Οργασμός στον Ολυμπιακό!1ο γκρουπ δυναμικότητας-μεταγραφές-Απόψε η πιο κρίσιμη βραδιά!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού τις τελευταίες ώρες με το κλίμα να βελτιώνεται ριζικά σε όλα τα επίπεδα.

Μετά την δύσκολη πρόκριση επί της Σλόβαν και την ισοπαλία στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ακολούθησε η νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του ΠΑΣ Γιάννινα και ακολούθως οι εξελίξεις πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας!

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός αποκτά μέσω Νότιγχαμ Φόρεστ τον διεθνή Νοτιοκορεάτη επιθετικό Χουάνγκ Ουί-Τζο ο οποίος είχε αναδειχθεί κορυφαίος Νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής το 2018 και είναι ο πρώτος Ασιάτης σκόρερ όλων των εποχών του Γαλλικού πρωταθλήματος, με αξία 7 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt. Πρόκειται για μία σοβαρή μεταγραφική κίνηση ενός παίκτη που αναμένεται να αποτελέσει επιθετικό δίδυμο με Ελ Αραμπί και να δέσει άψογα με τον συμπατριώτη του Χουάνγκ Ινμπόμ που ήδη έχει εντυπωσιάσει με την εικόνα του.

Χθες έγινε γνωστό ότι απομένουν λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί η επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου στον Ολυμπιακό, ενός παίκτη από τις ακαδημίες της ομάδας και με παραστάσεις από το εξωτερικό που θα ενισχύσει το αποδυναμωμένο Ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Ένας παίκτης που η χρηματιστηριακή του αξία είχε ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ!

Ταυτόχρονα οργιάζουν οι φήμες για επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, ενώ οι Ερυθρόλευκοι κινούνται για εξτρέμ (υπάρχει έντονη φημολογία για τον 25χρονο Αλγερινό Αντάμ Ουνάς της Νάπολι), ενώ εχουν προχωρήσει σε επαφές και με ονόματα που θα προκαλέσουν τεράστια αίσθηση εφόσον ολοκληρωθούν οι κινήσεις.

Χθες το βράδυ έγινε μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Με συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκρίθηκαν στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι Ρέιντζερς, ομάδες με μεγαλύτερο ranking από τον Ολυμπιακό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εφόσον απόψε ο Ολυμπιακός αποκλείσει στο Καραϊσκάκη τον Απόλλωνα Λεμεσού και προκριθεί στους ομίλους του Europa League, τότε θα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης στην κλήρωση της Παρασκευής!

Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική καθώς στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρόμα, η Άρσεναλ, η Λάτσιο, η Μπράγκα, ο Ερυθρός Αστέρας και η Ντιναμό Κιέβου. Βλέπουμε λοιπόν μία σειρά από μεγαθήρια που αποφεύγει ο Ολυμπιακός ο οποίος φυσικά δεν θα το είχε σε πολύ να κληρωθεί με την ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο όπως πέρυσι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης!

Άλλωστε, με το νέο σύστημα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, η ομάδα που κερδίζει την πρώτη θέση σε όμιλο του Europa League προκρίνεται απευθείας στους «16» αποφεύγοντας τα μπαράζ! Για παράδειγμα πέρυσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε δεύτερος και βρέθηκε στα μπαράζ των «16» (πρώην φάση των «32») όπου αποκλείστηκε από την Αταλάντα.

Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακος θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, θα έχει αυξημένες πιθανότητες να τερματίσει πρώτος στον όμιλο του και να βρεθεί απευθείας τον Φεβρουάριο να παίζει για πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης!

Μην ξεχνάμε φυσικά και τα έσοδα του Ολυμπιακού από το Europa League που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 11-12 εκατομμύρια ευρώ αναλόγως και της πορείας που θα πραγματοποιήσει.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει απόψε ο Ολυμπιακός να κάνει το καθήκον του (22:00, Cosmote sport 1). Στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μπροστά στον κόσμο του να νικήσει τον Απόλλωνα Λεμεσού και να προκριθεί στους ομιλους του Europa League. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί όπως προκύπτει και απο τις στοιχηματικές αποδόσεις με 1,26 έναντι 3,85 του Απόλλωνα Λεμεσού.

Η αποψινή μάχη θα κρίνει πολλά... Αγωνιστικά, ψυχολογικά, οικονομικά, μεταγραφικά...

Σχόλια