Ο τελικός στη Νέα Υόρκη σας μάρανε κ. Μπαλτάκο!

Για μια ακόμα φορά, οι Έλληνες φίλαθλοι μόνο περήφανοι δεν αισθάνθηκαν για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως  ανακοίνωσε επίσημα η ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια του καταρτισμού του προγράμματος της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής!

Γκάφες και ερασιτεχνικοί χειρισμοί από τους ανθρώπους που θέλουν να διαχειρίζονται τα κονδύλια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να κάνουν κουμάντο.

Μοιραία το μυαλό μας πήγε στις πρώτες μέρες μετά την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, τότε που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος οραματίστηκε τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος στη Νέα Υόρκη!

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν ένα είδος οπισθίων που δεν ξέρουμε αν υφίσταται στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Νέα Υόρκη δεν είναι καλή ιδέα. Πέραν του ότι αν περάσει συγκεκριμένη ομάδα στον τελικό, ο πρόεδρός της δεν θα μπορέσει να την δει από κοντά, γιατί μόλις πατήσει το πόδι του στο αερδοδρόμιο JFK υπάρχει κίνδυνος να του περάσουν βραχιολάκια και να τον οδηγήσουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, υπάρχει και ένας ακόμα κίνδυνος, να ταξιδέψουν για την Αμερικανική μεγαλούπολη, ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής...

Δεν είναι κάτι καινούριο οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί και οι περίεργες καταστάσεις στον χώρο της ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια. Οι σκηνές απείρου κάλλους ήταν πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Παραίτηση Ζαγοράκη από την προεδρία συνοδευόμενη από σοβαρές καταγγελίες.
  • Το περσινό φιάσκο των αδειοδοτήσεων στην SL2.
  • Το οργανόγραμμα Φιλιππούση.
  • Τα όσα ακολούθησαν τη μαφιόζικη επίθεση σε αυτοκίνητο αθλητικού δικαστή, όταν η ΕΠΟ έσπευσε να αποσυνδέσει το περιστατικό με την ιδιότητα του δικαστή στην ομοσπονδία, αλλά εκείνος έσπευσε αμέσως να παραιτηθεί από τη θέση αυτή!
  • Η έφεση Σαράκη κατά της αδειοδότησης Άρη κατόπιν εξωδίκου Μπέου που βρήκε τείχος στην ΟΥΕΦΑ, γκρεμίζοντας τα όνειρα κάποιων να παίξει η ΑΕΚ στην Ευρώπη την πρώτη χρονιά του νέου της γηπέδου!

Για μια ακόμα φορά οι εξελίξεις δικαιώνουν την πλευρά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μιλάμε φυσικά για την Super League 1 και τις ΠΑΕ που την αποτελούν. Οι ομάδες αυτές είναι εκείνες που αποτελούν το πιο ισχυρό κομμάτι της αθλητικής βιομηχανίας της χώρας, παράγοντας το χρήμα που η ομοσπονδία διαχρονικά απαιτει να διαχειρίζεται.

Αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο απαιτεί εδώ και τώρα την αυτονόμησή του από την ΕΠΟ και την εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας. Η έκκληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΑΕ για παραμονή Κλάτενμπεργκ αγνοήθηκε απόλυτα από μια αδιάλλακτη ομοσπονδίας που επιμένει να διαχειρίζεται εν λευκώ το ποδόσφαιρο στη χώρα μας για να μας χαρίζει μεταξύ άλλων γκάφες όπως η σημερινή...

Σχόλια