ΠΑΟΚ και κυβερνήσεις: Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ διαχρονική ιστορία αγάπης!

Στις τάξεις των οπαδών των ομάδων της βόρειας Ελλάδας προεξάρχοντος του οπαδικού κινήματος του ΠΑΟΚ, υπάρχει η μόνιμη κατηγορία για το Αθηνοκεντρικό Κράτος, για τον παρατημένο βορρά, για τον αδικημένο ΠΑΟΚ, για το ευνοημένο Π.Ο.Κ. κτλ.

Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε ακούσει για «τον Λευτέρη Αυγενάκη που ευνοεί τον Ολυμπιακό» και τον «πρωθυπουργό Μαρινάκη», κτλ;

Όμως όπως έχουμε διαπιστώσει μέσα από τις έρευνες της Αθλητικής διαπλοκής, όσο πιο έντονο είναι ένα αφήγημα, τόσο πιο ανυπόστατο και προϊόν προπαγάνδας είναι αυτό. Ας δούμε λοιπόν με στοιχεία, πώς συμπεριφέρθηκε το «Αθηνοκεντρικό κράτος» στον Βορρά και κυρίως στον ΠΑΟΚ.

Διευκρινίζουμε ότι το να έχει μία ομάδα σχέσεις αγάπης με τα κέντρα εξουσίας δεν είναι κάτι κακό, ίσα-ίσα μπορεί να είναι και καλό και σίγουρα δεν είναι παράνομο. Όλα έγιναν βάσει νόμου και βάσει πολλών τροπολογιών. Απολαύστε υπεύθυνα:

1. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΦΛΩΡΙΔΗΣ - ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Α. ΓΗΠΕΔΟ ΠΥΛΑΙΑΣ

Η πρώτη χρυσή περίοδος ήταν η κυβέρνηση Σημίτη. Με υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Βενιζέλο και υφυπουργό αθλητισμού τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Φλωρίδη. Επί των ημερών τους παραδόθηκε στον ΠΑΟΚ το κλειστό της Πυλαίας που χτίστηκε εξ ολοκλήρου με κεφάλαια της Πολιτείας!

Δεν έφτανε η κατασκευή του γηπέδου με χρήματα του Κράτους, αλλά και η συντήρησή του, αλλά ακόμα και το οικόπεδο που χτίστηκε ήταν κατά 70% έκταση του Δημοσίου!


Ανοίγουμε παρένθεση τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο μόνος με δικό του κρατικό γήπεδο. Στον Παναθηναϊκό παραχωρήθηκε το κλειστό του ΟΑΚΑ, στην ΑΕΚ το κλειστό των Λιοσίων. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ακόμα περιμένει για το ΣΕΦ πληρώνοντας ενοίκιο...

Β. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πιο κομβική απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη όμως ήταν η διαγραφή χρεών για τις ΚΑΕ ΠΑΟΚ και Άρη. Πιο συγκεκριμένα, το 2001, υπήρξε μία τροπολογία της κυβέρνησης Σημίτη από τον τότε Υπουργό πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο με βάση την οποία διαγράφηκαν 11,5 δισεκατομμύρια δραχμές από τα χρέη των ΚΑΕ Άρης και ΠΑΟΚ. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Καθημερινής στο οποίο γίνεται λόγος για το μεγαλύτερο συγχωροχάρτι στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού.

Μάλιστα ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, λησμονώντας για λίγο την αντιπαλότητά τους, είχαν εκδώσει κοινή (!) ανακοίνωση στην οποία ευχαριστούσαν τον τότε Υπουργό πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, τον τότε Υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη, τους βουλευτές Θεσσαλονίκης και τον τότε πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο!

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ στην Καθημερινή το 2001.

Γ. ΑΚΗΣ - ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΟΚ

Την ίδια περίοδο, πανίσχυρος υπουργός της κυβέρνησης ήταν ο αλήστου μνήμης Άκης Τσοχατζόπουλος, βουλευτής Θεσσαλονίκης φυσικά και παλιός αθλητής του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Στο τέλος της πολιτικής του διαδρομής καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για ξέπλυμα χρήματος σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για το μαύρο χρήμα από τους εισαγγελείς και τους ανακριτές, αποκαλύφθηκαν οι δαπάνες του για αγορά σε εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ με τα οποία στηρίχθηκε οικονομικά η ομάδα και φυσικά ο ίδιος καλλιεργούσε τις πελατειακές του σχέσεις με ψηφοφόρους του οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά!


Δ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ!
Μέχρι και σύνθημα υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου είχε ακουστεί από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ! «Ω Μπένι Μπένι» στους ρυθμούς του «Ω Μπάνε Μπάνε» που τραγουδούσαν τότε για τον Μπάνε Πρέλεβιτς! Ο λόγος ήταν η νομική αρωγή του γνωστού πολιτικού που συνέβαλε στο να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ τον Νάσο Γαλακτερό!

Μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο έτερος Θεσσαλονικιός βουλευτής Άκης Τσοχατζόπουλος είχε πικραθεί που οι φίλοι του ΠΑΟΚ εξυμνούσαν περισσότερο τον Τσοχατζόπουλο, λέγοντας ότι δεν εκτιμήθηκε το ίδιο ότι ο ίδιος ως υπουργός εσωτερικών συνέβαλε να αποκτήσει ο Πρέλεβιτς Ελληνική υπηκοότητα!

Ο παλιός σύντροφος του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης είχε καταγγείλει σχετικα:

2. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Α. ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (2015-2019) ήταν κυριολεκτικά η χρυσή εποχή. Θα καταλάβετε αναλυτικά παρακάτω το γιατί. Ήταν τότε που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ στο ποδόσφαιρο (2019) και άλλα δύο κύπελλα (2017, 2018)...

Α. ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΚΟΥΡΕΜΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Με κυβερνητική τροπολογία το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μόλις είχε έρθει στην εξουσία, έφερε νόμο στη Βουλή ρυθμίζοντας τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τα χρέη του δικεφάλου του Βορρά μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, έφταναν τα 31 εκατομμύρια ευρώ! Συνεπώς ο ΠΑΟΚ γλίτωσε 20 εκατομμύρια...

Η Αυστριακή Derstandard γράφει τον Απρίλιο του 2015 ο Τσίπρας χαρίζει 20 εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ κάνοντας άνοιγμα στον Πούτιν και τη Ρωσία.

Β. Η ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Η περίοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιφύλασσε ένα ακόμα δωράκι για τον ΠΑΟΚ, τη δωρεά 21 στρεμμάτων από το υπουργείο Άμυνας στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για 99 χρόνια προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα Τούμπα με απόφαση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου!
Ήταν τότε που ο Μάκης Γκαγκατσης έδωσε τη συμβολική φανέλα με το νούμερο 12 στον Πάνο Καμμένο. Ως γνωστόν όλες οι ομάδες θεωρούν 12ο παίκτη τους τον λαό τους μετά την 11άδα των ποδοσφαιριστών. Στον ΠΑΟΚ το 12 πήγε στον Πάνο Καμμένο του "Αθηνοκεντρικού κράτους"...

Τουλάχιστον στον Αλέξη Τσίπρα δόθηκε η φανέλα με το νούμερο 19:

Ήταν τότε που ο Τσίπρας έφερε τη νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ όπως διαβάζαμε και στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή»:

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΜΕ ΚΑΣΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ: «ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ»
Την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Εθνικής οικονομίας της κυβέρνησης Τσίπρα Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας για να παρακολουθήσει αγώνα του ΠΑΟΚ με κασκόλ της ομάδας!

Είχε μάλιστα δηλώσει ότι «ο ΠΑΟΚ είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ» όπως διαβάζαμε και στο Ethnos.gr ιδιοκτησίας Σαββίδη:

ΖΟΥΡΑΡΙΣ: «ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»
Κυβερνητικός βουλευτής και οπαδός του ΠΑΟΚ ο Κώστας Ζουράρις είχε δηλώσει ότι είναι πρώτα ΠΑΟΚ και μετά ΣΥΡΙΖΑ. Είχε δηλώσει επίσης ότι αν δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, ο ΠΑΟΚ δεν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα:

Στη χρυσή εποχή ΣΥΡΙΖΑ, ο Ολυμπιακός κυνηγήθηκε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κινδύνευσε να μπει φυλακή και η ΠΑΕ Ολυμπιακός κινδύνευσε με υποβιβασμό, ενώ βρέθηκε εκτός Α1 στο μπάσκετ χωρίς υλοποίηση κανενός αιτήματος για εξυγίανση.
Τότε ήταν που ο ΠΑΟΚ πήρε το μοναδικό πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια. Και τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ λες.και ήταν διεθνής επιτυχία. Φαντάζεστε να το έκανε αυτό κάποιος άλλος πρωθυπουργός με τον Ολυμπιακό;


ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΩ...
Μόλις 4 εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να δοθεί το ποσό μαμούθ των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για να πάρει η ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Εν τέλει στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε πανηγυρικά και η απόφαση δεν υλοποιήθηκε...


3. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2020
Μία ακόμα φορά  που το Κράτος παρενέβη νομοθετικά σε υπόθεση που αφορούσε τον ΠΑΟΚ ήταν το 2020 όταν με κυβερνητική τροπολογία καταργήθηκε η ποινή του υποβιβασμού για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας, λίγες μόλις ώρες μετά το πόρισμα της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού που κατέστησε τότε τον ΠΑΟΚ υπόδικο στα πλαίσια της καταγγελλόμενης πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Η τροπολογία αντικατέστησε την ποινή του υποβιβασμού με ποινή αφαίρεσης βαθμών και έτσι ο κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ εξαλείφθηκε αμέσως.

4. ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΡΑΣ

Α. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υφυπουργός αθλητισμού διετέλεσε την περίοδο 1991-1992, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και μετέπειτα δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Την περίοδο της θητείας του διακρίθηκε για τη σθεναρή του αντίσταση στη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Β. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ (1993-1996, 2002-2004)

Δύο θητείες ως υφυπουργός αθλητισμού είχε ο Γιώργος Λιάνης. Η πρώτη στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και η δεύτερη στην τελευταία κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Φυσικά προερχόταν και αυτός από τον βορρά και ήταν βουλευτής Φλώρινας. Για κάποιο λόγο στις περιοχές νότια των Τεμπών σπανίως ευδοκιμούσαν οι υφυπουργοί αθλητισμού στην Ελλάδα!

Γ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

Το 2004 ήρθε στην εξουσία η κυβέρνηση του επίσης βόρειου (από τις Σέρρες) Κώστα Καραμανλή. Ποιος ανέλαβε υφυπουργός αθλητισμού; Ο Γιώργος Ορφανός! Σε ποια εκλογική περιφέρεια εκλεγόταν; Μα φυσικά στην Α Θεσσαλονίκης! Πιστέψατε κάτι διαφορετικό;

Τότε που με συντονισμένες προσπάθειες Γιώργος Ορφανός και Εθνική Τράπεζα πάλεψαν για να εκδοθεί εγγυητική επιστολή μήπως και αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη! Όπως βλέπουμε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ ευχαριστούσε θερμά τον υφυπουργό αθλητισμού που φυσικά ήταν και βουλευτής Θεσσαλονίκης...


ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΥΡΑΣ: "ΠΑΟΚ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ"
Κλείνουμε με τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού Ανδρέα Φούρα που είχε μιλήσει σκληρά λέγοντας ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο εύνοιας προς άλλο σωματείο όσο προς τον ΠΑΟΚ.... 

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Όπως βλέπουμε, τα κέντρα εξουσίας (πάντα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες) έδωασν πολλές φορές χαρά στον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, κορυφαίοι υπουργοί, υφυπουργοί αθλητισμού, κτλ. Ως αποτέλεσμα είχαμε χαρισμένη χρέη (ΚΑΕ ΠΑΟΚ), χαρισμένο γήπεδο μπάσκετ (ΚΑΕ ΠΑΟΚ), κουρεμένα χρέη (ΠΑΕ ΠΑΟΚ), χαρισμένα στρέμματα στην Τούμπα, τροπολογίες στις δύσκολες στιγμές, κτλ.

  • Την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει δωρεάν χτισμένο γήπεδο μπάσκετ από την Πολιτεία και παραπαίει αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός είναι ακόμα στο ενοίκιο στο ΣΕΦ και έχει σηκώσει τρεις ευρωλίγκες και ένα διηπειρωτικό κύπελλο έχοντας άλλους 5 τελικούς ευρωλίγκας.
  • Την ώρα που στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ πήρε 21 στρέμματα από την Πολιτεία, ο Ολυμπιακός παραμένει όμηρος του δημοσίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη που ανήκει στην Πολιτεία, αλλά χτίστηκε από τον Ολυμπιακό!

Το πιο απίστευτο από όλα δεν είναι η τρομερή εύνοια που υπάρχει στον αθλητικό χώρο του Βορρά, αλλά το πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφέρει να περάσουν προς τα έξω ότι είναι οι αδικημένοι του Αθηνοκεντρικού Κράτους. Εμείς αναδεικνύουμε τα δεδομένα με ντοκουμέντα και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

Σχόλια

  1. Κακώς εννοούμενοι "εθνικοί λόγοι " εδώ και περίπου 100 χρόνια τώρα ( σύνορα με βαλκανικές χώρες και ανάγκη ενσωμάτωσης του πολυάριθμου προσφυγικού στοιχείου της Β.Ελλάδας) δημιούργησαν το έκτρωμα της προνομιακής σχέσης κυβερνήσεων - ΠΑΟΚ το οποίο κατατρέχει τον ελληνικό αθλητισμό ακόμα και της Θεσσαλονίκης (ρωτήστε Αρειανούς και Ηρακλειδείς )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου