Έρευνα: Όλη η αλήθεια για το πρωτάθλημα της σεζόν 2010/11

Η Αθλητική διαπλοκή τολμάει ένα μεγάλο βήμα που δεν έχει τολμήσει κανένας μέχρι σήμερα. Αναλύει διαιτητικά και παρασκηνιακά όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στη χώρα μας από το 1996 μέχρι σήμερα.

Παρουσιάζουμε όσα συνέβησαν την εποχή 1996/97 - 2021/22 (συνολικά 26 σεζόν), αφιερώνοντας ένα άρθρο για κάθε σεζόν, αναλύοντας όλα τα διαιτητικά λάθη που ευνόησαν ή αδίκησαν τους μεγάλους και ενδεχομένως έκριναν τα πρωταθλήματα, αγωνιστική προς αγωνιστική και βαθμό προς βαθμό με βίντεο, φωτογραφίες, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα από τον Τύπο της εποχής. 

Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα με τη σεζόν 2010/11. Επρόκειτο για την πρώτη χρονιά του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς τον Ιούνιο του 2010, αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ εξελέγη πρόεδρος της Super League με την ψήφο και του Παναθηναϊκού.

Ξεκίνησε στον Ολυμπιακό χωρίς ευρωπαϊκά έσοδα, καθώς οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν συμμετοχή στο Τσάμπιονς λιγκ και είχαν αποκλειστεί από το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο νέος ιδιοκτήτης έφερε στην ομάδα τον Ισπανό προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε και πραγματοποίησε πολλές και δυνατές μεταγραφές, ενθουσιάζοντας τον κόσμο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκίνησε την πορεία του καλοπροαίρετα και με λογική αλληλεγγύης, με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς παραχώρησε το γήπεδο Καραϊσκάκη στην ΑΕΚ για τον αγώνα του Europa League με την Νταντί Γιουνάιτεντ, δεδομένου ότι η Ένωση είχε μείνει χωρίς γήπεδο λόγω προβλημάτων σε ΟΑΚΑ και Νέα Σμύρνη και ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να της δώσει τη Λεωφόρο. Έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έσωσε την ΑΕΚ από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.


(1) 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
11/09/2010: ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1
Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος γίναμε μάρτυρες ενός από τα πιο σοκαριστικά πέναλτι της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου που ήταν αυτό που υπέδειξε ο διαιτητής Δαλούκας στον αγώνα Άρη-Παναθηναϊκού για τη δεύτερη αγωνιστική της σεζόν 2010/11 σε υποτιθέμενη ανατροπή του Λουκά Βύντρα.

Η πέτσινη νίκη με το μαϊμού πέναλτι δεν φάνηκε να επηρεάζει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που διαδίδουν ότι είναι «διαφορετικός κόσμος» από τον Ολυμπιακό.
Καμαρώστε πρωτοσέλιδο της «Πράσινης»:
  • «Έτσι πονάει η Λεωφόρος».
  • «Πρώτος με το σπαθί του ο Παναθηναϊκός».
  • «Πέρασε μάγκικα από το "Βικελίδης"».
  • «Πανάξια νίκη των πράσινων»...
Λίγους μήνες μετά, στην ίδια σεζόν, θα έκλαιγαν για το οφσάιντ του Κατσουράνη...

(2) 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
11/09/2010: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ 0-0
Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
Την ίδια αγωνιστική Αστέρας και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στην Τρίπολη με τους γηπεδούχους να χάνουν απίστευτες απανωτές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Στο 31' πέτυχαν και γκολ, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα από τον διαιτητή Τσινιάρη:

(3) 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
19/09/2010: ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-1
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ χάνει βαθμούς, αλλά παίρνει και τα σφυρίγματα. Στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα, ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος θα μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων στο 45', αλλά δεν το έκανε:

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (που κατά τη διάρκεια του αγώνα πετούσαν μπουκάλια στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου), έδειξαν για μία ακόμα φορά πόσο σέβονται τις σημαίες τους και τους παίκτες που έχουν προσφέρει στο σύλλογο... λιθοβολώντας τον Σαλπιγγίδη μετά το ατυχές αποτέλεσμα:

Τα Νέα, 20/09/2010
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

(4) 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
19/09/2010: ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-2
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία πέναλτι δεν καταλόγισε υπέρ της ΑΕΚ ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική που έληξε ισόπαλος 2-2!

1ο πέναλτι που δεν δόθηκε στο 22' (σπρώξιμο Μανωλά)

2ο πέναλτι που δεν δόθηκε στο 49' (χτύπημα στο πόδι του Σκόκο)

3ο πέναλτι που δεν δόθηκε στη συνέχεια της ίδιας φάσης (τράβηγμα Γκέντσογλου εντός περιοχής-δόθηκε φάουλ)

(5) 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
25/09/2010: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-0
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκις)
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε άνετα με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Στο 9' με το σκορ στο 2-0, ο Αστέρας μείωσε με σκόρερ τον Πουλίδο, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα με υπόδειξη επιθετικού φάουλ:

(6) 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
24/10/2010: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-1
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο με 3-1 για την έβδομη αγωνιστική. Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Μουσλίμοβιτς στο 8', ωστόσο η φάση προήλθε από θέση οφσάιντ του Σαλπιγγίδη:

(7) 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
30/10/2010: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Ο Ολυμπιακός είχε τα παράπονα για τη διαιτησία Κάκου στο ντέρμπι των αιωνίων στο ΟΑΚΑ.

Στο 3' ο διαιτητής από την Κέρκυρα δεν απέβαλε τον Χριστοδουλόπουλο για αγκωνιά στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Στο 59' υπήρξε επαφή και σπρώξιμο του Σπυρόπουλου μέσα στην περιοχή που θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι, αλλά δεν δόθηκε:

Στο 63' ο Σισέ κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος στο γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού. Όπως προκύπτει όμως από το replay της φάσης, υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέροντα σημεία:

Ο Σισέ ήταν σε θέση οφσάιντ τη στιγμή της πάσας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και ο βοηθός ήταν σε πολύ καλό σημείο.

Ας δεχτούμε όμως ότι το οφσάιντ αυτό, είναι οριακό. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σισέ τροφοδοτεί τον Γκαρσία που είναι πεντακάθαρα ακάλυπτος και ακολουθεί η πάσα ξανά στον Σισέ που κερδίζει το πέναλτι. Η φάση ήταν άκυρη και στην εποχή του var, θα ήταν μη γενόμενη.

Αλλά και η ίδια η υπόδειξη του πέναλτι από τον Τάσο Κάκο για ανατροπή του Σισέ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ήταν άκρως αμφισβητούμενη, καθώς όπως φαίνεται, ο αμυντικός του Ολυμπιακού, βρίσκει μπάλα. Μάλιστα ο Παπαδόπουλος αποβλήθηκε και οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο ημίωρο του ντέρμπι:


(8) 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
13/11/2010: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου) - βοηθός: Μπιτσίδης
Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη για τη 10η αγωνιστική ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις. Το πρώτο ημίχρονο διεξήχθη στις 13/11/2011, αλλά λόγω νεροποντής υπήρξε διακοπή και το δεύτερο ημίχρονο διεξήχθη στις 24/11/2011.
Ο Ολυμπιακός νίκησε, αλλά στο πρώτο ημίχρονο είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο 22' που καλυπτόταν ένα μέτρο από τον Γιαλούση του Εργοτέλη!

SportDay, 14-11-2010

(9) 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
13/11/2010: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στο ντέρμπι δικεφάλων στην Τούμπα, αλλά είχε παράπονα από τη διαιτησία του Τάσου Κάκου.

(10) 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
27/11/2010: ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Στο 54' ο Ντένις Ρόμενταλ του Ολυμπιακού είχε βρεθεί τετ α τετ με την εστία της ΑΕΚ, αλλά ανακόπηκε με λανθασμένη υπόδειξη ανύπαρκτου οφσάιντ:

Στον ίδιο αγώνα, το γκολ της νίκης της ΑΕΚ που πέτυχε ο Μπλάνκο στο 90', σημαδεύτηκε από τη ρίψη καπνογόνων. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπρεπε να μαρκάρουν τους επιτιθέμενους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και το καπνογόνο μαζί... Αθάνατη Ελλάδα!

(11) 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
04/12/2010: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 2-0
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Στο 39' της αναμέτρησης Παναθηναϊκού-Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ και με το σκορ να είναι 1-0, δεν καταλογίστηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού σε χέρι του Πλεσίς.

Μετά τον αγώνα, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός εξέδωσε ανακοίνωση:

(12) 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
05/12/2010: ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-2
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Την επόμενη μέρα, για την ίδια αγωνιστική, η ΑΕΛ εγκαινίασε το νέο της γήπεδο (AEL FC Arena) με ήττα από τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-2. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές ο διαιτητής Σιδηρόπουλος αρνήθηκε πέναλτι στους γηπεδούχους!

Δείτε και τα τρία πέναλτι που αρνήθηκε ο Γιάχος (από την ΕΠΣ Χίου του Σαρρή) σε αυτό το βιντεάκι:

(13) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
12/12/2010: ΑΕΚ - ΑΕΛ 4-0
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Μία εβδομάδα αργότερα, η ΑΕΛ ήταν και πάλι αδικημένη διαιτητικά, αυτή τη φορά στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ το σκορ αδικεί την πραγματική εικόνα και τα όσα συνέβησαν.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 9'. Ο Σκόκο σούταρε, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Αμπάρης απέκρουσε και στην επαναφορά σκόραρε ο Μπλάνκο. Αυτό είναι το βίντεο της φάσης:

Όπως θα δούμε, ο σκόρερ Μπλάνκο βρισκόταν σε οριακή θέση και ορθώς δεν υποδείχθηκε οφσάιντ. Ωστόσο, στην ίδια φάση ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος ο Λυμπερόπουλος, ο οποίος συμμετείχε 100% στη φάση, διεκδικώντας την μπάλα μπροστά στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα.
Στο πάνω μέρος της φωτογραφίας, ο Λυμπερόπουλος είναι εκτεθειμένος μπροστά στα μάτια του βοηθού και στο κάτω μέρος διεκδικεί την μπάλα στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και μπροστά από τον σκόρερ Μπλάνκο.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το 83' και με την Λάρισα να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 77'. Η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ με τον Λυμπερόπουλο και ακολούθησε τρίτο γκολ που επίσης έπρεπε να ακυρωθεί για καθαρό οφσάιντ:

Τα Νέα, 13/12/2020
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής

(14) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
12/12/2010: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Την ίδια μέρα, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στο 28' και με το σκορ 0-0, ο Ντε Ολιβέιρα έδωσε αγκωνιά στον Φουστέρ του Ολυμπιακού (αφού πρώτα τον πάτησε), αλλά δεν αποβλήθηκε!

Τα Νέα 13/12/2010
Αρχείο Αθλητικής διαπλοκής 

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο, αποβλήθηκε ο Ντουντού του Ολυμπιακού! Αυτή ήταν η «σκληρή κόκκινη παράγκα» που κατέστρεψε για δύο δεκαετίες το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

(15) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
12/12/2010: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-0
Παραμένουμε στην ίδια αγωνιστική. Παναθηναϊκός χάνει πολύτιμους βαθμούς στην Τρίπολη παίζοντας τραγικά κόντρα στον Αστέρα. Η «Πράσινη» ομολογούσε: «Γιατί το χαρίζετε στους ανύπαρκτους;»
Σήμερα λένε ότι το χάρισε η διαιτησία...

(16) 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
19/12/2010: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 2-0
Η ΑΕΚ χάνει στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή με 2-0. Κανένα παράπονο από τη διαιτησία και καμία παράγκα... Η «Score Live» κυκλοφορεί με τίτλο «Ντροπή σας, πάρτε δρόμο!».
(17) 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
16/01/2011: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 4-2
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής με την Καβάλα, ο Παναθηναϊκός θα περάσει μπροστά στο σκορ με 3-2, χάρη σε ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Νίνης και το οποίο καταλογίστηκε εις βάρος του Θεοδωρέλλη ο οποίος βρήκε μπάλα.

ΤΑ ΝΕΑ, 17-01-2011

(18) 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
15/01/2011: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΟΚ 0-3
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Ο δρόμος της νίκης του ΠΑΟΚ στον Βόλο άνοιξε με γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί για επιθετικό φάουλ του Σαλπιγγίδη στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος ήταν νοκ άουτ τη στιγμή της παραβίασης της εστίας του:

(19) 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
23/01/2011: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Με τον αγαπημένο του τρόπο, με ένα ανύπαρκτο πέναλτι, ο Παναθηναϊκός πήρε βαθμό στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και η διαφορά του με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό έφτασε στους 7 βαθμούς.

(20) 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
23/01/2011: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Την ίδια ακριβώς αγωνιστική, ένα επίσης ανύπαρκτο πέναλτι κέρδισε και ο Ολυμπιακός με τον Φουστέρ, στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου επικράτησε με 0-1.

Στον ίδιο αγώνα, υπήρχε και... υπαρκτό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο όμως δεν καταλογίστηκε:


(21) 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
12/02/2011: ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Η νίκη του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη έκανε να ξεχαστεί ότι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι υπέρ των Ερυθρόλευκων στο 48' σε ανατροπή του Ριέρα εντός περιοχής, με το σκορ 1-1...

(22) 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
19/02/2011: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-1
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης) - βοηθοί: Σαραϊδάρης/Τρύφωνας
Το θράσος και τα όσα σοκαριστικά διαβάσαμε για «μάγκικη» και «πανάξια» νίκη του Παναθηναϊκού με το πέναλτι του Δαλούκα στη 2η αγωνιστική με τον Άρη, βρήκαν τη νέμεση που έπρεπε στο ντέρμπι με το οφσάιντ του Κατσουράνη στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και εδώ όμως χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για τη φάση πάνω στην οποία στήθηκε τεράστια σπέκουλα.

Καταρχάς προφανώς ο Κατσουράνης σκοράρει από κανονική θέση στο 81', αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, αφού καλυπτόταν από τρεις παίκτες του Ολυμπιακού:

Ωστόσο, το γκολ που ακυρώθηκε, προήλθε όχι από ένα, αλλά από δύο ανύπαρκτα κόρνερ!

Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο βίντεο, βλέπουμε ότι ο Σίλβα κάνει καθαρό φάουλ στον Μέλμπεργκ που δεν σφυρίζεται, αλλά δίνεται κόρνερ:

Ακολούθως, στο δεύτερο βίντεο βλέπουμε ότι μετά την εκτέλεση του κόρνερ, δίνεται απευθείας νέο κόρνερ, παρότι η μπάλα βγήκε έξω από τον Καντέ του Παναθηναϊκού!

Από αυτό το δεύτερο κόρνερ, προέκυψε η περίφημη φάση με το γκολ του Κατσουράνη που ακυρώθηκε στο 81'.
(23) 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
13/03/2011: ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, προηγήθηκε στο 12' με τον Τζιμπούρ και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε από το πουθενά με τον Κουτσιανικούλη στο 45'. Στο 71' ο Κωνσταντινέας καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Για «Τα Νέα» ήταν αυστηρό.

(24) 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
20/03/2011: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 6-0
Η πραγματική επίδειξη δύναμης της κορυφαίας ομάδας της χώρας, έγινε με την εξάρα επί της ΑΕΚ στην 27η αγωνιστική...


Διαιτητική σύνοψη σεζόν
ΠΑΟΚ (6 ΥΠΕΡ - 1 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 6 αγώνες 
(εντός έδρας με Ολυμπιακό Βόλου, Πανιώνιο, Ολυμπιακό και εκτός έδρας με Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ, Ολυμπιακό Βόλου), αδικήθηκε σε 1 αγώνα (με την ΑΕΚ στην Τούμπα).
Τερμάτισε τρίτος.

Παναθηναϊκός (5 ΥΠΕΡ - 1 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 5 αγώνες 
(εντός έδρας με Ολυμπιακό, Πανσερραϊκό, Καβάλα και εκτός έδρας με Άρη, Πανιώνιο), αδικήθηκε σε 1 αγώνα (εκτός έδρας με Ολυμπιακό).
Τερμάτισε δεύτερος.

ΑΕΚ (2 ΥΠΕΡ - 1 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 2 αγώνες 
(εντός έδρας με Ολυμπιακό, ΑΕΛ), αδικήθηκε σε 1 αγώνα (εντός έδρας με Αστέρα Τρίπολης).
Τερμάτισε τέταρτη.

Ολυμπιακός (3 ΥΠΕΡ - 4 ΚΑΤΑ) :
Ευνοήθηκε σε 3 αγώνες (εντός έδρας με Αστέρα Τρίπολης, Παναθηναϊκό και εκτός έδρας με Αστέρα Τρίπολης), αδικήθηκε σε 5 αγώνες (εκτός έδρας με Παναθηναϊκό, Εργοτέλη, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Άρη, ΠΑΟΚ).
Κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η τελική βαθμολογία των πέντε πρώτων θέσεων της κανονικής περιόδου:
1. Ολυμπιακός: 73 (πρωταθλητής)
2. Παναθηναϊκός: 60
3. ΑΕΚ: 50
4. ΠΑΟΚ: 48
5. Ολυμπιακός Βόλου: 47.

PLAY OFFS
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
22/05/2011: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-1
Διαιτητής: Τάσος Κάκος
(Κέρκυρας) - βοηθός διαιτητή: Τάτσης
Το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού στον αγώνα των play offs με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ που πέτυχε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, έστειλε τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Champions League και τα στέρησε από τον ΠΑΟΚ με όποια οικονομική συνέπεια είχε αυτό. Με τη μικρή υποσημείωση ότι ο Βραζιλιάνος ήταν οφσάιντ... Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός εισέπραττε από την ΟΥΕΦΑ, ισοπεδώνοντας τον ανταγωνισμό.

ΑΕΚ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ = LOVE FOR EVER

Αρκετά χρόνια πριν το πρωτάθλημα του 2018 με τη χάρτινη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ΑΕΚ είχε φλερτάρει ξανά με τα χαρτιά. Μετά την ήττα της με 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου στην 5η αγωνιστική των playoffs κατάταξης, ο οργανισμός της Ένωσης λησμόνησε για λίγο το πόσο «διαφορετικό είναι να είσαι ΑΕΚ» και υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, προκειμένου να τον πάρει στα χαρτιά, επειδή θεωρούσε ότι ο κ. Μπέος δεν έπρεπε να είναι στα αποδυτήρια του αγώνα λόγω τιμωρίας του. Ξεχάστηκε και ο Βάλνερ, ξεχάστηκαν όλα...


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΕΛΙΚΟΣ
30/04/2011: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ 0-3
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) - βοηθός διαιτητή: Σπυρίδων Τρύφωνας (Κέρκυρας)
Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, νικώντας στον τελικό της ντροπής στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο. Το σκορ άνοιξε στο 27' με σκόρερ τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος, αλλά το γκολ δεν ακυρώθηκε παρότι ήταν καραμπινάτο οφσάιντ και ο δρόμος για το τρόπαιο άνοιξε κανονικά...

Τα Νέα, 02/05/2011:

Επίσης, εκτός της διαιτητικής αλλοίωσης, οι οπαδοί της ΑΕΚ προέβησαν σε πρωτοφανή έκτροπα στο ΟΑΚΑ και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα, εννέα λεπτά πριν το τέλος, χωρίς αυτό να επηρεάσει την κατάκτηση του κυπέλλου από την ένωση...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου