Έρευνα: Όλη η αλήθεια για το πρωτάθλημα της σεζόν 2015/16


Η Αθλητική διαπλοκή τολμάει ένα μεγάλο βήμα που δεν έχει τολμήσει κανένας μέχρι σήμερα. Αναλύει διαιτητικά και παρασκηνιακά όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στη χώρα μας από το 1996 μέχρι σήμερα.

Παρουσιάζουμε όσα συνέβησαν την εποχή 1996/97 - 2021/22 (συνολικά 26 σεζόν), αφιερώνοντας ένα άρθρο για κάθε σεζόν, αναλύοντας όλα τα διαιτητικά λάθη που ευνόησαν ή αδίκησαν τους μεγάλους και ενδεχομένως έκριναν τα πρωταθλήματα, αγωνιστική προς αγωνιστική και βαθμό προς βαθμό με βίντεο, φωτογραφίες, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα από τον Τύπο της εποχής. 

Συνεχίζουμε σήμερα με το εικοστό αφιέρωμα που αφορά τη σεζόν 2015/16.

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα στην τεχνική του ηγεσία προχώρησε στην απόλυτη επίδειξη δύναμης, κατακτώντας το πρωτάθλημα με ρεκόρ 28-1-1, με διαφορά +30 από τον Παναθηναϊκό, +31 από την ΑΕΚ που επέστρεψε στην κατηγορία και +40 από τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έζησε και σπουδαίες στιγμές στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα το διπλό στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ με 2-3, ενώ η χρονιά στιγματίστηκε με την ευθεία παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού στην ΕΠΟ αλλά ακόμα και στους ορισμούς των διαιτητών!

Διαβάστε αναλυτικά όσα συνέβησαν:

(1) 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
30/08/2015 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ 4-0
Διαιτητής: Σπύρος Σελίμος (Λακωνίας)
Δεύτερη αγωνιστική στη Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Καλλονή και οι γηπεδούχοι νίκησαν δίκαια με 4-0. Η νίκη ήταν άνετη και όπως είπαμε δίκαιη, κάτι που δεν αλλάζει παρότι το τέταρτο γκολ έπρεπε να ακυρωθεί γιατί ο Καλτσάς χρησιμοποίησε το χέρι του για να κατεβάσει την μπάλα πριν την ασίστ στο 80'.
Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να στερηθεί σε κάποιους προσεχείς αγώνες τον κορυφαίο του ποδοσφαιριστή Μάρκους Μπεργκ αν είχε αποβληθεί στο 83' όπως έπρεπε για την αγκωνιά στον Μάρκοβιτς της Καλλονής...

(2) 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
23/09/2015 ΠΑΟΚ - AEK 2-1
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Στο ντέρμπι δικεφάλων της Τούμπας, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε ανατροπή του Σιμόες από τον Κάτσε στο 77' και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1.

(3) 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
04/10/2015 ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Ακριβώς πέντε μέρες μετά τον θρίαμβο στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ για το Τσάμπιονς λιγκ με 2-3, ο Ολυμπιακός νίκησε μέσα στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 0-2.

Στο 5' δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σε σπρώξιμο του Τζαβέλλα στον Φορτούνη εντός περιοχής:

Στο 24' και ενώ το σκορ ήταν ακόμα 0-0, ο Τζαβέλλας του ΠΑΟΚ πάτησε εκτός φάσης τον πεσμένο Φορτούνη. Ήταν αποβολή που δεν δόθηκε ποτέ από τον διαιτητή Γιάχο από το σύνδεσμο της Χίου του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Σαρρή:

Στον ίδιο αγώνα, στο 38', ο Μακ του ΠΑΟΚ κοντρολάρει την μπάλα με τα χέρια και παρόλα αυτά δεν καταλογίζεται φάουλ και αμέσως χάνει μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει:

Ο κριτικός διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας στην εκπομπή «Kick off» του ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας Αλαφούζου, ανέφερε τα εξής:
«Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κάνει φάουλ, κοντρολάρει τη μπάλα με το χέρι, ο Γιάχος δεν δίνει τίποτα, είναι λάθος, σαν μανσέτα όπως στο βόλεϊ, εδώ λοιπόν ήταν φάουλ, λάθος του Γιάχου, ευτυχώς δεν μπήκε γκολ γιατί θα είχαμε άλλα μετά»...

Άλλο ένα λάθος λοιπόν του ρέφερι από την Χίο υπέρ του ΠΑΟΚ συμπτωματικά και αυτό...

Στο 73', ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ σε 1-2 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι με κεφαλιά του Τζιόλη και σουτ στην επαναφορά από τον Βίτορ. Ωστόσο, ο Βίτορ ήταν σε θέση οφσάιντ χωρίς να υποδειχθεί ποτέ:

Στον ίδιο αγώνα, κάθε υπόδειξη του διαιτητή από την Χίο ήταν εναντίον του Ολυμπιακού, όπως η υπόδειξη για ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Φινμπόγκασον εναντίον του Ρικάρντο Κόστα:

Εφημερίδα «Goal News», 05-10-2015:

(4) 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
17/10/2015 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-0
Ο Ολυμπιακός θα προσγειώσει απότομα το «Ερχόμαστε» της ΑΕΚ συντρίβοντας την Ένωση με 4-0. Μετά τον αγώνα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Η σημερινή ΑΕΚ δεν είναι μία μεγάλη ομάδα, αλλά μία μεγάλη απάτη».

(5) 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
31/10/2015: ΒΕΡΟΙΑ  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 2-0 στη Βέροια για τη 10η αγωνιστική, ωστόσο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ιντέγε στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού:

(6) 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
07/11/2015 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-2
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας)
Στο 14' του αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΟ στο Περιστέρι με το σκορ στο 0-0, μαρκάρισμα για κόκκινη κάρτα του Μπεργκ και στη συνέχεια «fuck off» στον διαιτητή. Ο Σουηδός δεν αποβλήθηκε ποτέ:

(7) 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
21/11/2015 ΠΑΝΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Για μία ακόμα φορά, οι εικόνες από τη Λεωφόρο έκαναν τον γύρο του κόσμου ρεζιλεύοντας διεθνώς την Ελλάδα. Αυτή τη φορά μία φωτοβολίδα χτύπησε στην πλάτη τον διεθνή Ισλανδό ποδοσφαιριστή Άλφρεντ Φινμπόγκασον που ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο αγνοώντας ότι θα πρέπει να βρεθεί σε πεδία μάχης.
Και αν το 2002 μαχαίρωσαν παίκτη του Ολυμπιακού και σάπισαν στο ξύλο τον διαιτητή στη Λεωφόρο χωρίς συνέπειες, το 2015 οι κανονισμοί είχαν αλλάξει και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε ακριβά, όπως και έπρεπε...

(8) 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
22/11/2015 ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Την ίδια αγωνιστική,  ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναιτωλικό στην Τούμπα. Πολύ πιθανό μάλιστα να έχανε τον αγώνα, αν ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγιζε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στις καθυστερήσεις σε ανατροπή του Πάουλο από τον Γλύκο που μάλιστα ήταν και αποβολή του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
Το βίντεο της φάσης:

Φωτογραφία όπου φαίνεται ότι ο Γλύκος «μαζεύει» το πόδι του Πάουλο:

(9) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
13/12/2015 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Στον 44ο λεπτό του αγώνα της 14ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναιτωλικό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Κυριακίδης για χέρι εκτός περιοχής, ωστόσο στην ίδια φάση είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ιντέγε στον αμυντικό του Παναιτωλικού Χαντάκια. Συνεπώς, η απόφασή του διαιτητή ήταν λανθασμένη υπέρ του Ολυμπιακού:

(10) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
14/12/2015: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-0
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Στην ίδια αγωνιστική, μία μέρα μετά, ο διαιτητής Αρετόπουλος δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ σε χέρι του Μαλεζά εντός περιοχής στο 30'.

(11) 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
19/12/2015 Α.Ε. ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Στον αγώνα Καλλονής-Ολυμπιακού για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, το πέναλτι που κέρδισε ο Φορτούνης και από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους:

(12) 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
20/12/2015 ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Την ίδια αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον Πλατανιά με 1-0 χάρη σε ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε με βουτιά ο Τζαβέλλας.
Επίσης, στον ίδιο αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Πλατανιά, σε ανατροπή του Ράμος από τον Μακ στο 10', ενώ στο 11' υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Μενδρινός του Πλατανιά στη στιγμή που έβγαινε στην αντεπίθεση, έχοντας απέναντί του τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ!

(13) 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
16/01/2016 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-1
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Στον αγώνα της 17ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε μανσέτα αμυντικού του Λεβαδειακού στο 41' με το σκορ στο 1-0:

Στον ίδιο αγώνα, στο 85', με το σκορ στο 3-0, ανακόπηκε ο Σεμπά του Ολυμπιακού, ενώ έβγαινε μόνος του τετ α τετ για ανύπαρκτη υπόδειξη οφσάιντ:

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει πέναλτι και στο 61', με το σκορ στο 2-0, σε κράτημα του Σαλίνο εντός περιοχής:

(14) 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
13/02/2016 ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Η μοναδική ήττα του Ολυμπιακού εκείνη τη σεζόν στον αγώνα με την ΑΕΚ στιγματίστηκε από τη διαιτησία Καλογερόπουλου.

Στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχαν διαιτητικά λάθη. Ωστόσο, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, ο παρατηρητής διαιτησίας Κύρκος Δημήτριος ανέφερε ότι στο 30' του αγώνα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά ο κ. Μελισσανίδης ρωτώντας τον σε έντονο ύφος
«Αρχ... τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα ρε ξεφτιλισμένε; Καλά τα γράφει ο Δουκάκος ότι είσαι κολλητός του Βασσάρα και παίζεις συνέχεια. Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γαμ... Γαμώ την συμμορία σας».
Επίσης το φύλλο αγώνα ανέφερε ότι μετά το τέλος του ημιχρόνου κινήθηκε πάλι ο ίδιος προς το μέρος του και τον απείλησε λέγοντας του:
«Θα σε τινάξω στον αέρα, ξέρω που μένεις και τι κάνεις, είσαι μέλος της συμμορίας».

Ξαφνικά στο δεύτερο ημίχρονο, τα διαιτητικά δεδομένα άλλαξαν. Με το ξεκίνημα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αλμπέρτο Μποτία του Ολυμπιακού για φάουλ στον Αραβίδη σε μία φάση που όπως θα δείτε δεν υπάρχει καν κράτημα στον παίκτη της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο για τον μισό αγώνα:

Ακολούθησε το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ στο 76'. Ο Ντίντακ της ΑΕΚ σούταρε, μπάλα βρήκε ακουσίως τη μασχάλη (!) του Μιλιβόγεβιτς. Πέναλτι για την ΑΕΚ, αποβολή Μιλιβόγεβιτς, με 9 ο Ολυμπιακός από το 76'!

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι ο Μπουονανότε αστόχησε στο πέναλτι και στην επαναφορά σκόραρε ο Βάργκας. Με τη διαφορά ότι ο Βάργκας εισήλθε στην περιοχή πριν εκτελεστεί το πέναλτι. Το var σήμερα θα ακύρωνε το γκολ της ΑΕΚ.

Συνοπτικά, για να έρθει ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν, έπρεπε να συμβούν τα εξής:
  • Να τελειώσει τον αγώνα ο Ολυμπιακός με 9 παίκτες.
  • Να πάρει πέναλτι η ΑΕΚ.
  • Να μετρήσει γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί.
Τόσο σκληρή ήταν η κόκκινη «Ε.Ο.» και παράγκα!

Και μην ξεχνάμε τα «Θα σε τινάξω στον αέρα, ξέρω που μένεις» του Μελισσανίδη στον παρατηρητή διαιτησίας στο ημίχρονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταγενέστερη αθώωση Μελισσανίδη στηρίχθηκε στο ότι δεν κρίθηκαν ρεαλιστικά τα όσα είπε ο Μελισσανίδης, επειδή κρίθηκε ότι δεν θα τα υλοποιούσε και όχι στο ότι δεν τα είπε!

(15) 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
12/03/2016 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-3
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Με το σκορ στο 0-1 υπέρ του ΠΑΟΚ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο, σε καθαρό χέρι του Τζαβέλλα εντός περιοχής.

Διαιτητική σύνοψη σεζόν

ΠΑΟΚ (6 ΥΠΕΡ - 0 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 2 αγώνες (εντός έδρας με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, Πλατανιά και εκτός έδρας με Λεβαδειακό, Παναιτωλικό), αδικήθηκε σε 0 αγώνες.
Τερμάτισε τέταρτος.

Παναθηναϊκός (1 ΥΠΕΡ - 0 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 1 αγώνα 
(εκτός έδρας με Ατρόμητο), αδικήθηκε σε 0 αγώνες.
Τερμάτισε δεύτερος.

ΑΕΚ (1 ΥΠΕΡ - 1 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 1 αγώνα 
(εντός έδρας με Ολυμπιακό), αδικήθηκε σε 1 αγώνα (εκτός έδρας με ΠΑΟΚ).
Τερμάτισε τρίτη.

Ολυμπιακός (3 ΥΠΕΡ - 3 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 3 αγώνες (εντός έδρας με Παναιτωλικό και εκτός έδρας με Βέροια, Καλλονή), αδικήθηκε σε 3 αγώνες (εντός έδρας με Λεβαδειακό και εκτός έδρας με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ).
Κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η τελική βαθμολογία των πέντε πρώτων θέσεων της κανονικής περιόδου:
1. Ολυμπιακός 85 (πρωταθλητής)
2. Παναθηναϊκός: 55
3. ΑΕΚ: 54
4. ΠΑΟΚ: 45
5. Πανιώνιος: 44.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ
Στις 17/01/2016, ο τότε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Σταύρο Κόλκα για την εκπομπή «Kick off» του ΣΚΑΙ, αναγνώρισε ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη Ελληνική ομάδα:


ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Η συνολική επίδοση του Ολυμπιακού εκείνης της σεζόν, είναι η κορυφαία όλων των εποχών, καθώς επρόκειτο για επίδοση 28-1-1 που είναι σαφώς ανώτερη και από τα 9 αήττητα πρωταθλήματα που έχουν κατακτηθεί στην Ελλάδα (6 από τον Ολυμπιακό, 2 από τον Παναθηναϊκό και 1 από τον ΠΑΟΚ), αλλά και από την αήττητη επίδοση του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο το 2019/20.

Τα 6 αήττητα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού (1936/37, 1937/38, 1947/48, 1950/51, 1953/54, 1954/55) είχαν επιδόσεις 4-0-0, 4-0-0, 3-1-0, 4-0-0, 8-2-0 και 9-1-0, τα 2 αήττητα πρωτάθληματα του Παναθηναϊκού (1952/53, 1963/64) είχαν επίδοση 5-5-0 και 24-6-0, ενώ το αήττητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2018/19 είχε επίδοση 26-4-0 και η αήττητη επίδοση του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της σεζόν 2019/20 είχε επίδοση 20-6-0.

Ωστόσο η επίδοση του Ολυμπιακού τη σεζόν 2015/16 μπορεί να περιελάμβανε μια ήττα, όμως ήταν πιο εντυπωσιακή με 28-1-1.

Χαρακτηριστικές είναι οι διαφορές-μαμούθ που είχε ο Ολυμπιακός του 2015/16 από τους αντιπάλους του. Η διαφορά με τον δεύτερο Παναθηναϊκό ήταν στο +30, με την τρίτη ΑΕΚ στο +31 και με τον τέταρτο ΠΑΟΚ στο +40!

Επίσης, ο Ολυμπιακός εκείνης της σεζόν, πέτυχε το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών στο πρωτάθλημα με το μνημειώδες 17/17, χωρίς να αφήσει ούτε έναν βαθμό! Αυτό είναι το μεγαλύτερο "απόλυτο" σερί στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή τι μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικότερα:

  • 1η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Πανιώνιος 3-0
  • 2η αγωνιστική: Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2
  • 3η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Πλατανιάς 3-1
  • 4η αγωνιστική: Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3
  • 5η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 5-1
  • 6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2
  • 7η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0
  • 8η αγωνιστική: Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2
  • 9η αγωνιστική: Βέροια - Ολυμπιακός 0-2
  • 10η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ηρακλής 2-0
  • 11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-3
  • 12η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1
  • 13η αγωνιστική: Πανθρακικός - Ολυμπιακός 3-4
  • 14η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 1-0
  • 15η αγωνιστική: Καλλονή - Ολυμπιακός 0-2
  • 16η αγωνιστική: Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-3
  • 17η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-1.
Η πρώτη απώλεια βαθμών για τους Ερυθρόλευκους, ήρθε στην 18η αγωνιστική, δηλαδή στην 3η αγωνιστική του δεύτερου γύρου στην ισοπαλία με τον Πλατανιά στην Κρήτη με σκορ 1-1, μετά τις γιορτές και πιο συγκεκριμένα στις 18/01/2016!

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Η κρατική παρέμβαση με στόχο τον Ολυμπιακό στιγμάτισε τη σεζόν 2015/16. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά. Είχε ξαναγίνει τη σεζόν 2000/01 με τον Υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη. Το 2016 όμως ήταν η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και του Σταύρου Κοντονή στο Υπουργείο.

Η εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιτελικού ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού επειδή η ομάδα τους δεν πήρε ένα πέναλτι που ζήτησε, οδήγησε στη διακοπή του κυπέλλου Ελλάδας. Τα γεγονότα της Τούμπας αντί να βάλουν στο τραπέζι τη συζήτηση για την αντιμετώπιση της βίας και του χουλιγκανισμού, έβαλαν τις αλλαγές στην ΕΠΟ για να ικανοποιηθεί η συμμαχία ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Παναθηναϊκού!
Η κυβέρνηση απείλησε με grexit αν δεν παραιτηθεί από πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιώργος Γκιρτζίκης παρεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά της ομοσπονδίας!

Το αποκορύφωμα; Ο υπουργός έκανε παρέμβαση ακόμα και στον ορισμό των διαιτητών του τελικού του κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ απειλώντας ότι αν δεν αλλάξει ο ορισμός των βοηθών, θα αναβάλει ξανά τον τελικό!


Εν τέλει, οι βοηθοί άλλαξαν όπως ζήτησε ο κ. Κοντονής, ο τελικός διεξήχθη ένα μήνα μετά το τέλος του πρωταθλήματος και ο σούπερ φορμαρισμένος Ολυμπιακός έχασε το ρυθμό του. Ο τελικός-παρωδία διεξήχθη χωρίς κόσμο και έτσι κατάφερε η ΑΕΚ να κατακτήσει το κύπελλο.

Η ΕΥΡΩΠΗ
Για μία ακόμη χρονιά ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες και δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κληρώθηκε σε όμιλο μεγαθηρίων με Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και συγκέντρωσε 9 βαθμούς με highlight την τεράστια νίκη στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ με σκορ 2-3.


Σχόλια