Η Βαντούζ από το Λιχτενστάιν στους ομίλους και ο ΠΑΟ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ της Ευρώπης!

Τελικά το μόνο που δουλεύει καλά στον Παναθηναϊκό είναι οι ιστορικοί του. Γράφονται βιβλία, στήνονται sites-ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες, ανεβαίνουν βίντεο σε κανάλια στο YouTube. Ο σύλλογος αντιμετωπίζεται πλέον ως αρχαιολογικό εύρημα ανάλυσης και συζητήσεων σε σεμινάρια. Το παρόν και το μέλλον απουσιάζουν φυσικά και η προοπτική είναι μηδενική, όπως διαπιστώσαμε πέρυσι ακόμα και στο αγαπημένο τους άθλημα που είναι το μπάσκετ.

Φέτος ξύπνησαν τα όνειρα για Ευρώπη με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Conference League... Αμ δε! Η Σλάβια Πράγας ήρθε για να αποδείξει πόσο ασύνδετη είναι πλέον η έννοια του Παναθηναϊκού με την Ευρώπη!

Και χθες ήρθε μία ακόμα πικρή αλήθεια να υπενθυμίσει στον Παναθηναϊκό πόσο έχει μικρύνει... Η Βαντούζ από το Λιχτενστάιν προκρίθηκε στους ομίλους του Conference League! Ναι, η Βαντούζ! Πρόκειται για την πρωτεύουσα του πριγκηπάτου του Λιχτενστάιν με πληθυσμό... 5.000 κατοίκους όσο και η Σκόπελος των Σποράδων!


Άποψη του γραφικού Βαντούζ...

Στον Παναθηναϊκό αντίθετα το όνειρο συμμετοχής σε ευρωπαϊκό όμιλο παραμένει απομακρυσμένο. Τελευταία συμμετοχή τη σεζόν 2016/17 με απολογισμό την τελευταία θέση και έναν βαθμό και προτελευταία συμμετοχή τη σεζόν 2014/15 με απολογισμό την τελευταία θέση και δύο βαθμούς! Τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού σε Ευρωπαϊκό όμιλο ήταν το 2012 επί του μεγαθηρίου που ακούει στο όνομα Μάριμπορ...!

Ακόμα και στην Βαντούζ λοιπόν υπάρχει προοπτική. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός μετατρέπεται σε μουσείο. Η «οδός Καλαφάτη» του Αριστοτέλη Μπενόγλου στο SDNA, το site «Paopedia» του Ανδρέα Οικονόμου και το κανάλι «Ρεπόρτερ Παναθηναϊκού» στο YouTube έχουν αναλάβει να σηκώσουν το βάρος της ιστορικής μελέτης.

Αναλύστε λοιπόν παιδιά για μία ακόμα φορά πόσο εξαιρετική ήταν η κούρσα του Δώνη στο Άμστερνταμ πριν από 26 χρόνια, γράψτε κανένα αφιέρωμα για τον Αλέκο Σακελλάριο που δήλωνε «Είμαι παλιός Αθηναίος, άρα Παναθηναϊκός», ερευνήστε τη ζωή του Καλαφάτη και του Απόστολου Νικολαΐδη, ψάξτε το ιστορικό των μετονομασιών του Π.Ο.Α. σε Π.Π.Ο.Α., Π.Π.Π.Α.Π.Ο.Α. και Π.Α.Π.Π.Ο.Π.Α. (δεν τα θυμόμαστε ακριβώς) μέχρι να γίνει Π.Α.Ο., ψάξτε τίτλους (μη ανανωρισμένους φυσικά) από την περίοδο της Μικρασιατικής εκστρατείας, ανεβάστε κανένα βίντεο να κλαφτείτε για τη Ριζούπολη, αλλά μην ξεχνάτε: Ο σύλλογος σας μυρίζει ναφθαλίνη και πλέον μετατρέπεται σταδιακά σε παλαιοπωλέιο και κέντρο ιστορικών μελετών. Έστω και έτσι βρήκατε τον προορισμό σας και το λιμάνι σας...

Μέχρι και η Βαντούζ...

Σχόλια

  1. Όταν έχουμε αρπάξει 4 στην έδρα μας από Ισραηλινή ομάδα, καλό είναι να μην πουλαμε πνεύμα και να κοιτάξουμε τα χάλια μας που έχουμε ρόστερ 40 παικτών, παίρνουμε κι άλλους και οι τρύπες γίνονται πιο πολλές, γιατί ο ένας είναι πιο ρετάλι απ' τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην χρησιμοποιείς 1ο πληθυντικό. Είσαι φίλος του Παναθηναϊκού.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου