8/10 πρωταθλήματα&2 ευρωπαϊκά ο ένας, e sports ο άλλος!Το θησαυροφυλάκιο του Πειραιά και οι κούπες του ΠΑΟ!

Σε μία χρονιά που διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός έπαθε... υπερκούπωση, η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι διαφορετικές. Η Αθλητική διαπλοκή σας τις παρουσιάζει...

8/10 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και κατέκτησε 8/10 πρωταθλήματα Eλλάδας, ενώ ο Παναθηναϊκός μόνο δύο. Οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ ανδρών, μπάσκετ γυναικών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, χάντμπολ ανδρών, πινγκ πονγκ ανδρών και πινγκ πονγκ γυναικών. Μάλιστα, αν υπολογίσουμε και την πυγμαχία, ο Ολυμπιακός είχε 9/11 πρωταθλήματα και δεν πήρε πρωτάθλημα μόνο στο βόλεϊ. Προσθέστε 5 κύπελλα (μπάσκετ ανδρών, μπάσκετ γυναικών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, πινγκ πονγκ ανδρών) και 2 ευρωπαϊκά (ευρωλίγκα και σούπερ καπ Ευρώπης στο πόλο γυναικών).

1. ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και κατέκτησε 8/10 πρωταθλήματα που συμμετείχε. Πιο συγκεκριμένα στέφθηκε εμφατικά πρωταθλητής στα δύο επαγγελματικά αθλήματα (στον βασιλιά των σπορ που είναι το ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ). Στο ποδόσφαιρο με 19 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και στο μπάσκετ με 7-1 νίκες επί του δεύτερου και σκούπα στους τελικούς.

Αξέχαστες έχουν μείνει οι στιγμές της απονομής. Το αντίο στον αρχηγό Γιώργο Πρίντεζη και η απονομή μέσα στην Τούμπα μετά το διπλό επί του ΠΑΟΚ με 1-2 στα play offs στο ποδόσφαιρο.

Πλήρης δικαίωση και για τους ιδιοκτήτες και διοικητικούς ηγέτες στα επαγγελματικά σπορ:


Επίσης οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν τον Παναθηναϊκό κατακτώντας το πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυναικών.


Επιπλέον, παρά το μειονέκτημα έδρας κατέκτησαν το πρωτάθλημα επί της ΑΕΚ στο χάντμπολ όπου ξεκίνησαν τη σεζόν με -4 βαθμούς.


Φυσικά ο Ολυμπιακός συνέχισε την αυτοκρατορία του στις πισίνες με τα πρωταθλήματα πόλο ανδρών και πόλο γυναικών.

Προσθέστε τα πρωταθλήματα σε πινγκ πονγκ ανδρών και γυναικών και φτάνουμε στο εντυπωσιακό 8/10. Και όλα αυτά πριν ξεκινήσουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα σε στίβο και κολύμβηση.

2. ΣΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ

Παρότι ο σημαντικότερος τίτλος σε κάθε άθλημα είναι το πρωτάθλημα, εν τούτοις ο Ολυμπιακός σάρωσε και τα κύπελλα. Έτσι στέφθηκε κυπελλούχος στο μπάσκετ ανδρών, το μπάσκετ γυναικών, το πόλο ανδρών, το πόλο γυναικών και το πινγκ πονγκ ανδρών. Και τα 5 κύπελλα ήταν νταμπλ. Πέντε νταμπλ μέσα σε μία σεζόν! Το ένα μάλιστα ήταν και 4ple...


3. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η χρονιά όμως επιφύλαξε μεγάλες στιγμές για τον Ολυμπιακό (άρα και για τη χώρα μας) και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το τμήμα πόλο γυναικών του συλλόγου κατέκτησε δύο ευρωπαϊκές κούπες μέσα στη σεζόν. Η αρχή έγινε τον Δεκέμβριο με την κατάκτηση του σούπερ καπ Ευρώπης στο οποίο συμμετείχε ως πρωταθλητής Ευρώπης της προηγούμενης σεζόν

O πιο μεγάλος θρίαμβος ήρθε τον Απρίλιο με την κατάκτηση της Ευρωλίγκα η οποία ήταν back to back! Δυο σερί ευρωλίγκες λοιπόν και δύο σερί τρεμπλ για το πιο πετυχημένο τμήμα στην ιστορία του Ελληνικού ομαδικού αθλητισμού!


Μετά από όλη αυτή την ερυθρόλευκη καθολική υπερκούπωση, πρέπει να διαβάζουμε ότι υπερκούπωση έζησε φέτος ο Παναθηναϊκός επειδή κατέκτησε νταμπλ στο βόλεϊ γυναικών και πρωτάθλημα με λιγκ καπ στο βόλεϊ ανδρών:

Και βέβαια πρέπει να ακούμε ότι στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό μιλάνε για... 47 τίτλους τον τελευταίο χρόνο. Επικαλούνται τοπικά τουρνουά νεανίδων σε διάφορες γειτονιές της Αττικής και τίτλους στα e-sports! Ναι καλά ακούσατε! Θέλετε να δείτε μερικούς από τους 47 τίτλους;
  • Πρωτάθλημα στο πρηνηδόν εφήβων από το τμήμα τουφεκίων.
  • Πρωτάθλημα Γ-Δ κατηγορίας αγοριών στις καταδύσεις
  • Πρωτάθλημα Αθήνας κορασίδων στο μπάσκετ
  • Πρωτάθλημα PUGB στα e-sports!

Κάπως έτσι προκύπτουν οι 1.600+ τίτλοι του Παναθηναϊκού. Όμως η αλήθεια είναι ότι στους πανελλαδικούς και διεθνείς τίτλους των δύο συλλόγων στα ομαδικά αθλήματα, ο πίνακας είναι αυτός:

Ο Ολυμπιακός προηγείται διαχρονικά στους τίτλους και στα ατομικά αθλήματα όπου η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Σχόλια