Ο πρέσβης στο πανίσχυρο Europa League-η μισή Ελλάδα και ο βόθρος καναπέ!

 

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία Ελληνική ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις το έχει αποδείξει η Αθλητική διαπλοκή με μία υπερ-αναλυτική στατιστική έρευνα σε κάθε επίπεδο. Την έρευνα μπορείτε να την μελετήσετε εδώ.

Η ιστορία όμως συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον πρωταθλητή Κύπρου Απόλλωνα Λεμεσού παρότι η βραδιά εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η πρόκριση όμως ήρθε και είναι ουσιαστικής και ψυχολογικής σημασίας.

Οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στους ομίλους της δεύτερης κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (Europa League) και αύριο το μεσημέρι στις 14:00 θα βρίσκονται στην κληρωτίδα των όμιλων στην Νιόν της Ελβετίας.

Την ίδια ώρα όλες οι υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες θα αναπαυτούν για μία ακόμα χρονιά στον καναπέ τους!

Ο... πρέσβης Panathinaikos περνάει στον ενδέκατο (!) σερί χρόνο χωρίς νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο καθώς η Σλάβια Πράγας του έκοψε τα όνειρα.

Ο ΠΑΟΚ που ξαφνικά πέρυσι αισθάνθηκε Ευρωπαίος και ονειρεύτηκε Τίρανα προσγειώθηκε στα κυβικά του μετά τον αποκλεισμό από την Λέφσκι Σόφιας.

Η ΑΕΚ μετά τον περσινό ντροπιαστικό αποκλεισμό από Βέλεζ μένει... Ελλάδα, ενώ ακόμα και ο Άρης που ήταν η μόνη ομάδα που προσπάθησε με αξιοπρέπεια στα προκριματικά, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ρεαλιστικά τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό όμιλο...

Στον καναπέ όμως θα βρίσκονται και οι βόθροι της προπαγάνδας που ειδικά στο θέμα Ευρώπη έχουν βαρεθεί να μαζεύουν το ένα χαστούκι μετά το άλλο.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι εδώ. Μην ξεχνάμε ότι εδώ και ένα χρόνο, το Europa League έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, καθώς από 48 ομάδες σε 12 ομίλους των τεσσάρων, πλέον έχει 32 ομάδες σε 8 ομίλους των τεσσάρων, με τη «σαβούρα» να καταλήγει στο Conference League.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης, αποφεύγοντας έτσι ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρόμα, η Άρσεναλ, η Λάτσιο, η Μπράγκα, ο Ερυθρός Αστέρας και η Ντιναμό Κιέβου.

Με το νέο σύστημα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, η ομάδα που κερδίζει την πρώτη θέση σε όμιλο του Europa League προκρίνεται απευθείας στους «16» αποφεύγοντας τα μπαράζ! Για παράδειγμα πέρυσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε δεύτερος και βρέθηκε στα μπαράζ των «16» (πρώην φάση των «32») όπου αποκλείστηκε από την Αταλάντα.

Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακος θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, θα έχει αυξημένες πιθανότητες να τερματίσει πρώτος στον όμιλο του και να βρεθεί απευθείας τον Φεβρουάριο να παίζει για πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης!

Επίσης με το νέο σύστημα ακόμη και στραβά να πάει ο χειμώνας στον όμιλο, η τρίτη θέση δίνει εισιτήριο για το Conference League.

Τέλος, τα έσοδα του Ολυμπιακού από το Europa League αναμένεται να ξεπεράσουν τα 11-12 εκατομμύρια ευρώ αναλόγως και της πορείας που θα πραγματοποιήσει.

Πλέον μετά τη δεύτερη σερί ευρωπαϊκή πρόκριση, αλλά και τη νικηφόρα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, το κλίμα στο στρατόπεδο των πρωταθλητών βελτιώνεται σημαντικά και αναμένονται οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη αίσθηση, αλλά και... ζήλεια!

Σχόλια