Νέο αφήγημα ο κόσμος!Η πληρότητα της Λεωφόρου και ο κόσμος σε μπάσκετ, ερασιτέχνη!

Μετά την αγωνιστική κυριαρχία του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στη συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων του ερασιτέχνη, θα έχετε παρατηρήσει πόσο έχουν σκυλιάσει ορισμένοι με το θέμα των οπαδών, του κόσμου, των προσελεύσεων, της πληρότητας των γηπέδων, κτλ. Διαβάζουμε και ακούμε από trolls, οπαδούς, δημοσιογράφους, κτλ απίστευτα παραμύθια... Ξεκίνησαν με τον ερασιτέχνη, συνέχισαν με το ποδόσφαιρο, μίλησαν ακόμα και για μπάσκετ!

1. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκινάμε με το ποδόσφαιρο... Διαβάσαμε προχθές για το ρεκόρ της Λεωφόρου. Ποιο ρεκόρ; Ρεκόρ πληρότητας! Το νέο αφήγημα. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρώτος σε προσέλευση κόσμου, αλλά μίλησαν για πληρότητα.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Παναθηναϊκό, είχε μεγαλύτερη πληρότητα στη Λεωφόρο συγκριτικά με το Καραϊσκάκη! Και ας είχε λιγότερο κόσμο! Σύμφωνα με τη λογική τους είχε μεγαλύτερη πληρότητα και από... το Καμπ Νου!

Με τη λογική τους, αν μία ομάδα έχει γήπεδο πεντακοσίων θέσεων και το γεμίζει κάθε Κυριακή, τότε πέτυχε το μεγάλο ρεκόρ! Ποιος Ολυμπιακός μπροστά της; Υπάρχουν ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα των κατά τόπους ΕΠΣ που γεμίζουν τα πολύ μικρά γήπεδα τους και έχουν μεγάλη πληρότητα.

Όλοι θα έχουμε κάποιον συγγενή, φίλο ή γνωστό Παναθηναϊκό που τα προηγούμενα χρόνια έχει πει τη φράση «Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, μόνο μπάσκετ». Ε ναι λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι τώρα πανηγυρίζουν για το πρωτάθλημα της πληρότητας των γηπέδων! Τι κι αν ο κόσμος τους είναι τέταρτος πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη; Αυτοί πανηγυρίζουν για την πληρότητα! Ίσως την προσμετρήσουν στους 1.600+ τίτλους,,,

2. ΜΠΑΣΚΕΤ

Χθες διαβάσαμε και το τελευταίο αφήγημα για το μπάσκετ. Δεν έγινε λέει sold out στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά απευθύνονται στον κόσμο μιας ομάδας που πραγματοποίησε πριν από λίγες εβδομάδες τη μεγαλύτερη εκδρομή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ δαπανώντας μεγάλα χρηματικά ποσά!

Και όμως μετά από αυτή την εκδρομή και την εικόνα του ΣΕΦ στα play off της Ευρωλίγκα με την Μονακό, αποφάσισαν κάποιοι να στηλιτεύσουν ότι Σάββατο βράδυ τριημέρου του Αγίου Πνεύματος τον Ιούνιο το ΣΕΦ δεν ήταν 100% γεμάτο το γήπεδο στον πρώτο τελικό απέναντι σε έναν εύκολο αντίπαλο που έχει χάσει με κάθε πιθανό τρόπο σε κάθε διοργάνωση και σε κάθε έδρα τη φετινή σεζόν.

3. Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ
Ξεκινώντας με τον ερασιτέχνη, το αφήγημα που διαβάσαμε φέτος την άνοιξη είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής της εξέδρας. Η αφορμή ήταν ο κόσμος του Παναθηναϊκού που συγκεντρώθηκε πράγματι στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο ή για να γιορτάσει την παραμονή της ομάδας πόλο στην Α1 κατηγορία... Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική με βάση τα στοιχεία:

Α. ΤΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Τα εγγεγραμμένα μέλη του ερασιτέχνη Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή είναι 14.907. Τα μέλη του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν πριν την ψηφοφορία για τη διπλή ανάπλαση είναι 4.204.

Δέκα χιλιάδες περισσότερα ενεργά μέλη με συνδρομή στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Όλα αυτά ενώ υπήρχε το κίνητρο της ψηφοφορίας για τον Βοτανικό και που αύξησε σημαντικά τα μέλη στον Παναθηναϊκό.

Πού αλλού μπορεί να φανεί καλύτερα η στήριξη και η αγάπη του κόσμου αν όχι στα μέλη που πληρώνουν και στηρίζουν έμπρακτα; Πάντως όχι σε μια βόλτα με τσάμπα είσοδο σε ένα γήπεδο...

Αφού ο Παναθηναϊκός κυριαρχεί στον κόσμο στον ερασιτέχνη, τότε γιατί μετρήθηκαν και βρέθηκαν λίγοι;

Β. Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΙ

Σε φιάσκο εξελίχθηκε φέτος η φιέστα του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο γήπεδο συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 κόσμος του Παναθηναϊκού (πουλήθηκαν περίπου 7.000 εισιτήρια αλλά πολλά δόθηκαν στην επαρχία), ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το πάνω διάζωμα ήταν κλειστό. Θυμίζουμε ότι υπήρξαν επώνυμοι φίλοι του τριφυλλιού που έλεγαν ότι κάτω από 10.000 κόσμος θα είναι ντροπή.

Ακόμα και αν έχουν υπάρξει μεμονωμένοι αγώνες όπου ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο από τον Ολυμπιακό, αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι διψασμένος και πεινασμένος. 12 χρόνια με ένα κύπελλο στο ποδόσφαιρο, 10 χρόνια χωρίς final four στο μπάσκετ το οποίο αγωνιστικά έχει σκορπίσει φέτος απογοητεύσεις είναι πολλά... Η δίψα για τίτλους και για οπαδική παρουσία είναι μεγάλη και είναι φυσικό να διοχετευθεί στο βόλεϊ όπου φέτος ήρθε το πρωτάθλημα.

Γ. Η ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Αντίθετα στον Ολυμπιακό τα τμήματα πρωταγωνιστούν παντού. Κάποιοι εγκάλεσαν τον Ολυμπιακό ότι η παρουσία του κόσμου στη Χαλκίδα στους τελικούς του χάντμπολ δεν ήταν τόσο δυναμική, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έχει καν τμήμα χάντμπολ. Αντίστοιχα κάποιοι ειρωνεύονται τη χωρητικότητα της αίθουσας 5 του ΣΕΦ για το μπάσκετ γυναικών. Που βρίσκεται η ΑΕΚ στο μπάσκετ γυναικών;

Με λίγα λόγια, ο φίλαθλος του Ολυμπιακού πρέπει να βρίσκεται παντού! Στη Χαλκίδα για το χάντμπολ, στο Χαριλάου με μετακίνηση οπαδών για το ποδόσφαιρο, στο Παπαστράτειο για την ευρωλίγκα πόλο γυναικών, στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ για τους τελικούς του μπάσκετ γυναικών, στο Ρέντη για το βόλεϊ, στη φιέστα του Καραϊσκάκη, στο Βελιγράδι με εκδρομή για το final four της Ευρωλίγκας...

Άνθρωποι επαγγελματίες και οικογενειάρχες θα έπρεπε σύμφωνα με τα μέσα της προπαγάνδας να εγκαταλείψουν τη ζωή τους κάτι που έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό!

Αντίστοιχα στον Παναθηναϊκό δηλώνουν παρουσία μόνο στο βόλεϊ και σε μεμονωμένες στιγμές άλλων τμημάτων (πχ παραμονή στην Α1 πόλο) και στην ΑΕΚ ο κόσμος επικεντρώνεται στο χάντμπολ.

Δ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Ο κόσμος του Ολυμπιακού προεξάρχουσας της θύρας 7 έχει αναμφίβολα το ρεκόρ προσελεύσεων, εκδρομών, κτλ στα ερασιτεχνικά τμήματα διαχρονικά. Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους:

Εκδρομή οπαδών του Ολυμπιακού με τσάρτερ στην Ορεστιάδα για αγώνα βόλεϊ

Κατάμεστο ΣΕΦ σε Ευρωπαϊκούς αγώνες βόλεϊ


Κατάμεστο το Παπαστράτειο κολυμβητήριο Πειραιά

Φιέστα του βόλεϊ του Ολυμπιακού στον «Τάφο του Ινδού» στη Λεωφόρο.

Σχόλια