Προς κοντόφθαλμους Ολυμπιακούς Α' επιστολή Αθλητικής διαπλοκής...

Ω άνδρες κοντόφθαλμοι Ολυμπιακοί...

Σε αυτό το άρθρο δεν θα σας «κράξουμε», ούτε θα σας αποκαλέσουμε «βαζελόγαυρους» όπως κάνουν πολλοί. Θα κάνουμε μία ύστατη προσπάθεια να σας βγάλουμε την τσίμπλα από τα μάτια και το κερί από τα αυτιά. Ίσως έτσι καταφέρετε να ακούσετε και να δείτε.

Αποτελείτε ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου του Ολυμπιακού. Ευτυχώς δεν είστε ούτε το μεγαλύτερο κομμάτι, ούτε το πιο δυναμικό, ούτε το γηπεδικό. Είστε κυρίως οπαδοί των social media.

Όμως η παρελθοντολαγνεία, η ηττοπάθεια και η γκρίνια είναι εμφανής σε συνδυασμό φυσικά με την αχαριστία προς την εποχή Μαρινάκη στην οποία ήδη ο Ολυμπιακός μετράει παραπάνω από το 1/5 των πρωταθλημάτων όλης του της ιστορίας.

Αξίζει να αναλύσουμε μαζί τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ωρών.

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού ακόμα και προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου προκαλούν αίσθηση, αλλά και φόβο στους αντιπάλους αποδεικνύοντας γιατί ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του 25χρονου Ισπανού μεσοεπιθετικού Πεπ Μπιέλ είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση που αποδεικνύει ότι οι νίκες και οι τίτλοι πηγαίνουν στους οραματιστές και σε όσους αρνούνται να χάσουν.

Ο ποδοσφαιριστής αποτελεί τον ορισμό της βόμβας. Βέβαια για τους κολλημένους στο 2000 και σε «Ζιοβάνι-Ριβάλντο» ο ενθουσιασμός είναι περιορισμένος. Aυτοί θα ήθελαν μόνο Κριστιάνο Ρονάλντο ή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ίσως και ο Πελέ στα 81 του να τους ικανοποιούσε. Μηδέν ποδοσφαιρική αίσθηση.

Για τον Πεπ Μπιέλ τα δεδομένα είναι τα εξής:

  • Πρόκειται για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος Δανίας.
  • Η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το transfermarkt ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η ηλικία του είναι εξαιρετική (25 ετών).
  • Τα στατιστικά του εντυπωσιάζουν (32 γκολ και 28 ασίστ σε 128 εμφανίσεις με την Κοπεγχάγη).
  • Βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, καθώς ήδη φέτος σε 9 ματς είχε 6 γκολ και 3 ασίστ.
  • Το ποσό που δαπανά ο Ολυμπιακός (Κοπεγχάγη + συμβόλαιο παίκτη) είναι 10 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ο παίκτης φεύγει από την Κοπεγχάγη που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ για να έρθει στον Ολυμπιακό που προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League!
Όλοι το αναγνώρισαν. Φίλοι και εχθροί:

Πώς όμως κατέστη εφικτό κάτι τέτοιο; Γιατί ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής εγκαταλείπει τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ για να έρθει στην ποδοσφαιρομάνα Ελλάδα των βλαχοπροέδρων και της ποδοσφαιρικής μαφίας;

Ο παίκτης ανήκει στο ανερχόμενο και πολύ δυνατό μανατζερικό γραφείο ICM Stellar στο οποίο η Νότιγχαμ έκανε φέτος το καλοκαίρι μεταγραφικό τζίρο 60 εκατομμυρίων ευρώ. Εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο στενή σχέση ανέπτυξε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τι χάρη του χρωστούσε. Η χάρη ξεπληρώθηκε ως έναν βαθμό με τον Μπιέλ...

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα Νότιγχαμ ανοίγει πύλες στον Ολυμπιακό. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, οι πρωταθλητές απέκτησαν τον διεθνή Νοτιοκορεάτη Χουάνγκ Ουί-Τζο. Πρόκειται για τον πρώτο Ασιάτη σκόρερ όλων των εποχών του Γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ είχε αναδειχθεί ο κορυφαίος Νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής το 2018. Η αξία του βάσει transfermarkt βρίσκεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ο παίκτης αποκτήθηκε με κεφάλαια της Νότιγχαμ και παραχωρήθηκε δανεικός, καθώς τα έσοδα του Ολυμπιακού θα είναι περιορισμένα μένοντας δεύτερη σερί σεζόν εκτός ομίλων Τσάμπιονς λιγκ.

Αξίζει φυσικά να θυμίσουμε και την περίπτωση του 28χρονου Βραζιλιάνου Γκουστάβο Σκάρπα που είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος με αξία 10 εκατομμύρια ευρώ! Ο πάικτης με όνειρο την Πρέμιερ λιγκ έρχεται στην Ελλάδα από 01/01/2023 μέσω Νότιγχαμ.

Την ίδια ώρα εσείς, οι κοντόφθαλμοι Ολυμπιακοί διαβάζετε για τις μεταγραφικές δαπάνες της Νότιγχαμ υποκινούμενοι από συγκεκριμένα μέσα και εξεγείρεστε γιατί δεν μπορείτε να δείτε πιο μακριά από το δάχτυλό σας.


ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΦΕΤΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΓΧΑΜ
Το μυαλό σας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η Νότιγχαμ έλαβε 200 εκατομμύρια έσοδα από την Αγγλική λίγκα και με αυτά ενισχύεται με στόχο παραμείνει στην Premier League και του χρόνου! Τα χρήματα αυτά δεν είναι του Μαρινάκη, είναι της Premier League και αυτή τα μοιράζει στις ομάδες!

Ο Μαρινάκης δαπάνησε ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ για την μεταγραφική ενίσχυση της Νότιγχαμ. Τα χρήματα που δίνονται για τις μεταγραφές του Αγγλικού συλλόγου είναι τα χρήματα της λίγκας. Ο τρόπος που τα διαχειρίζεται, μας είναι αδιάφορος! Ήδη με αυτά τα χρήματα ο Ολυμπιακός έχει επωφεληθεί πολλαπλά με παίκτες τύπου Χουάνγκ, Σκάρπα και Μπιέλ που ανεβάζουν το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΦΕΤΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Μόνο φέτος το καλοκαίρι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δαπάνησε 10 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία για τον Ολυμπιακό προχωρώντας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ από τον Ιούλιο. Μηδέν ευρώ δαπάνησε για την Φόρεστ, 10 εκατομμύρια για τον Ολυμπιακό!

Είστε κοντόφθαλμοι. Κατηγορείτε το τρομερό πρότζεκτ της Νότιγχαμ και της Πρέμιερ λιγκ με τα οφέλη που αποφέρει στον Ολυμπιακό...
  • Θα προτιμούσατε ίσως έναν «κάβουρα» να σας ρίξει στην Γ εθνική και να σας πηγαίνει από 5άρα σε 5άρα...
  • Θα προτιμούσατε ίσως έναν αδιάφορο ιδιοκτήτη να σας έχει 12 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα για να ασχολείστε με τυφέκιο πρηνηνδόν εφήβων Ανατολικής Αττικής...
  • Θα προτιμούσατε ίσως έναν μυστηριώδη εξαφανισμένο τύπο να σας έχει στην εσωστρέφεια και στην πείνα με ένα πρωτάθλημα...
  • Θα προτιμούσατε έναν τύπο που σπάνια είναι... νηφάλιος, να κάνει προτάσεις σε παίκτες μέσω Instagram...
Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός δέχεται πόλεμο από παντού. Τα δημοσιογραφικά πιστόλια έχουν πάρει «φωτιά». Οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες είναι καθημερινές. Οι καταδίκες των συκοφαντών στα δικαστήρια δεν τους πτοούν. Τα ψέματα συνεχίζονται. Λάσπη για το παρόν και παραχάραξη της ιστορίας. Αν μάλιστα κάποιος διαιτητής τολμήσει να μην σφάξει τον Ολυμπιακό, τότε τον βάζουν στο ψυγείο και τον καρατομούν.

Στην ομοσπονδία, πρόεδρος εξελέγη ο Μπαλτάκος, που ήταν η ιδανική επιλογή: Οπαδός του Παναθηναϊκού, δικηγόρος του ΠΑΟΚ και φίλος του Μελισσανίδη.

Ο Κλάτενμπεργκ έφυγε. Ήταν ο μοναδικός αρχιδιαιτητής από τον οποίο έμειναν ευχαριστημένες οι μικρότερες ομάδες και καρατομήθηκε. Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ που ζήτησε ανανέωση του Άγγλου. «Πέρασε» η επιθυμία Μελισσανίδη-Μπέου...

Την ίδια ώρα εσείς, ω άνδρες κοντόφθαλμοι Ολυμπιακοί, κατηγορείτε τον Μαρινάκη ότι εγκατέλειψε τον Ολυμπιακό για την Νότιγχαμ παίζοντας το παιχνίδι των πιο ύπουλων αντιολυμπιακών μέσων...

Αλήθεια, τι έκανε ο Μαρινάκης όλο το καλοκαίρι και τι θα μπορούσε να κάνει;

Θα μπορούσε να «λιώσει» στις κρουαζιέρες με το κότερό του όλο το Ιόνιο και όλο το Αιγαίο. Δεν έκανε αυτό. Έδωσε μάχη να εκλεγεί πρόεδρος της Super League, αγωνίστηκε απέναντι στην ομοσπονδία για τη διαιτησία, συγκρούστηκε με τον Μπαλτάκο, έβαλε 10 εκατομμύρια στην ΠΑΕ και δεν σταμάτησε να την ενισχύει μέχρι την τελευταία ημέρα.

Το πρόβλημα είστε εσείς. Δεν βλέπετε το δάσος, αλλά δυστυχώς δεν μπορείτε να δείτε ούτε το δέντρο...

Ξυπνήστε και στηρίξτε με λύσσα, προτού να είναι αργά...

Σχόλια

  1. Σπαταλάτε τον χρόνο σας ασχολούμενοι με τους... βαζελόγαυρους. Τα (πολλά) χρόνια της ευμάρειας (και τα συνεχή πρωταθλήματα) δημιουργούν κακομαθημένους, που ελάχιστη σχέση έχουν με το άθλημα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό το φαινόμενο και να μην του δίνουμε περισσότερη σημασία από όση του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου