Κατάπιαν την πίκρα του Κούδα, δεν θα δυσκολευτούν στον Πασχαλάκη...


Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ρόστερ του με την απόκτηση του τερματοφύλακα Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο τραυματισμός του Βατσλίκ δεν άφησε άλλα περιθώρια και η προσέγγιση που ούτως ή άλλως υπήρχε ανάμεσα στην Ερυθρόλευκη ΠΑΕ και τον Έλληνα γκολκίπερ μετουσιώθηκε σε συμφωνία. Η επιλογή Πασχαλάκη ήταν ιδανική ειδικά σε περίοδο που έχει λήξει η μεταγραφική περίοδος και επιτρέπεται μόνο απόκτηση ελεύθερων παικτών. Τα δείγματα γραφής του Πασχαλάκη είναι γνωστά σε όλους ενώ το Ελληνικό στοιχείο της ομάδας δέχεται μία τονωτική ένεση.

Φυσικά δεν λείπουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που αντιδρούν στην απόκτηση του πρώην γκολκίπερ τους από τον Ολυμπιακό. Κάποιοι εκνευρίστηκαν, κάποιοι άλλοι βρίζουν και κάποιοι τον καλούν να... τολμήσει να πάει στην Τούμπα.

Προσπερνώντας ότι ο Πασχαλάκης αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε ηλικία 15 ετών, θα θυμίσουμε την υπόθεση Κούδα. Προς όσους το ξέχασαν, ο εμβληματικότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ αποφάσισε να εγκαταλείψει τον δικέφαλο του Βορρά συμφωνώντας με τον Ολυμπιακό, δήλωσε οπαδός του Ολυμπιακού και τελικά η χούντα του απαγόρευσε να φορέσει τα ερυθρόλευκα! Αναγκάστηκε εν τέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και οι φίλοι του δικεφάλου ήπιαν το πικρό ποτήρι χωρίς να αντιδράσουν.

ΚΟΥΔΑΣ: «ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

Ο Γιώργος Κούδας έστελνε την αγάπη του στον κόσμο της ομάδας και δήλωσε στο «ΦΩΣ» οπαδός των Ερυθρόλευκων τονίζοντας ότι είναι και θα πεθάνει Ολυμπιακός...

Ο ίδιος ανυπομονούσε να φορέσει την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Το καλοκαίρι του 1966 συμφώνησε σε όλα με τους Ερυθρόλευκους...


Μάλιστα ο Κούδας φόρεσε τα ερυθρόλευκα και αγωνίστηκε σε 4 φιλικούς αγώνες με τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας 1 γκολ!

Όμως τον Απρίλιο του 1967 έγινε το πραξικόπημα και περάσαμε στην περίοδο τη δικτατορίας. Τελικά, η χούντα της 21ης Απριλίου φρόντισε να παραμείνει ο παίκτης στον ΠΑΟΚ παρά τη θέλησή του. Άλλωστε, είτε χούντες, είτε Δημοκρατίες, οι εκάστοτε κυβερνήσεις είθισται να... κάνουν τα χατίρια στον Δικέφαλο του Βορρά, όπως έχουμε δει παλιότερα... Ο άνθρωπος της χούντας στον αθλητισμό, ο Γιώργος Ασλανίδης, ήταν εν τέλει ξεκάθαρος: «Ο Κούδας θα παίξει μόνο στον ΠΑΟΚ!»


Ο «Μεγαλέξανδρος» παρέμεινε τελικά αναγκαστικά στον ΠΑΟΚ και η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό δεν ολοκληρώθηκε. Όμως η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό και τα λόγια που είπε δεν γυρίζουν πίσω και εξακολουθούν πάνω από μισό αιώνα μετά να πληγώνουν τον κόσμο του Δικεφάλου.

Ο Κούδας προκάλεσε ανοσία. Άρα θα «καταπιούν» και τον Πασχαλάκη...

Σχόλια