροιας!

(16) 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
11/02/2017: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΛ 2-0
Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)
Ο Ολυμπιακός θα νικήσει την ΑΕΛ με 2-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Για έναν ακόμα αγώνα, δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των Ερυθρόλευκων.

(17) 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
19/02/2017: ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Στο 50' του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ο διαιτητής Μάνταλος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε τράβηγμα φανέλας του Λαμπρόπουλου στον Μποτία. Δείτε το βίντεο και την κριτική Βαρούχα:

(18) 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
02/04/2017: ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-3
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) - βοηθός διαιτητή: Μερκενίδης
  • Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού με το σκορ στο 0-0.
  • Με το σκορ στο 0-2, η ΑΕΚ μπόρεσε να μειώσει με ανύπαρκτο πέναλτι.
  • Το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ ήταν οφσάιντ.
Δείτε το βίντεο με τις επίμαχες φάσεις και τη διαιτητική κριτική Βαρούχα:

(19) 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
06/04/2017: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)
Μετά από μία πρωτοφανή σφαγή του Πανιωνίου, ο Παναθηναϊκός θα νικήσει δύσκολα με 1-0 χάρη σε ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο με βουτιά στο 73' και σε χαρισμένη αποβολή του Εμποκού στο 58' για αγκωνιά στον Κόρμπο του Πανιωνίου (ο Εμποκού είχε ήδη κίτρινη κάρτα).

Το βίντεο των φάσεων:

Συνολικά ο Πανιώνιος αδικήθηκε σε 12 (!) φάσεις στον αγώνα αυτόν και μάλιστα οι Κυανέρυθροι εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της διαιτησίας:

(20) 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
06/04/2017: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ 0-2
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
- 11' (σκορ 0-0) Ο Βράνιες της ΑΕΚ σηκώνει στον αέρα τον Ντεβέσα του Πλατανιά. Ήταν μαρκάρισμα για κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε κίτρινη στον Βόσνιο αμυντικό της ΑΕΚ.
- 30' (σκορ 0-1) Ο Κολοβέτσιος της ΑΕΚ ρίχνει αγκωνιά στο Μανούσο του Πλατανιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο Καλογερόπουλος δεν δίνει το πέναλτι.
- 85' (σκορ 0-2) Ο Σιμόες της ΑΕΚ κόβει μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ με το χέρι του απλωμένο την μπάλα σε σουτ του Ντεβέσα του Πλατανιά, το οποίο κατευθύνεται προς την εστία. Ο διαιτητής δεν δίνει ούτε αυτό το πέναλτι:

(21) 28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
19/04/2017: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Καβάλας)
Ένα ακόμα πεντακάθαρο πέναλτι δεν καταλογίστηκε υπέρ του Ολυμπιακού στον αγώνα της Λειβαδιάς στο βόλεϊ του Τριποτσέρη.

Ο διευθυντής του SDNA Βασίλης Παπαθεοδώρου ανέφερε στην εκπομπή «Kick Off»: «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην το δώσει αυτό το πέναλτι».
Ο διευθυντής της «Live Sport» και αρθρογράφος του SDNA Βασίλης Βέργης ανέφερε στην ίδια εκπομπή: «Επειδή δεν πέρασε τον παίκτη του Ολυμπιακού, δεν πέρασε το φιλέ, το είδε ως τέτοια παράβαση, είναι αστείο να μην το δίνει αυτό το πέναλτι».

Ο κριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας, ανέφερε στην ίδια εκπομπή: «Το ποδόσφαιρο το κάναμε βόλεϊ. Ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού χτυπάει την μπάλα με το χέρι, είναι πέναλτι, δεν δίνεται από τον διαιτητή Κιοτζένη η παράβαση του παίκτη της ομάδας της Λειβαδιάς. Σηκώνει το δεξί χέρι, πιάνει τη μπάλα με το χέρι, παράβαση, πέναλτι, κάρτα, δεν δίνεται τίποτα».


(22) 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
23/04/2017: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 5-0
Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
Ακόμα και στον αγώνα της φιέστας, δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε σπρώξιμο του Παναγιώτη Ρέτσου:

ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016/17
Ο Ολυμπιακός έκλεισε εκείνη τη σεζόν, κερδίζοντας μόλις δύο πέναλτι! Πρόκειται για ρεκόρ από καταβολής Ελληνικού ποδοσφαίρου να κατακτά μία ομάδα το πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει μόλις δύο πέναλτι! Μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά πήρε μόνο δύο φορές σφύριγμα στα 11 βήματα.

Μάλιστα το δεύτερο πέναλτι δόθηκε στο... 84' της φιέστας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο Καραϊσκάκη με το σκορ στο 4-0 και τους φίλους της ομάδας να ζητάνε από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ να αστοχήσει εσκεμμένα!

Διαιτητική σύνοψη σεζόν

Παναθηναϊκός (4 ΥΠΕΡ - 1 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 4 αγώνες 
(εντός έδρας με Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ, Πανιώνιο και εκτός έδρας με Ολυμπιακό), αδικήθηκε σε 1 αγώνα (εκτός έδρας με ΑΕΚ).
Τερμάτισε τρίτος.

ΑΕΚ (4 ΥΠΕΡ - 1 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 1 αγώνα 
(εντός έδρας με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και εκτός έδρας με Παναιτωλικό, Πλατανιά), αδικήθηκε σε 1 αγώνα (εκτός έδρας με Παναθηναϊκό).
Τερμάτισε τέταρτη.

Ολυμπιακός (2 ΥΠΕΡ - 12 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 2 αγώνες (εντός έδρας με ΠΑΟΚ και εκτός έδρας με Ατρόμητο), αδικήθηκε σε 12 αγώνες (εντός έδρας με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Κέρκυρα, Ξάνθη, ΑΕΛ και εκτός έδρας με Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Πλατανιά, Βέροια, ΑΕΚ, Λεβαδειακό).
Κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η τελική βαθμολογία των πέντε πρώτων θέσεων της κανονικής περιόδου:
1. Ολυμπιακός 67 (πρωταθλητής)
2. ΠΑΟΚ: 61
3. Παναθηναϊκός: 57
4. ΑΕΚ: 53
5. Πανιώνιος: 52.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
Όταν η διαφορά του πρώτου Ολυμπιακού από τον δεύτερο ΠΑΟΚ οριστικοποιήθηκε στους 6 βαθμούς, κυκλοφόρησαν σε ιστοσελίδα των Χανίων φωτογραφίες από συνάντηση παράγοντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ποδοσφαιριστές του Πλατανιά στην πόλη.

Μία μέρα μετά, οι παίκτες του Πλατανιά... θυμήθηκαν να καταγγείλουν ότι έναν μήνα πριν, είχαν δεχτεί προπηλακισμούς στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό και έκαναν καταγγελία.

Η ελπίδα του ΠΑΟΚ ήταν να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός μήπως του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών και πάρει ο δικέφαλος το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία και στα χαρτιά. Φυσικά, ακόμα και αν κρινόταν ένοχος ο Ολυμπιακός, η ποινή της αφαίρεσης 6 βαθμών δεν ήταν υποχρεωτική, αλλά ήταν μία από τις πολλές προβλεπόμενες ποινές που θα μπορούσαν να επιβληθούν.

Όπως και να έχει, αποφάσισαν οι τακτικοί δικαστές και ομόφωνα έθαψαν τα όνειρα της αφαίρεσης βαθμών... Τότε βέβαια η Δικαιοσύνη ήταν κακή. Όταν απάλλαξε τον ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία ήταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη...


ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!
Οι διαιτησίες του ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν ειδικά στο κύπελλο Ελλάδας προκάλεσαν σοκ. Αλλά και η διαιτησία της ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη το ίδιο... Θυμίζουμε προς όσους ξέχασαν τα όσα απίστευτα συνέβησαν:
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

(1) ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - Επαναληπτικός αγώνας
02/03/2017: Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Για... ορεκτικό, ξεκινάμε με τα προημιτελικά του κυπέλλου. Έτσι, μετά το 0-0 του πρώτου προημιτελικού με τον Ατρόμητο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 1-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού. Λίγο έλλειψε όμως να αποκλειστεί, καθώς ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 46' με ένα από τα πιο καραμπινάτα οφσάιντ γκολ της χρονιάς:

(2) ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - Πρώτος αγώνας
13/04/2017: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Συνεχίζουμε με τον πρώτο ημιτελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το γκολ της νίκης της ΑΕΚ που πέτυχε ο Πατίτο στο 64' προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ, αλλά και από κοντρόλ που έκανε ο ίδιος παίκτης με το χέρι:

Το γκολ αυτό έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στην ΑΕΚ, καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ με 0-1, αλλά η ΑΕΚ προκρίθηκε λόγω του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ.

Στον ίδιο αγώνα, δεν αποβλήθηκε ο Βράνιες παρά το πάτημα στον Μάριν εκτός φάσης με τις τάπες στο πρώτο ημίχρονο:

(3) ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - Επαναληπτικός αγώνας
27/04/2017: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας)
Στις 27/04/2017, στον ημιτελικό κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, δεν δόθηκαν δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, ενώ το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ. Επίσης δεν αποβλήθηκε ο Μάτος του ΠΑΟΚ σε δύο περιπτώσεις, ενώ είχε ήδη παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα. Αντίθετα, ο Χουλτ του Παναθηναϊκού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε περίπτωση απλου φάουλ.
Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με 2-0 στη Λεωφόρο, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Βόλου...

(4) ΤΕΛΙΚΟΣ
06/05/2017: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον τελικό του Βόλου όπου νίκησε την ΑΕΚ με το γκολ της νίκης του Ενρίκε στο 81' να είναι οφσάιντ πάνω από ένα μέτρο... Όλα αυτά στον τελικό της ντροπής που συνοδεύθηκε από σοβαρά έκτροπα και επεισόδια...

ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ
Μετά τη διαιτησία Κύζα (27/04/2017) και τον τελικό στον Βόλο με το γκολ-οφσάιντ (06/05/2017), ο ΠΑΟΚ πήρε στις 17/05/2017 ένα... σπουδαίο διπλό για τη δεύτερη αγωνιστική των play offs κατάταξης στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού με σκορ 0-3, με... χατ τρικ της Πρωτόδικη Μαρίας Σκολαρίκη του πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λιγκ! Μέσα στο γήπεδο όμως κέρδιζε ο Παναθηναϊκός με 1-0.

Το άδειο κουτάκι μπύρας οδήγησε τον Βλάνταν Ίβιτς στο... αναπηρικό καροτσάκι και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε ξανά στα χαρτιά. Όπως είχε προσπαθήσει να πανηγυρίσει και λίγες μέρες νωρίτερα το πρωτάθλημα με την καταγγελία των παικτών του Πλατανιά.

Ένα χρόνο μετά θα ερχόταν η Νέμεσις για τον ΠΑΟΚ. Ήταν τότε που θυμήθηκε ο Γιώργος Σαββίδης ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια... Ήταν όμως αργά και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ ήπιε το πιο πικρό ποτήρι της ιστορίας του, όχι από τον μισητό Ολυμπιακό, αλλά από κάποιον άλλον...

Σχόλια

  1. παοκ αεκ 1 0 δεν υπάρχει κόρνερ με το οποίο βάζει το γκολ ο παοκ,ηρακλης παοκ 1 1 οφσαιντ το γκολ του παοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου