Ακούστε το καλά: Οι δίαυλοι του Ολυμπιακού με Πρέμιερ λιγκ είναι εδώ!

Όταν η Νότιγχαμ Φόρεστ κέρδισε το εισιτήριο ανόδου στον μαγικό κόσμο της Πρέμιερ λιγκ, η Αθλητική διαπλοκή πήρε θέση και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική εξέλιξη για τον Ολυμπιακό κάτι που αποδεικνύεται διαρκώς από τις εξελίξεις.

Η αρχή έγινε με τον Βραζιλιάνο Γκουστάβο Σκάρπα. Ο 28χρονος είναι από τα πιο δυνατά ονόματα του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος με αξία 10 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με μεγάλες προοπτικές που σίγουρα δεν θα επέλεγε την Ελλάδα ως προορισμό του, έρχεται στους ερυθρόλευκους ως δανεικός από 01/01/2023 μέσω Νότιγχαμ κάτι που αποδεικνύει περίτρανα τα οφέλη που μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός από την εμπλοκή Μαρινάκη στην ιστορική Αγγλική ομάδα.

Χθες είχαμε τη νέα εξέλιξη. Ο 29χρονος διεθνής Νοτιοκορεάτης επιθετικός Ουι-Τζο Χουάνγκ με αξία 7 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt, μετά από 3 χρόνια στην Μπορντό όπου έγινε ο πρώτος Ασιάτης σκόρερ στην ιστορία του Γαλλικού πρωταθλήματος, αποχωρεί από τους Γάλλους λόγω του υποβιβασμού της Μπορντό και αποκτήθηκε από την Νότιγχαμ η οποία τον παραχώρησε στον Ολυμπιακό ως δανεικό.


Η απλή μαθηματική λογική έρχεται να δώσει κρίσιμες απαντήσεις. Η αξία του Σκάρπα και του Χουάνγκ εκτιμάται αθροιστικά στα 17 εκατομμύρια ευρώ! Τα κέρδη του Ολυμπιακού σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Eurοpa League θα κινηθούν στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Με λίγα λόγια τα νούμερα δεν βγαίνουν. Και όμως η λύση υπάρχει. Τα έσοδα της Νότιγχαμ μόνο με μια χρονιά στην Πρέμιερ λιγκ είναι πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς η αγορά παικτών όπως ο Σκάρπα και ο Χουάνγκ είναι απλή διαδικασία για τη Φόρεστ. Οι παίκτες αγοράζονται με κεφαλαία της Αγγλικής ομάδας και παραχωρούνται δωρεάν στον Ολυμπιακό ως δανεικοί! Οι Ερυθρόλευκοι θα καλύπτουν απλώς τα συμβόλαιά τους, συνεπώς τους αποκτούν ουσιαστικά σαν να ήταν ελεύθεροι!

Στη Νότιγχαμ λόγος γκρίνιας δεν υπάρχει μετά την άνοδό της και λόγω των κινήσεων που έγιναν, συνεπώς όλα κυλούν ομαλά.

Η διαδικασία είναι εντελώς νόμιμη όσο και αν αφριζουν οι σχολιαστές του SDNA που ζητάνε... παρέμβαση των ελεγκτικών οργάνων στης Αγγλίας!

Όλο αυτό που συμβαίνει έχει φέρει σε μεγάλη αμηχανία τα γνωστά μέσα που δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την κατάσταση και είναι εμφανές ότι υποφέρουν. Στην αρχή ειρωνεύονταν τον Ολυμπιακό ότι παίρνει τους παίκτες δανεικούς από την Νότιγχαμ λέγοντας ότι είναι σαν τον παρκαδόρο του πλούσιου αφεντικού που οδηγάει για λίγο το πολυτελές του αυτοκίνητο νομίζοντας ότι είναι δικό του.

Μετά άφρισαν και άρχισαν τον καταιγισμό ερωτήσεων λες και είναι το ΣΔΟΕ και στέλνει κλήση προς απολογία:

Τώρα εξοργίζονται που ο Ολυμπιακός δήθεν διαψεύδει κάποιες κινήσεις που ακόμα και αν συμβαίνει, γίνεται για λόγους στρατηγικής και οι παίκτες ανακοινώνονται όταν πρέπει. Σκυλιάζουν και βγάζουν αφρούς, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούν με τη νέα κατάσταση.

Υπάρχει όμως και μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού που πείθεται πάσχοντας από ακραιφνή νοσταλγοπληξία. Αν δεν μνημονεύσουν κάθε μέρα τον Ριβάλντο και τον Ζιοβάνι δεν γίνεται... Άνθρωποι κολλημένοι στο 1999 και το 2000. Στο μυαλό τους έχουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας Στεφανόπουλο, πρωθυπουργό Σημίτη, αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, η Καίτη Γαρμπή τραγουδάει «Αυτό το Κάτι», ο Διονύσης Σχοινάς τα «Συγκοινωνούντα Δοχεία», η Άννα Βίσση την «Αγάπη Υπερβολική», οι Blue το «Da Ba Dee», οι «Δύο Ξένοι» σαρώνουν στο Mega και λέμε «γεια» στους φίλους μας κάνοντας αναπάντητες.

Καλά όλα αυτά, αλλά πέρασε 1/4 του αιώνα. Περάσαμε από μνημόνια και πανδημίες και η εποχή έχει αλλάξει. Η Ελληνική οικονομία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο άλλαξαν επίσης. Αντίστοιχος Ριβάλντο δεν υπάρχει και αν υπάρχει παρακαλούμε να μας τον υποδείξετε στα σχόλια.

Και όμως οι άνθρωποι αυτοί δεν θα συγκινηθούν από Νότιγχαμ, Σκάρπα και Χουάνγκ. Το μόνο που θα ήθελαν για να ικανοποιηθούν θα ήταν τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα 37 του, ειδικά τώρα που ψάχνεται να φύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ίσως θα ήθελαν πίσω τον Σωκράτη Κόκκαλη στα 83 του να πετύχει κάτι καλύτερο από την 5η θέση που πήρε την τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό.

Οι εξελίξεις τους προσπερνάνε και το μέλλον φέρνει νέες καταστάσεις και κάποτε ίσως τις νοσταλγούν και αυτές. Η κίνηση-ματ Μαρινάκη άνοιξε τις πύλες του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου στον Ολυμπιακό. Και αν μέσα σε δύο μήνες έχουμε ήδη τα πρώτα απτά δείγματα, φανταστείτε τι επίκειται σε λίγα χρόνια...

Οι κοντόφθαλμοι θα βολεύονται με το παρελθόν. Το μέλλον ανήκει στους οραματιστές...

Σχόλια

  1. Παρελθοντολαγνεία και συνωμοσιολογία, οι δύο γάγγραινες τού ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και χειρότερη. Δημαγωγοι που παριστάνουν τους σωτήρες, ενώ είναι φουλ κερδοσκόποι.

      Διαγραφή
    2. Ετσι ειναι ¨Ιλαι¨, πες τα ¨συντροφε¨, απορουμε πως δεν ακολουθησαν την πετυχημενη ¨συνταγη¨ της προηγουμενης κυβερνησης που χαρισε ακομα και στην ομαδα σου ¨τιτλο¨. Ρε σεις το να φτιαχνετε προφιλ το 2022 στα social media παριστανοντας οτι εχετε καποιου ειδους ¨σχεση¨ με τον μεγαλυτερο πολυαθλητικο συλλογο στην γη δεν θα το ¨καταναλωναν¨ ουτε και οι πλεον ξιπασμενοι ¨συντροφοι¨ σου με τα 0,60 σεντς. Επειδη ομως ειστε ¨σαλιαρηδες¨ και δεν χορταινετε ¨αποδομηση¨ ας δουμε την ομαδα που αναφερεις, τι ποδοσφαιριστες ¨ξεπουλησε¨ και τι κανει στις ευρωπαικες διοργανωσεις.


      Εστω οτι προσπερναμε οτι ο Ολυμπιακος τους μονους ενδεκαδατους ποδοσφαιριστες που εχει πουλησει εινα οι Τσιμικας, προιον των τεραστιων επενδυσεων που γινονται και στην Ακαδημια, με ¨ξεπουλημα¨ υψους 17 εκ ευρω, ο Ποντενσε, ακριβοτερη αγορα στην ιστορια του ελληνικου ποδοσφαιρου οσον αφορα τους εξτρεμ με αγορα 7 εκ ευρω, και ¨ξεπουλημα¨ υψους 23 εκ ευρω, και Σα με αγορα πανω απο 2,5 εκ ευρω και¨ξεπουλημα¨ στα 8 εκ ευρω ενω ποδοσφαιριστες που αποτελουν προιον εισηγησης scouting, που τα ετησια εξοδα για το τμημα scouting του Ολυμπιακου ειναι υψηλοτερα απο αυτα ολου του προυπολογισμου της ομαδας σου, βλ Σισε, Μπα κλπ, δεν εχουν καν πωληθει παρα τις τεραστιες προτασεις, βλ προταση Σισε απο συλλογο της Μπουντεσλιγκα στα 18 εκ ευρω, προταση για Σεμεδο επισης που αποκτηθηκε με 4,5 εκ ευρω και ¨ξεπουληθηκε¨ με 3 εκ ευρω για το 50% των δικαιωματων του κλπ.

      Διαγραφή
    3. Σιγουρα ομως δεν αναφερεις καποιον που πριν αναλαβει τον Ολυμπιακο ανακαινιζε κλειστα στο Ρεντη, εφερνε αθλητες επιπεδου Μιλκοβιτς, πληρωσε τα χιλιαπλασια απο αυτα που πληρωσαν ολοι αυτοι που προαναφεραμε για να αγορασει την ΠΑΕ, αλλα τοσα για χρεη, περασε το Ρεντη το οποιο πλεον αποτελει μια απο τις καλυτερες εγκαταστασεις παγκοσμιως στην ΠΑΕ, θα περασει και το γηπεδο στην ΠΑΕ, και οχι στην τσεπη του, οταν το επιτρεψουν οι τραπεζες, ηδη ετοιμαζεται να χτισει ενα υπερσυγχονο κολυμβητηριο κλπ. Σιγουρα δεν αναφερεις αυτον που η ομαδα του χωρις εγγυημενα ευρωπαικα εσοδα, εχει σταθερα ετησια εξοδα πανω απο 80 εκ ευρω, καμια αλλη ομαδα στα ευρωπαικα γηπεδα χωρις εγγυημενα ευρωπαικα εσοδα δεν κανει κατι αντιστοιχο και χωρις να κανουμε καν αναφορα στα εσοδα απο τηλεοπτικα και χορηγιες που δεν συγκρινονται με αυτα αλλων ευρωπαικων πρωταθληματων, και αυτο συμφωνα με δημοσιευμενους ισολογισμους της Deloitte και οχι απο το μπακαλοτεφτερο του καθε ¨Ιλαι¨, που πιστευει οτι μπορει ανθρωπος με δυο εταιρειες του, κολοσσους παγκοσμιως, που εχουν εισαχθει στο χρηματιστηριο της Ν.Υορκης και βγαζει τα δεκαπλασια απο αυτα που σκεφτεται σε διαστημα μιας μερας, εχει ¨αναγκη¨ να βαλει ¨χερι¨ στο ¨ταμειο¨ των συλλογων που εχει στην ιδιοκτησια του.

      Δεν κανουμε καν αναφορα οτι καλυπτει ετησιως ο ιδιος τα δυο τριτα των εξοδων του Ερασιτεχνη Ολυμπιακου περα απο τα εσοδα απο τις καρτες φιλαθλου και μελους με μειωσεις ακομα και στις τιμες των διαρκειας. Και τον ανθρωπο αυτον που εχει περασει και περναει απο τους πλεον αυστηρους ελεγκτικους μηχανισμους, ειτε αφορα τις επιχειρησεις του ειτε και την Νοτιγχαμ που για να παρει καποιος ομαδα στην Αγγλια περναει απο ¨κοσκινο¨ οταν τα αφεντικα τους δεν περνουν ουτε απ εξω, που δεν ειχε περασει εξω καν απο δικαστικη αιθουσα και που η επιχειρηματικη του βαση βρισκεται στο εξωτερικο και δεν ειχε, δεν εχει και δεν θα εχει αναγκη ποτε κανενα στην χωρα αυτη παρα μονο το αντιθετο, τα σκουπιδια που αυτος ψηφισε, παιζει να ¨χορευε¨ τοτε και στο Συνταγμα, οπως και οι προηγουμενοι, τον ¨φορτωσαν¨ με¨διωξεις¨ μεχρι που ξεφτιλιστηκαν παγκοσμιως καθως δεν υπηρξε οπως ηταν φυσιολογικο καν ¨παραπομπη¨ σε ¨δικες¨. Που παρακολουθουσαν χρονια τα τηλεφωνα οχι μονο του ιδιου αλλα και συνεργατων του και αυτο που βρηκαν ηταν κατι ¨συνομιλιες¨ συνεργατων του γυρω απο το ποδοσφαιρο και το πλεον ¨μεμπτο¨ ηταν μια ¨συνομιλια¨ για μια κληση απο την τροχαια. Αν ηταν οποιοδηποτε απο τα ¨αφεντικα¨ του ομως ή απο αυτους τους κατσαπλιαδες που αυτος με αντιστοιχη αντιληπτικη ικανοτητα με την δικη τους, ψηφισε, και τον ειχαν ¨φορτωσει¨ με το ενα χιλιοστο αυτων θα τρεχανε να κρυφτουν.

      Διαγραφή
    4. Θα πει καποιος αν δεν τα ¨πιστευε¨ αυτα δεν θα ψηφιζε και τον ¨δημαγωγο¨ και ¨σωτηρα¨ που δεν ειναι ¨κερδοσκοπος¨ και ηθελε το ¨καλο¨ του ελληνικου λαου, ειναι δε ο ¨Ιλαι¨ τετοια ¨διανοια¨ που μαζι με τους ¨συντροφους¨ του, η αντιληπτικη ικανοτητα ολων μαζι δεν ξεπερναει το μηδεν, που θα ψηφισει τους ιδιους και θα ¨ωρυεται¨ ακομα περισσοτερο. Ακομα δεν ξεκινησε ο ηγετης του μεγαλυτερου πολυαθλητικου συλλογου στην γη.

      Διαγραφή
  2. Έχουν ένα δίκιο πάντως, ότι τα ελεγκτικά όργανα εδώ κοιμούνται όχι μόνο όρθια αλλά και ξαπλωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο που ο καλλιτεχνικός χώρος πριν 20 χρόνια είχε ποιότητα. Τώρα με και Σνικ, λάιτ δεν κάνει ούτε για τα σκουπίδια... Έχουμε και Κούλη πρωθυπουργό που δεν έχει αφήσει κάτι που δεν το ρήμαξε κλπ κλπ Α ναι. Τώρα που αν τυχόν μας καθόταν ο 37χρονος Ρονάλντο θα λέγαμε όχι, έχουμε ομάδα που τρώει 4 στο Καραϊσκάκη από μια Μακάμπι Χάιφα, αλλά δε μας πειράζει.... γιατί η ομάδα μεγαλώνει ξεπουλώντας ότι καλούς παίκτες έχουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάζεις τουλάχιστον καλό μεροκαματάκι; Σε πληρώνει καλά ο Μαρινάκης; Ή άδικα χάνεις το χρόνο σου; Τόσους και τόσους πληρώνει για να τον δοξάζουν. Ενας ακόμα δε θα τον βγάλει εκτός προϋπολογισμού.
      Θα με βρεις και στο gazzetta να γράφω με το ίδιο νικ. Δες εκεί τι ομάδα είμαι.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Σταματα το ¨σαλιαρισμα¨ ρε ¨Ιλαι¨ που το ¨επιχειρημα¨ για να ¨τεκμηριωσεις¨ την ¨Ολυμπιακοφροσυνη¨ σου ειναι το οτι εχεις ενα ακομα ψευτικο λογαριασμο στο gazzetta που κανεις ¨διαλογο¨ με τα αλλα σου προφιλ αλλα οταν ¨προωθηθουν¨ και αυτα θα λες και εσυ, ¨μου χακαραν τον λογαριασμο, δεν τα εγραφα ο ιδιος¨. Ολοι παιρνουμε καλο χαρτζιλικι ¨Ιλαι¨, μετα τον ¨διασυρμο¨ σας εχει φραγη στην αποδοση στο ¨ενταξει μας διεσυρες που μας διεσυρες αλλα πες μας, ειναι καλο το χαρτζιλικι¨. Και αυτοι εδω ¨χαρτζιλικι¨ παιρνουν ¨Ιλαι¨.

      https://www.sport24.gr/longreads/apostoli-sport24-gr-sto-notigcham-o-marinakis-efere-piso-ti-chara-mas.8858209.html


      Και οι 30 χιλ που πηγαν στο τελευταιο ματς επισης, και αυτοι που πανε να καταρριψουν ρεκορ σε διαρκειας ¨Ιλαι¨. Θα σου λεγαμε να γραψεις, οχι οτι αυτο θα εδινε σε κανα αχρηστο, αργοσχολο με αντιστοιχη αντιληπτικη ικανοτητα με την δικη σου το ¨δικαιωμα¨ της ¨γνωμης¨, αριθμο καρτας φιλαθλου αλλα ειναι και ασκοπη καταναλωση χρονου για να το γραψει καποιος αυτο στα ¨σοβαρα¨. Ολοι, οπαδοι, ιδιοκτητες μεγαλων ευρωπαικων συλλογων απο τον Ανιελι μεχρι τον ιδιοκτητη της Ατλετικο που βρισκονταν στο τελευταιο gala μαζι του, φορουμ ξενων ιστοσελιδων που εκθειαζουν την τεχνογνωσια που τον χαρακτηριζει περα απο τις τεραστιες επενδυσεις του, σε Ελλαδα, Αγγλια και σε ολο τον κοσμο, ολοι ειναι στο payroll επειδη σας τριβουν στην μαπα τα στοιχεια. Εσυ και και τα αλλα αχρηστα κομματοσκυλα ειστε οι ¨ανενταχτοι¨, ειστε δε τοσο ¨πετυχημενοι¨ στην ζωη σας που επιλεγετε ¨Ιλαι¨ να αυτοδιασυρεστε για 0,60 σεντς. Αυτο με το gazzetta παντως ηδη κοινοποιηθηκε και εγινε trend.

      Βγαινει ο Θεμης Καισαρης που ειναι γνωστο τι εχει γραψει, αποθεωνει τον Ολυμπιακο, τον κορυφαιο πολυαθλητικο συλλογο στην γη, για τον τροπο που λειτουργει σε καθε επιπεδο, αλλα και αυτος στο ¨payroll¨ ειναι οπως χιλιαδες αλλοι στον κοσμο.

      Γραψε ρε ¨Ιλαι¨, ¨ωρυομαι γιατι ειμαι ενας αρχιψακας τουρκοζαιος που παριστανω τον οπαδο του Ολυμπιακου στα sm ασχετα αν το 2022 δεν θα πεισω κανενα και απλα τα γραφω αυτα για να δικαιολογησω τα 0,60 σεντς για τον δημαγωγο, σωτηρα και μη κερδοσκοπο που ψηφισα εγω και οι αλλοι φιλοι των Πετσιτηδων¨, περισσοτερο θα σε εκτιμησει κανεις. Βλακες, το 2022 ακομα γραφετε οσα γραφατε κατι χρονια πριν. Σας βιαζουν με επιχειρηματα και κανετε copy paste τις ιδιες ¨ατακες¨, ουτε να ¨πρωτοτυπησετε¨ δεν μπορειτε. Τραβα στο Συνταγμα να ¨χορεψεις¨ ξανα στις επομενες εκλογες που θα βγει ο ¨δημαγωγος¨, ¨σωτηρας¨ και ¨μη κερδοσκοπος¨ στην αντιπολιτευση που παριστανετε τους ¨αγανακτισμενους¨ οταν ο Ολυμπιακος βιωνει τις ενδοξοτερες στιγμες της ιστοριας του.

      Διαγραφή
  4. Ας δουμε τωρα καποια πραγματα γυρω απο τις επενδυσεις και το ¨ξεπουλημα¨.




    Ακολουθει οπως προανεφερα ο απολυτος διασυρμος του κατσαπλιαδισμου σχετικα με τα οσα αναπαραγονται τελευταια.


    Οπως γραφαμε πολυ καιρο πιο πριν οταν καποιοι, αρκετοι για την ακριβεια αν οχι οι περισσοτεροι, απο τους ¨δημοσιογραφους¨ που καλυπτουν το ρεπορταζ της ομαδας ¨εκπεμπαν¨ και ¨εκπεμπουν¨ αλλου, αν ποτε προεκυπτε θεμα αποχωρησης προπονητη, κατι που ειχαν ως στοχο εδω και αρκετες σεζον, θα διεκρινε ο κοσμος το πλεον αυτονοητο, οτι κυριος ¨αποδεκτης¨ αυτων ειναι η διοικηση και ο ιδιοκτητης της ομαδας, Βαγγελης Μαρινακης.


    Εμεις θα παραθεσουμε τι ισχυει και μετα θα επιβεβαιωθει ξανα για ποιο λογο οι εννια στις δεκα αναρτησεις μας αφορουν την αποδομηση των οσων ¨αναλωνονται¨ οι συγκεκριμενοι ¨δημοσιογραφοι¨ που κυριολεκτικα ζουν ¨απο¨ τον Ολυμπιακο χωρις να ενδιαφερονται για την ¨ζημια¨ που προκαλει η ασχετοσυνη τους, η αρνηση του να εξελιξουν την κριτικη τους ικανοτητα.



    Αρχικα επειδη σε παρομοιες στιγμες, οταν δηλαδη η ομαδα δεν βρισκεται στην καλυτερη της κατασταση, θα ξεκινησουμε με τις ¨συγκρισεις¨ των γνωστων κομματοσκυλων, ¨νοσταλγων¨ της περιοδου που ¨διοικουσε¨ ο Κοκκαλης.



    Θα παραθεσουμε, στα ποσα μπορει να υπαρχει καποια αποκλιση λογω πληθωρισμου, τα ποσα που δαπανουσε ο Ολυμπιακος απο την σεζον 1993/94 μεχρι την σεζον 2009/10 που ιδιοκτητης της ομαδας ηταν ο Σωκρατης Κοκκαλης, μιλαμε για 17 σεζον. Ο Ολυμπιακος λοιπον απο τοτε που ανελαβε ο Σωκρατης Κοκκαλης, δεν θα βαλουμε στην εξισωση τι χρεη πληρωσε για τον Ολυμπιακο γιατι και ο Βαγγελης Μαρινακης πληρωσε τα χρεη που αφησε ο Κοκκαλης στην ΠΑΕ, η ΚΑΕ ειναι αλλη υποθεση, οπως δεν βαζουμε στην εξισωση τα χρηματα που εδωσε ¨κατω απο το τραπεζι¨ για την εξαγορα των μετοχων της ΠΑΕ.



    Ο Ολυμπιακος λοιπον καθαρα παντα για αγορες ποδοσφαιριστων απο το 1993/94 μεχρι το 2009/10 δαπανησε για αγορες ποδοσφαιριστων 121,95 εκ ευρω και εισεπραξε απο πωλησεις ποδοσφαιριστων 51,10 εκ ευρω.



    Ο Ολυμπιακος καθαρα, επαναλαμβανουμε παντα, για αγορες ποδοσφαιριστων απο την σεζον 2010/11 μεχρι και τωρα εχει δαπανησει για αγορες ποδοσφαιριστων 182,71 εκ ευρω και εχει εισπραξει 236,55 εκ ευρω. Δηλαδη χωρις να εχει ολοκληρωθει η μεταγραφικη περιοδος σχεδον, την δεδομενη χρονικη στιγμη, με μια πενταετια λιγοτερη απο αυτη που ιδιοκτητης ηταν ο Σωκρατης Κοκκαλης, ο Ολυμπιακος εχει δαπανησει 60,76 εκ ευρω περισσοτερα και ολα αυτα σε μια περιοδο που ισχυουν τελειως διαφορετικα πραγματα οσον αφορα τα εξοδα που μπορει να διαθεσει μια ομαδα λογω Financial Fair Play.


    Ο Ολυμπιακος επισης οπως ειναι ευκολα αντιληπτο εχει εισπραξει και πολυ περισσοτερα χρηματα. Αυτο ερμηνευεται ως εξης.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειτε ο Ολυμπιακος οσο στην διοικηση βρισκοταν ο Σωκρατης Κοκκαλης δεν ειχε την υποχρεωση να πουλησει επειδη δεν υπηρχε το Financial Fair Play ωστε να δικαιολογηθουν βαση πωλησεων καποια εξοδα ειτε δεν μπορουσε να προσελκυσει το ενδιαφερον ευρωπαικων συλλογων λογω ανυπαρξιας τεχνογνωσιας, οπου περιμεναν τον Ολυμπιακο να κανει μεταγραφες οταν γυριζε απο την Μυκονο με ανυπαρκτη στελεχωση σε καιρια διοικητικα ποστα ειτε δεν το επετρεπαν τα αποτελεσματα της ομαδας στις ευρωπαικες διοργανωσεις.


      Για να καταλαβει κανεις ο Ολυμπιακος εκεινη την περιοδο ηταν η 69η ομαδα σε ολο τον κοσμο με τα περισσοτερα χρηματα για αγορες ποδοσφαιριστων. Εκει αποτυπωνεται και η χαωδης διαφορα στο κομματι του ανταγωνισμου οπου τοτε επαιζαν στους ομιλους του Τσαμπιονς Λιγκ οι πρωταθλητες και φυσικα τα ποσα δεν εχουν καμια σχεση με αυτα σημερα, εχουμε γραψει επανειλλημενες φορες οτι το επιπεδο πλεον ειναι πιο ανταγωνιστικο απο ποτε σε καθε επιπεδο.




      Σημειωση, τις εννια σεζον απο τις 16 που στην διοικηση βρισκοταν ο Σωκρατης Κοκκαλης ο Ολυμπιακος ειχε εξασφαλισμενη παρουσια στους ομιλους του Τσαμπιονς Λιγκ.



      Θα γραψει καποιος, ¨ναι ομως ο Ολυμπιακος εχει εισπραξει αρκετα χρηματα απο πωλησεις¨, η απαντηση εκει ειναι, βλεπουμε τον προυπολογισμο καθε σεζον. Ο Ολυμπιακος λοιπον σταθερα, απο τοτε που ανελαβε ο Βαγγελης Μαρινακης εχει τον μεγαλυτερο προυπολογισμο της ιστοριας του. Χαρακτηριστικα να αναφερουμε οτι ο Ολυμπιακος μονο τις τελευταιες σεζον εχει ετησια εξοδα πανω απο 70 εκ ευρω, σταθερα καθε σεζον, μιλαμε για απλησιαστα ποσα, ισως καμια αλλη ομαδα χωρις εγγυημενα ευρωπαικα εσοδα στα ευρωπαικα γηπεδα δεν παρουσιαζει αντιστοιχα νουμερα. Και μιλαμε για μια ομαδα που ακομα δεν της ανηκει το γηπεδο οπου αγωνιζεται, δεν εχει δηλαδη τα εσοδα που εχουν συλλογοι με δικα τους γηπεδα, δεν κανουμε καν αναφορα σε αλλου ειδους εσοδα, χορηγιες, τηλεοπτικα που δεν συγκρινονται με αυτα αλλων ευρωπαικων συλλογων.

      Διαγραφή
  5. Ας δουμε τωρα την χρηματιστηριακη αξια καθε συλλογου.

    Ο Ολυμπιακος λοιπον με χρηματιστηριακη αξια σχεδον 120 εκ ευρω, την μεγαλυτερη που ειχε ποτε ελληνικη ομαδα, αυτη την στιγμη βρισκεται στην 78η θεση των συλλογων παγκοσμιως με την μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια.

    Για να καταλαβουν καποιοι η χρηματιστηριακη αξια του Ολυμπιακου συγκρινεται με αυτη των Φουλαμ, Νοτιγχαμ, Μπορνμουθ, με χρηματιστηριακη αξια περιπου οσο η αντιστοιχη του Ολυμπιακου, μονο 11 συλλογοι στην Λα Λιγκα εχουν μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια απο αυτη του Ολυμπιακου, αντιλαμβανεστε τι σημαινει αυτο?

    Μολις 11 συλλογοι απο την Μπουντεσλιγκα εχουν μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια απο αυτη του Ολυμπιακου, μολις 10 συλλογοι απο την Serie A εχουν μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια απο αυτη του Ολυμπιακου, μολις 7 συλλογοι απο την Ligue 1 εχουν μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια του Ολυμπιακου. Μιλαμε για απιστευτα πραγματα που δεν εχουν προηγουμενο.


    Ας παμε τωρα σε αυτη την μεταγραφικη περιοδο. Ο Ολυμπιακος λοιπον μεχρι στιγμης εχει δαπανησει για αγορες 10 εκ ευρω και εχει πουλησει μονο τον Σεμεδο με 3,5 εκ ευρω.


    Οι ελευθεροι ποδοσφαιριστες που εχει αποκτησει ο Ολυμπιακος ειναι οι Βρσαλικο και Χουανγκ, ο ενας, δεξι μπακ, με ετησιο συμβολαιο στο 1,5 εκ ευρω, και transfer fee στα υψη και ο Χουανγκ με ετησιο συμβολαιο γυρω στο 1 εκ ευρω. Ο Ολυμπιακος που προσφατα απεκτησε μεσω εισηγησης scouting απο τον νεο μελος του scouting staff, Κομπι Μικαελι,μ τον Λειντνερ οπου με 2 εκ ευρω συν 800 χιλ ευρω σε μπονους εγινε η ακριβοτερη αγορα ακραιο μπακ στην ιστορια του συλλογου.


    Δεν κανουμε καν αναφορα στον Σκαρπα με ετησιο συμβολαιο στο 1,5 εκ ευρω, ο κορυφαιος ποδοσφαιριστης στο πρωταθλημα Βραζιλιας και με επισης πολυ υψηλο transfer fee, ποσα που δεν αναγραφονται πχ στο transfermarkt, που η ¨αγωνια¨ των υπολοιπων ηταν αν καλυπτει το συμβολαιο του η Νοτιγχαμ ή αν πληρωσε εκεινη το transfer fee. Ειπαμε οποιος μπορει ας αγορασει ομαδα στην Αγγλια εστω και στην League 2 και ας κανει κατι αντιστοιχο.



    Ποσα χρηματα μεχρι στιγμης εχουν δαπανησει ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ για αγορες ποδοσφαιριστων? 12,73 εκ ευρω. Και οι τρεις εχουν δαπανησει 2,73 εκ ευρω απ οσα εχει διαθεσει μεχρι στιγμης ο Ολυμπιακος, δηλαδη περιπου τα ιδια χρηματα.



    Τι γραφαμε καιρο πριν? Οτι θα υποπεσει στο ¨λαθος¨ μεριδα κοσμου, ακομα και αυτοι που δεν εχουν δολο και δηλωνουν ¨οπαδοι¨ του συλλογου να ξεκινησουν τις γραφικες ¨συγκρισεις¨ μεταξυ των ποσων που δαπανα ο Ολυμπιακος και η Νοτιγχαμ. Μιλαμε για τους ιδιους ανθρωπους που μεχρι περσι εγραφαν οτι στο Νοτιγχαμ ¨βριζουν¨ τον Βαγγελη Μαρινακη γιατι εχει κανει την Νοτιγχαμ ¨παραμαγαζο¨ του Ολυμπιακου οπου πηγαινουν εκει ποδοσφαιριστες, απο τον Μπουχαλακη, τον Ταχτσιδη μεχρι τον Καφου, που δεν ειχαν τοτε και τωρα θεση στο ροστερ του Ολυμπιακου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Νοτιγχαμ λοιπον απο τοτε που ανελαβε ο Βαγγελης Μαρινακης δεν εχει δαπανησει ποτε περισσοτερα χρηματα για αγορες, ουτε ειχε ποτε υψηλοτερο μπατζετ απο αυτο του Ολυμπιακου. Η μονη σεζον που η Νοτιγχαμ δαπανησε υποχρεωτικα περισσοτερα χρηματα ειναι αυτη η σεζον. Η Νοτιγχαμ ομως, καθως μιλαμε για στοιχειωδη πραγματα που δεν θα επρεπε καν να επεξηγουμε σε καποιους που εχουν συγκεκριμενες ¨προθεσεις¨, εχει εσοδα γυρω στα 200 εκ ευρω, το να επενδυει ενα μεγαλο μερος αυτων σε αγορες ποδοσφαιριστων ειναι το απολυτως φυσιολογικο ειδικα οταν εχει να καλυψει ενα χαντικαπ οπως οτι συλλογοι οπως η Φουλαμ ή Μπορνμουθ που και παλιοτερα επαιζαν στην Πρεμιερ Λιγκ ειχαν δαπανησει πολυ περισσοτερα χρηματα λογω εσοδων και επρεπε η Νοτιγχαμ να καλυψει αυτη την ¨αποσταση¨. Η Φουλαμ για να καταλαβει κανεις μονο απο την σεζον 2018/19 εχει δαπανησει μονο για αγορες γυρω στα 260 εκ ευρω και η Μπορνμουθ εχει δαπανησει 168 εκ ευρω. Ομως η Νοτιγχαμ δεν επρεπε βαση εσοδων να δαπανησει αρκετα χρηματα φετος για να προσπαθησει να παραμεινει στην κατηγορια, που και να υποβιβαστει αυτοματως θα ειναι απο τα φαβορι ξανα για ανοδο λογω του ροστερ που εχει διαμορφωσει. Και αυτο μονο οφελος θα αποφερει στον Ολυμπιακο.


    Οπως καταλαβαινει κανεις ο Ολυμπιακος βιωνει τις ενδοξοτερες στιγμες της ιστορια του σε καθε επιπεδο, με επιτευγματα οσον αφορα το αγωνιστικο επιπεδο, μιλαμε για διαρκεια και οχι ¨φωτοβολιδες¨, που δεν εχουν προηγουμενο σε Ελλαδα και Ευρωπη, μιλαμε για ομαδα που χωρις εγγυημενα ευρωπαικα εσοδα εχει ετησια εξοδα, ολα δημοσιευμενα απο ισολογισμους που ελεγχονται απο ορκωτους λογιστες, πανω απο 70 εκ ευρω σταθερα καθε σεζον, χωρις δικο της γηπεδο, με τηλεοπτικα εσοδα, που και εκει εκανε ενα μεγαλο βημα εξασφαλιζοντας το υψηλοτερο ποσο που ειχε ποτε ελληνικη ομαδα, και χορηγιες που δεν συγκρινονται με αυτα συλλογων απο ευρωπαικα πρωταθληματα. Ο Ολυμπιακος που αυτη την στιγμη εχει μεγαλυτερη χρηματιστηριακη αξια απο συνολικα 39 συλλογους που αγωνιζονται στα μεγαλυτερα ευρωπαικα πρωταθληματα. Enough said.


    Στην ολη συζητηση δεν κανουμε αναφορα σε ποσα που εχουν δοθει για Ακαδημια, δεν μιλαμε για αυτα που αφορουν τον προυπολογισμο των τμηματων της, για τα συνεχη εργα στο Ρεντη, για Ερασιτεχνη οπου περα απο την ενισχυση με τις καρτες φιλαθλου, καρτες μελους ο ιδιος καλυπτει ενα πολυ μεγαλο μερος απο τα ετησια εξοδα των τμηματων, δεν κανουμε καν αναφορα στο νεο κολυμβητηριο κλπ, οπου ο Ολυμπιακος αποτελει τον μεγαλυτερο πολυαθλητικο συλλογο στην γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που αν οποιοσδηποτε αλλος ηταν στην θεση του και ακουγε το ενα χιλιοστο αυτων που εχουν γραφτει για τον ιδιο, που εχουν προσπαθησει να ¨κατακρεουργησουν¨ προσωπικοτητες με ανυπαρκτες ιστοριες, απλα για να υπαρχουν στον ¨αερα¨, θα ειχε αποχωρησει απο την πρωτη στιγμη. Και αυτος οχι μονο βαζει πλατη αλλα ειναι πιο κ@υλωμενος απο ποτε. Για ποιο λογο αραγε δεν κανανε ποτε αντιστοιχο πολεμο στους ιδιοκτητες της ΚΑΕ? Στο μπασκετ, μιλαμε γενικα και οχι απο τοτε που ανελαβαν οι Αγγελοπουλοι, ο Ολυμπιακος μετραει τεσσερις τιτλους τις τελευταιες 25 σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετα τον διασυρμο σου ¨Ιλαι¨ οσον αφορα το ¨ξεπουλημα¨ ενω δεν παραθεσαμε και μεταγραφες που εγιναν μετεπειτα ουτε αυτες που θα γινουν ας δουμε τι ¨ομαδα¨ εχει ο Ολυμπιακος μιας και εκανες αναφορα στα προκριματικα. Παντως εισαι τοσο ¨ανενταχτος¨, ¨αμεροληπτος¨ που δεν εχει φυσικα κανενα ¨δολο¨ και συνδρομο ωστε να φτιαχνει στα sm ψευτικα προφιλ για να ¨δικαιολογησει¨ τα 0,60 σεντς που ¨σταθηκες¨ στο ενα και μοναδικο ματς που ηττηθηκε ο Ολυμπιακος σε προκριματικα, εχοντας με διαφορα την κορυφαια επιδοση στα ευρωπαικα γηπεδα, με διαφορα πανω απο την δευτερη Ντιναμο Ζαγκρεμπ που εχει δωσει και περισσοτερα ματς, απο την σεζον 2016/17, μιλαμε για ¨Ολυμπιακαρα¨ ρε ¨Ιλαι¨, παιζει εσυ να μην εμεινες στην μια καρτα φιλαθλου και μελους και να αγορασες για ολους τους ¨συντροφους¨ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε που διάβασα τα προηγούμενα σκουπίδια, ούτε που κάθομαι να διαβάσω τα τωρινά σκουπίδια nonpaper που σου δίνει το αφεντικό σου και τα κάνεις copy-paste υπαλληλάκο. Πες του όμως ότι απ τον Ολυμπιακό του ανήκει μόνο το πακέτο μετοχών. Τίποτε άλλο. Η ιδέα της ομάδας είναι όλων των Ολυμπιακών που αγαπάνε αφιλοκερδώς την ομάδα. Ούτε θα παντελονιάζει αιώνια, ούτε θα ξεπλένει χρήμα αιώνια, ούτε θα έχει στρατό φερεφώνων να τον γλείφει αιώνια και να διώχνει απ το γήπεδο όσους δεν τον προσκυνάνε. Κι ότι από δω και πέρα όσο είναι αυτός πρόεδρος και συνεχίζει αυτή την κερδοσκοπία, ο κόσμος θα ενισχύει τα άλλα τμήματα της ομάδας. Ας είναι καλά το μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αρχικά ο Μαρινάκης είναι ο μεγαλύτερος Οπαδός-προεδρος που έχει υπάρξει ποτέ στον σύλλογο αυτό το αποδέχονται ακόμα και αντίπαλοι.Παμε και στα υπόλοιπα από το πώς γράφεις διακρίνω ένα κόμπλεξ και ένα αποθυμενο οπότε παίζει να είσαι και ορφανο του Κόκκαλη.Επισης πριν από μερικές εβδομάδες ο Μαρινάκης έκανε ΑΜΚ 10εκ,το παντελονιασμα και το ξέπλυμα είναι κλασσικές ατάκες κατσαπλιαδων που έχουν μείνει δεκαετίες πίσω,η αλήθεια είναι ότι πχ πριν 3-4 χρόνια δεν πούλησε τον Σισέ για 18εκ στην Γερμανία,πριν κάνα δυο χρόνια δεν πούλησε Σεμεδο και Καμαρά που είχαν προτάσεις 10εκ+.Όταν καταλάβεις λοιπόν ότι το να πουλάς ακριβά είναι αναγκαίο για να είναι υγιής ένας σύλλογος τα ξαναλέμε,μέχρι τότε τραβά δες μπάσκετ που και εκεί ευτυχώς που υπάρχει η μεγάλη ιδιοφυία των πάγκων και ο μεγάλος Ολυμπιακος Γιώργος Μπαρτζώκας και έχει συμμαζέψει κάπως την κατάσταση.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  10. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι:

    Ο Ολυμπιακός έχει 127 νίκες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι 52 έχουν έρθει από τότε που ανέλαβε ο Μαρινάκης. Μπορείτε να διανοηθείτε το νούμερο; Σε 11 χρόνια πήραμε 52 νίκες και σε 51 χρόνια (1959 η πρώτη συμμετοχή) πήραμε 75. Αδιανόητο...

    Ο Ολυμπιακός είχε 20 εκτός έδρας νίκες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι το 2010 και έχει 21 τα τελευταία 11 χρόνια. Δηλαδή 1 παραπάνω νίκη. Μιλάμε για ιστορικές εκτός έδρας νίκες, νίκες στην Αγγλία (και όχι μόνο) που κάναμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας.

    Όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης (η χειρότερη στην ιστορία της χώρας) ενώ το επίπεδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ. Η ψαλίδα στα οικονομικά μεγέθη έχει ανοίξει όσο ποτέ άλλοτε και το καθεστώς φορολόγησης έφτασε μέχρι το 50% στα συμβόλαια των παικτών.

    Χωρίς να μακρηγορώ και χωρίς περαιτέρω αναλύσεις. Όποιος είναι νοσταλγός της εποχής Κόκκαλη αρχίστε τον στα ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ. Όποιος δεν αναγνωρίζει πως ο Ολυμπιακός πλέον αποτελεί μεγάλο ευρωπαϊκο μέγεθος αρχίστε τον στα ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ.

    Όποιος βαζελόγαυρος ή γαμημένος αριστερός ψιλοντρέπεται και μιλάει απαξιωτικά για αυτά τα επιτεύγματα την ώρα που γράφουμε τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία μας αρχίστε τον στα ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ.

    Ο Ολυμπιακός μπήκε στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ από την 6η θέση και το 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Ο Ολυμπιακός είναι συνεπής, μεγαλώνει συνεχώς, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αληθινός πρέσβης πέρα από τα σύνορα και ανήκει πλέον στην ελίτ της Ευρώπης.

    Αυτό είναι, πια, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

    Ευάγγελε Μαρινάκη, μεγαλύτερε πρόεδρε στην ιστορία του Ολυμπιακού, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο ΠΡΩΤΟ γκρουπ δυναμικότητας του Europa League κάτι έχει κάνει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Και το βασικότερο είναι η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ που παρουσιάζει στο κορυφαίο επίπεδο για να συμβεί αυτό.

    Βιξ για τα λαιμά και σας ΓΑΜΑΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης βρε τρολακι όταν το μπάσκετ είχε θέμα οικονομικό πριν 2-3 χρόνια που ήσουν;από το μπάσκετ ζούσες τότε;μιλαμε για την εποχή που απέκλειε ο Ολυμπιακός την Μίλαν και την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο,ακόμα και την σεζόν 20-21 χάλια πήγε το μπάσκετ ,όταν την ίδια σεζόν στο ποδόσφαιρο πήραμε το πρωτάθλημα με +26 μαι ξαναπήγαμε στους 16 του Γιουρόπα λιγκ.Αυτα δεν έγιναν πριν 10 χρόνια πριν 1 με 1,5 χρόνο έγιναν,βρήκατε μια χρονιά που πήγε καλά το μπάσκετ και ξεκινήσατε πάλι την μαλακια με τον διαχωρισμό τμημάτων.Ο Ολυμπιακός όσο και να σε τσούζει βαζελακι είναι ενιαίος και αδιαίρετος και στις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας του σε όλα τα τμήματα,ακόμα και στο μπάσκετ μην ξεχνάς ότι ο μπαμπάς σου έχει εγγυηθεί ότι αν χρειαστεί θα συμβάλλει για να απογειωθεί και αυτό όπως απογείωσε και το ερασιτέχνη όπως έκανε κυρίαρχο τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και τον έβαλε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάλληκάκια χτυπηθείτε κι άλλο σα χταπόδια.
    Να πείτε του αφεντικού σας ότι ούτε το δεξί του Κόκκαλη δεν είναι, που τολμάτε να πιάσετε στο στόμα σας θρασύδειλοι το μεγαλύτερο πρόεδρο της ιστορίας μας, τώρα που τα έχει παρατήσει εδώ και τόσα χρόνια και δεν έχει αντίλογο.
    Για σας ο χοντρός είναι τοπ πρόεδρος γιατί σας ρίχνει μισθό. Και σαν το γύφτο παίζει το ντέφι κι εσείς σαν τις υπάκουες αρκούδες χορεύετε. Αυτό είστε. Ανθρωποειδή και γλείφτες. Για τα λεφτά. Αν σας έριχνε άλλος μεροκάματο, θα γλείφατε εκείνον. Είστε το ίδιο σκουπίδια όπως οι αρθρογράφοι του σδνα. Βάζελοι που παίρνουν μισθό απ το Σαββίδη και το παίζουν ΠΑΟΚτσήδες.
    Ο Κόκκαλης τα έσκαγε κι έφερνε παιχταράδες. Δεν πέταγε ξεροκόμματο σε ανθρωποειδή σαν κι εσάς να τον προσκυνάνε.
    Τι διαβάζετε ρε γίδια; Κάντε μου μια τούμπα και θα σας πετάξω ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  14. Καλά σε διεσυρε ο φίλος πιο πάνω με την ανάδειξη της πραγματικότητας η οποία σε κάνει τεράστιο ψεύτη και τρομερό κλόουν,εγώ απλά θα πω ότι για να λες συνέχεια για μεροκάματα και υπαλλήλους το λες από προσωπική πείρα,ζοριζεσαι που επί Μαρινάκη κόπηκε το μεροκάματο,τραβά τώρα σε κάναν "λαθρεμπορα" τώρα για να πάρεις κάνα σουβλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου